Įkraunama...
Įkraunama...

o seniau gimdėm taip

QUOTE(rasras @ 2007 04 03, 23:29)
Oi kaip įdomu buvo skaityti jūsų istoriją.  smile.gif  Net nesikiki, kad taip gimdydavo moterys. O kiek prisijuokiau iš maišo su pusryčiais.  thumbup.gif

buvo buvo kaip nebuvo,labai ir man sita istorija artima, gimdziau ir as pries 16 metu br br ,jo pagimdydavai pati savo drabuzius i ranka ir pirmyn i kita auksta i palata,dabar kai dukra gimdziau as tiek bijojau kad padarysiu ka ne taip ax.gif gausiu bart ax.gif nes gaudavom gerai velniu visokiu zodeliu verysad.gif ,kaip atvaziuoja karves neapssiskute biggrin.gif ,ko su vyru taip nerekei doh.gif ,o dar geriau kai vietoje skatinanciu stabdancius ampules sumaiso,kasemes ilgai ta vietele verysad.gif ,arba su sena greitaja pries 14 metu nespejau i ligonine o joje apart gulto nieko nera teko pacioje masinoje gimdyt vasario menesi o salta visur, kiaura,o paskui prie ligonines islipt ir eit i ja peskom o po gimdymo praejo daugiausia 10 minuciu doh.gif ,nors ir dabar pasitaiko ivairiu istoriju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Essexgirls: 05 balandžio 2007 - 09:34
Idomi istorija bigsmile.gif bet nenoreciau kad tie laikai gryztu schmoll.gif
Atsakyti
Moki labai įdomiai pasakoti thumbup.gif

Pagalvojau, kokios mūsų gimdymo istorijos pasirodys mūsų vaikams? mirksiukas.gif
Atsakyti
puiki istorija 4u.gif - idomiai papasakota, 4u.gif o labiausiai patiko, kad teciai prie infekciju buvo priskiriami lotuliukas.gif
Atsakyti
perskaičiau su malonumu, smagiai papasakota thumbup.gif
Atsakyti
Sauniai papasakota! Is ties kaip viskas greit keiciasi smile.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Theia @ 2007 04 03, 17:22)
Pagrindiniam pasakojimo herojui jau 14 metų, taigi istorija sena. Bet kai palyginau savo patyrimą su "šviežesnių" mamyčių patirtimi gimdymo namuose, pamačiau, kad medicinos paslaugų kokybė gerėja. Ehrm.. tikriausiai gerėja  g.gif

Taigi, nors gimdžiau dar visai "žalio amžiaus", būdama aštuntame mėnesyje suvokiau, kad būtinai reikia susirasti blatą (taip vadinosi pažįstami ar nupirkti gydytojai  biggrin.gif ) gimdymo namuose. Išsiaiškinau, kad anytos tolima giminaitė dirba akušere, ir griežtai pareiškiau, kad arba gaunu tinkamą aptarnavimą, arba gimdau anytos svetainėje ant naujo kilimo. Padėjo. Sukalbėjom su reikiamais gydytojais, teliko laukti iškilmingos dienos.

O dėl tos dienos mano ginekologės ir mano nuomonės ryškiai skyrėsi. Buvau įsitikinusi, kad turiu gimdyti savaite vėliau, nei man buvo paskaičiuota. Ginekologė, žinoma, užskaitė pernešiojimą ir kategoriškai liepė varyt į ligoninę pirmadienį iš pat ryto. Kadangi kategoriškus paliepimus paprastai vykdau tada, kada noriu, visą savaitę dar pravaikščiojau į paskaitas, ketvirtadienį po paskaitų išsiblizginau namus, įskaitant baldų perstatymą  blush2.gif , o penktadienį ryte teikiausi pasirodyti ligoninėje.

Nežinau, ką mano ginekologė buvo parašiusi siuntime, bet priėmimo skyriuje mane stvėrė bent dvi slaugės, per akimirką perrengė (visus daiktus, išskyrus dantų šepetėlį, įteikė būsimam tėčiui, kuris, beje, tais laikais buvo priskiriamas prie infekcijų ir prie gimdyvės neprileidžiamas), atšipusiu skustuvu nuraitė apatinę šukuoseną, pastatė klizmą  verysad.gif  ir nuvedė į gimdančių palatą. Net žodžio pasakyti nespėjau. Na, atsiguliau į lovą, palata šešiavietė, šalimais kitos būsimos mamytės vargsta, rėkia. O man nieko, jokių sąrėmių. Nuobodu klaikiai, neleido nei knygos atsinešti - infekcija  doh.gif . Po trejeto valandų pasirodė gydytojų komanda, apžiūrėjo visas ir mane "išbrokavo", tipo, dar 3 dienas tikrai negimdysiu. Perkėlė į palatą, kur gulėjo moterys su nėštumo patologija. Ten sąlygos visai kitos - pokalbiai, televizorius buvo, knygą slaugė paskolino, pietus pavalgėm  biggrin.gif ... Ir štai į vakarą pajutau, kad per juosmenį lyg su plentvoliu kas pervažiavo. Aha, tai čia tipo dar 3 dienas negimdysiu  blink.gif . Labai nenorėjau iš tos jaukios palatos kraustytis, tai tylėjau kaip pelė po šluota iki vidurnakčio, tik sąrėmių dažnumą stebėjau. Vidurnaktį nuėjau pas budinčią akušerę, sakau, gimdau jau  4u.gif ... Na, vėl buvau perkraustyta atgal į gimdančių palatą. Šįkart buvome trise, tik anų dviejų gimdymas buvo jau rimtai įsivažiavęs. Šalia - nei vieno mediko. Vienai iš mūsų trijulės nubėgo vandenys - tiesiai į lovą, ji dar ir stangintis pradėjo, kadangi per anksti - tai ir kaka ten pat į lovą padarė. Man trūko kantrybė, atsikėliau, apėjau du aukštus, galų gale radau akušeres kavytę begeriančias. Tada prisiminiau, kad esu vyr. gydytojo protekcija  cool.gif ir truputį padariau tvarką. Mano kaimynes išgabeno į gimdyklą, o aš likusi tylioje palatoje, atsiguliau ant šono ir ...  blush2.gif  užmigau.
Septintą ryto atėjo "mano" vyr. gydytojas, leipdamas iš juoko mane pažadino ir priminė, kad atvažiavau gimdyt, o ne miegot. Patikrino gimdos kaklelį, prijungė aparatą vaikučio širdelei klausyti (net garsą įjungė, guli ir klausai kaip mažiuko širdutė plaka), o po valandos liepė eiti į gimdyklą. Gimdymas buvo super - dvivietė gimdykla (prabanga tais laikais), aplink mane mano gydytojas, dar viena ginekologė, neonatologė ir dvi akušerės. Tik jaučiausi nekaip, nes šalia gimdė kita moteris (ryškiai, be protekcijos) - palikta viena, tik kartais nuo manęs atsitraukdavo akušerė ar gydytoja jos pažiūrėti. Net dabar nesmagu prisiminti.
Pagimdžiau lengvai, be ypatingo skausmo, nei rėkt, nei nuskausminti nereikėjo. O sūnelis mane išgasdino... Gimė, ir jokio garselio. Po minutėlės lyg cyptelėjo, ir vėl tyla. Girdžiu, gydytojai šnabždasi "neatsimerkia...". Širdis nebe į kulnus,  o nuo lovos nukrito. Klausau toliau, girdžiu "intubuoti? - ne, nereikia, kvėpuoja pats". Apsiraminau... Neonatologė mano mažių paguldė į vonelę su vandeniu (tada naujagimį iš karto apiprausdavo). Čia ir paaiškėjo, kad mano sūnus balsą visgi turi, ir ne bet kokį. Beje, ir vėliau labai nemėgo maudytis, o dėl galvos plovimo iki pat mokyklos kovojom.
Pagal tų laikų tradicijas, mažiuką man parodė tik suvystytą ir tuoj pat išnešė į naujagimių palatą. Mane dar pusvalandį palaikė gulomis su ledų pūsle ant pilvo (drebėjau, net dantys tarškėjo), o tada liepė keltis, imti maišą ir eiti. Baisiai nustebau, kad reikia eiti pačiai, maniau nuveš kaip ponią  biggrin.gif . O dar labiau nustebau, kas per maišas  g.gif . Pasirodo, mano mamos niekas neįspėjo, kad jau anūką turi, tai ji man šešių patiekalų pusryčius į ligoninę atvilko  lotuliukas.gif  ir vos širdies smūgio negavo, skelbimų lentoje pagimdžiusių sąraše mano pavardę pamačiusi...
Po to standartinės 6 dienos ligoninėje (ne 3 kaip dabar), kas rytą mankšta lovoje, tipo, kojas pakilojam seselei vadovaujant  doh.gif . Vaikučius mums tik maitinimui atnešdavo, 6 kartai po 30 min... o taip norėjosi turėti prie savęs. Laimingos dabar mamos, ir palatoje kartu su vaikučiu, ir tėtis šalia. Aš vis kokia dovanėlę naujagimių seselei pasukdavau, kad sūnelį pirmai atneštų ir iš paskutinės paimtų...

gimdydama siais metais pasiilgau butent ledo ant pilvo ir rytiniu apiplovimu sesuciu super istorija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo timotey: 08 balandžio 2007 - 22:08
QUOTE(timotey @ 2007 04 08, 15:07)
gimdydama siais metais pasiilgau butent ledo ant pilvo ir rytiniu apiplovimu sesuciu super istorija

Ledo ir patiems galima susiveikti, bet va kam tas rytinis apiplovimas sesučių niekaip nesuprantu g.gif Pati atsikeli ir nueiti į dušą nusimaudyti . Neleisčiau, kad kas mane plautų g.gif

O pasakojimas tai super thumbup.gif
Atsakyti
Istorija idomi drinks_cheers.gif smaiksciai parasyta thumbup.gif

manau, kad ir siais laikais visko pasitaiko per gimdymus, ypac rajoninese ligoninese, o ir didelese miestu, jei su gydytoju nesi susitares doh.gif
Atsakyti
Pasakojimas labai liuks - siltai skaitosi. thumbup.gif
Bet as beskaitydama pradejau skaiciuoti - mano dukrai si menesi jau 17 stuktelejo, o gimdziau kartu su teciu (cia Vilniuje). Ir tikrai nebuvau viena pirmuju, su vyrais gimdanciu. g.gif
Atsakyti
Oho kaip viskas keiciasi.Visai nenorėciau gulėt (gimdant) su kitom moterim ir matyt,kaip vienai vandenys nuteka,kita kakoja į lovą ar panasiai lotuliukas.gif O dar jei vaiką atnestų pagal grafiką... gun_bandana.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti