Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

smale, as naudoju selgos sokoladinius.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 10:33)
1. Mama_Tania, sausainiai bus išspaudžiami, bet dėl recepto dar blaškausi... doh.gif

Mieles tikrai gali naudoti ir sausas - taip pat išmaišyk, kaip ir šviežias. Sausų mielių tada reikėtų apie 1,5 a. š. Dėl kildinimo - tiesiog stebėk, kada tešla pakils daugiau nei dvigubai...
Cukatai - tai cukruoti vaisių gabaliukai arba cukruotos apelsinų ar citrinų žievelės... Maximose būna daržovių skyriuje šaldytuvuose plastmasinėse dėžutėse cukruotų vaisių gabaliukų, kuriuos aš čia ir naudojau... 2. O tu galvoji dvigubą porciją padalint į tris pyragus? g.gif 3. Be to, aš buvau sunėrusi po dvi formeles vieną į kitą, kad būtų tvirčiau... Ar tu turi tris po dvi? Gal tikrai išskirstyk dvigubą porciją į tris ir jos gausis normalaus dydžio, nes man iškilo tai beprotiškai... Manau 9 + 10 cm aukščio turėtų būti kaip tik... Tešlos, man regis, dėjau iki pačios formelės viršaus... Tiksliau tešlą padalinau į dvi dalis ir kiek gavosi, tiek...
Smagu, kad formas taip greitai gavai, nes visai neseniai kažkuri mergina skundėsi, kad labai ilgai negauna...
Ta balta masė ant vištos - kokoso drožlės smile.gif Tiesiog vištą aptepiau pašildytu abrikosų ar apelsinų džemu ir apibarsčiau kokosais smile.gif O tie kiaušiniai - tai tiesiog pirktiniai saldainiai (riešutai glajuje) smile.gif

aciuks.gif už atsakymą,
1. gal galėsi įmest receptuką, kurį išrinksi, nes greičiausiai tik rytoj kepsiu viską blush2.gif būtų man lengviau blush2.gif 4u.gif
2. ne, aš galvojau tiksliai pagal receptą daryti, g.gif manai bus per mažai? nes aš noriu iškept 2 pyragus g.gif
3. ne, aš bendrai turiu tik 3 popierines formeles (daugiau neturėjo parduotuvėj), tada aš gal kėpsiu viena po 2, o viena iš vienos išeis?

a, supratau, turėsiu iš dvigubos normos iškepti 2 pyragus? teisingai? doh.gif ar kažką vėl supainiojau?
Atsakyti
smale, folijos ar kepimo popieriaus reikia tam, kad paruoštą tortą galėtum išimti iš tortinės smile.gif Sausainius ir aš naudoju Selgos šokoladinius 4u.gif

mamushka 4u.gif

Spurgita 4u.gif

Mama_Tania, greičiausiai darysiu pagal šį receptą:

user posted image

Apelsininiai sausainiai

2 puodeliai miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/2 puodelio cukraus
1/4 puodelio kreminės varškės
3 v. š. minkšto sviesto
1 kiaušinio baltymas
2 v. š. tarkuotos apelsino žievelės

Glajui
1 1/2 puodelio cukraus pudros
3 v. š. apelsinų sulčių

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje mikseriu vidutiniu greičiu išmaišyti cukrų, varškę ir sviestą iki purumo. Įmaišyti kiaušinio baltymą ir apelsino žievelę. Nedideliu greičiu įmaišyti miltus. Tešlą suvynioti į plėvelę ir šaldyti 2 val. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 5 mm storio tešlos lakštą ir išpjauti sausainius. Kepti apie 10 min., kol gražiai pagels. Sausainius visiškai ataušinti. Glajui sumaišyti cukraus pudrą ir apelsinų sultis. Aptepti sausainius.

P. S. na va, jau iškepiau ax.gif Labai simpatiški ir aromatingi sausainiai smile.gif

Aš recepte rašiau, kad iš dariau iš dvigubos porcijos ir man gavosi 2 dideli pyragai smile.gif Tad tu jau pati spręsk, kiek tau reikia pyragų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 07 balandžio 2007 - 09:12
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 13:01)
Aš recepte rašiau, kad iš dariau iš dvigubos porcijos ir man gavosi 2 dideli pyragai smile.gif Tad tu jau pati spręsk, kiek tau reikia pyragų ax.gif

aciuks.gif

nupirkau tokias aliuminines formeles saldainiams user posted image

bet taip ir nerandu, pagal kokį receptą tuos saldainius kept doh.gif blush2.gif
(bet vos pirštas lenda, kokios jos mažos)
Atsakyti
Mama_Tania, pažiūrėk štai čia ir dar čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 13:24)
Mama_Tania, pažiūrėk štai čia ir dar čia smile.gif

aciuks.gif user posted image user posted image doh.gif be tavęs, kaip be rankų user posted image o galiu (bon-bon su cukatomis) vietoj apelsininio (citrininio) likerio dėti kiaušinių ( blush2.gif tik tokį ir turiu) g.gif
Atsakyti
Sonatina,jeigu persikų pyragą su migdolais kepčiau silikoninėje kekso formoje, tai persikus dėti dugne g.gif ?
Labai džiaugiuos ,kad tęsi temą,viską dabar gaminu pagal tave ,tik ataiskaitų nepateikinėju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano namai vel kvepia pyragu 'Obuoliu ruduo' wub.gif
Atsakyti
Sonatina, noriu Velykų rytą turėt šiltų itališkų bandelių. kas bus , jei tešlą pasidarysiu vakare? Lyg rašei, kad galim laikyt šaldytuve per naktį g.gif
Atsakyti
Pas mane į šaldytuvą kątik nukeliavo varškinis tinginys. Jeigu bus skanus, dar vieną velykom padarysiu smile.gif
Atsakyti
Mielos kulinares,
Visas su ateinanciomis Velykomis. bukit laimingos, nepersivalgykit ir dziaukites sia svente su visa seima smile.gif
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti dėl torto "Marsas". Gal Sonatina galėtum smulkiau papasakoti kaip planuoji gaminti cheescak'a? Ar produktus naudosi lygiai tokius pačius - tik skirtumas, kad kepsi jį? ar vietoj varškės naudosi ką nors kitą? o vaisių piure naudosi iš šviežių ar konservuotų vaisių? Domiuosi, nes man reikia tortą pagaminus jį parvežti į klaipėdą neištirpus - tai bijau, kad jei darysiu įprastinš "marsą" jis patiž kol parvešiu, o jei bus keptas variantas - tai bus lengviau pervežti? Ar aš neteisi? patarkit man g.gif
Atsakyti