Įkraunama...
Įkraunama...

Garų puodai

QUOTE(Frosted @ 2007 02 05, 14:38)
Dėl kūdikių nežinau, sau kai gaminuosi, tai mėsytė išviria per 20min maždaug (dar priklauso, kokia mėsytė ir kaip supjaustyta), daržovės irgi. Pvz., morkas griežinėliais pjaustau tokiais neplonais, tai per 17-20min. susitroškina.
Dar priklauso nuo to, kokio galingumo garpuodis (pas mane Kenwood). Paprastai instrukcijoje parašytas gaminimo laikas preliminarus.


o kiek kainavo tas Kenwood blush2.gif
ir kaip suprantu, nesigailit, kad pirkot smile.gif
senai žiūrinėjau garpuodžius, bet kol nebuvau girdėjus jokių atsiliepimų, tai vis prisilaikiau nuo pirkimo, kad tai nebūtų "to momento" pirkinys g.gif o dabar jau žinau, kad šis daiktas bus įtrauktas į artimiausių pirkinių sąrašą thumbup.gif
Atsakyti
Kainavo 250Lt berods, ar kazkas panasaus. Norejau, kad butu 3 aukstu, su elektroniniu laikmaciu. Jeigu gaminu, tai man 3 aukstu kaip tik buna.
Dar labai patiko, kad yra toks vamzdelis, kuris leidzia garus vienodai paskirstyti po visus 3 aukstus, jeigu visur gamini produktus, kuriu gaminimo laikas panasus. kitais tie, kurie pirmame aukste isviria labai greitai, o virsutiniai nedaviria.

Tefalis kiek pamenu brangesnis buvo kazkodel g.gif
Atsakyti
As turiu Binatone firmos, triju puodu. Daiktas thumbup.gif . Veikia thumbup.gif . kainavo palygint su kitais thumbup.gif , tik 109 Lt.
Na o maistas pagamintas jame, tiesiog niam niam biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes taip pat turim Kenwood. Neseniai įsigijom ir labai džiaugiamės thumbup.gif Skanu ir svarbiausia: SVEIKA bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ismene @ 2007 02 16, 21:29)
Mes taip pat turim Kenwood. Neseniai įsigijom ir labai džiaugiamės  thumbup.gif  Skanu ir svarbiausia: SVEIKA  bigsmile.gif  ax.gif


drinks_cheers.gif Tai jau tikrai. Buvau labai nustebus, kad taip skaniai gaunasi, nes galvojau, kad be druskos ir prieskonių bus labai "prėsnas" maistas, bet labai liuks gaunasi wub.gif
Atsakyti
TAi merginos, būkit žmonės ax.gif patarkit, kokį pirktį - elektrinį ar ant dujų??? Kuriam ten pirmame sluoksnyje sriubą galima virti? Labai noriu, bet labai klausimų daug, o perskaičius visą temą dar padaugėjo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2007 02 19, 15:53)
TAi merginos, būkit žmonės  ax.gif  patarkit, kokį pirktį - elektrinį ar ant dujų??? Kuriam ten pirmame sluoksnyje sriubą galima virti? Labai noriu, bet labai klausimų daug, o perskaičius visą temą dar padaugėjo  blush2.gif


Aš įsigyjau elektrinį (Tefal) ir labai liuks thumbup.gif Bet jame sriubytės neišvirsi, nes visi indai, o jų trys (būna ir su dviem), su grotelėm dugne, kad garai iš apačios praeitų. O tas indas, kur pilasi vanduo, maistui gaminti neskirtas. Nors ryžiam pvz. ar kitom kruopom yra atskiras indelis plastmasinis pridėtas, ir į jį ant kruopų ar makaronų pilasi kažkiek vandens išbrinkimui. Tai gal prie geriausių norų ten ir sriubos pavyktų išsivirt doh.gif , bet labai jau nedaug gautųsi ir, pagal mane, tai tam neskirtas tas indas. Labai patogu, kad jei nori, galima tik vieną puodą dėti, jei nori- visus tris. Nelabai dar daug patirties turiu šituo klausimu, bet košės gaunasi thumbup.gif ir visai prižiūrėt nereik, mėsytė, daržovės - irgi thumbup.gif . Dar vienas elektrinio puodo privalumas, kad yra automatinis išjungimas, o be to neišbėga niekada. Kas man labai aktualu buvo, nes mažoji mėgsta mane pavaikyt, o dabar ramu- sukraunu viską ir tik ateinu pažiūrėt, kai taimeris sučirškia. Aišku, ne absoliučiai viską išeina pagaminti, juk norisi kartais ir kepto ar sriubos pvz, bet palengvinimas tikrai didelis. O dukrytei kol kas tik šiame puode gaminu
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymą smile.gif
LAbai norėčiau dar nuomonės kas turi tokį garinį puodą, kur ant dujinės statomas ax.gif
Ir paaiškinkit pavyzdžiais man kvailai doh.gif kokias daržoves garinat?
Atsakyti
Aš tai visas iš eilės daržoves garinu - bulves, morkas, cukinijas, sparagines pupeles, zirnelius...
Pirkau elektrinį, nes:
* tie, kur ant vyriklės, kiek radau, ten tik 1-2 aukštai, kuriuose garinti galime,
* elektriniame tie garai kažkaip specialiai dideliais kiekiais gaminami, o tame paprastame puode - kiek išgaruoja verdant - tiek ir yra jų. Be to, reikia laukti, kol visas vanduo užvirs, o elektriniame tas kaitinimo elementas po minutės jau gamina garus.
* Elektriniame (bent jau Kenwoode) galima garus tolygiai per visus 3 aukštus paskirstyti, o paprastam puode nelabai įsivaizduoju, kaip tą padaryti.
* prie elektrinio nereikia stovėt ir temperatūros reguliuot, kad neišbėgtų vanduo, nustatei taimerį ir čiuoži savo reikalų tvarkyt

Užtad paprastame sriubą galima virti smile.gif O elektriniame gauni kokius 2 puodelius sultinio ir psio smile.gif paprastame nėra kaitinimo elemento, kuris apsineša ir reikia jį valyt, o neaišku kaip, nes pas mane uždengtas doh.gif o kai kuriuose dar ir apipelyja blink.gif
Paprastą galima naudoti kaip paprastą puodą, o elektrinis jau tik garpuodis.

Va. Prirašiau... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2007 02 20, 15:19)
Aš tai visas iš eilės daržoves garinu - bulves, morkas, cukinijas, sparagines pupeles, zirnelius...
Pirkau elektrinį, nes:
* tie, kur ant vyriklės, kiek radau, ten tik 1-2 aukštai, kuriuose garinti galime,
* elektriniame tie garai kažkaip specialiai dideliais kiekiais gaminami, o tame paprastame puode - kiek išgaruoja verdant - tiek ir yra jų. Be to, reikia laukti, kol visas vanduo užvirs, o elektriniame tas kaitinimo elementas po minutės jau gamina garus.
* Elektriniame (bent jau Kenwoode) galima garus tolygiai per visus 3 aukštus paskirstyti, o paprastam puode nelabai įsivaizduoju, kaip tą padaryti.
* prie elektrinio nereikia stovėt ir temperatūros reguliuot, kad neišbėgtų vanduo, nustatei taimerį ir čiuoži savo reikalų tvarkyt

Užtad paprastame sriubą galima virti smile.gif O elektriniame gauni kokius 2 puodelius sultinio ir psio smile.gif paprastame nėra kaitinimo elemento, kuris apsineša ir reikia jį valyt, o neaišku kaip, nes pas mane uždengtas  doh.gif  o kai kuriuose dar ir apipelyja  blink.gif
Paprastą galima naudoti kaip paprastą puodą, o elektrinis jau tik garpuodis.

Va. Prirašiau...  biggrin.gif


Oi tai ačiū už info smile.gif O dėl valymo elektrinio, tai gal kaip virdulį galima su nukalkintoju? O pripelija, gal kad drėkmė laikosi, gal išdžiovinti reikia neuždarius ar kaip ten? O paaiškinimai suprantama kalba yra? Gal kokių receptelių dar yra? GAl koks adresiukas yra receptelių? Nesibaigia mano klausimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2007 02 21, 10:08)
Oi tai ačiū už info  smile.gif  O dėl valymo elektrinio, tai gal kaip virdulį galima su nukalkintoju? O pripelija, gal kad drėkmė laikosi, gal išdžiovinti reikia neuždarius ar kaip ten? O paaiškinimai suprantama kalba yra? Gal kokių receptelių dar yra? GAl koks adresiukas yra receptelių? Nesibaigia mano klausimai  doh.gif


Valyti bent jau pas mane instrukcijoje parašyta, kad su vyninio acto tirpaliuku galima. P pripelyja tai neįsivaizduoju, kaip smile.gif pas mane kai nesimato to elemento, tai nžn, kas ten darosi biggrin.gif

Receptėlių ir aš norėčiau, pas mane nėra, tai aš tik omletą darau ir daržoves ir mėsytes, žuvytę, paukštieną be jokių prieskonių ax.gif
Atsakyti
Valyt galima su acto tirpaliuku, yra aprašyta kaip (turiu Tefal puodą). Reik užvirint, tai manau, ir su paprastu nukalkintoju tiktų. Tam puode, kur aš turiu, tai matosi kaitinimo elementas ir prieit prie jo lengvai galima. Tik nėra tokio dalyko, kaip čia rašė, kad vienodai paskirstyt garus kažkaip galima po visus aukštus, jie tiesiog eina iš apačios ir pasiskirsto visame puode, bet reikia palikti biškutį laisvos vietos ant grotelių jiems cirkuliuoti. Ir dar vieną minusą atradau jau, nežinau kaip kituose elektriniuose garų puoduose, bet šitame, jei daug šaldytų daržovių gamini ar jei porą kartų vandens virimo eigoj pripilinėji, tai susikaupia daug labai tų taip vadinamų virimo sulčių. Ir jas reik išpylt, nes prisikaupia pilnas indas, o kad tą padaryt, reik visus aukštus nukelt. Aišku, tai įmanoma, bet biški terliotis reikia, nors man tik vieną kartą kol kas taip reikėjo daryt, kai priverčiau visą aukštą šaldytų daržovių. Nežiūrint į tai, kol kas tikrai nesigailiu smile.gif
Atsakyti