Na, aš apsižiūrėjau namuose: puodas "Bergner", kieno gaminta neradau. Instrukcija anglų ir kiniečių kalbomis, tai turbūt pastarųjų ir gaminta...

Žodžiu sumontavo man tą puodą, tai vieno dalyko nelabai suprantu.

Ten, tame dangtyje, kuris prisipaudžia, yra du tokie reikalai: vienas - toks kaip vožtuvėlis, kurio galiukas, kaip suprantu, pats pasikelia nuo slėgio puode ir tada pro ten išeidinėja tie garai.

Kitas - ant tokio vamzdelio, kuris išeina iš puodo vidaus, t.y. kiaurai per dangtį, užsideda toks kūgelis su skylutėmis. Tai suprantu, kad jį reikia ten uždėti, kad garai pro ten neitų?

Kaip supratau instrukcijoje, tai tą kūgelį po truputį nuiminėjant, galima slėgį išleisti iš to puodo ir galima atidarinėti tada dangtį..?

O dar radau ten parašyta, kad jautienai 3cm storio gabaliukams 1,5 kg svorio užtenka 18 minučių. O kodėl Tu taip ilgai tada viską verdi?

Ir dar klausimas: kai tas švilpukas pradeda švilpti (pas mane tai turbūt tas automatiškas vožtuvėlis?

), tai reikia sumažinti ugnį ir jis nebešvilps?

Ar dar paskui laikas nuo laiko reikia tuos garus nuleidinėti?

Jazau, kokia aš tundra..!

Bet bijau apsisvilinti...