Įkraunama...
Įkraunama...

Neištikimybė

Apklausa: Ar atleistum vyrui neištikimybę? (494 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 12, 17:19)
Visai ne taip. Medinis viską supainiojo  blink.gif

Ką jūs sakote... Pakeitus dėmenis vietomis suma nesikeičia. Pirmos klasės išmintis.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 15:30)
Mano nuomone tokio dalyko nėra.
Papildyta:

Aš manau, kad jūs pasižadėjote daug rimčiau - "iki mirtis jus išskirs". Suprantat? Niekas kitas negali jūsų išskirti, tik mirtis.

ax.gif aš tokio atsakymo ir tikėjausi.
taip, aš taip pažadėjau. Taip, suprantu. Bet jei sutarties vieną punktą vyras sulaužo, visa sutartis nebetenka galios. Negi aš taip sudėtingai bandau išaiškinti tokį elementarų dalyką g.gif

QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 16:55)
Įdomu... Priesaikos dalis apie meilę iki mirtis išskirs neprivaloma, o vat apie ištikimybę - privaloma  g.gif

schmoll.gif ne, ne ir dar kartą ne...priesaikos visos dalys yra vienodai svarbios...pakol viena iš jų sulaužoma doh.gif ...tada nebesvarbi nei viena smile.gif Tokiu atveju aš pasakysiu dar kitaip:neištikimybė "nužudo" tą vyrą, kurį mylėjai...vietoj jo šalia pamatai tik buvusiojo šešėlį...jo mylėt neprisižadėjai schmoll.gif ...va jums ir "iki mirtis mus išskirs".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 12 rugsėjo 2008 - 17:35
smile.gif Tai demagogija. Visiška. Savęs pateisinimas pačiu niekšingiausiu būdu - apkaltinant kitą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 18:44)
smile.gif Tai demagogija. Visiška. Savęs pateisinimas pačiu niekšingiausiu būdu - apkaltinant kitą.

g.gif o kodėl man tai panašu į šovinizmą? Argi atsisakymas vygdyti sulaužytą sutartį tolygu demagogijai?
Kur mano žodžiuose jūs matote kaltinimą kitam? Aš tik nesutinku, jog vienam sulaužius sutartį, kitam sutartis lieka galiojanti schmoll.gif ...na nelogiška, ponas Medini 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 09 12, 18:50)
Aš tik nesutinku, jog vienam sulaužius sutartį, kitam sutartis lieka galiojanti  schmoll.gif ...na nelogiška, ponas Medini  4u.gif

Viskas priklauso nuo sutarties sąlygų. Jei sutartis pasirašyta iki gyvos galvos ir be galimybės ją nutraukti - tai būtent apie bažnytinę santuoką. Juk santuokos nutraukti negalima. Negalima... Sutartis yra visam gyvenimui ir be teisės nutraukti. Na su tuo juk turite sutikti...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 18:54)
Viskas priklauso nuo sutarties sąlygų. Jei sutartis pasirašyta iki gyvos galvos ir be galimybės ją nutraukti - tai būtent apie bažnytinę santuoką. Juk santuokos nutraukti negalima. Negalima... Sutartis yra visam gyvenimui ir be teisės nutraukti. Na su tuo juk turite sutikti...

schmoll.gif ne, bažnytinę santuokos sutartį taip pat galima nutraukti...jūs su tuo nesutinkat? g.gif
sutarties sąlygos abiems pusėms vienodos...ABIEMS, vadinasi kas galima vienam-galima ir kitam. Logiškai, ko negalima vienam, to negalima ir kitam. Nesutinkat? g.gif
Visas sutartis galima nutraukti...visas...susitaikant su nutraukimo galimomis pasekmėmis. Kai kas bijodamas tų pasekmių ir nenutraukia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 09 12, 19:01)
schmoll.gif ne, bažnytinę santuokos sutartį taip pat galima nutraukti...jūs su tuo nesutinkat? g.gif

Aš sutinku. Romos popiežius nesutinka. Su visa Katalikų bažnyčia. Sakykit - jūs čia rimtai visa tai rašot?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 19:06)
Aš sutinku. Romos popiežius nesutinka. Su visa Katalikų bažnyčia. Sakykit - jūs čia rimtai visa tai rašot?

g.gif berods sutinka ir popiežius, yra ne viena santuoka, kurios nutraukimui duotas katalikų bažnyčios palaiminimas. Popiežius gali ir nesutikti, jam gi giliai vienodai dzin kaip toliau reikia gyvent paprastiems mirtingiesiems smile.gif
Dažniausiai-ne-linksminuosi, bet kartais taip-rimtai . Kurios tiksliai vietos iš mano pokalbių rimtumas jus domina? ax.gif
Atsakyti
Medini, žiniąsklaidos nesekate? Katalikų bažnyčia be jokių problemų duoda šilūbus visiems antrąsyk, o gal ir trečiąsyk besituokiantiems Lietuvos turtuoliams, pinigais tiki labiau, nei pačiu Dievu, o jūs čia apie "iki mirties" svaiguliuojat.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 09 12, 19:13)
g.gif berods sutinka ir popiežius, yra ne viena santuoka, kurios nutraukimui duotas katalikų bažnyčios palaiminimas.

Pavyzdį duokite, kada santuoka buvo nutraukta. Ne anuliuota, bet nutraukta. Dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 09 12, 19:17)
Pavyzdį duokite, kada santuoka buvo nutraukta. Ne anuliuota, bet nutraukta. Dėkoju.

"Ką Dievas sujungė, žmogus teneišskiria. Kas atleidžia savo žmoną ir veda kitą, tas nusikalsta pirmajai svetimavimu. Ir jei moteris palieka savo vyrą ir išteka už kito, ji svetimauja“, - remdamasi tokiais Jėzaus žodžiais Bažnyčia gan ilgai atmesdavo žmonių prašymus juos ištuokti. Šiuo metu nurodoma net 13 priežasčių, dėl kurių santuoka pripažįstama negaliojančia. Pastaruoju metu bažnytinėje teisėje įsitvirtino ir su humanistine psichologija susiję teiginiai. Pavyzdžiui, vienas iš galimų santuokos anuliavimo punktų yra ne visiškas atsidavimas santuokai, psichologinis nebrandumas, nepakankamas pasirengimas santuokai, nesugebėjimas įsipareigoti, santuoka „pabandymui“.
Tęsiam toliau:
anuliuoti = panaikinti, atšaukti, paskelbti negaliojančiu . Sinonimas-sunaikinti. Kodėl jums užkliuvo žodis "nutraukti"? Santuokos nutraukimas tolygus jos paskelbimui negaliojančia, tagi tolygu anuliavimui.

Įstatymas numato, kad sutuoktinis gali reikalauti nutraukti santuoką minėtu pagrindu, jeigu santuoka faktiškai iširo dėl kito sutuoktinio kaltės. Kaltu dėl santuokos iširimo sutuoktinis pripažįstamas, jeigu jis iš esmės pažeidė savo kaip sutuoktinio pareigas (kurios numatytos įstatyme) ir dėl to bendras sutuoktinių gyvenimas tapo negalimas. Preziumuojama, kad santuoka iširo dėl kito sutuoktinio kaltės, jeigu jis yra nuteisiamas už tyčinį nusikaltimą arba yra neištikimas, arba žiauriai elgiasi su kitu sutuoktiniu ar šeimos nariais, arba paliko šeimą ir daugiau kaip vienerius metus visiškai ja nesirūpina.

Esant sutuoktinio kaltei, kitas sutuoktinis turi teisę, bet ne pareigą reikalauti nutraukti santuoką kito sutuoktinio kaltės pagrindu. Todėl net ir esant įstatymo numatytoms aplinkybėms, sutuoktiniai gali kreiptis dėl santuokos nutraukimo kitu pagrindu – prašyti teismą nutraukti santuoką bendru sutarimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 12 rugsėjo 2008 - 18:30
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2008 09 12, 19:27)
anuliuoti = panaikinti, atšaukti, paskelbti negaliojančiu . Sinonimas-sunaikinti. Kodėl jums užkliuvo žodis "nutraukti"? Santuokos nutraukimas tolygus jos paskelbimui negaliojančia, tagi tolygu anuliavimui.

Jūs nematote skirtumo tarp nutraukimo ir anuliavimo? Anuliuoti - tai paskelbti negaliojančiu, taip. Nuo pat pradžios. Tai reiškia, kad santuokos nebuvo, priesaikos nebuvo. Nes jei jau buvo - tai buvo. Iki mirtis jus išskirs.
Jūs norite pasakyti, kad jei nutraukiate civilinę santuoką, tai tolygu tam, kad jos niekada nebuvo? biggrin.gif
Atsakyti