QUOTE(Vaizele @ 2008 04 20, 13:20)
Na, šiaip tas laikmatis kai būna įmontuotas į garpuodį, tai galima nustatyti, kad įsijungtų pats virti prieš grįžtant namo

ir išsijungtų kai tavęs nėr
QUOTE(Frosted @ 2008 04 20, 14:20)
Tai tada aliumininio puodo is Senuku uz 15Lt uztenka + merliaus gabalo
Negaliu ginčytis, kad programuojamas laikmatis yra blogai, nes pati esu tokia išsiblaškius varna, kad sugebėjau net ketaus puodą sugadinti

o prieš kokias tris savaites sudeginau virdulį, jau gal šeštą savo gyvenime
Bet nuo plastmasinio greitpuodžio vis tiek atkalbinėčiau, plastmasė aukštoj temperatūroj išskiria kažką ten tokio, nuo ko, aišku, nenusinuodysi (nes kitaip neleistų gaminti), bet ir noro tą kažką su maistu valgyti jokio. Be to, plastmasė sensta, netgi nenaudojamo plastmasinio daikto kokybė blogėja.
Aliuminis irgi blogai, pirmiausia šis metalas reaguoja su bet kokia rūgštimi ir apskritai yra labai reaktyvus, keičia maisto skonines savybes. Ir išskiria pašalinių medžiagų. Kai kas išvis mano, kad aliuminis toksiškas ir sukelia įvairias ligas. Berods mokyklose aliuminio indai yra uždrausti
Plieniniai puodai (iš prastesnio, perlydyto plieno) gali turėti kenksmingų priemaišų, reikia žiūrėti, kad jie būtų pažymėti 10/18 grade stain užrašu.
Sveikiausi, kiek skaitinėjau, yra stikliniai, emaliuoti ir ketaus. Stiklas neišskiria jokių cheminių medžiagų, bet pailgėja virimo procesas, gal todėl iš stiklo gaminami troškintuvai orkaitėms, bet ne puodai. Be to, juos reikia saugot nuo temperatūrų svyravimo ir pan. O emaliuotų garpuodžių kodėl negamina, tai nežinau. Matyt, todėl, kad emaliuoti indai išvis iš mados išėję
Na, o su ketum tai viskas aišku, tiesiog trijų aukštų ketaus garpuodžio nieks nepakeltų