Įkraunama...
Įkraunama...

Mikoplazma

Mikoplazminę kvėpavimo takų infekciją sukelia pneumonijos mikoplazma – maža, pailga, judri bakterija, sukelianti kvėpavimo organų gleivinės pažeidimą. Gamtinis pneumonijos mikoplazmų rezervuaras – žmogus. Tik nedidelė mikoplazmų nešiotojų dalis suserga kliniškai ryškia infekcija, pavyzdžiui, plaučių uždegimu suserga tik 5-15 proc. mikoplazmomis užsikrėtusių žmonių. Ši infekcija dažnai plačiai paplitusi žmonių kolektyvuose (kareivių, studentų, vaikų darželių kolektyvuose). Glaudus kontaktas uždarose populiacijose skatina infekcijos plitimą.
Simptomai

Galvos skausmas
Bendras silpnumas
Karščiavimas
Kosulys
Raumenų skausmas

Ligos eiga

Dažniausiai mikoplazminė kvėpavimo takų infekcija pasireiškia plaučių uždegimu. Laikotarpis nuo užsikrėtimo iki ligos pasireiškimo trunka maždaug 9-21 parą. Mikoplazminio plaučių uždegimo simptomai dažnai būna kiek kitokie nei tipiško plaučių uždegimo. Liga prasideda santykinai pamažu. Atsiranda bendras negalavimas, galvos ir raumenų skausmas, karščiavimas ir kosulys (dažniau sausas).

Atsakyti
na as jungiuosi prie jusu nes mano sunukas irgi sirgo sia liga bjauri tikrai, pasigavo jis ja neaisku kur bet sia savite gulim kaune 2-oj infekcinej, zada greitu laiku isleisti namo ir namie testi gydyma geria Klacida jau 2 savaites, kosulys siek tiek aprimo; namuose nupirkau kompresorini inhaletoriu kuris tikiuos padek kovoti ir malsinti kosuli; ligononeje garindavo paprastu fiziologiniu skyciu ir kosuli kaip ne keista apramindavo, siuo metu koscioja maziau; zinot mamyte s as labai bijau kad gryzus is ligonines vel neatrikstu nes jeigu prades lankyti mokykla tai ten visokie virusai siaucia, na man taip neramu verysad.gif puoliau skaityti ir forumuose kiek prirasyta ir manau kad testinume prie antibiotiku bus imunitetos tiprinimas Citrosept'u esu seniau nupirkusi bet nenaudojome, nebuvo poreikio o siuo metu bus pats tas ir vitamina C gerti, pirksiu gryna ir sutrinsiu su cukrumi duosiu gerti su vandenuku; taciau man labiausiai rupi tai kokia tolimesne eiga nes bijau atkritimo kaip jus elgetes kai gryzote is ligonines po mikoplazmos nustatymo g.gif
Atsakyti
man dar rupi toks klausimas ar kosulys daugiau buna sausas ar ir slapias ax.gif
Atsakyti
Na mes nesirgę šia liga, bet du kartus tyręsi. Pirmą kart iš gerklytės ėmė tepinėlį, antrą kartą Endemike iš venos kraują. Kiek žinau reikia stiprių antibiotikų, kartais net dviejų kursų, kad ją išgydyti doh.gif Ir užsikrečia dažniausiai darželiuose
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 02 11, 17:14)
Na mes nesirgę šia liga, bet du kartus tyręsi. Pirmą kart iš gerklytės ėmė tepinėlį, antrą kartą Endemike iš venos kraują. Kiek žinau reikia stiprių antibiotikų, kartais net dviejų kursų, kad ją išgydyti doh.gif  Ir užsikrečia dažniausiai darželiuose

o kaip po to gydetes kaip imuniteta stiprinote, maniskis uzsikrete mokykloje siemet pirmokelsi, gydytoja sake kad tai dazna infekcija ir mokyklose verysad.gif
Atsakyti
Mano dukra 9 m. kosėja daugiau kaip mėnesį, kosulys sausas, temperatūros ir slogos nebuvo ir nėra. Ar gali būti mikoplazma? Lankėmes pas LOR, pas pulmonologę, Loras pasakė kad paraudusi tracheja, bet nieko blogo nemato ir neaišku kodėl taip kosti, kai užkosėja tai net žmonės atsisuka g.gif labai garsiai, o pulmonologė padarė nuotrauką plaučių nieko nerado, tai pareiškė kad gali būti bronchinė astma lengva forma :unsure:paskirė singular. Mūsų pediatrė neleido gerti vaistų, o kai užsiminiau del mikoplazmos tai pareiškė kad visai ne tie simptomai unsure.gif . Ką darytį verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2009 02 19, 12:49)
Mano dukra 9 m. kosėja daugiau kaip mėnesį, kosulys sausas, temperatūros ir slogos nebuvo ir nėra. Ar gali būti mikoplazma? Lankėmes pas LOR, pas pulmonologę, Loras pasakė kad paraudusi tracheja, bet nieko blogo nemato ir neaišku kodėl taip kosti, kai užkosėja tai net žmonės  atsisuka g.gif labai garsiai, o pulmonologė padarė nuotrauką plaučių nieko nerado, tai pareiškė kad gali būti bronchinė astma lengva forma  :unsure:paskirė singular. Mūsų pediatrė neleido gerti vaistų, o kai užsiminiau del mikoplazmos tai pareiškė kad visai ne tie simptomai  unsure.gif . Ką darytį verysad.gif

uzjauciu ir linkiu pirmiausiai stiprybes ir kantrybes, papasakosiu kaip man buvo, mazis 7 metu kosejo tris savaites, temperatura pradzioje lyg ir buvo, lyg ir persales atrode, taigi gydytoja paeme krauja ir nustate kad virusas infekcinis, kadangi mikoplazma galima istirti praejus 2-3 savaitems tai yra inkubacinis periodas, gali buti kad Jums nieko ir nemate tyrimuose, o jeigu Jus kamuoja nerimas siulau uzsukti i privacia klinika, kaip mamos mineje Geromeda ar kokia kita tame mieste kur gyvenate ir pasakyti kad norite pasidaryti tyrima del mikoplazma pneumonia 9cia ji taip vadinama), o kas liecia alergine bronchine astma maniskis nuo 3 metu ja turi, taigi ji irgi yra nustatoma is tyrimu, pagal kuriuos nustatoma kam yra alergiskas vaikiukas (pvz. namu dulkiu erkutei, arkliui, katei, suniui ir t.t.) na maniskis yra alergiskas namu dulkiu erkutei, alergija 2 laipsnio, gydymui skiriami vaistukai; as Jus pilnai suprantu kai yra neramu nes maniskis prasirgo ir man labai neramu nes pati isikosejau jau 2 savaite ir gydytoja kuri gydo mane sako kad kraujas tik virusa rodo, geriau antibiotuks bet jie man nepadejo.. deja tai dabar taip neramu nezinau ka daryti norisi irgi vaziuoti ir mokamai pasidaryti tuos tyrimus verysad.gif turbut teks taip daryti o ne laukti kad bus geriau, O jsu pasvarstykite del tyrimu butinai, tikiuosi kad kazkiek padejau mirksiukas.gif dar karta laikykites ir parasykit kaip seksis
Atsakyti
Ačiū georgiana už greitą atsakymą 4u.gif ir kad mane palaikote, aš taip pat jums linkiu stiprybės ir greičiau pasveikti mirksiukas.gif .
Musms darė bendrą kraujo tyrimą infekcijos nematė, kraujas geras, bet tai buvo prieš 3-4 savaites. Vakar išsiaiškinau kad tyrimą dėl mikoplazmos daro ir mūsų mieste, tačiau man buvo paaiškinta: kadangi sugėrė antibiotikus tai tyrimas nieko neparodys ir reikia laukti tris mėnesius g.gif . Dėl astmos jokių tyrimų nedarė, bet įtaria kad kosėti gali nuo žiurkėno kuri įsigijom gruodį. Dabar žiurkėnas gyvena kitame kambaryje, į kurį aš jai neleidžiu nei kojos kelti. Geriam vaistus nuo alergijos, tiesa tik tris dienas, žiūrėsiu kas bus po savaitgalio. Įtarimą man kelia tai, kad smarkiau kosėti pradeda išėjus į lauką, atėjus iš lauko nebūtinai į namus ir kai susinervuoja arba pyksta.
Greičiausia reikės važiuoti privačiai, ten kaip su žmogumi bendrauja ir stengiasi padėti smile.gif
Būtinai parašysiu ir jus greičiau sveikit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2009 02 20, 12:18)
Ačiū georgiana už greitą atsakymą 4u.gif ir kad mane palaikote, aš taip pat jums linkiu stiprybės ir greičiau pasveikti  mirksiukas.gif .
Musms darė bendrą kraujo tyrimą  infekcijos nematė, kraujas geras, bet tai buvo prieš 3-4 savaites. Vakar išsiaiškinau kad  tyrimą  dėl mikoplazmos daro ir mūsų mieste, tačiau man buvo paaiškinta: kadangi sugėrė antibiotikus tai tyrimas nieko neparodys ir reikia laukti tris mėnesius  g.gif . Dėl astmos jokių tyrimų nedarė, bet įtaria kad kosėti gali nuo žiurkėno kuri įsigijom gruodį. Dabar žiurkėnas gyvena kitame kambaryje, į kurį aš jai neleidžiu nei kojos kelti. Geriam vaistus nuo alergijos, tiesa tik tris dienas, žiūrėsiu kas bus po savaitgalio. Įtarimą man kelia tai, kad smarkiau kosėti pradeda išėjus į lauką, atėjus iš lauko  nebūtinai į namus ir kai susinervuoja arba pyksta. 
Greičiausia reikės važiuoti privačiai, ten  kaip su žmogumi bendrauja ir stengiasi padėti  smile.gif
Būtinai parašysiu ir jus greičiau sveikit  smile.gif

labute, matau kad prisijungus tai parasysiu kaip maniskiui yra, man irgi buvo itarimas kad nuo papugos nors siuo metu neturim (pardavem nes nebuvo kas uzsiima ir paradvem tikrai ne delt o kad alergija) bet musu gydytoja pasake kad paprastai alergenas yra tas kuris eina pirmu numeriu tai namu dulkiu erkute o kiti pvz. gyvuneliai gali tik kazkiek itakoti; ziok kiek as sulaukiau pastabu is tevu sesers seimos kad papuga tik kenkia o vat gydytoja sake kad nieko tokio ji lai gyvena su jumis, nes vaikiui reikia nusiraminimo jis pas mane jautresnis aplamai pas mane, manyciau ziurkenytes neatitrauk nuo mazosios as suprantu kad tu siuo metu ivairiu dvejoniu pilna, bet nemanau kad ziurkyte taip stipriai veiks, o del lauko tai taip yra vaikucimas kuriems nustato kad jie alergiski zolems, zydintiems medziams, bet juk dabar ziema; o vat kas liecia kosiuliuka kai susinervuoja tai ir maniskis toki turi na kaip tikas ir aisku pasireiskia asma alergine labiau kadangi vaikai yra jautresni, mums irgi gydytoja siandien sake kad dar po mikoplazmos reiks umkalora 2 savaites gerti ir kita savaite darys kvepavimo testa, tokia kreive kur parodo kaip yra su ta alergine astma , jei ji paumejus teks vel su Singuliaru gyventi (jis kompensuojmas!); na ir dar tokia mintis butu zinoma jeigu tiks mes labai norejome sitirti tuos alergenus tai vaziavom net i Marijampole i privacia klinika kur atvaziuoja gydytojas Valiulis, sis Profesorius yra labai stiprus Lietuvoje tikrai geras, mums ten atliko visus tyrimus aisku susimokejom, beje jis konsultuoja ir Vilniuje; o del mikoplazmos tai tikrai jei geret antibiotukus tas tiesa jie prislopine yra bakterija ir jums tyrimas nieko nepaodys ir tik tiek kad paims krauja maziukei:( as manau irgi kad greiciausiai bus alergija, kazkaip maniskis irgi panasiia koscioja taigi pagalvok del lergologiniu tyrimu ir patariu nelauki, tai va parasiau ir lauksiu ziniu is Jusu, laikykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2009 02 20, 11:18)
Vakar išsiaiškinau kad  tyrimą  dėl mikoplazmos daro ir mūsų mieste, tačiau man buvo paaiškinta: kadangi sugėrė antibiotikus tai tyrimas nieko neparodys ir reikia laukti tris mėnesius  g.gif .

sveikutes hi.gif
isiterpsiu ir as, jei galima. Siaip, kiek as zinau, tai mikoplazma veikia clarithromycino grupes antibiotikai (klacid ir t.t.), kaip minejo georgiana. Tai jei jus geret kitus antibiotikus, tai jie tikrai nepaveike mikoplazmos, ir darant kraujo tyrima galima suzinot ar ja turit, netgi gali parodyt, ar anksciau sirgot mirksiukas.gif
Ir butinai prasykit kad padarytu krauo tyr "del Mycoplazmos" (is venos)
sekmes ir nesirgit 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai va, ryt važiuojam į geromeda darytis kraujo tyrimo dėl mikoplazmos 4u.gif , atsakymą turėsim penktadienį.
Atsakyti
Atsakymas dėl mikoplazmos neigiamas smile.gif
Atsakyti