Aš kol neturėjau sunaus buvau uz ugdyma namuose. Ir kai lankem pirma darzely, nes nebuvo galimybes - irgi, bet kai perejom i gera darzeli, kur vaikas ugdomas ir auklejamas, tai atsidziaugt negaliu. Namuose vaikui vienam nuobodu. Reik juo uzsiimt labai daug ir tam skirti visa laika, ka retai galime padaryti, nes jei nedirbam darbe tai tikriausiai dirbam ka nors namie. O darze vaikas ugdomas, lavinamas ir bendrauja su kitais vaikais.
Todel dabar esu uz gera darzeli. O apie darzeliu geruma cia forume tikrai verta paskaityt ir neapsiriksit.
as tik uz darzeli, vaikas bendrauja su savo bendraamziais, ir siaip mamytei langviau!
as irgi tik uz darzely,mano abu vaikai juos lanke

as irgi manau kad vaikui geriau darzely... mamytei lengviau, ypac jei ne vienas vaikutis... tik kad 2009, 2010, ir dar 2011 metu vaikuciai nesutelpa i darzelius.. ir turi sedeti namie, nepaisant teveliu noru...

na aš ir esu už darželį, BET savu laiku... Manau anksčiausiai tai turėtų būti nuo 3-jų metų... Aišku, nekalbu apie tuos atvejus, kai būtinai reikia dirbti, kad išlaikytum šeimą... Bet man jei mama būna namuose su sese ar broliu, o vos dviejų sulaukusį kitą vaikutį tempia į darželį, prisidengdama socialinių įgūdžių lavinimu, tai man regis mama tiesiog renkasi lengvesnį kelią sau pačiai... Viskam savas laikas. Ir aš žinau, kad auklėtoja mano dvimečiu dabar tikrai nepasirūpins geriau ir daugiau neišmokys... Mano vyrukas skaičiuoja iki 10, puikiai deda dėliones, stato lego, piešiam abu, moka kelias daineles ir eilėraštukus, labai bendraujantis vaikas... vasarą sulauksim broliuko, ir tikrai dar neketinu vyresnėlio vesti į darželį. Tikrai spės išmokti visas gyvenimo pamokas, spės įgyti visus reikalingus įgūdžius ir pan. Nors daugelis manęs nesupranta. Bet aš visada pabrėžiu, kad pirmiausia išleisti dar trijų neturintį pypliuką į daržėlį, mamai sėdint namuose, yra lengvesnio kelio rinkimasis, mano subjektyvia nuomone. Tiesiog atiduoti savo pypliuką kito globon su visu jo lavinimu... daug lengviau, nei sėdėti, užsiiminėti, mokyti, piešti kartu, statyti, skaityti.... Manau 4-5 metų tikrai nepavėliuosiu išleidusi vaiką į darželį. Man yra malonumas būti su savo vaiku, užsiimti su Juo, tad nežadu jo perleisti kitiems. Pati užaugau visai be darželio ir neturiu jokių bendravimo ar dar kokių problemų. Kaip tik visada turėjau savo nuomonę ir sugebėjau ją apginti. Taip kad pirmiausia mes tėvai turim padėti savo vaikams formuoti savo asmenybes, nuomones, atsakomybės jausmą, mokyti tvarkos, ne kiti, ne svetimi.
QUOTE(mamyčiukas @ 2011 01 11, 23:01)
Aš manau,kad ne tik mokykloje jaučiasi skirtumas, bet ir pačiame daržely ( juk žadate leisti). Aišku priklauso ir nuo pačio vaiko, jeigu gabus, linksmas, komunikabilus - didesnių bėdų nebus, jei bus ugdomas namuose ar mokyklėlese.
Man atrodo, kad didžiausios problemos išryškėja - socializacijos srityje, gal dar meninėje.Vaikui sunku pritapti kolektyve, susirasti draugų, įgyti autoritetą.Dažniausiai naminukas nemoka piešti guašu,akvarele, kreidelėmis, šokti, dainuoti.Bet keturių metų vaikui dar nėra labai vėlu pradėti lankyti darželį. Tad linkiu sėkmės.
Man atrodo, kad didžiausios problemos išryškėja - socializacijos srityje, gal dar meninėje.Vaikui sunku pritapti kolektyve, susirasti draugų, įgyti autoritetą.Dažniausiai naminukas nemoka piešti guašu,akvarele, kreidelėmis, šokti, dainuoti.Bet keturių metų vaikui dar nėra labai vėlu pradėti lankyti darželį. Tad linkiu sėkmės.
Grįžtu į prieš keletą metų užvestą temą.
Problema tikrai ne kreidelėse, piešimu guašu ar pan. Viso to, vaikas gali išmokti ir namuose.
Paryškinau sakinį, kas iš tiesų patampa problema, vaikui nelankiusiam darželio

Sveikos, žiūriu, kad daugiau pasisakymų UŽ darželį.
Aš susidūriau su tokia bėda : Lankėme darželį nuo 3 metų- džiaugėmės... Bet kai sūnui sukako 5, prasidėjo tikra kova su dabartinių multikų pabaisom
Mes su vyru nusprendėm, kad dauguma šiuolaikinių multikų tik gadina vaiko pasaulėžiūrą. Žmogus-voras, visokie transformeriai ir kt.nesamonė.
Darželyje tarp vaikų šie "herojai" tik ir limpa prie vaikų. Tarytum jokių kitų gerų žaislų nebūtų...
Namie tu gali reguliuoti, o ten NE. Jeigu yra galimybė auklėt vaiką namie, tai geresnis pasirinkimas. Kai jis ūgtels, pats spręs, kas blogai, kas ne, bet į jį reikia kažką GERO įdėti
Aš susidūriau su tokia bėda : Lankėme darželį nuo 3 metų- džiaugėmės... Bet kai sūnui sukako 5, prasidėjo tikra kova su dabartinių multikų pabaisom

Mes su vyru nusprendėm, kad dauguma šiuolaikinių multikų tik gadina vaiko pasaulėžiūrą. Žmogus-voras, visokie transformeriai ir kt.nesamonė.
Darželyje tarp vaikų šie "herojai" tik ir limpa prie vaikų. Tarytum jokių kitų gerų žaislų nebūtų...
Namie tu gali reguliuoti, o ten NE. Jeigu yra galimybė auklėt vaiką namie, tai geresnis pasirinkimas. Kai jis ūgtels, pats spręs, kas blogai, kas ne, bet į jį reikia kažką GERO įdėti

QUOTE(Romančiukė @ 2012 10 11, 14:12)

Netiesa, dėl filmukų. Jūs turite pasirinkima, niekas neverčia gi žiūrėti tų baisenybių. Pvz pas mus yra tokie filmukai, šalia to, yra ir labai svelnus bei grazus, pvz cbeebies arba tinypop

as esu uz darzeli
vaikam reikia bendrauti su vaikais, o ne su suaugusias. is karto matosi kur vaikas didziaja dali laiko leidzia su suaugusias - mintys labiau subrendusios, net kalba kitokia, emocijos kitaip reiskiamos. aisku tai nieko blogo, bet as uz tai, kad vaikai butu vaikais, ne mazais suaugeliais.

QUOTE(Romančiukė @ 2012 10 11, 13:12)

O kaip darzelyje tokius dalykus leidzia. Nejaugi darzelyje yra tookiu zaislu ??? Iskelkite klausima per teveliu susirinkima manau kad tai padesisspresti jusu mineta problema. Linkiu sekmes

QUOTE(artisteee @ 2012 04 07, 13:58)
na aš ir esu už darželį, BET savu laiku... Manau anksčiausiai tai turėtų būti nuo 3-jų metų... Aišku, nekalbu apie tuos atvejus, kai būtinai reikia dirbti, kad išlaikytum šeimą... Bet man jei mama būna namuose su sese ar broliu, o vos dviejų sulaukusį kitą vaikutį tempia į darželį, prisidengdama socialinių įgūdžių lavinimu, tai man regis mama tiesiog renkasi lengvesnį kelią sau pačiai... Viskam savas laikas. Ir aš žinau, kad auklėtoja mano dvimečiu dabar tikrai nepasirūpins geriau ir daugiau neišmokys... Mano vyrukas skaičiuoja iki 10, puikiai deda dėliones, stato lego, piešiam abu, moka kelias daineles ir eilėraštukus, labai bendraujantis vaikas... vasarą sulauksim broliuko, ir tikrai dar neketinu vyresnėlio vesti į darželį. Tikrai spės išmokti visas gyvenimo pamokas, spės įgyti visus reikalingus įgūdžius ir pan. Nors daugelis manęs nesupranta. Bet aš visada pabrėžiu, kad pirmiausia išleisti dar trijų neturintį pypliuką į daržėlį, mamai sėdint namuose, yra lengvesnio kelio rinkimasis, mano subjektyvia nuomone. Tiesiog atiduoti savo pypliuką kito globon su visu jo lavinimu... daug lengviau, nei sėdėti, užsiiminėti, mokyti, piešti kartu, statyti, skaityti.... Manau 4-5 metų tikrai nepavėliuosiu išleidusi vaiką į darželį. Man yra malonumas būti su savo vaiku, užsiimti su Juo, tad nežadu jo perleisti kitiems. Pati užaugau visai be darželio ir neturiu jokių bendravimo ar dar kokių problemų. Kaip tik visada turėjau savo nuomonę ir sugebėjau ją apginti. Taip kad pirmiausia mes tėvai turim padėti savo vaikams formuoti savo asmenybes, nuomones, atsakomybės jausmą, mokyti tvarkos, ne kiti, ne svetimi.
Labai patiko sios mamytes nuomone, kadangi as bedarbe su 3meciu namuose, pasakysiu kelis pliusus irgi;
kai vyresneli 1.5 metu tempiau i darzeli, istisai sirgo kol gavo astma, nes mamytei reikejo dirbti, o biuletenio nelabai norejo darbdavys duoti, o jaunelis buna su manimi ir tikrai sakyciau auga ir sveikesnis ir stipresnis, taip jeigu yra salygos pabuti su vaikuciais namie, darzelyje dar prisibus, juk vaikuciai taip greitai uzauga