Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Jėzuitų gimnazija

Sveiki,

Norejau paklausti ar iki siol nenusivylete sia mokykla. Nes kol kas siame forume nieko nerandu apie pacia mokykla.

QUOTE(liute @ 2007 09 03, 15:20)
Mano vyriausioji dukra šiandien laiminga išėjo į pirmą pamoką JG.

Artūrai, smile.gif nemokėjom jokio kyšio. Net mintis tokia nekilo.. o ir dabar pagalvojus - žandai kaista nuo gėdos. Kam ir kaip ir kiek reiktu duot - net neįsivaizduoju.
Ir kokiu tikslu duoti..? Kad vaikas žinotų, jog negali įstot savo jėgom? Kad būtų įkištas į aplinką, kuriai jo kinkos perskystos?
Pažįstu vieno lt milijonieriaus dukrą, kuri šiemet stojo į JG ir ..neįstojo. Nepadėjo tėvo pinigai. Dar pažįstu vieno labai populiaraus ir įtakingo Kaune kunigo dukterėčią, stojo ir .. neįstojo.
Nebesiplesiu. Tik noriu primint tau paprastą tiesą - kyšio ėmėjų bus tik tol, kol bus jų davėjų.
Mano pačios kitos dvi dukros nėra tokios .. akademiškos kaip pirmagimė. Viena labai jautri ir imli menui kita.. smile.gif) išvis nežinia kam - viskam ir niekam. Tikrai nekišių jų į JG jei nenorės pačios ar neįstos.  Lai renkas ir eina savo keliu pagal savo polinkius ir galimybes.

JG nėra valstybinė mokymo įstaiga, čia http://www.kjg.lt/Gimnazija/Misija/ apie idėjas ir siekus.

Selija, JG šiemet yra 7ta respublikoje pagal mokyklų reitingus. smile.gif) manau tiks mum tokia "suprastėjus mokymo kokybė".  lotuliukas.gif

Atsakyti
Jėzuitų gimnazija turi puikų tinklapį, jame visa informacija, kurios ieškote.
Na, sudėsiu smile.gif nepatingėsiu.

Penktokams mokėtina, čia parašyti visi akademiniai reikalavimai, nes visų pirma vaikai atrenkami pagal akademines žinias.

Visa priėmimo tvarka. Labai aiškiai surašyta.

Kas liečia katalikybę tai, juk tai yra JĖZUITŲ, vienuoliško ordino, gimnazija. Vaikai eina visi kartu kartą per savaitę į pamaldas, raginami eiti išpažinties, važiuoja į rekolekcijas ir t.t. per pamokas meldžiasi. Tad jei jūsų šeimai krikščionybė yra svetima, reiktų pagalvot ar tikrai verta stoti, juk ar nesijaus vaikas lb. prastai.. tokioje aplinkoje. Juk ir be Jėzuitų yra kelios tikrai geros gimnazijos Kaune.

papasakosiu istoriją, kuri nutiko pernai metais
penktokė dukra ateina pas mamą ir sako "mamyt man labai neramu dėl mano draugės.. ji žinok nepriėjus pirmos Komunijos, o kad įstotų mama jai liepė meluoti, kad priėjo. Ir liepia eiti Komunijos kai su klase būnam Mišiose. Tai ji, žinok VISKO dabar bijo, bijo mamos, bijo kapelionui pasakyti ir Dievo irgi labai bijo. Ką daryt, kaip jai padėt? Tik tu niekam nesakyk... . " Mama aišku, paaiškino, kad jei draugė nueina išpažinties ir supranta, kas tai yra Komunija, viskas yra gerai. Dukra pasišneka su drauge, ją nuramina, pguodžia, kartu pasimeldžia...

Atsakyti
QUOTE(liute @ 2009 02 26, 11:01)
Jėzuitų gimnazija turi puikų tinklapį, jame visa informacija, kurios ieškote.
Na, sudėsiu smile.gif nepatingėsiu.

Penktokams mokėtina, čia parašyti visi akademiniai reikalavimai, nes visų pirma vaikai atrenkami pagal akademines žinias.

Visa priėmimo tvarka. Labai aiškiai surašyta.

Kas liečia katalikybę tai, juk tai yra JĖZUITŲ, vienuoliško ordino, gimnazija. Vaikai eina visi kartu kartą per savaitę į pamaldas, raginami eiti išpažinties, važiuoja į rekolekcijas ir t.t. per pamokas meldžiasi. Tad jei jūsų šeimai krikščionybė yra svetima, reiktų pagalvot ar tikrai verta stoti, juk ar nesijaus vaikas lb. prastai.. tokioje aplinkoje. Juk ir be Jėzuitų yra kelios tikrai geros gimnazijos Kaune.

papasakosiu istoriją, kuri nutiko pernai metais
penktokė dukra ateina pas mamą ir sako "mamyt man labai neramu dėl mano draugės.. ji žinok nepriėjus pirmos Komunijos, o kad įstotų mama jai liepė meluoti, kad priėjo. Ir liepia eiti Komunijos kai su klase būnam Mišiose. Tai ji, žinok VISKO dabar bijo, bijo mamos, bijo kapelionui pasakyti ir Dievo irgi labai bijo. Ką daryt, kaip jai padėt? Tik tu niekam nesakyk... . " Mama aišku, paaiškino, kad jei draugė nueina išpažinties ir supranta, kas tai yra Komunija, viskas yra gerai. Dukra pasišneka su drauge, ją nuramina, pguodžia, kartu pasimeldžia...

Skaiciau as visa informacija jezuitu puslapyje. Nera mums sie dalykai labai svetimi. Mano vaikai dabar lanko katalikiska pradine mokykla. Noreciau, kad abu istotu I JG. Tad labai idomu ka mes galime iki stojimo padaryti, ka pasiruosti? Kiek girdejau yra baisiausias pokalbis. Ar istiesu?
Atsakyti
QUOTE(dtania1973 @ 2009 02 26, 08:07)
Skaiciau as visa informacija jezuitu puslapyje. Nera mums sie dalykai labai svetimi. Mano vaikai dabar lanko katalikiska pradine mokykla. Noreciau, kad abu istotu I JG. Tad labai idomu ka mes galime iki stojimo padaryti, ka pasiruosti? Kiek girdejau yra baisiausias pokalbis. Ar istiesu?

Tikrai ne pokalbis pats baisiausias.
Mano akimis pats sunkiausias dalykas yra tas akademinis testas. Visų pirma jis tikrai didelis, ilgas, ar ne keturi lapai. O dar yra laiko limitas, tam kad spėt viską parašyti - tikrai reikia nežiovaut smile.gif. Jei mokykloj vaikas nėra pratęs mąstyt greitai ir rašyt greitai, net ir žinodamas gali ir neparaštyt teisingo atsakymo. Plius dar stresas. Mano vidurinėlė tokia - lėtukė smile.gif. Ji gali puikiai suskaičiuot, kai duota daug laiko, atsakyt, jei ramiai klausiama, o jei .. stresas ir nervai, tai visko gali pasitaikyti.
Tai vat žinodama savo vaiko būda, nuo rugsėjo samdau jos pačios klasės mokytoją, kad du kart per savaitę po pamokų rašytų testus ir diktantus. Plius du kart eina papildomai anglų. Plius visa šeima lankomės sekmadieniais Šv.Mišiose Vytauto Bažnyčioje 10 val., ten labai puikiai vaikams pritaikytos pamaldos.
O per pokalbį vaiko tikrai klaus "Kodėl tu nori mokytis šitoj gimnazijoj?" Bet atsakymas turbūt jau yra, jei nėra, galima ramiai laiks nuo laiko su vaiku pasiklabėt apie tai.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2009 02 26, 11:16)
Tikrai ne pokalbis pats baisiausias.
Mano akimis pats sunkiausias dalykas yra tas akademinis testas. Visų pirma jis tikrai didelis, ilgas, ar ne keturi lapai. O dar yra laiko limitas, tam kad spėt viską parašyti - tikrai reikia nežiovaut smile.gif. Jei mokykloj vaikas nėra pratęs mąstyt greitai ir rašyt greitai, net ir žinodamas gali ir neparaštyt teisingo atsakymo.  Plius dar stresas. Mano vidurinėlė tokia - lėtukė smile.gif. Ji gali puikiai suskaičiuot, kai duota daug laiko, atsakyt, jei ramiai klausiama, o jei .. stresas ir nervai, tai visko gali pasitaikyti.
Tai vat žinodama savo vaiko būda, nuo rugsėjo samdau jos pačios klasės mokytoją, kad du kart per savaitę po pamokų rašytų testus ir diktantus. Plius du kart eina papildomai anglų. Plius visa šeima lankomės sekmadieniais Šv.Mišiose Vytauto Bažnyčioje 10 val., ten labai puikiai vaikams pritaikytos pamaldos.
O per pokalbį vaiko tikrai klaus "Kodėl tu nori mokytis šitoj gimnazijoj?" Bet atsakymas turbūt jau yra, jei nėra, galima ramiai laiks nuo laiko su vaiku pasiklabėt apie tai.

Aciu uz atsakyma. Nezinau ar tai blogai ar ne, bet ne dukra cia nenori mokytis (nes reikes issiskyrti su klasiokais), o as noriu. Nes antras mano vaikas yra su negale. Ir nelabai zinau i kuria mokykla butu dar galima stoti, kad patirtu maziausia patyciu. Dukra manau islaikytu testa neblogai, bet berniukas... Yra protingas ir gabus, bet judesiai pas ji apsunkinti ir leti. Tai tikrai negales greitai atsakyti i testo klausimus.
Atsakyti
QUOTE(dtania1973 @ 2009 02 26, 08:31)
Aciu uz atsakyma. Nezinau ar tai blogai ar ne, bet ne dukra cia nenori mokytis (nes reikes issiskyrti su klasiokais), o as noriu. Nes antras mano vaikas yra su negale. Ir nelabai zinau i kuria mokykla butu dar galima stoti, kad patirtu maziausia patyciu. Dukra manau islaikytu testa neblogai, bet berniukas... Yra protingas ir gabus, bet judesiai pas ji apsunkinti ir leti. Tai tikrai negales greitai atsakyti i testo klausimus.

Na, aš esu tokios nuomonės, jog kaip ir krikštydama vaiką, AŠ prisiėmiau atsakomybę už tai, kaip jį auginsiu. Lygiai taip pat aš sprendžiu,kokią mokyklą lankys mano vaikai, ne vaikai o aš.
Gal čia ne vietoj apie tai kalbėti, bet visuomet sakau savo dukrom "draugai ateina ir išeina o SESUO liks visad sese."
Jei turėčiau, tokį sūnelį, kaip jūsų, paduodama dokumentus susitikčiau su direktoriumi (labai mielas žmogus) ir paprašyčiau, jog mano vaikui būtų suteikta galimybė atsakyti į testo klausimus BE laiko limito.

Atsakyti
QUOTE(liute @ 2009 02 26, 10:01)
Juk ir be Jėzuitų yra kelios tikrai geros gimnazijos Kaune.

idomu suzinoti kokios,kad priimtu i penktasias klases? g.gif
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2009 02 26, 11:43)
Na, aš esu tokios nuomonės, jog kaip ir krikštydama vaiką, AŠ prisiėmiau atsakomybę už tai, kaip jį auginsiu. Lygiai taip pat aš sprendžiu,kokią mokyklą lankys mano vaikai, ne vaikai o aš.
Gal čia ne vietoj apie tai kalbėti, bet visuomet sakau savo dukrom "draugai ateina ir išeina o SESUO liks visad sese."
Jei turėčiau, tokį sūnelį, kaip jūsų, paduodama dokumentus susitikčiau su direktoriumi (labai mielas žmogus) ir paprašyčiau, jog mano vaikui būtų suteikta galimybė atsakyti į testo klausimus BE laiko limito.

Labai aciu uz patarima
Atsakyti
QUOTE(dtania1973 @ 2009 02 26, 09:03)
Labai aciu uz patarima

Neružką smile.gif, Tikiuosi, būsim klasiokai smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2009 02 26, 10:01)
1.Jėzuitų yra kelios tikrai geros gimnazijos Kaune.

2.papasakosiu istoriją, kuri nutiko pernai metais

1. Norėčiau paprieštarauti,kad daugiau niekas į 5 kl nepiima, butų didesnis pasirinkimas,kažin ar būtų tada tokie dideli srautai į šitą gimnaziją g.gif
2. Vaikų šnekos- paduodant dokumentus surašome kada priėjo 1 mą komuniją ir kokioj parapijoj,lengva patikrinti...
Atsakyti
Patikrinti lengva tik niekas netikrina. Tiesiog niekas to nesužinojo, kad mergytės dar labiau netraumuot, net jos mama.

Dėl gimnazijų tai pernai priėme Dariaus ir Girėno, o šiemet tai nelabai domejaus, nes kaip ir neaktualu. Jei manoji neįstos, tai eis į paprastą mokyklą iki gimnazijos.
Atsakyti
QUOTE(Loli_judo @ 2009 02 22, 23:21)
o kur mokotės, jei ne paslaptis? blush2.gif

Akademijos Unnės Karvelis gimnazija, pagal tuos pačius reitingus 10-ta respublikoj thumbup.gif Na, dar lėmė, kad mums patogu į ją važinėti

QUOTE(liute @ 2009 02 26, 11:16)
Tai vat žinodama savo vaiko būda, nuo rugsėjo samdau jos pačios klasės mokytoją, kad du kart per savaitę po pamokų rašytų testus ir diktantus. Plius du kart eina papildomai anglų.

Jūsų teisė rinkti, bet ar ne mieliau Jūsų vaikas rinktųsi muzikos mokyką, sportą ar dar kažką g.gif Man mano vaikų vaikystės gaila....
Be to, stojant tikari nebus diktanto - bus logikos ir žinių sąsajų reikalaujančios žinios.
Pavyzdys, jei neišėmė, būdavo šiitame puslapyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 03 kovo 2009 - 00:03