Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(remisita @ 2007 07 03, 03:53)
prasyciau pirmiausia "NEVARYTI" i pievas,ok?tikintis zmogus kaip tu pirmiausia neizeidineja kito mirksiukas.gif

Atsiprašau, jei įžeidžiau. Man tiesiog skaudu matyti, kad moterys taip lengvai pasiduoda įtikinamos, kad joms nėra geresnės išeities, kaip pagyvenimas be jokių įsipareigojimų, kad svarbiausia pažinti žmogų buityje.Tos buities nėra tiek daug (nebent ketinate būti namų šeimininkėmis, kuo labai abejoju), daug svarbiau, anot Egziupery, žiūrėti viena kryptimi, o ne vienas į kitą.
Bet kokiu atveju, linkiu visoms sėkmės jūsų santuokose.
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 03, 10:21)
Skyrybos galimos ir nesant išdavystėms.
Aš nelinkusi pasitikėti tuo ko nežinau. Suprantu kas yra žmogus, kas yra dviejų žmonių gyvenimas ir neiškeliu santuokos aukščiau virš savo gyvenimo. Gimiau viena, mirsiu- viena. O jis mano gyvenimo palydovas kol abiems mums gera. Suprantu, kad bet kurią dieną galiu likti viena ir jis supranta gyvenimą taip pat.

Visiškai pritariu, kad santuoka nėra aukščiau gyvenimo, ir jei gyvenimas santuokoje nepakeliamas, gręsia vaikų pilnaverčiam asmenybių vystymuisi, atsiskyrimas yra geresnė išeitis. Tuo labiau nepripažįstu būtinybės visiems gyventi poromis, yra žmonių, kurie gimę gyventi po vieną. Bet norėčiau, kad, man tapus narkomane ar alkoholike, vyras iš visų jėgų stengtųsi mane ištraukti, o ne skubėtų pasiplauti. Šeimoje rizikos neišvengsi. Nė viena nesam tikra, kad mūsų vaikai netaps priklausomi nuo lošimų, alkoholio, narkotikų. Žmogžudžiai taip pat motinų vaikai. Ar tuomet ir jų atsižadėsime, idant neapsunkintume savo gyvenimo?Ir kada gyvenimas vertingas - kai gyvename kaip mums gera, ar kai dalinamės juo su kitais?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 07 04, 00:27)
Man tiesiog skaudu matyti, kad moterys taip lengvai pasiduoda įtikinamos, kad joms nėra geresnės išeities, kaip pagyvenimas be jokių įsipareigojimų, kad svarbiausia pažinti žmogų buityje.Tos buities nėra tiek daug (nebent ketinate būti namų šeimininkėmis, kuo labai abejoju), daug svarbiau, anot Egziupery, žiūrėti viena kryptimi, o ne vienas į kitą.
Bet kokiu atveju, linkiu visoms sėkmės jūsų santuokose.
Papildyta:

O kodėl tu iš karto manai, kad moterys leidžiasi įtikinamos, o gal tai jų pačių pasirinkimas, gal jos vyrą įtikino pagyventi. Juk negalima taip vienareikšmiškai teigti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 07 04, 00:27)
Nė viena nesam tikra, kad mūsų vaikai netaps priklausomi nuo lošimų, alkoholio, narkotikų.

Na mes neturime vaikų, todėl ir mano supratimas gal kiek kitoks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksinė @ 2007 07 04, 08:52)
O kodėl tu iš karto manai, kad moterys leidžiasi įtikinamos, o gal tai jų pačių pasirinkimas, gal jos vyrą įtikino pagyventi. Juk negalima taip vienareikšmiškai teigti  doh.gif

Neturiu galvoje konkrečios moters ir vyro. Tai visuotinai daromas spaudimas. Kada paskutinį kartą matei filmą, kuriame po pirmo pasibučiavimo herojai neatsidūrė lovoje (tie, kurie "tai" darė ant laiptų irgi skaitosi hihihi.gif )?Ar neteko girdėti, kad dauguma paauglių turi lytinius santykius? Bet pagal atliktas apklausas 10 -12 klasėse bent kartą turėjusių lytinius santykius procentas svyruoja nuo 15 iki 30 proc. - nepavadinčiau to dauguma (nors manęs ir tie procentai nedžiugina, nes nemanau, kad mokiniai pasirengę atsakyti už galimas lytinių santykių pasekmes). O ir SM keliami klausimai - kada atsikratyti nekaltybės?- rodo, kad moterys patiria socialinį spaudimą, neva visi taip elgiasi, tad ir tu privalai. Kokioms struktūroms tai naudinga yra akivaizdu, bet būsiu apkaltinta paranoja, nes kiekviena mano, kad tai jos asmeniškas, niekieno neįtakotas pasirinkimas. Atseit, visi galvojam savo galva...
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2007 07 04, 17:26)
Neturiu galvoje konkrečios moters ir vyro. Tai visuotinai daromas spaudimas. Kada paskutinį kartą matei filmą, kuriame po pirmo pasibučiavimo herojai neatsidūrė lovoje (tie, kurie "tai" darė ant laiptų irgi skaitosi hihihi.gif )?Ar neteko girdėti, kad dauguma paauglių turi lytinius santykius? Bet pagal atliktas apklausas 10 -12 klasėse bent kartą turėjusių lytinius santykius procentas svyruoja nuo 15 iki 30 proc. - nepavadinčiau to dauguma (nors manęs ir tie procentai nedžiugina, nes nemanau, kad mokiniai pasirengę atsakyti už galimas lytinių santykių pasekmes). O ir SM keliami klausimai - kada atsikratyti nekaltybės?- rodo, kad moterys patiria socialinį spaudimą, neva visi taip elgiasi, tad ir tu privalai. Kokioms struktūroms tai naudinga yra akivaizdu, bet būsiu apkaltinta paranoja, nes kiekviena mano, kad tai jos asmeniškas, niekieno neįtakotas pasirinkimas. Atseit, visi galvojam savo galva...

Man niekas jokio spaudimo nedare, kai nusprendem su ex kartu gyventi, tai buvo tik musu dvieju sprendimas. Negalvojau "atsikratyti" nekaltybes, mano pirmas kartas buvo 22 metu. Santykiai nenusiseke, bet jei butumem susituoke ir vaiku tureja, tada kas butu? Juk bazbytine santuoka leistina tik viena karta.
O dabar esu su kitu zmogumi ir zadu po pusantro menesio keltis pas ji, nu ir vel niekas prie galvos pistoleto nestato, pati noriu, kuo greiciau su juo buti wub.gif
Atsakyti
3 metus iki santuokos gyvenome kartu, tiesa, net nebuvo kilusi mintis, kad nesituoksime, rimtai apie tai kalbejome, planavome.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 03, 09:21)
O jis mano gyvenimo palydovas kol abiems mums gera.

Nesugebėčiau ir tikrai nenorėčiau savo gyvenime vadovautis tokiu principu. Šiandien gera - mes pora kaip tvora, rytoj nelabai - jau du visiškai nesusiję žmonės? verysad.gif Esu linkusi manyti, kad tuo "gera" visgi įvardiji gerokai daugiau aprėpiančius dalykus. Principas juk paprastas - kuo daugiau gali paaukoti (tebūnie perkeltine prasme), tuo daugiau gauni. Ar savų/primestų abejonių netemdomas gyvenimas su mylimu žmogumi nevertas pasiryžimo su tuo žmogumi nueiti kur kas daugiau nei menkutę atkarpėlę savo gyvenimo? Gyvenimas susimetus man panašus į įsimylėjėlių porelės ėjimą žvyrkeliu, susikibus už rankučių - jau mes taip mylim, taip mylim, kad tiesiog žodžių nėr, bet štai pasitaiko ant to kelio koks didėlesnis akmuo ir kiekvienas žaibiškai atitraukia savo ranką kaip nudegęs - ai, tai gal čia visai ne tas žmogus, nepateisino mano lūkesčių, gal nebevertas būti tuo vieninteliu, na mums tiesiog "nenusisekė" ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(tasha @ 2007 07 05, 22:02)
Santykiai nenusiseke, bet jei butumem susituoke ir vaiku tureja, tada kas butu? Juk bazbytine santuoka leistina tik viena karta.

O koks esminis skirtumas, ar iki santuokos pagyvenai su kitu ir to visiškai nelaikydama blogu dalyku paskui žengi "švaria sąžine" prie altoriaus tos "vienintelės" jau tikrosios santuokos, ar būdama susituokus bažnyčioje susimeti su kitu? Mano manymu, skirtumas neitin didelis - kažkas ne taip su pačiu požiūriu į bažnytinę santuoką kaip vienintelę vieno vyro ir vienos moters sąjungą. Panašu kaip laukti senatvės, kad pasikrikštytum prieš pat mirtį ir toks "švarutėlis" tiesiai į rojų - deja nei savęs, nei tuo labiau Dievo neapgausi...
Atsakyti
QUOTE(laloka @ 2007 07 03, 17:51)
Kol nesi tikras, ar toji meile tikra,manau,kad reiktu pasistengti, kad nebutu ir  netyciuku...  blush2.gif

Teisingai - ir visi žinom, koks būdas su šimtaprocentine garantija.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 08, 19:56)
    Esu linkusi manyti, kad tuo "gera" visgi įvardiji gerokai daugiau aprėpiančius dalykus.
  Gyvenimas susimetus man panašus į įsimylėjėlių porelės ėjimą žvyrkeliu, susikibus už rankučių - jau mes taip mylim, taip mylim, kad tiesiog žodžių nėr, bet štai pasitaiko ant to kelio koks didėlesnis akmuo ir kiekvienas žaibiškai atitraukia savo ranką kaip nudegęs - ai, tai gal čia visai ne tas žmogus, nepateisino mano lūkesčių, gal nebevertas būti tuo vieninteliu, na mums tiesiog "nenusisekė" ir t.t.

Norėjau pasakyti, kad santuoka manęs nesulaikys, jeigu nebebus gera. Kaip besuprastumėm tą žodį. Suprantama, kad per mano susimetimo metus ir didelesnių akmenų buvo... Rankos gal ir buvo atitrauktos, bet labai trumpam. Tai kas gi padėjo? Santuoka juk nelaikė... Vadinasi yra didesnė jėga ir laikanti, ir atstumianti. Tai dviejų žmonių ryšys, kuriam santuoka mūsų atveju jokios įtakos neturėjo ir neturės. Vienintelis dalykas kas gali sulaikyti- vaikai. Bet tuo klausimu kol kas tik pamąstymai.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 08, 20:52)
Norėjau pasakyti, kad santuoka manęs nesulaikys, jeigu nebebus gera. Kaip besuprastumėm tą žodį.

Ar gali būti gera slaugyti iš patalo nesikeliantį ir niekad nebeatsikelsiantį tavęs nė neatpažįstantį žmogų? Tai tikrai ne tas "gera", kuris skatina jaunus žmones susimesti nelaukiant jokių "formalių" įsipareigojimų. Nesakau, kad jei jau žmonės nesusituokę, tai tokiu atveju palieka savo antrąją pusę likimo valiai, bet tuokdamasis žmogus nori nenori apsvarsto ir tokią galimą situaciją ir sakydamas tą "taip" sako jį ne vien tam žmogui, koks jis yra tą akimirką, bet ir tokiam, kokiu jis gali tapti. Gal tikrai negalėsi su tuo žmogumi gyventi visą gyvenimą, niekas nuo to neapsaugotas, bet tuo "taip" ne prisiriši žmogų kaip savo nuosavybę, o paliudiji savo meilę - tokią, kurios neiškeistum į nieką, net jei keliai su tuo žmogumi išsiskirtų.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 08, 21:10)
bet tuo "taip" ne prisiriši žmogų kaip savo nuosavybę, o paliudiji savo meilę - tokią, kurios neiškeistum į nieką, net jei keliai su tuo žmogumi išsiskirtų.

Aš to ,,taip,, niekada taip nevertinau kaip tu.
O dėl ligos patalo- tu teisi. bet irgi galima galvoti, kad būti su sergančiu žmogum gali būti gera... ne slaugyti, bet tiesiog būti smile.gif
paliudiji savo meilę - tokią, kurios neiškeistum į nieką, net jei keliai su tuo žmogumi išsiskirtų.

tos meilės vieną dieną gali nelikti. ko vertas tada tas meilės liudijimas?

Papildyta:
tuokdamasis žmogus nori nenori apsvarsto ir tokią galimą situaciją

teoriniai svarstymai gali labai skirtis nuo praktinių. aš nieko negaliu garantuoti už save 10m į priekį žiūrint. todėl stengiuosi nesvaigti apie amžiną meilę ištarus ,,taip,,.
ištariau- niekas nepasikeitė, net pamiršau jau biggrin.gif gyvenau kaip gyvenusi... o kas bus toliau- dievo valia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 08 liepos 2007 - 20:28
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 08, 21:28)
tos meilės vieną dieną gali nelikti. ko vertas tada tas meilės liudijimas?
(...)
aš nieko negaliu garantuoti už save 10m į priekį žiūrint. todėl stengiuosi nesvaigti apie amžiną meilę ištarus ,,taip,,.

Ką reiškia "nelikti meilės"? Ji buvo iki mums gimstant ir liks numirus. Meilė konkrečiam žmogui - tai tik tos meilės forma. Įsimylėjimas gali tai būti, tai nebūti, bet jei tai meilė - ji neatsiejama nuo apsisprendimo mylėti. Ir tai neturi absoliučiai nieko bendra su "svaigimu".
Atsakyti