QUOTE(zuzu @ 2011 03 28, 14:14)
o cia tai nesupratau.
visu pirma. vaikas, visad vaikas, jis mamai svarbiausias. net jei atsirastu ir Tas, vaikas vistiek jums liks svarbiausias.
antra. man keista, kad
lyginat vaiko ir vyro meile.
tarsi issigandusi, apsikabinot, nes
neva "ana meile sumazino meile vaikui.". is kur tokia
nesamone? vaikui meile yra vienokia, ir nors ji stipri, visgi tai motinos meiles vaikui. motinos, ne moters. daznai moters nepapildo kaip moters. cia ne net neverta lyginti. todel, neuztenka moterims ( ne visoms) vaiku ir motinos/vaiku rysio.
as gal neaiskiai rasau, bet ka noriu pasakyti.
kitasyk atsiras idelus vyras, tai moteris vos ne "pamirsta viska", net vaikus savo. vat as kai tokia nesu, tai tokias sunku suprast. viska reik daryt su protu, mylet tame tarpe taip pat, juk sveika meile nera be proto.
o jusu agtveju-tiesiog per anksti viskas vyksta.
jauciat vienisuma. norisi glebio, ilgesys. bet zmogus dar ne tas. plius isryskejo trukumai. griztat pas vaika. demesys padalintas. imat jaust kalte.
jus ramiai viska atskirkit. ijungit prota, 
ne vien jausmus, skausma. yra meile vaikui, ji didel, svarbi. bet ji ne visad atstoja, ji ir NEGALI atstot meiles vyrui-tai kitoks rysys. ateity, net jei ir labai mylesit vyra, juk taip mylesit vaika. sios meiles, sios abi meiles neturi pjautis, nes jos yra skirtingos.
nepamirskit mylet saves.

nepamirskit, kad vyrai labai geri egocentrikai, net jei ir sveikaja prasme. todel ir jus tokia visad bukit, net ir su Tuo-busimuoju. vat sitas postas, kur jums akys atsivere apie tai-labai patiko .
nes jei taip greit imat jaust kalte, ar jauciat kad prarandat save su kt zmogum, tai...hm. bet cia per forume psichologijos ir zaizdu issigydymo neismokysi.
ne, matyt aš neaiškiai rašau.
žodžiu taip: aš nenorėdama pernelyg išsiplėsti, nerašiau visos situacijos, o Jūs, su visa pagarba, pamačiusi tik mažąją dalį, primėtėte visokių "tarsi", "neva" ir kt. tariamųjų nuosakų ir iš šių tariamųjų nuosakų pasidarėte faktus.

žinot, taip rašomos interpretacijos mokyklose ir visai netinka nagrinėjant žmogaus psichologiją.

bet man patiko žaidimas. aš irgi norėčiau pažaisti - galima?
Italicu parašyta pastraipa. dabar pati perskaitykit greitai tą pastraipą. čia kalbat apie mane? aš "tokia", kuri pamiršta vaikus savo? aš supratau, ką Jūs norit pasakyti, bet kitos forumietės pagalvos kad aš kažkokia nušokus nuo proto piemenė. atsargiau su savo postringavimais, kitąkart tokie suabsoliutinimai gali jums kažkaip ne taip baigtis, kaip tikitės. ir tas pagiriamasis žodis sau gale - gal galite jį paaiškinti? aš manau jūs dabar lyginate MANE (t.y. "tokią", kuri dėl vyro pamiršta savo vaikus) ir save, "ne tokią"; vėl įžeidimas?..

žinoma, supraskite, kad aš taip lengvai juokauju, bet kitąkart tai kažkam gali pasirodyti ne visai juokinga.
antra pastraipa
italicu 
žinot, kaip tai vadinama? manau ne.
konstatavimu. jei Jūs psichologė (o tokią pretenziją išskaičiau iš paskutinio sakinio, nes jei galite MOKYTI psichologijos, vadinasi ja esate), manyčiau Jums dar reikėtų pasitobulinti. niekas (ar gerai įsiskaitėte?), NIEKAS neturėtų konstatuoti žmogaus asmenybės tokiu įsitikinusiu tonu nežinodamas nieko tikro apie jį. kiek žinau psichologai ir tie labai atsargiai tai daro. paskutinis sakinys
italicu - vėl įžeidimas. aš jau pradedu galvoti paduoti Jus į teismą

juokauju, žinoma, tačiau Jūs čia vėl vos ne visiems skelbiate, kad aš truputį "ku-kū" ir man reikėtų karts nuo karto pradėti protu naudotis. na negražu, labai negražu įžeidinėti žmones remiantis savomis tariamosiomis nuosakomis.

kaip manot?
paskutinė pastraipa
italicu. kaip jau minėjau, nejaučiu kaltės. tai, ką Jūs, remdamasi tariamosiomis nuosakomis ir abejotinais konstatavimais, pavadinot kalte, tebuvo mano gilus supratimas, kas man šiuo metu svarbiausia. kas MAN, svarbiausia, o ne kas vaikui geriausia ar kažkokia mistinė kaltė, kad neva padalinau meilę. ir beje, kadangi apkaltinote mane nesinaudojant protu manau turėčiau ir šį Jūsų įsitikinimą pasistengti paneigti. nuo pat santykių pradžios nebuvo kažkokios nuostabios dieviškos meilės, apskritai nebuvo meilės, tiesiog abu vienas kitam patikom, jautėme simpatiją, galvojom reikia pabandyti, gal kas nors išeis. Su protu susitikinėjome, nelakstėme kaip "pacanai" pas viens kitą kiekvieną savaitgalį, gražiai bendravome, su protu pasakiau jam, kad nenoriu jo kol kas pažindinti su savo vaiku, kol mūsų santykiai nesutvirtėjo tiek, kad jausčiausi saugi (ta prasme, kad tie santykiai kiek galima pasidarė tvirti - juk nesitempsiu kiekvieno savaitinio draugo su vaiku pažindinti) ir norinti tai padaryti. neišėjo - išsiskyrėm. ir džiaugiuosi NUOLAT naudojusis protu.

pabaigai - apibendrinimas ir keletas nuoširdžių patarimų. čia - forumas. žmonės tingi skaityti ilgus postus. natūralu, jog visko ir nesurašo. surašo tik svarbiausius dalykus - apibendrinimus. vieniems apibendrinti sekasi geriau, kitiems blogiau - ne esmė. esmė tame, kad dauguma turėtų suprasti forumų specifiką, juo labiau tokia protinga ponia (ar panelė - nežinau) kaip Jūs. vadinasi suprasdami forumų specifiką mes nekonstatuojam kitų žmonių gyvenimo įvykių pagal forumų įrašus (nes jie paprasčiausiai nepilni), neprimetam jiems vienokių ar kitokių būdo bruožų. Mes perskaitom ir pateikiame savo nuomonę, kur aiškiai galima suprasti, jog tai TIK MŪSŲ nuomonė, o ne apibendrintas ir galutinis konstatavimas. turėtumėte būti atsakingesnė ir suprasti, jog pagal Jūsų konstatuojamuosius komentarus žmonės susidaro įspūdį apie vieną ar kitą forumietį. taigi linkiu daugiau tolerancijos, subtilumo komentuojant ir... nebeįžeidinėkit žmonių remdamasi savo tariamosiomis nuosakomis
tikiu, jog esate labai protinga moteris, tad į šias pastabas sureaguosite adekvačiai ir bandysite keisti savo bendravimo (net forume) būdą, nes už kiekvieno slapyvardžio sėdi gyvas reaguojantis žmogus
Laimė - ne tikslas, o priedas. E.Roosevelt