 
 
                
                    
                        
                                    
                
                Norėjau paklaust ar braškių ir rabarbarų pyragui galima naudot šaldytą braškių uogienę? Arba šaldytas braškes? Šviežių dar neturiu   
 
                
                    
                        
                                    
                
                
                
             
 
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(Vaidullka @ 2007 05 25, 20:28)
Norėjau paklaust ar braškių ir rabarbarų pyragui galima naudot šaldytą braškių uogienę? Arba šaldytas braškes? Šviežių dar neturiu   
 
 
 Turbūt galima, attitirpinus ir nuvarvinus
 Bet aš lauksiu šviežių
 Bet aš lauksiu šviežių  
                
                                    
                
                noriu ir aš pasidžiaugti bei padėkoti   jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"
  jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"   Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"
  Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"   Ačiū, Sonatina, kad esi
  Ačiū, Sonatina, kad esi   
                
                                    
                
                
                
             jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"
  jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"   Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"
  Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"   Ačiū, Sonatina, kad esi
  Ačiū, Sonatina, kad esi   
                
                                    
                
                Sveikos - o aš gaminau vakar netikrą Šepardo pyragą su vištieną - man labai patiko - sakyčiau labai skanu ir sveika - puikus receptas.  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                QUOTE(garbane @ 2007 05 26, 16:21)
Bandau atidaryti idarytus baklazanus, bet atidaro puslapi be jokio recepto..
Receptas čia
 Vienu puslapiu atgal, nei pirmajame psl. įdėta nuoroda.
 Vienu puslapiu atgal, nei pirmajame psl. įdėta nuoroda.
                
                    
                        
                                    
                
                Šiandien gaminau kalakutienos zuikį. Kadangi kalakutienos faršo neturėjau, dėjau kiaulienos. į zuikį nepateko ir svogūnai, česnakas bei morkos, nes sesuo jų nevalgo. Kadangi pačiam zuikio paruošimui turėjau labai mažai laiko (<10 min.), tai per skubėjimą turbūt per stambiai supjausčiau sūrį. tai tie kubeliai gavosi biškį didoki, todėl pats zuikis sunkiau formavosi ir biškį to sūrio išbėgo   Dariau iš pusės normos, bet gavosi trys maži zuikiukai. Kol karšti - labai skanūs
 Dariau iš pusės normos, bet gavosi trys maži zuikiukai. Kol karšti - labai skanūs   Bet visko neįveikėm, tai liko rytojui. Tikiuosi, kad šalti irgi bus skanūs
 Bet visko neįveikėm, tai liko rytojui. Tikiuosi, kad šalti irgi bus skanūs   
                
                                    
                
                
                
             Dariau iš pusės normos, bet gavosi trys maži zuikiukai. Kol karšti - labai skanūs
 Dariau iš pusės normos, bet gavosi trys maži zuikiukai. Kol karšti - labai skanūs   Bet visko neįveikėm, tai liko rytojui. Tikiuosi, kad šalti irgi bus skanūs
 Bet visko neįveikėm, tai liko rytojui. Tikiuosi, kad šalti irgi bus skanūs   
                
                                    
                QUOTE(akvike @ 2007 05 25, 23:59)
noriu ir aš pasidžiaugti bei padėkoti   jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"
  jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"   Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"
  Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"   Ačiū, Sonatina, kad esi
  Ačiū, Sonatina, kad esi  
 jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"
  jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais.  Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"   Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"
  Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"   Ačiū, Sonatina, kad esi
  Ačiū, Sonatina, kad esi  
mano mamyte ta pati sake, kai as Sonatinos receptus pradejau gaminti
 
   
                
                                    
                
                O aš savaitgalį kepiau tą rabarbarų-braškių pyragą. Aš šiaip iš rabarbarų tik kompotą anksčiau virdavau, bet surizikavau ir nepasigailėjau - skonis super geras. Ta rabarbarų rūgštelė kažkur skaniai išnyksta, braškės kvepia vasara... 
Braškes ir rabarbarus pirkau turguje šviežius, braškių 1 kg kainavo 8,5-9 lt, bet jų į pyragą reikia nedaug...
Tiesa, vietoj muškato dėjau vanilinio cukraus. Valgėm su vaniliniais ledais
                
                
            Braškes ir rabarbarus pirkau turguje šviežius, braškių 1 kg kainavo 8,5-9 lt, bet jų į pyragą reikia nedaug...
Tiesa, vietoj muškato dėjau vanilinio cukraus. Valgėm su vaniliniais ledais
 turiu klausimą: kur perkate rabarbarus? kaip atrodo?
 turiu klausimą: kur perkate rabarbarus? kaip atrodo?Naujai išmėginti patiekalai: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu
 
   (iškart klausimas: kokia sluoksniuotą  tešlą reikia pirkti: mielinė ar bemielė?), Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos
  (iškart klausimas: kokia sluoksniuotą  tešlą reikia pirkti: mielinė ar bemielė?), Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos   , Marinatas šašlykui
 , Marinatas šašlykui  
   
   (labai skanus šašlykas gavosi), Švelnūs grietininiai lietiniai
 (labai skanus šašlykas gavosi), Švelnūs grietininiai lietiniai  - labai skanus
 - labai skanus  , Krepšeliai su vaisiais
 , Krepšeliai su vaisiais  
   (
 (  kaip tyčia neradau braškių
 kaip tyčia neradau braškių  )
 )
Ir dar klausimai apie tortą-katę: kaip torto ausytes padarei? iškarpei, ar tokios formos forma kepimui? Kaip ir iš ko padaryti liežuvis, nasrai?
iš anksto ačiū už atsakymus

                Sveikos gyvos  
 
laurindre, kažkaip Kauno TP nemačiau pudingų... Bet kol kas man jų ir nereikia, čia tik šiaip iš godumo paklausiau... 
 
eya, pyragas atrodo Džiaugiuosi, kad patiko
 Džiaugiuosi, kad patiko  
 
nighttingale, gerų pirkinių 
 
dianute, labai smagu, kad zuikiai gavosi skanūs 
 
Aušrine, nėra už ką... 
 
Katu, kad jau įtraukiau tuos sumuštinius, padėjau prie kitų patiekalų Labai smagu, kad pyragas patiko
 Labai smagu, kad pyragas patiko  Ir aš laukiu nesulaukiu šviežių rabarbarų ir braškių...
 Ir aš laukiu nesulaukiu šviežių rabarbarų ir braškių...  
 
Comma, nors ir su nuotykiais, svarbiausia, kad galutinis rezultatas gavosi skanus 
 
ypata, gal per gudriai parašiau - turėjau omeny ne sausos, o jau paruoštos garstyčios...
 - turėjau omeny ne sausos, o jau paruoštos garstyčios...  
 
Gintute, džiaugiuosi, kad jautiena gavosi skani Šiaip tokiems kinietiškiems patiekalams geriausiai tinka jautienos išpjova - ji minkščiausia ir sultingiausia (bet ir brangiausia
 Šiaip tokiems kinietiškiems patiekalams geriausiai tinka jautienos išpjova - ji minkščiausia ir sultingiausia (bet ir brangiausia  ). O pjaustei tai tikrai neteisingai - visuomet mėsą reikia pjaustyti skersai skaidulų
 ). O pjaustei tai tikrai neteisingai - visuomet mėsą reikia pjaustyti skersai skaidulų  
 
Vaidullka, su uogiene tai tikrai bus ne tas, o su šaldytom braškėm... Na nebent mėginti atšildžius gerai nuvarvinti... Bet geriausia, tai palaukti šviežių uogų
 Na nebent mėginti atšildžius gerai nuvarvinti... Bet geriausia, tai palaukti šviežių uogų  
 
laurindre 
 
Papildyta:
akvike, ačiū Prajuokinai su tuo vyro maitinimu
 Prajuokinai su tuo vyro maitinimu  
 
garbane, visokiais būdais bandžiau pataisyti nuorodą, bet niekaip nepavyksta... 
 
editam, džiaugiuosi, kad Šepardo pyragas tau patiko 
 
sesyte, ačiū 
 
rudens-vaike, ir tu prisijungei prie zuikio kepėjų kompanijos? Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais
 Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais  
 
Mama_Tania, rabarbarų mačiau ir Maximose, o šiaip turguje jų tikrai turi būti Atrodo jie štai taip:
 Atrodo jie štai taip:

Sluoksniuotą tešlą visuomet perku paprastą, ne mielinę Labai smagu, kad vėl išmėginai tiek naujų patiekalų, ačiū
 Labai smagu, kad vėl išmėginai tiek naujų patiekalų, ačiū  Krepšeliai atrodo
 Krepšeliai atrodo   
 
Torto ausis iškepiau atskirai - tiesiog iškepiau kelis šokoladinius keksiukus ir juos apipjausčiau O liežuvis ir nasrai padaryti iš saldainių - guminukų
 O liežuvis ir nasrai padaryti iš saldainių - guminukų 
                
                                    
                
                
                
             
 laurindre, kažkaip Kauno TP nemačiau pudingų... Bet kol kas man jų ir nereikia, čia tik šiaip iš godumo paklausiau...
 
 eya, pyragas atrodo
 Džiaugiuosi, kad patiko
 Džiaugiuosi, kad patiko  
 nighttingale, gerų pirkinių
 
 dianute, labai smagu, kad zuikiai gavosi skanūs
 
 Aušrine, nėra už ką...
 
 Katu, kad jau įtraukiau tuos sumuštinius, padėjau prie kitų patiekalų
 Labai smagu, kad pyragas patiko
 Labai smagu, kad pyragas patiko  Ir aš laukiu nesulaukiu šviežių rabarbarų ir braškių...
 Ir aš laukiu nesulaukiu šviežių rabarbarų ir braškių...  
 Comma, nors ir su nuotykiais, svarbiausia, kad galutinis rezultatas gavosi skanus
 
 ypata, gal per gudriai parašiau
 - turėjau omeny ne sausos, o jau paruoštos garstyčios...
 - turėjau omeny ne sausos, o jau paruoštos garstyčios...  
 Gintute, džiaugiuosi, kad jautiena gavosi skani
 Šiaip tokiems kinietiškiems patiekalams geriausiai tinka jautienos išpjova - ji minkščiausia ir sultingiausia (bet ir brangiausia
 Šiaip tokiems kinietiškiems patiekalams geriausiai tinka jautienos išpjova - ji minkščiausia ir sultingiausia (bet ir brangiausia  ). O pjaustei tai tikrai neteisingai - visuomet mėsą reikia pjaustyti skersai skaidulų
 ). O pjaustei tai tikrai neteisingai - visuomet mėsą reikia pjaustyti skersai skaidulų  
 Vaidullka, su uogiene tai tikrai bus ne tas, o su šaldytom braškėm...
 Na nebent mėginti atšildžius gerai nuvarvinti... Bet geriausia, tai palaukti šviežių uogų
 Na nebent mėginti atšildžius gerai nuvarvinti... Bet geriausia, tai palaukti šviežių uogų  
 laurindre
 
 Papildyta:
akvike, ačiū
 Prajuokinai su tuo vyro maitinimu
 Prajuokinai su tuo vyro maitinimu  
 garbane, visokiais būdais bandžiau pataisyti nuorodą, bet niekaip nepavyksta...
 
 editam, džiaugiuosi, kad Šepardo pyragas tau patiko
 
 sesyte, ačiū
 
 rudens-vaike, ir tu prisijungei prie zuikio kepėjų kompanijos?
 Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais
 Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais  
 Mama_Tania, rabarbarų mačiau ir Maximose, o šiaip turguje jų tikrai turi būti
 Atrodo jie štai taip:
 Atrodo jie štai taip:
Sluoksniuotą tešlą visuomet perku paprastą, ne mielinę
 Labai smagu, kad vėl išmėginai tiek naujų patiekalų, ačiū
 Labai smagu, kad vėl išmėginai tiek naujų patiekalų, ačiū  Krepšeliai atrodo
 Krepšeliai atrodo   
 Torto ausis iškepiau atskirai - tiesiog iškepiau kelis šokoladinius keksiukus ir juos apipjausčiau
 O liežuvis ir nasrai padaryti iš saldainių - guminukų
 O liežuvis ir nasrai padaryti iš saldainių - guminukų 
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 05 28, 16:13)
As perku is bobyciu turguj, rysulelis kainavo 50-60 ct. Naudojami maistui yra rabarbaru lapkociai. Jie kazkuo primena salieru lapkocius, tik yra raudonos spalvos. As juos lupu ir naudoju tik zaliaja dali, nezinau, kaip reikia is tikruju su jais elgtis

Foto galima rasti cia
 
    






