Norėjau paklaust ar braškių ir rabarbarų pyragui galima naudot šaldytą braškių uogienę? Arba šaldytas braškes? Šviežių dar neturiu
QUOTE(Vaidullka @ 2007 05 25, 20:28)
Norėjau paklaust ar braškių ir rabarbarų pyragui galima naudot šaldytą braškių uogienę? Arba šaldytas braškes? Šviežių dar neturiu
Turbūt galima, attitirpinus ir nuvarvinus
noriu ir aš pasidžiaugti bei padėkoti
jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais. Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"
Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"
Ačiū, Sonatina, kad esi
Sveikos - o aš gaminau vakar netikrą Šepardo pyragą su vištieną - man labai patiko - sakyčiau labai skanu ir sveika - puikus receptas.
QUOTE(garbane @ 2007 05 26, 16:21)
Bandau atidaryti idarytus baklazanus, bet atidaro puslapi be jokio recepto..
Receptas čia
Šiandien gaminau kalakutienos zuikį. Kadangi kalakutienos faršo neturėjau, dėjau kiaulienos. į zuikį nepateko ir svogūnai, česnakas bei morkos, nes sesuo jų nevalgo. Kadangi pačiam zuikio paruošimui turėjau labai mažai laiko (<10 min.), tai per skubėjimą turbūt per stambiai supjausčiau sūrį. tai tie kubeliai gavosi biškį didoki, todėl pats zuikis sunkiau formavosi ir biškį to sūrio išbėgo
Dariau iš pusės normos, bet gavosi trys maži zuikiukai. Kol karšti - labai skanūs
Bet visko neįveikėm, tai liko rytojui. Tikiuosi, kad šalti irgi bus skanūs
QUOTE(akvike @ 2007 05 25, 23:59)
noriu ir aš pasidžiaugti bei padėkoti
jau išbandžiau vištieną su daržovėmis ir jogurto padažu, kiaulieną su vyno-grietinėlės padažu bei grybais ir obuolių pyragą su jogurtu.. ryt turbūt gaminsiu viščiukų kepenėles su kopūstais. Atvirai sakau - valgio gaminimas man pasidarė malonumas.. Jei ne Sonatinos receptukus išbandau, tai iš savo patirties ką nors "sumeistrauju"
Jau net mama pasakė - "Viskas, gali jau tekėti - vyra mokėsi pamaitinti"
Ačiū, Sonatina, kad esi 
mano mamyte ta pati sake, kai as Sonatinos receptus pradejau gaminti
O aš savaitgalį kepiau tą rabarbarų-braškių pyragą. Aš šiaip iš rabarbarų tik kompotą anksčiau virdavau, bet surizikavau ir nepasigailėjau - skonis super geras. Ta rabarbarų rūgštelė kažkur skaniai išnyksta, braškės kvepia vasara...
Braškes ir rabarbarus pirkau turguje šviežius, braškių 1 kg kainavo 8,5-9 lt, bet jų į pyragą reikia nedaug...
Tiesa, vietoj muškato dėjau vanilinio cukraus. Valgėm su vaniliniais ledais
Braškes ir rabarbarus pirkau turguje šviežius, braškių 1 kg kainavo 8,5-9 lt, bet jų į pyragą reikia nedaug...
Tiesa, vietoj muškato dėjau vanilinio cukraus. Valgėm su vaniliniais ledais
Naujai išmėginti patiekalai: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu

Ir dar klausimai apie tortą-katę: kaip torto ausytes padarei? iškarpei, ar tokios formos forma kepimui? Kaip ir iš ko padaryti liežuvis, nasrai?
iš anksto ačiū už atsakymus
Sveikos gyvos
laurindre, kažkaip Kauno TP nemačiau pudingų... Bet kol kas man jų ir nereikia, čia tik šiaip iš godumo paklausiau...
eya, pyragas atrodo
Džiaugiuosi, kad patiko
nighttingale, gerų pirkinių
dianute, labai smagu, kad zuikiai gavosi skanūs
Aušrine, nėra už ką...
Katu, kad jau įtraukiau tuos sumuštinius, padėjau prie kitų patiekalų
Labai smagu, kad pyragas patiko
Ir aš laukiu nesulaukiu šviežių rabarbarų ir braškių...
Comma, nors ir su nuotykiais, svarbiausia, kad galutinis rezultatas gavosi skanus
ypata, gal per gudriai parašiau
- turėjau omeny ne sausos, o jau paruoštos garstyčios...
Gintute, džiaugiuosi, kad jautiena gavosi skani
Šiaip tokiems kinietiškiems patiekalams geriausiai tinka jautienos išpjova - ji minkščiausia ir sultingiausia (bet ir brangiausia
). O pjaustei tai tikrai neteisingai - visuomet mėsą reikia pjaustyti skersai skaidulų
Vaidullka, su uogiene tai tikrai bus ne tas, o su šaldytom braškėm...
Na nebent mėginti atšildžius gerai nuvarvinti... Bet geriausia, tai palaukti šviežių uogų
laurindre
Papildyta:
akvike, ačiū
Prajuokinai su tuo vyro maitinimu
garbane, visokiais būdais bandžiau pataisyti nuorodą, bet niekaip nepavyksta...
editam, džiaugiuosi, kad Šepardo pyragas tau patiko
sesyte, ačiū
rudens-vaike, ir tu prisijungei prie zuikio kepėjų kompanijos?
Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais
Mama_Tania, rabarbarų mačiau ir Maximose, o šiaip turguje jų tikrai turi būti
Atrodo jie štai taip:

Sluoksniuotą tešlą visuomet perku paprastą, ne mielinę
Labai smagu, kad vėl išmėginai tiek naujų patiekalų, ačiū
Krepšeliai atrodo
Torto ausis iškepiau atskirai - tiesiog iškepiau kelis šokoladinius keksiukus ir juos apipjausčiau
O liežuvis ir nasrai padaryti iš saldainių - guminukų 
laurindre, kažkaip Kauno TP nemačiau pudingų... Bet kol kas man jų ir nereikia, čia tik šiaip iš godumo paklausiau...
eya, pyragas atrodo
nighttingale, gerų pirkinių
dianute, labai smagu, kad zuikiai gavosi skanūs
Aušrine, nėra už ką...
Katu, kad jau įtraukiau tuos sumuštinius, padėjau prie kitų patiekalų
Comma, nors ir su nuotykiais, svarbiausia, kad galutinis rezultatas gavosi skanus
ypata, gal per gudriai parašiau
Gintute, džiaugiuosi, kad jautiena gavosi skani
Vaidullka, su uogiene tai tikrai bus ne tas, o su šaldytom braškėm...
laurindre
Papildyta:
akvike, ačiū
garbane, visokiais būdais bandžiau pataisyti nuorodą, bet niekaip nepavyksta...
editam, džiaugiuosi, kad Šepardo pyragas tau patiko
sesyte, ačiū
rudens-vaike, ir tu prisijungei prie zuikio kepėjų kompanijos?
Mama_Tania, rabarbarų mačiau ir Maximose, o šiaip turguje jų tikrai turi būti

Sluoksniuotą tešlą visuomet perku paprastą, ne mielinę
Torto ausis iškepiau atskirai - tiesiog iškepiau kelis šokoladinius keksiukus ir juos apipjausčiau
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 05 28, 16:13)
As perku is bobyciu turguj, rysulelis kainavo 50-60 ct. Naudojami maistui yra rabarbaru lapkociai. Jie kazkuo primena salieru lapkocius, tik yra raudonos spalvos. As juos lupu ir naudoju tik zaliaja dali, nezinau, kaip reikia is tikruju su jais elgtis
Foto galima rasti cia







