Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėn. vaikelio mityba

QUOTE(gintute.j @ 2008 01 04, 08:50)
6 men. dukriukas valge:
Pusryciai 9 val- kruopu kose( grikiai, avizos, kukuruzai)
Priespieciai 11 val- vaisiai
Pietus 13 val- darzoves su mesa( morka, bulve, zirnelis, kopustas, moliugas + jautiena, arba triusiena arba paukstiena)
Pavakariai17 val - vaisine tyrele
Vakariene 21 val- Kruopu kose
tarpuose tarp maitinimu ir nakti 3 kartus  doh.gif  geria MP.

Oho o tai tiek daug jusu leliukai valgo blink.gif As dabar kaip tik ieskausi kaip cia riekia, mes esam 6.5 men valgom
8val - 210ml pienuko,
12val darzoves su mesyte 125g + pienuko panasiai apie 70ml,
16val - vaisiu tyreles 125g + pienuko panasiai na kiek nori tiek isgeria
20val - vakare pienuko pries miega 240ml.

Ir einame miegoti nakciai iki kito ryto blink.gif Tai dabar pasimeciau kaip cia riekia tuos mazylius maitinti sio maziaus. Literaturoje nieko apie tai nera konkretaus po kiek ir kada g.gif Parasu patarkite ax.gif Kadangi mes visada valgydavom pienuka kas 4val taip ir gavosi kad pradejau primaitinti koseles. siaip labaiusiai noreciau kad tureciau ka duoti savo mazylei kai mes su vyru vakariene valgome kad ji valgytu kartu su mumis nes labai pavydziai ziuri kai mes valgom blush2.gif
Atsakyti
[quote=B_Ernesta,2008 01 04, 15:31]
Oho o tai tiek daug jusu leliukai valgo blink.gif As dabar kaip tik ieskausi kaip cia riekia, mes esam 6.5 men valgom
mano maziuke tiek ivairiai valgo, nes mazo svorio yra. 7.5men. svere tik 6 kg.Valgo ivairiai, bet po nedaug. tai ir pradejau anksciau primaitinti. Siaip dabar jau ir jogurta su varske valgo. ir sriubos, kai as valgau is mano lekstes paragauja. Dabar problema atsirado, kai pradejo kieta maista valgyt visiskai buteliuko nebeima. tai is puodelio kiek atsigeria, tiek. Tik nakti, mieganciai buteliuka ikisu. Siaip pastebejau, kad raset, kad darzoves ir mesyte pienuku uzgeriate, tai ,kiek pediatrai sako nera gerai, nes pienas trukdo pasisavinti geleziai is mesytes, sako, kad geriau vaisiu sultimis uzgerti, ar vandenuku.
siaip as stengiuosi dukrytei pasiulyti kuo ivairesnio maisto, bet po nedaug, ir jei matau, kad viskas gerai - didinu porcijas.

O vakatrienei pabandykit kruopu kose duot, nes jau tokio amziaus , manau , galima.Geriausia nuo ryziu, grikiu pradet. Kadangi mano dukrytei viduriai kieti, tai mes nuo grikiu pradejom, o veliau - avizas, kukuruzus, kartais manu isverdu.Dar uogu kokiu idedu( vaisiniu tyreliu) ar obuoliuko pagremzto.Manoji irgi megsta kartu su mumis vakarieniauti, tik ji kose valgo. Siaip mes kruopas anksti pradejom valgyt, 5.5 men berods...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintute.j: 04 sausio 2008 - 15:29
Sveikos mamos.Mes jau netoli 6 menesiuko. Valgom MP,darzoviene,darzoviene su mesyte jau bandome ragauti, tyreles vaisines, kartais manu kosyte, megstam obuoliuka ir banana.Tik gal galite atsakyti kaip jus ruosate grikiu,avizine,ryziu kosytes?Ar tik isverdate ir duodate tokia kokia ji yra ar dar ko idedate,ar sumalate ja iki skystos tyrytes?Smagu butu jai dar daugiau receptuku ar ideju del maitinimo man prirasytumet.LB aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Mes pusryciams valgom kruopu kosyte, pietums darzoviene, jau bandom ragaut su mesyte, vakarienei vaisiu tyreles ir zinoma MP ax.gif
Atsakyti
mano 4u.gif mergytes meniu:
Pusryciams - specialios pusryciu kosytes perku, su vaisiais jos buna, arba sausainiuka trinu su misinuku, kuri ji geria;
PIetukams - ivairios kosytes su paukstiena ir darzovemis;
Pavakariams - ryziu pudingas, ar vaisiu tyriales;
Vakarieniai - varskes surelis trintas su jos misinuku arba sausainiukas taip pat pagamintas
Nakti - 240 ml pienukas
Paryciai - 240 ml pienukas
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiki @ 2008 01 04, 17:16)
Tik gal galite atsakyti kaip jus ruosate grikiu,avizine,ryziu kosytes?Ar tik isverdate ir duodate tokia kokia ji yra ar dar ko idedate,ar sumalate ja iki skystos tyrytes?Smagu butu jai dar daugiau receptuku ar ideju del maitinimo man prirasytumet.LB aciu uz atsakyma.

as tai isvirus sumalu su blenderiu, o i kosyte dedu zalio pagremzto obuoliuko, ar vaisiu tyreles
Atsakyti
QUOTE(B_Ernesta @ 2008 01 04, 16:31)
Oho o tai tiek daug jusu leliukai valgo  blink.gif  As dabar kaip tik ieskausi kaip cia riekia, mes esam 6.5 men valgom
8val -  210ml pienuko,
12val darzoves su mesyte 125g + pienuko panasiai apie 70ml,
16val - vaisiu tyreles 125g + pienuko panasiai na kiek nori tiek isgeria
20val -  vakare pienuko pries miega 240ml.

Ir einame miegoti nakciai iki kito ryto  blink.gif  Tai dabar pasimeciau kaip cia riekia tuos mazylius maitinti sio maziaus. Literaturoje nieko apie tai nera konkretaus po kiek ir kada  g.gif  Parasu patarkite  ax.gif  Kadangi mes visada valgydavom pienuka kas 4val taip ir gavosi kad pradejau primaitinti koseles. siaip labaiusiai noreciau kad tureciau ka duoti savo mazylei kai mes su vyru vakariene valgome kad ji valgytu kartu su mumis nes labai pavydziai ziuri kai mes valgom  blush2.gif

mano maziukas kai pavalgo pieniuko,tai praeina 3 valandos iki kito maitinimo,dabar pieniuko isgeria mazdaug 180ml.o po kosytes su mesyte praeina 4 valandos,130g.taip jau yra priprates ir visada taip valgom
Atsakyti
na manoji panele tai diena visai net nebenori misinuko ir net neisiulisi tai ji nemazai geria sulciu,o del valgymo darzoviene ir rekomenduojama uzgerti vandenuku arba sultimis,nes geriau vit.pasisavina blush2.gif
Atsakyti
Mes kol kas tik darzoviu koses ir vaisiu tyreles valgom ir MP. Uz poros dienu pradesim kruopu koses duoti. O mesyte nuo 7men. Musu pediatre patare pirma mesyte duoti - virta liezuvi , man taip keista pasirode g.gif , nes vyresnele net nera ragavusi sito "patiekalo" . O kaip jums atrodo toks daktares patarimas?
Atsakyti
Mano dukryte valgo pusryčiams misinuko 220ml,priepiečiams bananas,pietums daržoviu su mesyte košyte arba kruopu koše,pavakariams sausainuko su varškyte ar vaisiu tyrele ir vakarienei mišinuko 220ml.
Atsakyti
O mes valgom apie 13 val. kruopu kose, po to apie 16 - MP, apie 19 val darzoviu kosyte ir toliau visas laikas kas 3 valandas MP, net nakti smile.gif))
Zinoma, ragaujam ivairiu vaisiu tyreliu ir banana valgom.
Atsakyti
QUOTE(zyd @ 2008 01 10, 20:25)
O mes valgom apie 13 val. kruopu kose, po to apie 16 - MP, apie 19 val darzoviu kosyte ir toliau visas laikas kas 3 valandas MP, net nakti smile.gif))
Zinoma, ragaujam ivairiu vaisiu tyreliu ir banana valgom.

o ryte nuo keliu? g.gif
Atsakyti