Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno, Indijos ryžių, arbatos ir kt. grybai

QUOTE(AZURA @ 2009 12 22, 13:23)
Kaukes veidui, plaukams, kepti blynus  smile.gif

Jei ne, tai galima nepilti visos stiklines pieno per tas 10 dienu pertraukos, uzpilti tiek, kad ji apsemtu, reikia ji visada pamaitinti, kad nenumirtu

bet piena pilt reik vistiek?

QUOTE(Rikara @ 2009 12 22, 16:23)
Ar tu kalbi apie ta,kur tokie tarsi ryziai tarsi varske ir reikia uzpilti pienu ir po paros perkosti,perplauti ir vel uzpilti oienu?

aga unsure.gif
Atsakyti
As Tibeto pieno grybo kefyra (bent as taip vadinu)geriu nuo gruodzio 14 d. Geriu vakarais.Trecia diena ,tai buvo kosmaras tikraja to zodzio prasme doh.gif , nes siaubingai pute pilva.Taip dar niekada nera buve.Gerai,kad buvau viena,nes salia manes turbut tik su dujokauke butu imanoma buti hihihi.gif Ketvirta diena keistai sunki galva buvo.Nuo pat ryto jauciausi pavargusi.
Si produkta nutariau pradeti vartoti,nes kiekviena diena geriu vaistus nuo kuriu man kieteja viduriai.Bet kokiu atveju vartojau jogurta be priedu,kefyra,pasukas arba dziovintas slyvas.Panarsiusi internete nutariau pabandyti pieno gryba.Antracite,aciu jai aciuks.gif ,priaugino man prieaugliaus smile.gif ir pradejau gerti.Kol kas jokiu teigiamu ar neigiamu pokyciu nera.Ziuresim,kaip toliau mano organizmas reaguos .
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2009 12 22, 23:22)
bet piena pilt reik vistiek?


na, galima uzpilti vandeniu ir laikyti saldytuve pora dienu, po to ji praplauti ir vel uzpilti nauju vandeniu... bet per tas 10 pertraukos dienu ji reiketu ir pamaitinti pienu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZURA: 23 gruodžio 2009 - 15:34
Tibeto pieno grybas

Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.
Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanu.

Pieno grybo kefyro savybės:

Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus
Gydo širdies ligas, hipertoniją
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą)
Didina lytinį aktyvumą
Gerina atmintį ir dėmesį
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius nuvykus
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama ! )
Vertinga kosmetinė priemonė

Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno,varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamasi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kurį apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangtelių ir nestatykite į šaldytuvą.


Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).
Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val. Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t., geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 val. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.
Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rietį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti.Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu. Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežių pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.
Negalima gerti perrūgusi kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms)
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.

Pilnas gydymo kursas – 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas – 6-8 kartus per dieną. Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms,akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą .
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.

Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, žarnyne padidėja dujų kiekis, todėl nerekomenduojama vartoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas, vyrams didėja lytinis aktyvumas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.
Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per puse atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.

Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :

A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg ( kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)
Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.


Antsvorio mažinimas :

Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Tai pat reikia 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas . Iškrovos dienos meniu :
Pusryčiai- obuolys, stiklinė kefyro.
Priešpiečiai – kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietus – stiklinė kefyro su juodos duonos riekele
Vakarienė – obuolių ir kriaušių salotos aplietos kefyru
Prieš miegą – kefyras ir šaukštelis medaus.

Ši dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyje, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.

Prašom pasiskaitymui, google visagalis biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif noriu paklausti is kur isvis tas grybas atsirado? juk pradzia turetu buti nuo ko ji pradejo auginti ir dovanoti kitiems 4u.gif
Atsakyti
Va čia info apie visus tris grybus 4u.gif

http://gyvenimas.del...o.d?id=23199231
Atsakyti
Sveikos grybautojos 4u.gif

Gavau pieno grybą, maniau, kad į kefyrą bus panašu, bet tas skystis suvarškėja ir skystis palieka toks kaip balzganas vanduo, tai tą drumzliną vandenį ir reikia gerti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelie* @ 2010 01 03, 12:49)
Sveikos grybautojos 4u.gif

Gavau pieno grybą, maniau, kad į kefyrą bus panašu, bet tas skystis suvarškėja ir skystis palieka toks kaip balzganas vanduo, tai tą drumzliną vandenį ir reikia gerti? blink.gif

blink.gif kažkas ne taip g.gif ....turėtų virsti kefyru. Užpilti reikia truputį šiltu pienuku ir laikyti parą...yra daug info nete, pasiskaityk, gal kažką ne taip darai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arabeska @ 2010 01 04, 12:33)
blink.gif kažkas ne taip g.gif ....turėtų virsti kefyru. Užpilti reikia truputį šiltu pienuku ir laikyti parą...yra daug info nete, pasiskaityk, gal kažką ne taip darai mirksiukas.gif

šaltu pilu ir viskas gaunas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelie* @ 2010 01 03, 11:49)
Sveikos grybautojos 4u.gif

Gavau pieno grybą, maniau, kad į kefyrą bus panašu, bet tas skystis suvarškėja ir skystis palieka toks kaip balzganas vanduo, tai tą drumzliną vandenį ir reikia gerti? blink.gif


As irgi saltu pienu pilu,nelepinu to savo grybo,bet jo tikrai daugeja.
Bent as tai taip darau:
para palaikyta pieno grybo mase ispilu i labai tanku sieteli,kuri uzdedu ant dubenio,energingai maisau ta suvarskejusia mase ir i dubeni subega kefyro konsistencijos skystis.Man jis kaip kefyras,gal siek tiek rugstesnis.Paskui likusia "grybiena" gerai perplaunu po drungnu vandeniu,suverciu i svaru stiklaini,uzpilu pienu ir uzdengusi marles skiautele palieku parai.
Ir taip kiekviena miela vakara doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2010 01 04, 14:34)
As irgi saltu pienu pilu,nelepinu to savo grybo,bet jo tikrai daugeja.
Bent as tai taip darau:
para palaikyta pieno grybo mase ispilu i labai tanku sieteli,kuri uzdedu ant dubenio,energingai maisau ta suvarskejusia mase ir i dubeni subega kefyro konsistencijos skystis.Man jis kaip kefyras,gal siek tiek rugstesnis.Paskui likusia "grybiena" gerai perplaunu po drungnu vandeniu,suverciu i svaru stiklaini,uzpilu pienu ir uzdengusi marles skiautele palieku parai.
Ir taip kiekviena miela vakara doh.gif

Tai ta prasme, tą varškę kuri atsiranda, pertrini per sietelį o kas lieka praplauni? Ar aš netaip supratau? Aš tai pro marlę skystį perpilu o tą varškę išplaunu lauk, gal man perrūgsta tas pienas, nieko nebesuprantu, kokį gerti reikia doh.gif
tai spalva ir tirštumas turi būti grynai kaip kefyro? Nepykit merginos, kad tiek klausinėju, bet jaučiu , kad kažką netaip darau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(arabeska @ 2010 01 04, 12:33)
blink.gif kažkas ne taip g.gif ....turėtų virsti kefyru. Užpilti reikia truputį šiltu pienuku ir laikyti parą...yra daug info nete, pasiskaityk, gal kažką ne taip darai mirksiukas.gif

na tikrai kažkas netaip, ar negali būti, kad grybas pasenęs?
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2010 01 04, 14:34)
As irgi saltu pienu pilu,nelepinu to savo grybo,bet jo tikrai daugeja.
Bent as tai taip darau:
para palaikyta pieno grybo mase ispilu i labai tanku sieteli,kuri uzdedu ant dubenio,energingai maisau ta suvarskejusia mase ir i dubeni subega kefyro konsistencijos skystis.Man jis kaip kefyras,gal siek tiek rugstesnis.Paskui likusia "grybiena" gerai perplaunu po drungnu vandeniu,suverciu i svaru stiklaini,uzpilu pienu ir uzdengusi marles skiautele palieku parai.
Ir taip kiekviena miela vakara doh.gif

aš tai kiek nubėga tiek, nors irgi per tirštoką sietelį košiu... o jei išvažiuoju kelioms dienoms, kaimynė priglaudžia karsta.gif
Atsakyti