Turiu toki puslapi,
kur surasytos buvusiu erasmus studentu ataskaitos.
Gal kiek pagelbes:
http://iris.siu.no/i...t...&Collapse=3
(anglu)
http://www.biteplius...2.1-=(344747548
(lietuviu
)
kur surasytos buvusiu erasmus studentu ataskaitos.
Gal kiek pagelbes:
http://iris.siu.no/i...t...&Collapse=3
(anglu)
http://www.biteplius...2.1-=(344747548
(lietuviu

As buvau Vokietijoj, erasmus pusmetukui
Fainiausias pusmetis mano gyvenime, atsipuciau nuo MRU itemptu studiju ir pakrimtau vokieciu teise
Pradzia gal ir sunkoka buvo, nes nebuvau buvus pas vokiecius, tai su kalba buvo problemu, jau kai jie man sumaldavo ka nors
Bet greitai prasilauziau, susipazinau su kitais erasmininkais, o tada prasidejo linksmoji dalis: erasmus-ekskursijos, vakareliai, laisvalaikis. Ir tikrai nepersimokiau- tolerantiski destytojai, pasiprasiau egzus laikyt zodziu, tai buvo tiesiog malonus pokalbiai. Ir parsiveziau pacius geriausius rezultatus, nes jie labai jau negaili pazymiu, taigi su aukstu vidurkiu gawau super gera stipke ir dziaugiuosi erasmus-isgygenimais ir patirtim.
P.s. kai kurios panos bijo vaziuoti, newa issiskirs su vaikinais ir pan. O as saviskiui padovanojau pacias geriausias atostogas- vokietijoje, aprodziau aplinkinius miestelius ir pan. Ir tas pusmetukas greitai praskriejo

P.s. kai kurios panos bijo vaziuoti, newa issiskirs su vaikinais ir pan. O as saviskiui padovanojau pacias geriausias atostogas- vokietijoje, aprodziau aplinkinius miestelius ir pan. Ir tas pusmetukas greitai praskriejo

Aš turiu tokį gal keistą klausimą:
ruošiuos rudens semestrą važiuoti pagal Erasmus ir man kilo klausimas dėl lagamino.
turiu tokį vidutinį ir abejoju
ar man viskas, ko prireiks (o numanau kad prireiks tikrai bent keliu šiltų (storokų) megztinių, avalynė papildomos, drabužių ir visa ko) tilps į jį.
Tai vat, kol Maximoje yra dar 30 % nuolaida lagaminams galvoju ar pirkti ta didžiausią,
bet esmė tame, kad gali ūti taip, jog jis man tik vienam kartui..
tai norėjau paklausti tų kuriuos važiavo rudenį ne į šiltąsias Ispaniją ar Portugaliją,
jūs kokį lagaminą turėjot?
na dar, toks akiplėšiškas prašymas,
gal atsiras kas nors, kas galėtų paskolinti lagamina 4,5 mėn (nuo rugs. pab iki vas. pradžios)?
galėsiu užmokėt nuomos mokestį
ar duoti kokį nors kitą garantą, patikimumo užtikrinimą.
Jei kas nors sutiks - parašykite AŽ.
ruošiuos rudens semestrą važiuoti pagal Erasmus ir man kilo klausimas dėl lagamino.

Tai vat, kol Maximoje yra dar 30 % nuolaida lagaminams galvoju ar pirkti ta didžiausią,
tai norėjau paklausti tų kuriuos važiavo rudenį ne į šiltąsias Ispaniją ar Portugaliją,

na dar, toks akiplėšiškas prašymas,

gal atsiras kas nors, kas galėtų paskolinti lagamina 4,5 mėn (nuo rugs. pab iki vas. pradžios)?

galėsiu užmokėt nuomos mokestį

Jei kas nors sutiks - parašykite AŽ.
QUOTE(Dwiola @ 2008 06 15, 09:59)
Labas, Kai važiavau į Švedija pirkau lagaminą iš parduotuvės Bags&More. Dabar neprisimenu, bet apie 200Lt mokėjau.
O darbo reikalais man tenka po Lt važinėtis. Tai teko įsigyti maža lagaminuką. Jį pirkau Maximoje už 40Lt be nuolaidos prieš metus. Jis vis dar gerai laiko, nei kas lūžta, nei krenta (tris kartus tfu tfu tfu). Plius jis atlaikė mano trumpa kelionę į Švediją ir mamos vieną kelione.
Tai Dwiola, nežinau ką ir pasakyti. Aš tikriausiai pirkčiau iš Maximos. Nes mokėti kol kas daugiau už lagaminą 200-400Lt neturiu galimybių. Nežinau kaip tu.
QUOTE(Dwiola @ 2008 06 15, 09:59)
Aš turiu tokį gal keistą klausimą:
ar man viskas, ko prireiks (o numanau kad prireiks tikrai bent keliu šiltų (storokų) megztinių, avalynė papildomos, drabužių ir visa ko) tilps į jį.

Važiavau į Švediją, turėjau diiiidelį, plius kompiuterio krepšį. Iš esmės gailiuos šiek tiek, kad tokį didelį vežiausi - ten drabužiai pigesni (tų pačių firmų kartais) ir mada labiau man prie širdies nei Lietuvoj, palto žieminio neprireikė, batelių irgi, oficialų kostiumėlį 1 kartą apsivilkau. Paklodžių, rankšluoščių ir pan. IKEA prisipirkau.
taip kad vidutinio irgi būtų pakakę

tai tikriausiai ir pirksiu Maximoje. Gal visgi kada prireiks 
Nes aš su vidutiniu namo važinėju kartą per 2 savaites, tai ten tikrai ne viskas telpa.
Beje, norėjau paklausti dar - kokią SIM kortelę su savim turėjote? Kaip palaikėte ryšį su Lietuva? Pvz tele2 net Lietuvoj geba "išjungti" įjungtą telefoną (pvz kambariokė esanti šalia ir skambinusį išgirdo ragely - telefonas yra išjungtas...
) Čia Pildyk, jeigu ką..

Nes aš su vidutiniu namo važinėju kartą per 2 savaites, tai ten tikrai ne viskas telpa.
Beje, norėjau paklausti dar - kokią SIM kortelę su savim turėjote? Kaip palaikėte ryšį su Lietuva? Pvz tele2 net Lietuvoj geba "išjungti" įjungtą telefoną (pvz kambariokė esanti šalia ir skambinusį išgirdo ragely - telefonas yra išjungtas...

QUOTE(Dwiola @ 2008 07 14, 21:53)
tai tikriausiai ir pirksiu Maximoje. Gal visgi kada prireiks 
) Čia Pildyk, jeigu ką..

Su saviškiais bendravau per skype ir emeilais; to pilnai pakako. O tenais nuvažiavus galima nuspirkiti švediška sim kortelę, jei tik tavo telefonas nepririštas. Švediška kortelė nėra brangi, ir pokalbiai nebrangūs (tiksliai nepasakysiu dabar).
Sveikos
ar yra merginu, vaziavusiu mokytis i Italija? labai idomu butu isgirsti ispudzius ir nuomones

QUOTE(hobite @ 2008 07 15, 08:16)
Su saviškiais bendravau per skype ir emeilais; to pilnai pakako. O tenais nuvažiavus galima nuspirkiti švediška sim kortelę, jei tik tavo telefonas nepririštas. Švediška kortelė nėra brangi, ir pokalbiai nebrangūs (tiksliai nepasakysiu dabar).
Bėda tame, kad manieji nemoka kompiuteriu naudotis..

QUOTE(Dwiola @ 2008 07 19, 17:42)
Bėda tame, kad manieji nemoka kompiuteriu naudotis..
Reiks manau tikrai kokią vietinę kortelę nusipirkti.
ačiū!
Tai gal pavyks kaip nors skypu ismokyti naudotis? As savo mama ismokiau, tai tiek kompo ir moka: ji isijungti/isjungti, ir pasileisti skypa. 

Na, dabar jau ismoko ir i delfi.lt nueiti

QUOTE(hobite @ 2008 07 19, 18:24)
Tai gal pavyks kaip nors skypu ismokyti naudotis? As savo mama ismokiau, tai tiek kompo ir moka: ji isijungti/isjungti, ir pasileisti skypa.

nepavyks, nes kompo neturės

Papildyta:
o apie lagaminą kalbant - tai nusprendžiau pirkti didžiausią