Įkraunama...
Įkraunama...

Neištikimybė

Apklausa: Ar atleistum vyrui neištikimybę? (494 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Prisiminiau temą, kurioje diskutavom kas tai yra - neištikimybė biggrin.gif Ištikimam būti iš vis neįmanoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 13:44)
Na pasvarstykim... Aš pats to nedariau, bet filmuose mačiau - stovi susiėmę už rankų, žiūri vienas kitam į akis ir sako - "aš, toks ir toks, imu tave ir pasižadu.... bla bla bla". Po to kitas avinėlio žvilgsniu pakartoja tą patį. Taigi kiekvienas prisiekia atskirai. Kažkokių papildomų sąlygų toje priesaikoje nepamenu. Tai jei vienas sulaužo priesaiką, kitas to daryti neturi teisės, nes jis prisiekė būti toks ir anoks ir laimėj ir nelaimėj ir varge ir visme kame. Jei jam jo partnerio neištikimybė yra nelaimė ir vargas, tai dar nereiškia. kad jis neturi laikytis priesaikos. Juk tai elementaru, kiekvienas logiškai mąstantis žmogus tai pasakys.

Juk santuoka - susitarimas. Nesvarbu, kuris sulaužė susitarimą, nes po sulaužymo susitarimo nebėra, jis sulaužytas. Va čia man logiška mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 12, 14:48)
Juk santuoka - susitarimas. Nesvarbu, kuris sulaužė susitarimą, nes po sulaužymo susitarimo nebėra, jis sulaužytas. Va čia man logiška  mirksiukas.gif

Na dar geriau... Santuoka - susitarimas? Koks susitarimas?
Mes kalbam apie priesaikas. Vat pasirašykit tokius porpierius su savo verslo partneriu. Ir jei jis nusipirks prekių iš konkurento pabandykit nutraukti savo sutartį... Bet kuris teismas iš jūsų pasijuoks. Tai elementaru juk. Pasižadėjimas visam gyvenimui, nežiūrint į nieką.
Ai, apie santuoką... Jei davėte priesaiką bažnyčioje - juk būtent ta priesaika yra santuoka (na jūsų "susitarimas"?)... tai kodėl bažnyčia galvoja kitaip nei jūs? Ji sako - ne, brangi, <nendrele>, reikia kentėti, nes pasižadėjai prie Dievą ir žmones.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 13:53)
Mes kalbam apie priesaikas. Vat pasirašykit tokius porpierius su savo verslo partneriu. Ir jei jis nusipirks prekių iš konkurento pabandykit nutraukti savo sutartį... Bet kuris teismas iš jūsų pasijuoks. Tai elementaru juk. Pasižadėjimas visam gyvenimui, nežiūrint į nieką.
Ai, apie santuoką... Jei davėte priesaiką bažnyčioje - juk būtent ta priesaika yra santuoka (na jūsų "susitarimas"?)... tai kodėl bažnyčia galvoja kitaip nei jūs? Ji sako - ne, brangi, <nendrele>, reikia kentėti, nes pasižadėjai prie Dievą ir žmones.

Jei jau apie bažnyčios požiūrį, tai dekaloge berods įrašyta "negeisk svetimo vyro/moters", taip kad tai nėra toleruojama, o jei tavo sutuoktinis nuolat "geidžia svetimo" ir net neatgailauja biggrin.gif , ar tik tai nebus net pagrindas bažnytinę santuoką nutraukti g.gif Tiksliai nžn, bet kažkaip paskutiniu metu girdėti, kad tai labai daug problemų nesukelia.

Jei sutartyje bus įrašyta, kad jis negali pirkti prekių iš konkurento, joks teismas nesijuoks, o paprasčiausiai nutrauks sutartį. mirksiukas.gif Elementaru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nendrelė: 12 rugsėjo 2008 - 14:02
Žinot... aš bejėgis. Na jei žmogus nenori suprasti, tai net šimtas profesorių jam neišaiškins.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:44)
Na pasvarstykim... Aš pats to nedariau, bet filmuose mačiau - stovi susiėmę už rankų, žiūri vienas kitam į akis ir sako - "aš, toks ir toks, imu tave ir pasižadu.... bla bla bla". Po to kitas avinėlio žvilgsniu pakartoja tą patį. Taigi kiekvienas prisiekia atskirai. Kažkokių papildomų sąlygų toje priesaikoje nepamenu. Tai jei vienas sulaužo priesaiką, kitas to daryti neturi teisės, nes jis prisiekė būti toks ir anoks ir laimėj ir nelaimėj ir varge ir visme kame. Jei jam jo partnerio neištikimybė yra nelaimė ir vargas, tai dar nereiškia. kad jis neturi laikytis priesaikos. Juk tai elementaru, kiekvienas logiškai mąstantis žmogus tai pasakys.

4u.gif vėl mano nuomone netikęs pavyzdys...aš santuokos sudarymo metu priesaikoje sakiau taip: prisiekiu mylėti tave varge ir skausme, būti tau ištikima, ir t.t.....Prisiekti kartu fiziškai neįmanoma, nes tas kuriam žodžiai skirti-tavęs negirdės. Jei žmogui tokia priesaika tik formalumas, žinoma-tada ir sulaužyta ji niekada nebus. Bet kas jį tada verčia tai žadėt? Ar nelogiškiau būtų tokių priesaikų aplamai nesakyt g.gif Nes nebūtina sulaužyti visus priesaikos punktus, kad ji skaitytųsi ''nebegaliojanti"...
Priesaika, kaip ir bet kuri sutartis tampa neveiksi, kai yra jos nebesilaiko viena iš dviejų pusių.
Kitas turi teisę daryti ką nori, nes priesaikos nebėra, ji nebeveiksni pirmojo iniciatyva. Pasvarstykime: du susituokę žmonės. Teismas juos išskyrė dėl vieno iš judviejų pageidavimo, pripažinęs antrąją pusę kalta. Antroji pusė nesusimoka santuokos nutraukimo mokesčio(teismo išlaidų), taigi ji(-s) vis dar ištekėjusi(vedęs) pagal LR įstatymus, nors pirmoji pusė jau laisva(s) ax.gif smile.gif situacija iš mano praktikos(neasmeninės, bet artimos) biggrin.gif Mano išvada tokia:jei vienas kažką nutraukia, laisvas tampa ir kitas. Jei kitas nenori tos laisvės-tai jau tik savo valia tongue.gif ir pasirinkimu.

QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:47)
Prisiminiau temą, kurioje diskutavom kas tai yra - neištikimybė biggrin.gif Ištikimam būti iš vis neįmanoma biggrin.gif

ax.gif o ši diskusija turėtų būti beprasmiška-nes kiekvienas ištikimybę suprantam skirtingai. Tad visų nuomonių prisitaikyti sau vienam neįmanoma-tada belieka ir daryti tokias išvadas kaip jūsų 4u.gif
Čia daug diskutuojama, tad man kilo klausimas:ponas Medini, kas jūsų nuomone yra neištikimybė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:03)
Žinot... aš bejėgis. Na jei žmogus nenori suprasti, tai net šimtas profesorių jam neišaiškins.

Šiaip tai aišku, kad labai patogu yra taip manyti: aš sulaužiau ką pažadėjau, o tu būk miela savo priesaiką tesėk. Arba netesėk...bet mano priesaikos sulaužymas tau nebus pagrindas netesėt savosios, tu ją laužai savo ruožtu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:53)

bigsmile.gif taip, santuoka yra dviejų žmonių tarpusavio susitarimas. Koks tas susitarimas-čia jau kiekvienos poros asmeninis reikalas:vieniems tai bendrai auginami vaikai, kitiems dar kažkas...ir t.t..
Beje, cituoju jūsų žodžius: "Pasižadėjimas visam gyvenimui, nežiūrint į nieką"-na aš taip nežadėjau, abejoju ar kas nors taip tarė-pasižadu mylėti tave, būti tau ištikima, kad ir kas benutiktų, kad ir kaip tu apsikiaulintum...
Ir ne, priesaika bažnyčioje nėra pati santuoka-tai yra priesaika prieš Dievą ir prieš save bei savo sutuoktinį(-ę). Bažnytinę santuoką galima anuliuoti. Priesaikos negalima anuliuoti, ją galima tik sulaužyti ir nuo to momento ji tampa neveiksni.
Bažnyčia aplamai negalvoja, o kunigai kalba daug ką irnesakyk.gif-nebūtinai viskas, ką jie kalba yra 100% tiesa ar rodiklis kaip reikia gyventi.
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 09 12, 15:04)
Čia daug diskutuojama, tad man kilo klausimas:ponas Medini, kas jūsų nuomone yra neištikimybė g.gif

Mano nuomone tokio dalyko nėra.
Papildyta:
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 09 12, 15:12)
...-na aš taip nežadėjau, abejoju ar kas nors taip tarė-pasižadu mylėti tave, būti tau ištikima, kad ir kas benutiktų, kad ir kaip tu apsikiaulintum...

Aš manau, kad jūs pasižadėjote daug rimčiau - "iki mirtis jus išskirs". Suprantat? Niekas kitas negali jūsų išskirti, tik mirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 12 rugsėjo 2008 - 14:31
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:30)
Mano nuomone tokio dalyko nėra.
Papildyta:

Aš manau, kad jūs pasižadėjote daug rimčiau - "iki mirtis jus išskirs". Suprantat? Niekas kitas negali jūsų išskirti, tik mirtis.

Įdomu...priesaikos dalis apie ištikimybę neprivaloma, o apie meilę ar bent jau kančią kartu iki mirties - privaloma g.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 12, 16:52)
Įdomu...priesaikos dalis apie ištikimybę neprivaloma, o apie meilę ar bent jau kančią kartu iki mirties - privaloma  g.gif

Įdomu... Priesaikos dalis apie meilę iki mirtis išskirs neprivaloma, o vat apie ištikimybę - privaloma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 15:55)
Įdomu... Priesaikos dalis apie meilę iki mirtis išskirs neprivaloma, o vat apie ištikimybę - privaloma  g.gif

Visai ne taip. Medinis viską supainiojo blink.gif
Atsakyti