Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

Na matot, praėjusį mėn. mes mažokai priaugom dėl to truputį sunerimau. Šį mėn. 700- gerai. bet praitą mėn. įvedžiau mišinėlį + kietas maistas, tikriausiai dėl to ir mažai priaugom g.gif Šiaip sveriam 7700. gal reiktų ir man nebeskaičiuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LORA1 @ 2008 04 24, 13:00)
Sveikos mamos. Aš kaip naujokė norėčiau paklausti, kai duodat vaikučiams daržoves, grūdų košes, pieną apytiksliai primetat suvalgytą paros normą (1000-1100 ml.)
ar priskaičiuojate desertus: vaisius, sultis, arbatas?
nes maniškė suvalgo vos 800-900 ,be  vaisių ir skysčių.

Sveikos mamytes.skaitau sia tema ir ziuriu kad vaikiukas suvalgo 800-900,tai cai beveik litras blink.gif ar man gal su matematiniais vienetais prastai unsure.gif
Atsakyti
Mamytės parašykit prašau nuo kokio maisto bėre jūsų mažylius?Mano mažiuka išbėre,bet negaliu nustatyti nuo kokio maisto.Jis valgo daržovių tyrelė(morkų, moliugos, bulvių, ).Valgo grūdų košių(grikių,ryžių,kukūruzų,avyžų).Mėsos dar nevalgo,tik HIPPO tyrelės su mėsos bet ten labai mažas jos kiekis(skirtos nuo 4 mėn.)Valgo vaisinės tyrelės,dažniausiai obuolu ar bananu,dar retkarčiai duodu persikų ar kriaušių.Gere mišinelį ,jis tikrai nealergizoja todėl kad šį mišinį valgo nuo 2,5 mėnėsio.
Atsakyti
Sorry truputi persiziurejau,pamaciau skaicius tai ir neperskaiciau iki galo.paskui isnaujo ziuriu kad per para doh.gif
na as ir tikrai neskaiciuoju,nes nelabai ir matyciau nes valgom vis dar MP,p darzoviu kosytes 120ml per karta,gal valgytu ir daugiau,bet bijau duoti kad neistemtume skranduko,nes ne per seniausiai pradejom,
Atsakyti
Parašysiu kiek suvalgo mažiukas: Vaisinės tyrelės apie 125 ml.Daržovės apie 130 ml. jai Hippo su mėsa tai apie 150ml. Mišinėlio per parą apie 300 ml. Grūdų košes 200 ml.Sulčio nelabai megsta tai paprasto vandienuko iš šaukštelio duodu. Paskaičiojus išeina apie 750-800 ml.maisto kiekio per parą.
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 04 25, 20:52)
Mamytės parašykit prašau nuo kokio maisto bėre jūsų mažylius?Mano mažiuka išbėre,bet negaliu nustatyti nuo kokio maisto.Jis valgo daržovių tyrelė(morkų, moliugos, bulvių, ).Valgo grūdų košių(grikių,ryžių,kukūruzų,avyžų).Mėsos dar nevalgo,tik HIPPO tyrelės su mėsos bet ten labai mažas jos kiekis(skirtos nuo 4 mėn.)Valgo vaisinės tyrelės,dažniausiai obuolu ar bananu,dar retkarčiai duodu persikų ar kriaušių.Gere mišinelį ,jis tikrai nealergizoja todėl kad šį mišinį valgo nuo 2,5  mėnėsio.

sako kad morka yra alergizuojanti,bet jei jau senai duodi tai dabar gal negaletu sureguoti,as tai jos tik nedaug dedu,bet liktai nieko. unsure.gif
Atsakyti
Ksėna, o kiek praeina laiko po maitinimo kai duodi vaisinę tyrelę?
knygoj skaičiau,kad reikia duot: 6 MĖN
Papildyta:
6 MĖN. 60ml. bet kalbėjau su kita mama tai ji sako, kad tai tik sultim(jas reikia skiesti 1:1). Maniškė jų irgi nemėgsta, tai ir nekišu. SU vaisiai turiu problemų kartais valgo, kartai ne. bet netyčia daviau po 2,5 val pasirodo valgo ir dar nori.
skaitau ir galvoju, gal man pabandyti įvesti vietoj pieno vaisius: t.y. pienas- 3,5 val. pertrauka- vaisiai (priešpiečiai)- 3.5 val. - pietūs. čia apytiksliai
Atsakyti
As kai viriau pati bulve, buvo isbere gal ir nuo jos, bet i hipp bulves nereaguoja. o kokios koses? Pieniskos? Su priedais? Su vitaminais? O maniskiu sulciu tik duok thumbup.gif thumbup.gif , net valgyt nenori tik sultis griebia g.gif Geriausios jam multi hipp, paskui kriausiu, slyvu, paskutines morkos, nes saldziu nemegsta ax.gif

Tarp kitko tie berimai ilgai nepraeina, net jeigu nevalgo daugiau to produkto. verysad.gif
Atsakyti
Labutis mamulkos biggrin.gif Mažiukui išberimas nuo žandukų nedingo ir labai sausa odelė kur išberta,bijau ,kad nebutu dermatito.Pradėjau vesti dienina,kur rašau ką suvalge mažiukas.Taip bus daug paprasčiau sužinoti nuo kokiom maistui alergija.Nežinau,jau reikia vaikui normalios mėsos papildomai ivęsti,kaip manote?Jam jau greitai 7 mėnėsiai bus,kad nepradėtu geležės trukti g.gif Nuo kokios mėsytes jus pradėjot primaitinti?Aš tai noriu nuo veršienos,bet žinau kad ji alergizuoja.Gal nuo kalakutienos pradėti?
Papildyta:
QUOTE(LORA1 @ 2008 04 27, 09:46)
Ksėna, o kiek praeina laiko po maitinimo kai duodi vaisinę tyrelę?
knygoj skaičiau,kad reikia duot: 6 MĖN
Papildyta:
6 MĖN. 60ml. bet kalbėjau su kita mama tai ji sako, kad tai tik sultim(jas reikia skiesti 1:1). Maniškė jų irgi nemėgsta, tai ir nekišu. SU vaisiai turiu problemų kartais valgo, kartai ne. bet netyčia daviau po 2,5 val pasirodo valgo ir dar nori.
skaitau ir galvoju, gal man pabandyti įvesti vietoj pieno vaisius: t.y. pienas- 3,5 val. pertrauka- vaisiai (priešpiečiai)- 3.5 val. - pietūs. čia apytiksliai

Mažiukas valgo apie 5.30 mišinelį,o pusryčiams duodu vaisinės tyrelės ir apie 100 ml. mišinelio.Apie 9 .00- 9.30.Praeina 3-3,5 valandos.O sultis irgi visada praskiesta duodu bet nelabai miegsta.Tai aš kai po valgymo maždaug valanda praeina iš šaukštelio duodu,buna ir išgere bet neviska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 27 balandžio 2008 - 21:36
QUOTE(Ksėna @ 2008 04 25, 23:52)
Mamytės parašykit prašau nuo kokio maisto bėre jūsų mažylius?

Maniškę išbėrė nuo HIPP pieniškos tyrelės banano. Taip pat išbėrė, kai padauginom daržovienės su moliūgu. Dabar moliūgo tik pridedu 1/3 į kokią nors kitą daržovienę. Dar išbėrė nuo bulvės su brokoliu.
Skruostukai po bėrimo irgi liko kažkokie nelygūs, šiurkštūs. Po savaitės eisim pas gydytoją klausti.
Atsakyti
4u.gif
Ar yra mamos kurios pradejo primaitinti nuo 6 menesiu? Mane domina kokia darzove davet? Ar su MP skedet?? Kokiu darzoviu galima duoti?
Atsakyti
Manoji tai valgo taip:
9-10 val. arba pienukas (misinys) arba košyte su pienuku
13-14 val. darzovienė su mėsyte arba be jos. O mėsytes tai duodu jautieną, paukštieną.
~16 val. duodu varškytės su bananu arba jogurto su vaisių tyrele, arba tik vaisių tyrelės.
18-19 val. košytė (manų, grikių. 5 grūdų, avižų).verdu kartais piene, bet pirktame, o kartais vandeny ir įdedu vaisių tyrelės arba šviežių vaisių.
~22 val. košytė su pienuku (mišiniu)
o naktį kartais valgo, o kartais ne. Dažniausiai užtenka arbatytės atsigerti arba sulčių. O dienos košytes kartais sultimis užsigerinėjam, o kartais arbatyte. Jau dabar pradėjom pratintis gert parduotuvinį pieną(aišku virintą duodu jai).

tik va neseniai atsirado tokia problema, kad pradėjo ją kartais per pagrindinį pietų valgymą ir vakarienę tąsyti. Ji pažiaupčioja ir jei toliau duodi tai tada viską išvemia, o jeigu ne tai toliau sėkmingai pavalgom. Man gydytoja sakė, kad tai nuo dantų. Ar gali taip būti? g.gif
Atsakyti