
aš 1 stiklainyje rauginu 2 stiklines. O šiaip kefyrą nupiltą jau galima šaldytuve laikyti. Dėl kiek ilgai jį galima laikyt tai nežinau, aš suvartoju greit

Man tai jis juokingai idomus, nieko ale stebuklingo nesitikiu, bet vasarai jis man laaabai gerai geriasi vietoj gaivos 
Beja, delfyje radau straipsniuką apie šį grybuką, tai idomiai taip rašo:
Ryžio grybas, kaip ir jo giminaičiai arbatos ir kefyro grybas, vadinamas įvairiai: jūros ryžis, jūros grybas, indiškas ryžis, kiniškas jūros ryžis ir gyvasis ryžis. Jis gaminamas džiovintų vaisių pagrindu ir iš tiesų primena ryžio grūdus. Antpilo paruošimo receptas neišsiskiria ypatingu sudėtingumu. Į litro talpos stiklainį įdedami 4 valgomieji šaukštai ryžio grybo ir 10-15 besėklių razinų.
Vietoj razinų taip pat galima panaudoti abrikosus, imbierą, džiovintas slyvas ir kitus džiovintus vaisius. Cukraus tirpalas ruošiamas atskirai: viename litre filtruoto šalto (nevirinto) vandens ištirpinami du valgomieji šaukštai cukraus. Cukrus turi visiškai ištirpti. Po to ryžio grybas užpilamas cukraus tirpalu ir paliekamas stovėti vieną-dvi dienas toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Skystis į švarų indą nukošiamas per sietelį arba 4 marlės sluoksnius, o džiovinti vaisiai išmetami. Nukoštas jūros ryžis praplaunamas kambario temperatūros geriamuoju (filtruotu) vandeniu, nuo jo atskiriami 4 valgomieji šaukštai ir įkraunama nauja porcija. Gėrimą rekomenduojama saugoti šaldytuve ne ilgiau 48 valandų.
Medžiagų apykaitos ir kepenų veiklos gerinimas, arterinio kraujospūdžio mažinimas, druskų sąnariuose tirpinimas, inkstų, tulžies ir šlapimo pūslės akmenų šalinimas bei pagalba sergant radikulitu ar jaučiant silpnumą kojose tai žadama šio grybo vartotojams.
Cheminė gėrimo sudėtis ganėtinai sudėtinga: įvairios organinės rūgštys, sudėtingi eteriniai junginiai, aldehidai, alkoholiai, vitaminai, riebalai, dervos ir įvairūs fermentai. Ir norint apsispręsti gerti ar negerti, auginti ar neauginti reikia gerai ištirti šių medžiagų įtaką jūsų organizmui ir jo ypatybėms. Geriau padedant specialistams.
Gal kuri bandė vietoj razinų kitų vaisių dėti? Ir taip idomiai delfis rašo dėl to cukraus
Visas straipsnis čia.

Beja, delfyje radau straipsniuką apie šį grybuką, tai idomiai taip rašo:
Ryžio grybas, kaip ir jo giminaičiai arbatos ir kefyro grybas, vadinamas įvairiai: jūros ryžis, jūros grybas, indiškas ryžis, kiniškas jūros ryžis ir gyvasis ryžis. Jis gaminamas džiovintų vaisių pagrindu ir iš tiesų primena ryžio grūdus. Antpilo paruošimo receptas neišsiskiria ypatingu sudėtingumu. Į litro talpos stiklainį įdedami 4 valgomieji šaukštai ryžio grybo ir 10-15 besėklių razinų.
Vietoj razinų taip pat galima panaudoti abrikosus, imbierą, džiovintas slyvas ir kitus džiovintus vaisius. Cukraus tirpalas ruošiamas atskirai: viename litre filtruoto šalto (nevirinto) vandens ištirpinami du valgomieji šaukštai cukraus. Cukrus turi visiškai ištirpti. Po to ryžio grybas užpilamas cukraus tirpalu ir paliekamas stovėti vieną-dvi dienas toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.
Skystis į švarų indą nukošiamas per sietelį arba 4 marlės sluoksnius, o džiovinti vaisiai išmetami. Nukoštas jūros ryžis praplaunamas kambario temperatūros geriamuoju (filtruotu) vandeniu, nuo jo atskiriami 4 valgomieji šaukštai ir įkraunama nauja porcija. Gėrimą rekomenduojama saugoti šaldytuve ne ilgiau 48 valandų.
Medžiagų apykaitos ir kepenų veiklos gerinimas, arterinio kraujospūdžio mažinimas, druskų sąnariuose tirpinimas, inkstų, tulžies ir šlapimo pūslės akmenų šalinimas bei pagalba sergant radikulitu ar jaučiant silpnumą kojose tai žadama šio grybo vartotojams.
Cheminė gėrimo sudėtis ganėtinai sudėtinga: įvairios organinės rūgštys, sudėtingi eteriniai junginiai, aldehidai, alkoholiai, vitaminai, riebalai, dervos ir įvairūs fermentai. Ir norint apsispręsti gerti ar negerti, auginti ar neauginti reikia gerai ištirti šių medžiagų įtaką jūsų organizmui ir jo ypatybėms. Geriau padedant specialistams.
Gal kuri bandė vietoj razinų kitų vaisių dėti? Ir taip idomiai delfis rašo dėl to cukraus

Visas straipsnis čia.
QUOTE(straweberry @ 2009 08 09, 13:39)
Sveikutes
Kiekviena ryta geriu ta vadinama kefyriuka is vakaro uzpilu pieno, ryte isgeriu. Didialio poveikio nepastebejau, bet medziagu apykaita pagerejo, toliau bus matyt, nes tik menuo kaip naudoju

Kiekviena ryta geriu ta vadinama kefyriuka is vakaro uzpilu pieno, ryte isgeriu. Didialio poveikio nepastebejau, bet medziagu apykaita pagerejo, toliau bus matyt, nes tik menuo kaip naudoju

O speja surugt? Siaip paga; viska laikoma yra 24 val..vakare uzpili, kita vakara isgeri ir uzpili is naujo.....
QUOTE(Marla @ 2009 08 09, 15:56)
O speja surugt?
Per para surugsta, skonis kaip rugpienio. Tik kartais pamirstu, tai po 2 dienu pakeiciu piena

QUOTE(straweberry @ 2009 08 10, 10:35)
Per para surugsta, skonis kaip rugpienio. Tik kartais pamirstu, tai po 2 dienu pakeiciu piena
, bet to jau negeriu, kazin ar kenkia tam grybui, arjau taip kasdien keisti reikia?

Aš iš tamstos posto supratau, kad vakare užpili ir ryte (t.y. per nakti po 12 val) išgeri. Tai ir paklausiau ar spėja surūgti. Jei 24 val tai taip.
Aš irgi buvau porąkart pamiršus, bet nieko jam neatsitiko. Nors šiaip jei žinau, kad tingėsiu terliotis arba iš vakaro gersiu alkoholio, tai užpilu pieno ir vandens mišiniu. Viskas ok lieka.
sveikos,
noriu ir aš pasidalinti savo patyrimais
tiesa jie ne kokie +2kg, o norėjau kad būtų minus
.
Tikėjausi kad susitvarkys žarnynas ir nebebus problemų su "dideliu" reikalu, bet deja, taip pat jokių rezultatų.
Vienas geras dalykas kad išgėriau daug pieno ir mėnesį buvau visiška abstinentė.
o gal aš blogai ką darau
, bet pienas greit gendantis iš parduotuvės tinka
nežinau
noriu ir aš pasidalinti savo patyrimais

tiesa jie ne kokie +2kg, o norėjau kad būtų minus

Tikėjausi kad susitvarkys žarnynas ir nebebus problemų su "dideliu" reikalu, bet deja, taip pat jokių rezultatų.
Vienas geras dalykas kad išgėriau daug pieno ir mėnesį buvau visiška abstinentė.
o gal aš blogai ką darau

nežinau

QUOTE(Jola987 @ 2009 08 10, 19:10)
sveikos,
noriu ir aš pasidalinti savo patyrimais
tiesa jie ne kokie +2kg, o norėjau kad būtų minus
.
Tikėjausi kad susitvarkys žarnynas ir nebebus problemų su "dideliu" reikalu, bet deja, taip pat jokių rezultatų.
Vienas geras dalykas kad išgėriau daug pieno ir mėnesį buvau visiška abstinentė.
o gal aš blogai ką darau
, bet pienas greit gendantis iš parduotuvės tinka
nežinau
noriu ir aš pasidalinti savo patyrimais

tiesa jie ne kokie +2kg, o norėjau kad būtų minus

Tikėjausi kad susitvarkys žarnynas ir nebebus problemų su "dideliu" reikalu, bet deja, taip pat jokių rezultatų.
Vienas geras dalykas kad išgėriau daug pieno ir mėnesį buvau visiška abstinentė.
o gal aš blogai ką darau

nežinau

Nieko nesupratau. Man poveikis akivaizdus po kelių savaičių pasijautė, o kadangi kiekvieno organizmas individualus ir poveikis irgi individualus. Vienims pasireiškia anksčiau, kitiems vėliau. Gal reikėtų dar palaukti?
Nors atmesti galimybės, kad Jums šis grybas tiesiog netinka irgi negalima.
Nelabai įsivazduoju ką su juo galima padaryt ne taip. Tik kad gert po valgymo praėjus apie valandą, o išgėrus nebevalgyt jei geriama nakčiai...Pienas tinka bet koks 2.5 proc. Laikyti parą.
QUOTE(Jola987 @ 2009 08 10, 17:10)
sveikos,
noriu ir aš pasidalinti savo patyrimais
tiesa jie ne kokie +2kg, o norėjau kad būtų minus
.
Tikėjausi kad susitvarkys žarnynas ir nebebus problemų su "dideliu" reikalu, bet deja, taip pat jokių rezultatų.
Vienas geras dalykas kad išgėriau daug pieno ir mėnesį buvau visiška abstinentė.
o gal aš blogai ką darau
, bet pienas greit gendantis iš parduotuvės tinka
nežinau
noriu ir aš pasidalinti savo patyrimais

tiesa jie ne kokie +2kg, o norėjau kad būtų minus

Tikėjausi kad susitvarkys žarnynas ir nebebus problemų su "dideliu" reikalu, bet deja, taip pat jokių rezultatų.
Vienas geras dalykas kad išgėriau daug pieno ir mėnesį buvau visiška abstinentė.
o gal aš blogai ką darau

nežinau

Kiek laiko geri jau pieno gryba ?
vakarais ?
Papildyta:
QUOTE(Marla @ 2009 08 09, 13:56)
O speja surugt? Siaip paga; viska laikoma yra 24 val..vakare uzpili, kita vakara isgeri ir uzpili is naujo.....
Taip taip 24h turi stoveti , surugti
Kiek skaiciau patartina vakarais gerti , o ne rytais
Ir visada ta pacia valanda nupilti ji , ir pries geriant ji 1h laiko pries tai nieko nevalgyti !!!
Jei vakare uzpili ir is ryto geri , nesurugsta tinkamai , todel gal ir neta poveiko
Be to kiekvino skirtingas organizmas , vieniems greiciau pasijaucia pasikeitimu , kitiems veliau
QUOTE(Marla @ 2009 08 11, 08:48)
Nieko nesupratau. Man poveikis akivaizdus po kelių savaičių pasijautė, o kadangi kiekvieno organizmas individualus ir poveikis irgi individualus. Vienims pasireiškia anksčiau, kitiems vėliau. Gal reikėtų dar palaukti?
Nors atmesti galimybės, kad Jums šis grybas tiesiog netinka irgi negalima.
Nelabai įsivazduoju ką su juo galima padaryt ne taip. Tik kad gert po valgymo praėjus apie valandą, o išgėrus nebevalgyt jei geriama nakčiai...Pienas tinka bet koks 2.5 proc. Laikyti parą.
Nors atmesti galimybės, kad Jums šis grybas tiesiog netinka irgi negalima.
Nelabai įsivazduoju ką su juo galima padaryt ne taip. Tik kad gert po valgymo praėjus apie valandą, o išgėrus nebevalgyt jei geriama nakčiai...Pienas tinka bet koks 2.5 proc. Laikyti parą.
išbandžiau ir ryte nupilti, ir vakare po 24 val.
dar kelios dienos ir baigsiu antrą gėrimą (20 dienų)
geriu ir ryte ir vakare dažniausiai prieš valgį pusvalandį ar dar ilgiau, nes valgyti nesinori. Pirmąsias savaites tik spuogai keli buvo.
aš irgi dar nelabai pasiduoti noriu, gal per daug užsiteršusi ir kilogramų prilaikau

Kiek zinau kaip isgeri pieno gryba , reikia buti jau nevalgius 1 h pries gerima , ir geriausia vakare , vien todel kad po to jau nieko nevalgai ir kefyriukas savo daro darba