paskaičiau aš čia biškį, tai apšalau - mano vaikas tada vos ne kaip metinis viską valgo.
viena mamytė net nusistebėjo, kad dar mažiau duoda.
Pas mus labai gražiai jau grafikėlis susidarė ir mums labai jis patinka:
reiškias taip:
ryte atsikeliam apie 8val., tai už pusvalandžio valgom mišinuko190ml.
tada apie pietus(13val.) valgom arba avižų košę arba mėsytę( vienas iš: kalakutiena, vištiena, triušiena) su daržovėm (bulvės, morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai, porai ir t.t.)
į pavakarius valgom dar kokių vaisių tyrelę (pirktinės pagal amžių)
vakarienei arba košę(ryžių su obuoliuku arba avižų) arba "žalią" (ta prasme ne virtą) bananą arba obuolį arba kriaušę
o pireš miegą (apie 22val.) pavarom dar mi6inuk1 ir einam liulinti.
Į tarpus tarp valgių valgom baranką, sausainius (Hipp), galim banano pasigremžt.
apie grikių košę - kiek mamų klausiau, nelabai vaikai mėgsta tą grikių košę, maniškė irgi spjaudosi, geriau avižų ir sveikiau (bent jau taip gyd. sakė)
Kiekiai (nusistbėjau, kad mamos po tiek nedaug duoda) - jei tai tyrelė su mėsyte -tai kokius 150 ml. drąsiai, jei tai grūdų košė, tai nuo 160-180ml., vaisines tyreles irgi po 150-160ml. suvartoja
ir mamos, nebijokit taip duot vaikui ragauti maisto. Mes pradėjom košes visokias valgyt nuo 3,5mėn., ir jau tada ji man pusė tos pirktinės tyrelės indelio išvalgydavo. aišku vaikas vaikui nelygu, bet po vieną šaukščiuką žaist??? na, nebent yra alergijos rizika, tai tada gal, bet kai šeimoj viskas tvarkoj su tais reikalais, kam vaiką kankint. Pusės metų vaikas jau valgyt nori normaliai, o ne tik pienuką...taigi, jau dideli vaikai mūsų....