gal kas zino ka su ja galima veikt
Dėk į salotas, valgyk prie mėsos taip. Jas marinuoja.gardink sriubas. Galu gale tai laukinis česnakas. Ką daryti su svogūnų laiškais ir laiškiniu česnaku žinai? Taip ir naudok.
Maniskiai tai pjausto, deda majonezo (o gal grietines?) ir valgo su mesa. Daugiausia salotoms ir naudojama.
QUOTE(tavi @ 2007 04 08, 19:51)
Dėk į salotas, valgyk prie mėsos taip. Jas marinuoja.gardink sriubas. Galu gale tai laukinis česnakas. Ką daryti su svogūnų laiškais ir laiškiniu česnaku žinai? Taip ir naudok.

Liuks dalykas.Mums patinka

QUOTE(Gulia @ 2007 04 09, 13:30)
Kur jų prisirenkat?Esu girdėjus,kad jie yra saugomi augalai ir jei pagaus,galima sisimokėt baudelę.Bet paragaut būtų visai įdomu.
Mūsų krašte yra tradicija kiekvieną pavasarį važiuot į girią laukinių česnakų (čeremšos). Gamtininkai įvairiai vertina tą draudimą. Jei su protu skini, nerauni tai vienais metais galima, kitais draudžiama. Bet žmonės vistiek važiuoja ir prisirenka. Juk nepastatysi sargo prie kiekvieno krūmo
.Kaip šiais metais yra nežinau, dar ir miške nebuvom. Dabar pats laikas skinti laukinius česnakus. Šiaip tai jie gana sunkiai virškinami. Dedam į salotas, aš pati kepu su jais omletą ar studentišką kugelį (keptos keptuvėje bulvės, tarkuotos per burokinę tarką, o česnakai dedami kepimo pabaigoje). mano vaikai šį patiekalą labai mėgsta
.

QUOTE(Spyglė @ 2007 04 10, 14:41)
Kur jų prisirenkat?Esu girdėjus,kad jie yra saugomi augalai ir jei pagaus,galima sisimokėt baudelę.Bet paragaut būtų visai įdomu.
Auga jie prie Pravieniškių miškuose. Važiuojant nuo Pravieniškių 4 km link Kaišiadorių. Atrodo, kad jie ilgai neaugs.

gal kas bandė užšaldyti???????????????

Ragavau. Liuks
Labai patiko
Ar tik miškuose ir ieškot? Gal galima svoguneliu gauti?

Ar tik miškuose ir ieškot? Gal galima svoguneliu gauti?
Norėčiau jūsų paklausti,ar tai meškinis česnakas{allium ursinum}
Jeigu tai tas pats tai,dedama į sriubas salotas bei padažus.Sumuštiniai su meškiniu česnaku taip pat puikus delikatesas.
Be to jis antibakterinį poveikį.
Ir,dar yra kita žolytė vaistinė česnakūnė{alliaria petiolata.{iformacijos šaltinisGabrielė Bickel"Žiniuonės užrašai"}
Lietuvoje meškinis česnakas auga drėgnuose lapuočių miškuose.Jis yra retasir saugomas.
Vasistinėę česnakūnę galima rasti lapuočių pamiškėse,krūmuose ,pakrantėse.
Pasidalinkite,žiniomis,kurios jūs žolės ieškote tuomet parasysiu daugiau.
Jeigu tai tas pats tai,dedama į sriubas salotas bei padažus.Sumuštiniai su meškiniu česnaku taip pat puikus delikatesas.
Be to jis antibakterinį poveikį.
Ir,dar yra kita žolytė vaistinė česnakūnė{alliaria petiolata.{iformacijos šaltinisGabrielė Bickel"Žiniuonės užrašai"}
Lietuvoje meškinis česnakas auga drėgnuose lapuočių miškuose.Jis yra retasir saugomas.
Vasistinėę česnakūnę galima rasti lapuočių pamiškėse,krūmuose ,pakrantėse.
Pasidalinkite,žiniomis,kurios jūs žolės ieškote tuomet parasysiu daugiau.
QUOTE(regna @ 2009 05 04, 17:22)
As nezinau, kokiam miske man parinko siek tiek