Jums reiks:
Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte
šaldytų vyšnių (2 pak.)
Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)
Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.

Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val. (tik ne į šaldiklį)
išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.

Dedame atšilusias vyšnias

vyniojame tutelę

suvyniojame pagaliuką

Papildyta:
sudedam pagaliukus kepti

pagaliukai kepa 200 laipsniu orkaiteje apie 12 min.

iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.
Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 10 g želatinos.
ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus

pilti kremą

tarpuose dėti 4 pagaliukus

pilti kremą

ir taip kol baigsis pagaliukai


įdėti į šaldytuvą stingti...
skanaus..

