Verba,legenda apie JG laaaabai ispusta,stojanciuju be galo daug, o vietu sk. ribotas. Tai pagal kokius kriterijus tenka atsirinkineti vaikus? (klausymas retorinis ))
Del Sh.Suzuki, M.Montesori, Valdorvo, Scetinino ir kito sviesiu zmoniu ideju nediskutuosiu, bet skaitant Lietuvos svietimo vizija, misija tikslus ir prioritetus vietomis siu sviesiu zmoniu ideologijos nublanksta. )))
Deja deklaracija laaabai toli nuo realybes
Mano vyriausioji dukra šiandien laiminga išėjo į pirmą pamoką JG.
Artūrai, nemokėjom jokio kyšio. Net mintis tokia nekilo.. o ir dabar pagalvojus - žandai kaista nuo gėdos. Kam ir kaip ir kiek reiktu duot - net neįsivaizduoju. Ir kokiu tikslu duoti..? Kad vaikas žinotų, jog negali įstot savo jėgom? Kad būtų įkištas į aplinką, kuriai jo kinkos perskystos? Pažįstu vieno lt milijonieriaus dukrą, kuri šiemet stojo į JG ir ..neįstojo. Nepadėjo tėvo pinigai. Dar pažįstu vieno labai populiaraus ir įtakingo Kaune kunigo dukterėčią, stojo ir .. neįstojo. Nebesiplesiu. Tik noriu primint tau paprastą tiesą - kyšio ėmėjų bus tik tol, kol bus jų davėjų. Mano pačios kitos dvi dukros nėra tokios .. akademiškos kaip pirmagimė. Viena labai jautri ir imli menui kita.. ) išvis nežinia kam - viskam ir niekam. Tikrai nekišių jų į JG jei nenorės pačios ar neįstos. Lai renkas ir eina savo keliu pagal savo polinkius ir galimybes.
Mano vyriausioji dukra šiandien laiminga išėjo į pirmą pamoką JG.
Artūrai, nemokėjom jokio kyšio. Net mintis tokia nekilo.. o ir dabar pagalvojus - žandai kaista nuo gėdos. Kam ir kaip ir kiek reiktu duot - net neįsivaizduoju. ...
kaip praejo pirmoji mokslo diena? Kokie Adeles ispudziai? Beje, sveikinu Liuta su Liutukem su nuostabiu pasirodymuper rugsejo svente
Jei Del JG yra butent taip, tai tikrai dziaugiuosi, o gal cia tik jum pasiseke, nes yra ir kitokiu atsiliepimu. Bet tada lieka dar didesnis klaustukas, pagal ka visgi daroma atranka, nes konkursas tikrai dideli.
Asmeniskas as nieko pries JG neturiu ir tureti negaliu. Tikrai stipti gimtazija, nes geras ir teisingas vadovas, stipri asmenybe, su gero verslininko prieskoniu
Vat tik niekaip nesuprantu, ko Verba mano klausymo tada issigando? )))
Neišsigandau,Artūrai, tiesiog,kaip ir liūtei man neteko susidurt su tais dalykais, o gyvenime niekad nesivadovauju tuo, "ką girdėjau", o tik tuo, ką patyriau, išgyvenau ar konkrečiai susidūriau. Džiaugiuosi vaikų pasiekimais gimnazijoje ir tikrai vertinu gimnazijos pastangas sudaryti visas galimas sąlygas šiems jų pasiekimams atsirasti.
Labukas, ir mano vaikas tik savo galvelės dėka jau lanko šią gimnaziją ir sveiku protu nesuvokiama kada ir kam ten duoti ,kvailystė kažkokia. Taip ,stojo vaikai,ir testus išlaikė,bet pokalbių nepraėjo,pagal ką jie atrenka tik pačios komisijos gali klausti,gal aiškiau būtų
Na,matau, kad čia per mane tokia diskusija įsiplieskė. Dėl kyšių ėmimo tikra tiesa- KJG valdžia stojant kyšių tikrai neima. net žinau,kad vieną pavaduotoją atleido iš darbo už tai kad bandė prastumt kažkokį vaiką. Bet... vien tas,kad mokestis yra (jei neklystu) 1000 litų už metus tikrai labai išdifirencijuoja,nes net jei ir priima kokį gabų iš biednesnės šeimos ir jam nereikia mokėt to 1000,tačiau,kaip jam jaustis,kai organizuojama kokia klasės ekskursija , kuri pvz kainuoja 200 lt už 2 dienas. Juk daugumą klasės sudaro tie,kurie moka tą 1000 ir gan didelės sumos už tokius dalykus jiems tirkai ne problema. Arba,kad ir tie patys mokytojai,juk visi žino,kuris turtingas ar įtakingų tėvų vaikas,tai tam,kad ir kokių jis vidutinių gabumų būtų, visi mokytojai daug mieliau merks akį,nei protingam,bet nelabai turtingam . Žodžiu, yra keli dalykai už ką esu dėkinga KJG : išmokė mokytis(bet pats paruošimas tirkai nesuperinis), buvo ramu, ir išmokau pakovot už save. Žinau,kad tai nėra bloga mokykla,vaikai dažniausia malonūs,mandagūs ir t.t, tačiau pinigai ten tikrai daro didelę įtaką ir tas,bent man, tas labai nepatiko. To liute: kai jūsų dukra prieis 11-12 (ir ankstesnes) klases,pamatysite,jog KJG yra pirmam dešimtuke pagal reitingus ne todėl,kad paruošimas labai geras,o todėl,kad dažniausiai visa klasė eina papildomai pas beveik visų dalykų korepetitorius. o tai vėlgi atsiremia į tuos pačius pinigus,nes paprastų vidurinių mokiniai dažniausiai neišgali nusisamdyti šitiek daug papildomų mokytojų.Aišku,visada būna keletas,kurie yra gabūs iš savęs ir KJG tokių buvo,tačiau dauguma samdėsi. Šiaip ar taip sėkmės visiem ten besimokantiems.
p.s mano tėvai yra visutinės klasės atstovai, jokių socialinių lengvatų negavau ir jų man nereikėjo, visgi KJG tapo laaabai turtingų vaikų mokykla taigi socialinį skirtumą jaučiau (kaip ir tie keli klasiokai,kurių tėvai nebuvo kokios nors Kauno grietinėlės vaikai).
Sveiki visi kam sios gimnazijos gyvenimas rupi. Mano dukra t.p. mokosi nuo siu metu KJG (manau, kad su liutes mergyte kartu klaseje - liute, parasyk man i AZ, issiaiskinsim ) Istojome be jokiu papildomu mokesciu, manau labiausiai leme musu poziuris - t.y., pokalbis per priemima, kur nevaidinome giliai religingu, bet papasakojom apie vertybes, kuriomis vadovaujemes kasdiena.
Turiu komentara Selijai - manau kad sis klausimas senas kaip pasaulis, ir ar KJG, ar kitoje populiaresneje mokykloje butu tas pats. As pati pries X-niolika metu baigiau viena pusiau prestizine Kuno mokykla, ir galeciau Tavo zodzius, Selija, del socialiniu problemu pritaikyti ir savo praktikai apibudinti. As manau kad cia dabartines visuomenes atspindys, o ne KJG specifika (neabejoju, kad ir J.Jablonskio, i Rasos gimnazijoje yra tas pats).
sveiki. peržvelgiau testą internete pateiktą. norėjau paklausti pernykščių ketvirtokų, kurie stojo ir įstojo ar neįstojo. ar testas buvo tokio paties stiliaus kaip pateiktas internete, t.y. pasaka su uždavinukais? ir dėl lietuvių užduočių - ar buvo praleistos raidės?
gal galėtų kas pakomentuoti, koks yra stojančių ir įstojančių pasiruošimas. kurią maždaug dalį testo teisingai atlieka įstojantys vaikai?
sveiki.
peržvelgiau testą internete pateiktą. norėjau paklausti pernykščių ketvirtokų, kurie stojo ir įstojo ar neįstojo. ar testas buvo tokio paties stiliaus kaip pateiktas internete, t.y. pasaka su uždavinukais? ir dėl lietuvių užduočių - ar buvo praleistos raidės?
gal galėtų kas pakomentuoti, koks yra stojančių ir įstojančių pasiruošimas. kurią maždaug dalį testo teisingai atlieka įstojantys vaikai?
I etapo testas buvo sudarytas tuo pačiu principu, kaip vjg puslapyje pateiktas pavyzdys.
Kauno Jėzuitų gimanzija skelbia, kad stojamuosius egzaminus šiemet laikė 94 mergaitės ir 91 berniukas. Mergaičių, patekusių į II etapą, žemiausias balas - 67.5, berniukų - 57.5. Gal vėliau pravers ši informacija besidomintiems.
Sveikinu visus, šiemet jau praėjusius I etapą ir linkiu sėkmės pokalbyje
Labas visiems:-) Siemet mazoji baigia P.Masioto pradine ir kazkaip pradeda galvos skausmas grauzt, kur reiks detis Mazoji pati nori JG-jon, nes tikriausiai dauguma klasioku ten ruosiasi (as taip manau). Kaip ten del priemimo, ar ziuri i gyvenama vieta, kokie dar prioritetai?