QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:44)
Na pasvarstykim... Aš pats to nedariau, bet filmuose mačiau - stovi susiėmę už rankų, žiūri vienas kitam į akis ir sako - "aš, toks ir toks, imu tave ir pasižadu.... bla bla bla". Po to kitas avinėlio žvilgsniu pakartoja tą patį.
Taigi kiekvienas prisiekia atskirai. Kažkokių papildomų sąlygų toje priesaikoje nepamenu. Tai jei vienas sulaužo priesaiką, kitas to daryti neturi teisės, nes jis prisiekė būti toks ir anoks ir laimėj ir nelaimėj ir varge ir visme kame. Jei jam jo partnerio neištikimybė yra nelaimė ir vargas, tai dar nereiškia. kad jis neturi laikytis priesaikos. Juk tai elementaru, kiekvienas logiškai mąstantis žmogus tai pasakys.

vėl mano nuomone netikęs pavyzdys...aš santuokos sudarymo metu priesaikoje sakiau taip: prisiekiu mylėti tave varge ir skausme, būti tau
ištikima, ir t.t.....Prisiekti kartu fiziškai neįmanoma, nes tas kuriam žodžiai skirti-tavęs negirdės. Jei žmogui tokia priesaika tik formalumas, žinoma-tada ir sulaužyta ji niekada nebus. Bet kas jį tada verčia tai žadėt? Ar nelogiškiau būtų tokių priesaikų aplamai nesakyt

Nes nebūtina sulaužyti visus priesaikos punktus, kad ji skaitytųsi ''nebegaliojanti"...
Priesaika, kaip ir bet kuri sutartis tampa neveiksi, kai yra jos nebesilaiko viena iš dviejų pusių.
Kitas turi teisę daryti ką nori, nes priesaikos nebėra, ji nebeveiksni pirmojo iniciatyva. Pasvarstykime: du susituokę žmonės. Teismas juos išskyrė dėl vieno iš judviejų pageidavimo, pripažinęs antrąją pusę kalta. Antroji pusė nesusimoka santuokos nutraukimo mokesčio(teismo išlaidų), taigi ji(-s) vis dar ištekėjusi(vedęs) pagal LR įstatymus, nors pirmoji pusė jau laisva(s)

situacija iš mano praktikos(neasmeninės, bet artimos)

Mano išvada tokia:jei vienas kažką nutraukia, laisvas tampa ir kitas. Jei kitas nenori tos laisvės-tai jau tik savo valia

ir pasirinkimu.
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 14:47)
Prisiminiau temą, kurioje diskutavom kas tai yra - neištikimybė

Ištikimam būti iš vis neįmanoma

o ši diskusija turėtų būti beprasmiška-nes kiekvienas ištikimybę suprantam skirtingai. Tad visų nuomonių prisitaikyti sau vienam neįmanoma-tada belieka ir daryti tokias išvadas kaip jūsų
Čia daug diskutuojama, tad man kilo klausimas:ponas Medini, kas jūsų nuomone yra neištikimybė