
merginos reikia jusu patrarimo. gal zinote ar galima gerti si gryba sergant cukriniu diabetu ir kai gydomasi insulinu. labai reikia informacijos. didelis dekui 

QUOTE(lauruciuxs @ 2009 04 17, 20:11)
merginos reikia jusu patrarimo. gal zinote ar galima gerti si gryba sergant cukriniu diabetu ir kai gydomasi insulinu. labai reikia informacijos. didelis dekui 

Knygoje ,,namu vaistine'' raso, kad meginti vartoti galima tik labai atsargiai.
QUOTE(Gerda** @ 2009 05 06, 12:54)
sveikutes
ka tik isigijau ryziu grybuka
nelabai ka apie ji dar zinau. gal jus zinot ar uztenka grybuka viena diena palaikyti uzpilta vendeniu? ar maziausiai dvi reik laikyti?

ka tik isigijau ryziu grybuka

Vienos paros neuztenka, butinai reikia laikyti-rauginti 2-3 paras
Turi daug gydomuju savybiu. Pagerina savijauta, atstato organizmo pakitimus, gydo cukrini diabeta, pakeicia antibiotikus, turi interferono (pries vezinius susirgimus)
Vartojamas prie virsutiniu kvepavimo taku uzdegimo, suletina vezinius susirgimus, valo gleivine, stabdo ligu plitima, mazina kraujospudi, gydo ateroskleroze, nervinius galvos skausmus, reguliuoja skrandzio rugstinguma, tirpdo ir padeda isvalyti druskas is organizmo, labai tinka sanariu ligoms, sirdziai, artritui, radikulitui gydyti, tirpdo akmenis kepenyse, inkstuose, slapimo pusleje.
Sergant radikulitu reikia ji gerti ir trinti stubura, pusiauji ir liemeni ties sedimuoju nervu.
Prie nemigos trinti ausis, prie ausu kaklo link
Prie slogos perskalauti nosi
Nuo koju silpnumo trinti ****** ir kelio idubimus
Prie issetines sklerozes-gerti
Tirpalo gaminimas:
4 valgomi saukstai ( be kaupo) juros ryziu
2-3 valgomieji saukstai cukraus
10-15 razinu
1 litras nusistovejusio viena para salto vandens
Butinai turi buti stiklinis indas, grybuka laikyti uzdengtu marle, sviesioje, bet ne sauletoje vietoje 2-3 paras (ne daugiau 3-ju)
Po to ji nukosti per plastmasini sieteli ir gerai praplauti grybuka vandeniu (geriau saltu virintu)
Gydomaji skysti vartoti reguliariai 3 kartus dienoje po 100ml 10min. pries valgi.
Norint galima vartoti vietoj vandens-kai norit gerti, tada ji ir gerkit
Indo jokiu budu neplauti jokiomis skalavimo priemonemis-soda ,muilu, fairy... indeli praskalauti karstu virintu vandeniu ir isdziovinti.
Marle (pvz. pora kart sulenktas bintas) turi buti svarus, visuomet sausas, jei suslampa, pakeisti ji nauju.
Nelaikyti grybuko salia dujines, elektrines plyteles, mikrobangines, ant tiesioginiu saules spinduliu
Sveikos. Noreciau palinketi visoms kantrybes geriant ir rupinantis siuo grybuku, nes ne visi jos turi. Mano mama geria jau 3 metai ir rezultatas akivaizdus. Ji atrodo kaip mano sesuo.
As turbut jau penkta karta vis is naujo pas ja paimu to stebuklingo grybuko, nes neturiu kantrybes juo rupintis
Dabar paemiau pries pora savaiciu, tikiuosi si karta atsakingiau juo rupinsiuos



QUOTE(nep @ 2009 03 21, 12:03)
O mes turim Indiska ryzio gryba. Tai cia lyg truputi kas kita. Tik va keista, vis pas mus pusmety jau, o jo grynasis kiekis beveik nedideja, arba labai mazai. As pati jo nebegeriu, ai, kazkaip nusibodo, lyg ir slykstoka. Bet mazas vaikas labai megsta. O jo nauda sveikatai, tai nzn
gal isvis realiai jokios.

Matyt kazka ne taip darai, kad nesidaugina nes man per men. 2 porcijos prisidaugino



QUOTE(fsss~ @ 2009 05 24, 10:56)
kaip manot ar galima šio grybo kefyrą gerti neštumo metu?
nepatarciau, nes valo is organizmo kenksmingas medziagas ir nezinia kaip tai gali paveikti vaisiu.
As siek tiek geriau ji kol maitinau vaika, bet paskui atsargumo delei atsisakiau. Dabar vel pradesiu vartoti, nes pats organizmas jau sako, kad reikia

tik dar vienas dalykas - stebuklu pasauleje nera, arba uz visus stebuklus reikia moketi. Taip ir tas grybas nera toks jau stebuklingas. Yra apie ji visokiu nuomoniu. As jomis netikiu, bet manau pries naudojant bet koki produkta naudinga isklausyti abidvi puses.
Idesiu citata, gal kam bus idomu pasiskaityti. Dar karta karto, tai nera mano nuomone...
"Visi "grybai" (arbatinis, pieno, kefyro ir kt) savo esme yra panašūs - tai bakterijų ir grybelių kolonijos. Skiriasi tarpusavyje tik mikroorganizmų rūšys bei jų maitinimo terpės.
Kaukazo "grybas" skirtas pienui paversti į kefyrą. Jo individuali išskirtinė savybė - susidarantis didelis labai reikalingo vitamino - folio rūgšties kiekis (nors tada jis būna stipriai rūgštus, o tai ne visiems patinka) bei didokas alkoholio kiekis.
Lietuvoje gaminamo kefyro raugą sudaro šios bakterijų ir mikroskopinių grybų kultūros: Lactobacillus kefiri, Leuconostoc, Lactococcus ir Acetobacter, Kluyveromyces marxianus, Saccharomyces unisporus, Saccharomyces cerevisiae ir Saccharomyces exiguus.
Pramoniniu būdu gaminamų raugų (grybų) kultūrų produktai yra saugūs, jie nuolat mikrobiologiškai kontroliuojami, nes mikroorganizmai nuolat linkę išsigimti bei užsiteršti kitais, nepageidaujamais. Tuo tarpu naminiai grybai - tai "rusiška ruletė"
Na, o jei be mitų ir legendų, tai šis arbatinis grybas (arba jo atmaina - pieno grybas) dar vadinamas "Fungus japonicus", "Fungo-japon Kombucha", "Pichia fermentans", "Cembuya orientalis", "Combuchu" ir pan. Jis yra yra mikroskopinių grybelių (Saccharomycetaceae rūšies) ir bakterijų (Bacterium xylinum, Bacterium gluconicum, Acetobacter ketogenum ir Pichia fermentans) kolonija. Grybas sintezuoja gliukurono rūgštį, kuri organizme reikalinga kai kurių polisacharidų sintezei , hialurono rūgštį (esančią jungiamąjame audinyje), chondroitinsulfato rūgštį esančią sausgyslėse, mukoitinsulfato rūgštį esančią gleivinėse ir akies stiklakūnyje, hepariną ir pieno rūgštį, randamas žarnų sudėtyje, acto rūgštį, kai kuriuos vitaminus ir fermentus.
Viskas būtų gerai, tik kur garantijos, kad šis grybas (t.y. jo dalelės), neapsigyvens jūsų organizme?
Pagal vieną naują teoriją - dauguma onkologinių ligų yra sukeltos būtent mikroskopinių grybų (pelėsinių ir kt. patekusių į organizmą). Pelėsiniai grybai yra labai atsparūs. Manoma, kad net jei viskas žūtų Žemėje, jų sporos vis vien išliktų ir atsigautų esant šilumos ir drėgmės.
Nežinau ar verta eksperimentuoti savo sveikata, kai oficialūs šaltiniai abejoja dėl jo naudos ir žalos santykio. Tyrimuose su gyvuliukais pastebėtas kepenų padidėjimas, žmonių tarpe taip pat nustatytas kepenų pažeidimas, alerginės reakcijos tiems, kurie tuo metu gėrė kai kuriuos vaistus. Pastebėtas šlapimo spalvos ir kvapo pasikeitimas, kuris gali būti hemolizės ar kepenų pažeidimo (bilirubinas) rezultatas. Na ir visai neprognozuojamos pasėkmės, kai į šį grybą iš aplinkos patenka kitų mikroorganizmų ir grybelių.
Jei norite save paaukoti mokslui, eksperimentuokite su šiuo grybu ir viską užrašinėkite. Būtų patikimiau, jei kartu atliktumėte bent jau kraujo ir šlapimo tyrimus...
nuoroda, is kur paimta citata
cia
Gavau ir as to grybuko,bet vat nezinau gal ka ne taip darom?nesurugsta jis mums,gaunasi toks kaip sugedes pienas,bet tikrai i kefyra nepanasu.gal pienas netinka?beto vienur radau kad 2 arbatinius saukstelius reikia uzpilti 1 l pieno,kitur kad stikline pieno.turim 1 sauksteli,tai uzpylem pagal ta 2 straipsni,puse stikline pieno.bet kas gali but ne taip?bijau kad tas grybukas nesugestu

Dabar jau ketvirta karta gersiu. Bet man vidurius paleido zinokit.
Cia taip valosi turbut organizmas.


QUOTE(sssvetacka59 @ 2009 06 07, 18:10)
Gavau ir as to grybuko,bet vat nezinau gal ka ne taip darom?nesurugsta jis mums,gaunasi toks kaip sugedes pienas,bet tikrai i kefyra nepanasu.gal pienas netinka?beto vienur radau kad 2 arbatinius saukstelius reikia uzpilti 1 l pieno,kitur kad stikline pieno.turim 1 sauksteli,tai uzpylem pagal ta 2 straipsni,puse stikline pieno.bet kas gali but ne taip?bijau kad tas grybukas nesugestu 
normalus grybas yra baltas, grūdėtas ir šiek tiek želatininis, t.y. stangrus. Jei grybas geras tai gal pienas netinka, reikia arba 2.5 proc, ne liesesnio ir jis turi būti kambario temperatūros. Turėtų surūgti per 24 val. Gal laikot kur nelabai tinkamoj vietoj pvz kur per šalta, šalia el. prietaisų ar koks skersvėjis?
