Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
as tai tikintis zmogus esu ir renkuosi ne del grazumo baznytines apiegas,taciau as tikiu savaip,o ne pagal taisykles,svarbiausia manau yra tiketi,o ne keliaklupsciauti baznycioje..
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 29, 11:34)
Ne taip seniai tekėjau, kad nežinočiau kainų - 15 litų santuokos registracijai pakanka (aišku be ceremonijos). Kunigui "mokesčiai" apskritai nemokami, nes tai auka - bent jau mus tuokęs kunigas tikrai nežinojo, kiek mes paaukojom, ir lygiai taip pat būtų sutuokęs jei nebūtume paaukoję nei cento. Na žinoma kas kita kai žmonės ateina akivaizdžiai "nusipirkti paslaugos".
Papildyta:

o kodel as turiu toki svarbu zingsni registruoti be ceremoniju? as nesuprantu?!
man tai yra didelis dziaugsmas, didele svente!
beje, kai kurie kunigai "auku" suma nustato patys, nereikia cia pust miglos! ir dar pries santuoka reikia praeiti kursus, butinai- auka (butent taip ji yra vadinama)- 30lt. taip kad tusciomis kisenemis tikrai nieko nebus.
Smalsute, nereikia menkinti zmoniu! sis forumas- apie vestuves! merginos cia diskutuoja apie jas, nes joms tai svarbu! tai nereikia cia vis aukstint save ir kartot, kokios visos nedvasingos, lekstos ir "perkancios sia paslauga".
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 29, 11:55)
Tuoktis vien tam, kad kokios bobutės neapkalbinėtų, žinoma, kad neatsakinga.

o man atrodo kad tu pati visoms cia atskaitei morala, pries susimetima- susituokit! besalygiskai- susituokit ir viskas. tada smalsute nekalbes! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kampulia @ 2007 06 30, 00:34)
o kodel as turiu toki svarbu zingsni registruoti be ceremoniju? as nesuprantu?!
man tai yra didelis dziaugsmas, didele svente!
beje, kai kurie kunigai "auku" suma nustato patys, nereikia cia pust miglos! ir dar pries santuoka reikia praeiti kursus, butinai- auka (butent taip ji yra vadinama)- 30lt.  taip kad tusciomis kisenemis tikrai nieko nebus.
Smalsute, nereikia menkinti zmoniu! sis forumas- apie vestuves! merginos cia diskutuoja apie jas, nes joms tai svarbu! tai nereikia cia vis aukstint save ir kartot, kokios visos nedvasingos, lekstos ir "perkancios sia paslauga".
Papildyta:
o man atrodo kad tu pati visoms cia atskaitei morala, pries susimetima- susituokit! besalygiskai- susituokit ir viskas.  tada smalsute nekalbes!  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif beje as kunigams suplojau dar daugiau,aukos buvo prasoma musu ebieju su MB parapijose,nes mes norejome tuoktis baznycioje kurioje as krikstyta,tai ir joje reikes duot auka aisku kaip ir visur,ir dar aukojome kursuose 40 svariuku,ir dar eidama i misias pries pirmaja komunija..o zaksas kiek zinau 80litu kainuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksinė @ 2007 06 29, 13:05)
Tada pakelkit rankutes ir tos kurios tuokėsi skaisčios.

QUOTE(remisita @ 2007 06 29, 18:51)
as tai tikintis zmogus esu ir renkuosi ne del grazumo baznytines apiegas,taciau as tikiu savaip,o ne pagal taisykles,svarbiausia manau yra tiketi,o ne keliaklupsciauti baznycioje..

Tuokiausi skaisti ir tikrai ne todėl, kad neturėjau galimybių "pagyvent", tiesiog esu įsitikinus, kad į santuoką reikia ateit neišsidalinus kitiems. Pirmasis mano vaikinas, su kuriuo pradraugavau 2 metus, tokį mano pasirinkimą sugebėjo gerbt, su sekančiais iki ilgesnių nei mėnesio draugysčių nepriėjom, o štai su vyru susituokėm po metų draugystės, nes buvo aišku, kad tai tas žmogus, be kurio negalėčiau gyventi, kurio nenorėčiau prarasti. Man santuoka yra riba, taip, kaip gimimas ar mirtis, ir per tą ribą pirmyn - atgal nepavaikščiosi. Kai jau buvau tikra, kad tai mano žmogus, mes susituokėm ir pradėjom gyvenimą pagal tikėjimą (t. y. neišsigalvojom savo religijos, kuri pateisintų mūsų klaidas).
Atsakyti
beje as kunigams suplojau dar daugiau,aukos buvo prasoma musu ebieju su MB parapijose,nes mes norejome tuoktis baznycioje kurioje as krikstyta,tai ir joje reikes duot auka aisku kaip ir visur,ir dar aukojome kursuose 40 svariuku,ir dar eidama i misias pries pirmaja komunija..o zaksas kiek zinau 80litu kainuoja

oho kaip brangiai g.gif , mes su vyrų tik bažnyčioje susimokėjome ir zakse smile.gif
Atsakyti
mes su vyru iki santuokos pragyvenom 4 metus smile.gif o kai tuokėmės bažnyčioje kunigas nieko nesakė kiek duoti tiesiog idėjome i vokeli ir po visu cermonijų ir nusipaveikslavimų piršlys nuejo ir iteikė kaip paaukojima bažnyčiai smile.gif
Atsakyti
mes jau beveik 6 metai kaip kartu, o gyvenam kazkur 3 metukus. Mano nuomone, pries vestuves tikrai reiketu pagyventi kartu, patirt ta buiti ir seip. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 06 30, 08:39)
gimimas ar mirtis, ir per tą ribą pirmyn - atgal nepavaikščiosi. Kai jau buvau tikra, kad tai mano žmogus, mes susituokėm ir pradėjom gyvenimą pagal tikėjimą (t. y. neišsigalvojom savo religijos, kuri pateisintų mūsų klaidas).

Prasyciau, neistraukti zodziu is konteksto ir nesikandzioti savo nepagristais pasisakymais, apie tai, kad kazkas sugalvoja savo tikejimus. Pati pasakei. kad neturejai galimybes pagyventi kartu. Antras dalykas kiekvienas su Dievu bendrauja savaip ir tam NERA JOKIU TAISYKLIU. doh.gif Man kvaila kai zmogus taip stipriai pasineres i tikejima, kad nemato kitu nuomoniu ir negirdi kas kalbama siuolaikineje baznycioje. Zmogus turi progresuoti, o ne gyventi pagal prosenelius.
ZODZIU, LABAI LINKIU VISOMS, kurios gyveno ar negyveno kartu pries vestuves : svarbiausia yra ,kad Jusu seimos neisirtu. Kiekvienam zmogui reikia skirtingu isbandymu, potyriu, kiekvienas zmogus laime supranta kitaip ir turi savas vertybes pagal gyvenimo patirti. As laime supratau ir gyvendama kartu su savo zmogum, ir dabar kartu laukdama musu izadu ir sventes. Nustokit viena kita teisti, jobshtararai doh.gif jau slykstu darosi skaityti kaip rasoma ,kad kazkas nusizengia tam ar tam, nereikia zmonems ivarineti kaltes jausmo. Diskusija yra zodziai "As manau,kas..." ,o ne taip negalimal,jus israndat savas taisykles,sava tikejima,darote nuodemes...ir t.t.ir pan. doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remisita: 30 birželio 2007 - 12:37
[quote=remisita,2007 06 30, 13:32]
Zmogus turi progresuoti, o ne gyventi pagal prosenelius.

beje, nebuvo tie musu proseneliai tokie sventieji, kiek man teko girdet... ax.gif

ZODZIU, LABAI LINKIU VISOMS, kurios gyveno ar negyveno kartu pries vestuves : svarbiausia yra ,kad Jusu seimos neisirtu

as irgi manau, kad santuoka santykiuose nera tikslas savaime, tikslas yra suskurti tvirta seima, o jei zmones ziuri i tai neatsakingai- tai susituoke jie ar ne neturi reiksmes, nieko gero neiseis ir santuoka to nepakeis.
sekmes ir tvirtu seimu visoms! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 06 30, 07:39)
Man santuoka yra riba, taip, kaip gimimas ar mirtis, ir per tą ribą pirmyn - atgal nepavaikščiosi.

Jeigu taip galvočiau, tai netekėčiau nė kartelio schmoll.gif Kam man tokia rizika?
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 06 30, 15:13)
Jeigu taip galvočiau, tai netekėčiau nė kartelio  schmoll.gif Kam man tokia rizika?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif beto negalima taip galvoti,nors santuoka yra labai svarbus dalykas zmogaus gyvenime,bet yra dar svarbesniu(antravertus,velgi nuo zmogaus vertybiu priklauso),taciau jei tokios vertybes kaip pas Una Li tuomet pradedu suprast,kodel kaikurie zmones puola i tokias gilias depresijas skyrybu atveju...o gyvenimas toks yra,niekaa nezinai ka jis tau paruoses yra,kokiu isbandymu...man svarbiausia butu mano vaikai o ne mano santuoka... wub.gif 4u.gif
Atsakyti
mes iki savo didziosios dienos (kai ji bus), busim isgyvene kartu daugiau nei metai, beveik pusantru. manau, kd daugiausia seimos ir isyra, kai apsigyvenama tik po santuokos, nes bendra buitis, trintis kazkiek apriboja romantika. o pagyvenus kartu, pripranti, apsislifuoji, "pasidalini" buties darbus, ir tada pazisti zmogu labiau, ir jausmai gileja bei stipreja. arba atvirksciai..
zdz, moralas toks - iki santuokos pagyventi kartu reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavo_katyte: 30 birželio 2007 - 18:15