Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

Norėjau paklaust ar braškių ir rabarbarų pyragui galima naudot šaldytą braškių uogienę? Arba šaldytas braškes? Šviežių dar neturiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2007 05 25, 20:28)
Norėjau paklaust ar braškių ir rabarbarų pyragui galima naudot šaldytą braškių uogienę? Arba šaldytas braškes? Šviežių dar neturiu  bigsmile.gif


Turbūt galima, attitirpinus ir nuvarvinus g.gif Bet aš lauksiu šviežių biggrin.gif
Atsakyti
noriu ir aš pasidžiaugti bei padėkoti 4u.gif jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais. Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju" lotuliukas.gif Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti" lotuliukas.gif Ačiū, Sonatina, kad esi wub.gif
Atsakyti
Bandau atidaryti idarytus baklazanus, bet atidaro puslapi be jokio recepto..
Atsakyti
Sveikos - o aš gaminau vakar netikrą Šepardo pyragą su vištieną - man labai patiko - sakyčiau labai skanu ir sveika - puikus receptas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 05 26, 16:21)
Bandau atidaryti idarytus baklazanus, bet atidaro puslapi be jokio recepto..


Receptas čia mirksiukas.gif Vienu puslapiu atgal, nei pirmajame psl. įdėta nuoroda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 26 gegužės 2007 - 16:04
Šiandien gaminau kalakutienos zuikį. Kadangi kalakutienos faršo neturėjau, dėjau kiaulienos. į zuikį nepateko ir svogūnai, česnakas bei morkos, nes sesuo jų nevalgo. Kadangi pačiam zuikio paruošimui turėjau labai mažai laiko (<10 min.), tai per skubėjimą turbūt per stambiai supjausčiau sūrį. tai tie kubeliai gavosi biškį didoki, todėl pats zuikis sunkiau formavosi ir biškį to sūrio išbėgo blush2.gif Dariau iš pusės normos, bet gavosi trys maži zuikiukai. Kol karšti - labai skanūs thumbup.gif Bet visko neįveikėm, tai liko rytojui. Tikiuosi, kad šalti irgi bus skanūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akvike @ 2007 05 25, 23:59)
noriu ir aš pasidžiaugti bei padėkoti  4u.gif  jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"  lotuliukas.gif  Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"  lotuliukas.gif  Ačiū, Sonatina, kad esi  wub.gif


mano mamyte ta pati sake, kai as Sonatinos receptus pradejau gaminti ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
O aš savaitgalį kepiau tą rabarbarų-braškių pyragą. Aš šiaip iš rabarbarų tik kompotą anksčiau virdavau, bet surizikavau ir nepasigailėjau - skonis super geras. Ta rabarbarų rūgštelė kažkur skaniai išnyksta, braškės kvepia vasara...
Braškes ir rabarbarus pirkau turguje šviežius, braškių 1 kg kainavo 8,5-9 lt, bet jų į pyragą reikia nedaug...
Tiesa, vietoj muškato dėjau vanilinio cukraus. Valgėm su vaniliniais ledais
Atsakyti
blush2.gif turiu klausimą: kur perkate rabarbarus? kaip atrodo?

Naujai išmėginti patiekalai: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu thumbup.gif thumbup.gif (iškart klausimas: kokia sluoksniuotą tešlą reikia pirkti: mielinė ar bemielė?), Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos thumbup.gif , Marinatas šašlykui thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif (labai skanus šašlykas gavosi), Švelnūs grietininiai lietiniai thumbup.gif - labai skanus rolleyes.gif , Krepšeliai su vaisiais thumbup.gif thumbup.gif ( doh.gif kaip tyčia neradau braškių doh.gif )

user posted image

Ir dar klausimai apie tortą-katę: kaip torto ausytes padarei? iškarpei, ar tokios formos forma kepimui? Kaip ir iš ko padaryti liežuvis, nasrai?


iš anksto ačiū už atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos smile.gif

laurindre, kažkaip Kauno TP nemačiau pudingų... Bet kol kas man jų ir nereikia, čia tik šiaip iš godumo paklausiau... blush2.gif

eya, pyragas atrodo thumbup.gif Džiaugiuosi, kad patiko smile.gif

nighttingale, gerų pirkinių biggrin.gif

dianute, labai smagu, kad zuikiai gavosi skanūs smile.gif

Aušrine, nėra už ką... 4u.gif

Katu, kad jau įtraukiau tuos sumuštinius, padėjau prie kitų patiekalų smile.gif Labai smagu, kad pyragas patiko smile.gif Ir aš laukiu nesulaukiu šviežių rabarbarų ir braškių... rolleyes.gif

Comma, nors ir su nuotykiais, svarbiausia, kad galutinis rezultatas gavosi skanus biggrin.gif

ypata, gal per gudriai parašiau ax.gif - turėjau omeny ne sausos, o jau paruoštos garstyčios... 4u.gif

Gintute, džiaugiuosi, kad jautiena gavosi skani smile.gif Šiaip tokiems kinietiškiems patiekalams geriausiai tinka jautienos išpjova - ji minkščiausia ir sultingiausia (bet ir brangiausia doh.gif ). O pjaustei tai tikrai neteisingai - visuomet mėsą reikia pjaustyti skersai skaidulų 4u.gif

Vaidullka, su uogiene tai tikrai bus ne tas, o su šaldytom braškėm... g.gif Na nebent mėginti atšildžius gerai nuvarvinti... Bet geriausia, tai palaukti šviežių uogų 4u.gif

laurindre 4u.gif

Papildyta:

akvike, ačiū 4u.gif Prajuokinai su tuo vyro maitinimu biggrin.gif

garbane, visokiais būdais bandžiau pataisyti nuorodą, bet niekaip nepavyksta... g.gif

editam, džiaugiuosi, kad Šepardo pyragas tau patiko smile.gif

sesyte, ačiū 4u.gif

rudens-vaike, ir tu prisijungei prie zuikio kepėjų kompanijos? biggrin.gif Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais smile.gif

Mama_Tania, rabarbarų mačiau ir Maximose, o šiaip turguje jų tikrai turi būti smile.gif Atrodo jie štai taip:

user posted image

Sluoksniuotą tešlą visuomet perku paprastą, ne mielinę smile.gif Labai smagu, kad vėl išmėginai tiek naujų patiekalų, ačiū 4u.gif Krepšeliai atrodo thumbup.gif
Torto ausis iškepiau atskirai - tiesiog iškepiau kelis šokoladinius keksiukus ir juos apipjausčiau smile.gif O liežuvis ir nasrai padaryti iš saldainių - guminukų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 05 28, 16:13)
blush2.gif turiu klausimą: kur perkate rabarbarus? kaip atrodo?



As perku is bobyciu turguj, rysulelis kainavo 50-60 ct. Naudojami maistui yra rabarbaru lapkociai. Jie kazkuo primena salieru lapkocius, tik yra raudonos spalvos. As juos lupu ir naudoju tik zaliaja dali, nezinau, kaip reikia is tikruju su jais elgtis smile.gif

Foto galima rasti cia
Atsakyti