Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų kursai Vilniuje

QUOTE (cipliukas @ 2003 10 04, 04:05)
Kaip jums gera, kai jus didmiesciuose gyvenat.... :'( :'( :'( Mazesniuose miestuose nieko panasaus nera. :-[

Man nesciuju poru kursai visiskai nedave jokios naudos. Nicnieko naujo nesuzinojau, o kursai, tipo, buvo labai geri... Pirmiausia turbut todel, kad viso nestumo metu labai labai daug skaiciau visko, ziurejau video, paveiksliuku, daug kalbejausi su savo pribuvejom... Ir dar del to, kad niekada juk nezinai, kaip konkreciai bus (ypac pirmasyk gimdant), todel nezinai ir i ka kreipti didziausia demesi... Gal noresis vyro masazu, o gal kaip tik noresis jam kuo stipriau ikasti, kad nesiliestu, o tik siaip butu salia... O siaip tai pritariu Foxenui, berods, kai ji sake, kad geriau yra kuo daugiau apie visa galima zinoti, nes tada gali priimti tinkama sprendima situacijai pasisukus bet kuria linkme. Todel jeigu nera laiko ir galimybiu skaityti ir dometis, o to norisi, tuomet tikriausiai kursai tikrai yra labai gerai.
Atsakyti
Mes su vyru vaikstom i kursus ir as esu patenkinta jau vien del vyro. Matau, kad jam paciam net ramiau, suzinojo kas po ko vyksta, pasibandem kepavimo ir masazo pratimus saremiu metu. Dabar labai lauksiu paskaiteliu apie vaiko prieziura.
Atsakyti
As su Migele lankau kursus Seimos medicinos centre Pylimo g. 9. Galiu pasakyti ta pati - man kursai daug svarbesni del vyro, nei del saves. Nes pacios mamytes ir taip daug infomacijos gauna is knygu, interneto ir pan. O vyrai papildomai niekuo nesidomi (dazniausiai), todel gimdymo metu jie ne tiek padetu, kiek trukdytu.

Siame centre kursai susideda is 4 paskaitu apie gimdyma: vyksta vakarais, po 2 valandas, o kainuoja 100 Lt; ir 3 pamokos apie vaiko prieziura - kainuoja 77 Lt. Taigi viso gaunasi 177 Lt.

Kol kas buvau tik 2 paskaitose: pas psichologa (visai nieko reiksmingo) ir kvepavimo bei masazu paskaitoje (cia tai gana neblogai viska papasakojo - labai glaustai, bet apie daug ka).
Atsakyti
QUOTE (Mumija @ 2004 01 28, 17:12)
O vyrai papildomai niekuo nesidomi (dazniausiai), todel gimdymo metu jie ne tiek padetu, kiek trukdytu.


Nenoriu isivelti i ilgas diskusijas, taciau papriestarausiu del to fakto, kad vyras gali trukdyti gimdymo metu!!!! Bet jau as neisivaizduoju, kaip gali trukdyti pats artimiausias zmogus!!!!???? Nu ir kas, kad vyras nieko neismano apie gimdyma ir nelanke pries tai paskaitu??? Nu ir kas, kad jis pries prasisedant gimdymui, nezino kaip elgtis??? Juk viska suzinos!!! Viska jam pasakysi ka daryti!!!! O jei nieko jam nereiks daryti, bent jau pabus salia, bent jau moraliskai palaikys...
Pavyzdziui, mes su vyru vaiksciojom i Semetos kursus. Nezinau ar tuose kursuose vyras igavo kazkokiu ziniu, taciau bent jau man saremiu metu nereikejo jokiu masazu (nieko jie man nepadejo, o tik nervino). Man svarbiausia, o tuo paciu ir ramiau buvo, kai jis visa laika buvo salia... Tad manau, kad tikrai nieko bloga vyras gimdanciai zmonai padaryti negali!!!!
Atsakyti
Mes su vyru irgi per pirmąjį nėštumą lankėme kursus ir labai jais buvome patenkinti. Tačiau gimdymo metu aš norėjau, kad vyras tiesiog būtų šalia (galėjo būti net ir nieko nenutuokdamas). Norėjo man daryti masažą ir pan., ko mokė kursuose, tačiau aš nieko nenorėjau, tik kad būtų šalia ir leistų įsikibti į ranką.
Todėl kursai man buvo labai naudingi tuo, kad daug nuveikiau bendraujant su kūdikiu įsčiose ir priežiūra po gimimo.
Atsakyti
As neturiu omeny, kad vyras turi viska simokti, o paskui viska praktikoje igyvendinti. Cia, aisku, dar ir nuo vyro priklauso, bet dauguma vyru moraliskai yra silpnesni uz moteris ir daug greiciau pasimeta stresineje situacijoje. Taigi, jeigu brangiausiasis, net neisivaizduodamas realios situacijos, pamatys, kaip jo zmonele kankinasi, kaip jai skauda, tai pasimes ir nezinos, kaip padeti ir apskritai ka cia daryti.

O po kursu, vyras jau zinos, kas gali buti, ko galima tiketis ir apsipranta su mintimi, ka gali tekti istverti. Tada jis zymiai stipresnis ir zymiai stipresne jo moraline parama.

Man tai taip atrodo. g.gif
Atsakyti
QUOTE (Mumija @ 2004 01 30, 14:57)
O po kursu, vyras jau zinos, kas gali buti, ko galima tiketis ir apsipranta su mintimi, ka gali tekti istverti. Tada jis zymiai stipresnis ir zymiai stipresne jo moraline parama.

Man tai taip atrodo. g.gif

Visiškai sutinku su šia nuomone. Vis dėlto vyras turi būti apsišvietęs ir žinoti, ko gali tikėtis ir ką kokiu atveju turėtų daryti.
Mano vyrui buvo užsifiksavę, kad po gimdymo jokiu būdu nepaliktų kūdikio. Tai jis viską stebėjo, ką daktarai darė, "kontroliavo" kiekvieną žingsnį,nes aš juk iš karto negalėjau lėkti žiūrėti, kas ten darosi. Paskui apie viską,ko nemačiau, davė "ataskaitą" laugh.gif . Svarbiausia, tai buvo susipažinęs, ką kūdikiui turi daryti wink.gif .
Atsakyti
Vyrai gimdymo metu gali buti arba stebetojai, arba dalyviai. Taigi, manau, didesne tikimybe, kad jie bus dalyviai, jei bent kazka nutuoks kas ju laukia. biggrin.gif Maniskis tai gimdyma isivaizdavo toki, kaip rodo filmuose (daug riksmo, skausmo ir kraujo), bet po kursu ir po dalyvavimo gimdyme, padare isvada, kad viskas yra visai kitaip, nei galvojo. laugh.gif
Atsakyti
mes su vyru artejanti savaitgali irgi iesim i semetos kursus, manau jie tikrai naudingi, kuo daugiau suzinai tuo labiau savim pasitikesi ir zinosi kas lauks. O beto juk tai suartina zmona, vyra ir dar negimusi kudiki. neisivaizdoju kaip jausciaus jai nebutu vyro salia, jauciuosi saugi ir mylima, o tai svarbiausia nestumo metu. Kudikis turi suartint du milincius zmones. Abu su vyru skaitinejam straipsius inete, abu domimes, kai ka aptariam ir tikrai zinau kai ateis gimdymo laikas jis man bus gera parama, gal ir neismanys visko taip kaip gydytojai, bet vien jo buvimas salia palaikys moraliskai, tokia akymirka maziausiai noreciau likt viena.
Butinai parasysiu ispudzius kai apsilankysim kursose. wink.gif
Atsakyti
tai va, mes jau po kursu, visai uzmirsau iskart parasyt wink.gif
ispudziu tikrai daug, likom labai patenkinti ir as ir vyras. daug informacijos, issamu, aisku ir visai nebaisu pasidaro gimdyt kai zinai kas ir kodel vyksta.
labai patiko Kristinos vesta paskaita, ir visai jinai nebaisi kaip per telefona kaikurioms atrode laugh.gif labai patiko kad isamei paiskino pogimdibini laikotarpi, nes pati apie tai visai nieko nezinojau tolkam. dave daug praktiniu patarimu, tuo metu atrode viskas aisku ir paprasta, matisim kaip bus is tikruju kai reiks tos patarimus pritaikyt tongue.gif
aisku ne viskas ir ne kiekvienam priimtina, todel kaip ir visur reikia atsirinkt info pagal savo isitikinimus ir poreikius, as pvz nei uzka neatsisakysiu vitaminu nes turiu nuomone kad siam uzterstam pasaulyje visu elementu neimanoma gauti naturaliai is maisto produktu. bet patiko kad deste neprimigtinai sulidami o dave laisve rinktis.
ir astuliuka su mergyte matem, saunus pasirodimas, labai suzavejo dukryte, tokia saunuole stipruole ir tyli kaip zuvyte buvo, tik i visus ziurejo savo dydelem akytem, beje pagal savo amziu nepaprastai stipri atrode smile.gif taip ir toliau laikykites. o kita diena buvo atejusi pora su berniuku, tai tas varksiukas baidesi musu dydeles minios kuri labai reiskia savo emocijas juoku o mazius iskart pradedavo verkt, vien zodziu vesu pasirodimu nemegsta vaikas, bet seip labai fainas berniukas thumbup.gif
tai va, galeciau pasakot ir pasakot, bet kol pats nesusidursi ir nepamatisi tai ir nezinosi
seip jai lauksiuos ir antro vaiko irgi butinai dar karta apsilankysiu
o kai gims musu dziaugsmelis butinai susisieksiu su kristina del manksteliu ir viso kito ir nesvarbu ka kiti sako, vieningos nuomones nera vienems patinka kitiems ne
asmeniskai as likau patenkinta ir nesigailiu clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
butu idomu suzinoti pagal kokius kriterijus renkates kursus: informatyvumas, idomumas, dar kazkas... smile.gif
Atsakyti
ka jau cia pasirinksi: visu pirma, isviso nera jokio pasirinkimo - 2-3 organizatoriai, tai cia ne pasirinkimas; antra, kol pats nenueini, tol nesuzinai, kiek jie informatyvus ir naudingi konkreciu tavo atveju palei tavo gyvenimo buda.
Atsakyti