Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? II dalis

Apklausa: Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu? (268 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 08, 22:03)
Ką reiškia "nelikti meilės"? Ji buvo iki mums gimstant ir liks numirus. Meilė konkrečiam žmogui - tai tik tos meilės forma. Įsimylėjimas gali tai būti, tai nebūti, bet jei tai meilė - ji neatsiejama nuo apsisprendimo mylėti. Ir tai neturi absoliučiai nieko bendra su "svaigimu".

Juk kalbame apie meilę vyrui- konkrečiam žmogui. O tu kokią meilę liudijai bažnyčioje?
Kaip galima apsispręsti mylėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 08, 22:03)
Ir tai neturi absoliučiai nieko bendra su "svaigimu".

Labai daug santuokų ir susimetimų susiję su svaigimu. Jau kalbėjom, kad jaunam žmogui, vis pajutus pirmus ,,kažkokius,, jausmus, sunku suprasti kas ta meilė, ar tai JAU meilė ir ar dar kokia kitokia ji gali būti ,,konkrečiam,, žmogui.
Po svaigimo meilė gali ir neateiti. O praeiti gali ir svaigimas, ir meilė (konkrečiam žmogui) - aš tuo tikra. Kaip gi kitaip paaiškinti skyrybas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 09, 11:52)
  O praeiti gali ir svaigimas, ir meilė (konkrečiam žmogui) - aš tuo tikra.  Kaip gi kitaip paaiškinti skyrybas?  g.gif

Vyras dauzo moteri kaip obuoli.Pastoviai. Prigeria ir vel dauzo. Moteris nesiskiria. Sako: myliu ji...
O kita, skiriasi, sako: myliu ji, bet dauzoma nebusiu cool.gif

Taigi, ne tik "praejusi" meile gali but skyrybu priezastis

Ir dar. Jei stipri meile praeina - nemanau, kad tai tikroji priezastis skyryboms, reikia zmogaus neapkesti, turi pasidaryti neimanoma buti salia jo, kad apsispresti skirtis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beigbeder: 09 liepos 2007 - 11:14
QUOTE(Beigbeder @ 2007 07 09, 12:12)
1.Vyras dauzo moteri kaip obuoli.Pastoviai. Prigeria ir vel dauzo. Moteris nesiskiria. Sako: myliu ji...
O kita, skiriasi, sako: myliu ji, bet dauzoma nebusiu  cool.gif

2.Taigi, ne tik "praejusi" meile gali but skyrybu priezastis

3.Ir dar. Jei stipri meile praeina - nemanau, kad tai tikroji priezastis skyryboms, reikia zmogaus neapkesti, turi pasidaryti neimanoma buti salia jo, kad apsispresti skirtis  g.gif

1. o vyras turbūt iš didelės meilės ją daužo? ar alkoholis jau pasiteisinimas?
2. Aš ir nesakiau, kad TIK.
3. Žinoma, kad ne pagrindinė priežastis skirtis.
Bet gi Smalsutė sako, kad nuspręndei mylėti, pasakei ,,taip,, ir jau meilė tęsis amžinai... Kažkaip nelabai tikiu, kad skiriasi mylinčios poros... Vieną diena ištarė ,,taip,, labai tikėdamos savo ateitimi o po kelių metų jau nesutampa charakteriai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 09, 13:06)
1. o vyras turbūt iš didelės meilės ją daužo? ar alkoholis jau pasiteisinimas?
2. Aš ir nesakiau, kad TIK.
3. Žinoma, kad ne pagrindinė priežastis skirtis.
Bet gi Smalsutė sako, kad nuspręndei mylėti, pasakei ,,taip,, ir jau meilė tęsis amžinai...  Kažkaip nelabai tikiu, kad skiriasi mylinčios poros... Vieną diena ištarė ,,taip,, labai tikėdamos savo ateitimi o po kelių metų jau nesutampa charakteriai  biggrin.gif

aha, dauzo is dideles meiles, netelpancios sirdyje doh.gif
Yra juk daugybe ivykiu gyvenime, gerokai stipresniu uz meile, kurie nulemia skyrybas.
Del vieno istarto "taip", del pasakytu zodziu "mylesiu amzinai" - meile nesites iki begalybes...
Bet gyventi su isitikinimu, kad ..ai, jeigu kas, tai as i krumus - irgi ne iseitis. Laikinumo pojutis...jei toks yra, gal geriau is vis gyventi vienam? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 07 09, 16:44)
Bet gyventi su isitikinimu, kad ..ai, jeigu kas, tai as i krumus - irgi ne iseitis.

Gal ir ne į krūmus, bet išeitis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 09, 17:56)
Gal ir ne į krūmus, bet išeitis  tongue.gif

Nu nesubrendus visai - dar tau iki santuokos gyvent ir gyvent. Taip ir liksi senmerge doh.gif
tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 07 09, 18:43)
Taip ir liksi senmerge  doh.gif
tongue.gif

Bandau skyrybų išvengti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 09, 09:29)
Juk kalbame apie meilę vyrui- konkrečiam žmogui. O tu kokią meilę liudijai bažnyčioje?
Kaip galima apsispręsti mylėti?  g.gif

Čia jau matyt skiriasi mūsų pasaulėžiūra. Man meilės šaltinis yra Dievas ir žiūrint per tikėjimo prizmę meilė vyrui nėra kažkokia absoliučiai kitokia nei kitos meilės formos. Bažnyčioje aš paliudijau, kad imu konkretų žmogų į vyrus, t.y., kad pasirenku būtent šį žmogų ir apsisprendžiu mylėti visą savo likusį gyvenimą - ne tik kol man jis bus mielas ir man bus malonu būti su juo. Su Dievo pagalba įmanoma pamilti ir savo priešą, o jei tai net ne priešas, o žmogus, dėl kurio suabejoji, ar tebemyli - manyčiau lengviau.
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 09, 11:52)
Po svaigimo meilė gali ir neateiti.  O praeiti gali ir svaigimas, ir meilė (konkrečiam žmogui) - aš tuo tikra.  Kaip gi kitaip paaiškinti skyrybas?  g.gif

Paantrinsiu Beigbeder - kad po didžiulės meilės žmogus ryžtųsi skyryboms, reikia neapykantos. Parodyk man neapykantos užvaldytą žmogų, kuris sugebėtų mąstyti visiškai blaiviai, kitaip tariant, sugebėtų priimti visapusiškai teisingus sprendimus savo neapykantos objekto atžvilgiu. g.gif Paprastai visu gražumu pasireiškia principai, užgauta savimeilė ir t.t. Sakoma, kad nuo meilės iki neapykantos - vienas žingsnis. Nuo neapykantos iki meilės kartais irgi ne ką daugiau, tik kaip sunku jį žengti...
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 07 09, 13:06)
Bet gi Smalsutė sako, kad nuspręndei mylėti, pasakei ,,taip,, ir jau meilė tęsis amžinai...  Kažkaip nelabai tikiu, kad skiriasi mylinčios poros... Vieną diena ištarė ,,taip,, labai tikėdamos savo ateitimi o po kelių metų jau nesutampa charakteriai  biggrin.gif

Tas "taip" reiškia ne kad štai mes užaugom iki tos tobulosios idiliškos meilės ir viskas, ko tereikia, tai vien ja džiaugtis ir nieko ginkdie nekeisti, kad toji meilė nesugalvotų kur išskristi kaip kanarėlė iš narvelio. Santuokos "taip" reiškia, kad nuo šiol pradedam eiti kartu vienu keliu, įsipareigojam nežiūrėti pro pirštus į pasitaikančius sunkumus, spręsti tai, kas bent vienam iš mūsų atrodys problema - visa tai įeina į APSISPRENDIMĄ. "Nesutapę charakteriai" byloja, kad arba žengta į santuoką jai nepakankamai pasiruošus, arba nepakankamai stengtasi keistis kartu, kaip vienam vienetui - šeimai.
Atsakyti
Mes su draugu apsigyvenome kartu po 2 metų draugystės, vestuvių iškelti tiesiog neturėjome galimybių, nes patys buvome studentai. o kad tėvai keltų mūsų šventę, man tas variantas netenkino schmoll.gif nes tad prasideda ne mūsų šventė, o tėvų...
Aišku buvom visokių kalbų, tipo ką žmonės pasakys.. sakau gerai, tegu visi giminės sumeta man pinigus, aš išsikeliu vestuves, lengva jiems pasakyti, kelkit...
Praėjo kuris laikas, perkame sau butuką, kelsime ir mažą šventę, bet ne kitiems o sau... kur bus tik artimiausi žmonės...
Manau pagyventi prieš vestuves ne reikia, o būtina thumbup.gif nes tada tikrai pažysti žmogų iš visų pusių, o ne geriau prisiekti Dievui kad mylėsite iki grabo lentos, o po pusės metų nešti pareiškimus skyryboms doh.gif kam to reikia? aš turiu tuos atvejus kai abu ateina iš tėvų namų cool.gif
Praėjo tie skaistybės laikai, pagyvenkite dėl savęs, o ne dėl kitų, juk jie jums sviesto ant duonos neužteps...
Atsakyti
QUOTE(BaMbiZe @ 2007 07 17, 15:52)
o ne geriau prisiekti Dievui kad mylėsite iki grabo lentos, o po pusės metų nešti pareiškimus skyryboms  doh.gif kam to reikia?

Nuo supratimo, "kam to reikia", viskas ir priklauso. Man santuokos reikėjo tam, kad gaučiau Dievo palaiminimą ir lengviau būtų susidoroti su sunkumais, kurie gali iškilti šeimoje, o ne tam, kad tokia visa pasipuošus "atsiskaityčiau" Dievui, kad jau dabar myliu pakankamai, jog jau pasiekiau tą meilės "everestą", kad jau visą likusį gyvenimą būsiu įsimylėjus iki ausų. Na ir nenunešėm po pusės metų pareiškimų skyryboms, ir mylim vienas kitą ko gero labiau nei vestuvių dieną.
Papildyta:
o kad tėvai keltų mūsų šventę, man tas variantas netenkino  schmoll.gif 
(...)
sakau gerai, tegu visi giminės sumeta man pinigus, aš išsikeliu vestuves

g.gif
Papildyta:
vestuvių iškelti tiesiog neturėjome galimybių, nes patys buvome studentai.
(...)
Manau pagyventi prieš vestuves ne reikia, o būtina  thumbup.gif 

Būtina neturėti galimybių susituokti g.gif ar kaip čia logiškai susieti tokius teiginius?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 07 17, 16:52)

1. g.gif

2. Būtina neturėti galimybių susituokti  g.gif ar kaip čia logiškai susieti tokius teiginius?

1. Turiu tau klausimą, kas tau vestuves kėlė? galiu didelį procentą duoti kad tėvai blush2.gif i tuokėtės, ne dėl to kad jau patys labai to norėjote, o dėl to, kad tėvai kaip ir spaudė, nes kitaip nebūtų leidę kartu gyventi...
jei ne taip,. atsiprašau, bet tokia situacija būna daugumai, ypač kai jie yra jauni ir gyvename tame pačiame mieste kaip ir tėvai... (na tikiuos būsi atvira)
Tas paskutinsi sakinys buvo tik kad man nelabai rūpi kas sako aplinkiniai, jau senai esu savarankiša ir nepriklausoma nuo tėvų...
2. Kai pradėjome draugauti buvau 1 kurse, vyriokas 2. Buvome tik studentai, kurie gyveno iš stipendijų ir mėgavausi meile, o paskui su laiku nusprendėme kad mums daug paprasčiau ir pigiau gautųsi kad gyventumėm kartu, nebereikėtų lakstyti iš vieno miesto galo į kitą. bet apie santuoką dar minčių nebuvo, nes vienas kito nepažinome tiek, kad surištumėm gyvenimus amžiams... schmoll.gif
Va praėjo nemažai laiko, visko patyrėme ir esame tvirtai nusprendę, kad jau esame pasiruošę santuokai, nes šiaip jau šiema pas mumis yra ir be anstpaudo pase smile.gif

p.s O dėl meilės iki ausų, na duok dieve.. wub.gif nes aš netikiu ja, svarbu būtų pasitikėjimas, ramybė, šiltas jausmas... su laiku meilė praeina, lieka didelis prisirišimas prie tau mielo žmogaus... daug bendrų interesų... ir dabar kai jau mes beveik 5 metai kartu (nors ne santuokoje), bet patikrinę vienas kitą, galime sakyti tikrą TAIP smile.gif
Atsakyti