Įkraunama...
Įkraunama...

Be šeimos

Argi galima nuspeti vaiko klystkelius kai jam tik 4m.Nesamone ir tai kad mama negali dorai uzauginti vaiko-pagrindas yra bendravimas ir pavyzdys.Svarbiausia nepraleisti spragu paauglysteje.Sekmes ir nenusiteikit blogybem.
Atsakyti
QUOTE(renacike @ 2008 02 06, 09:08)
Argi galima nuspeti vaiko klystkelius kai jam tik 4m.Nesamone ir tai kad mama negali dorai uzauginti vaiko-pagrindas yra bendravimas ir pavyzdys.

Nuspėti gal ir negalima. Bet prognozuoti - taip. Nepilnamečių nusikalstamumo ir šeimos ryšys.
Atsakyti
Tas pavizdys apie statistika buvo tik vienas paskutinis sakinys, o toks ispudis, kad visa tema tik apie tai, nes visi tik "kabinasi" uz to, kad nusikalteliai gali uzaugti tik nepilnoje seimoje - vieni sako taip, kiti ne..
Pateikta statistika yra ne sio amziaus ir net ne paskutinio desimtmecio, todel laikyti ja konstanta jokiu budu negalima, cia tik pavizdys.

Mielosios mamos > tegul jusu akiu neapakina tas sakinys apie pasenusia nusikalstamumo statistika, problema ne tame ir tema ne apie tai. Ar kas nors cia sako apie vaiko klystkeliu nuspejima ar prognozavima?? blink.gif Cia kalbama apie berniuku ugdyma be tevo pavyzdzio.

MEDINI > baikit raganu medziokle, tie laikai jau praejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 06 vasario 2008 - 10:22
Manau,berniukams butinas vyrisko elgesio pavyzdys.Jei tik yra, tegul jie bendrauja su dedem,seneliais,geranoriskais kaimynais,jei nera gero tevo.Jei tevas nera monstras,alkoholikas ar degradas,tai bendravimas su juo butinas.Meiles vaikui niekada nebus per daug,tegul tik buna kuo daugiau tu mylinciu zmoniu.Mama neatstos tevo ar vyrisko pavyzdzio.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2008 02 06, 11:20)
Mielosios mamos > tegul jusu akiu neapakina tas sakinys apie pasenusia nusikalstamumo statistika, problema ne tame ir tema ne apie tai. Ar kas nors cia sako apie vaiko klystkeliu nuspejima ar prognozavima??  blink.gif  Cia kalbama apie berniuku ugdyma be tevo pavyzdzio.

Sveikos,
štai ką galiu pasakyti viena auginu hiperaktyvų berniuką (nuo gimimo iki 7 metų, dabar turiu draugą) ir tikrai yra sunku, bet aš jo tikrai nepriskiriu prie nusikaltelių, nors ir dauguma taip sako. tiesiog reikia stiprybės, griežtumo, dienotvarkės mirksiukas.gif ir viskas lėtai lėtai susitvarko. reikia daug daug laiko. man tai oj kiek dar reikia laiko ir darbo įdėti, kad vaikas suaugtų ir priprastų prie mūsų visuomenės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 02 08, 07:34)
Manau,berniukams butinas vyrisko elgesio pavyzdys.Jei tik yra, tegul jie bendrauja su dedem,seneliais,geranoriskais kaimynais,jei nera gero tevo.Jei tevas nera monstras,alkoholikas ar degradas,tai bendravimas su juo butinas.Meiles vaikui niekada nebus per daug,tegul tik buna kuo daugiau tu mylinciu zmoniu.Mama neatstos tevo ar vyrisko pavyzdzio.

bet kuriam vaikui reikia pavyzdzio... bet kartais gyvenimas gyva ju pavyzdi atima ir nieko negali padaryt... issiskyrusioms lengviau, jei tetis bendrauja su vaikais... sunkiau toms, kurios ne savo noru tapo naslemis.. ir nereikia aiskinti, kad vienos mamos nemoka auginti vaiku, kad ju uzauginti berniukai-potencialus nusikalteliai... tai gryna nesamone... viskas priklauso nuo seimos ir tradiciju
Atsakyti
QUOTE(rasike @ 2008 02 08, 11:16)
bet kuriam vaikui reikia pavyzdzio... bet kartais gyvenimas gyva ju pavyzdi atima ir nieko negali padaryt... issiskyrusioms lengviau, jei tetis bendrauja su vaikais... sunkiau toms, kurios ne savo noru tapo naslemis.. ir nereikia aiskinti, kad vienos mamos nemoka auginti vaiku, kad ju uzauginti berniukai-potencialus nusikalteliai... tai gryna nesamone... viskas priklauso nuo seimos ir tradiciju

būtent viskas priklauso nuo mūsų, nuo mūsų stiprybės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Atėjau pasriūbauti, mergos. Kažkokia sunki savaitė, nesusitvarkau su savo bernu. Jam 8 metai. Kažkaip barėmės visą savaitę, jis man pasakė "tu su savo moralais man jau atsibodai, tau viskas negerai ir negerai. Nenoriu! Nedarysiu!"....
Neišlaikiusi pasakiau, jog jei nepatinka, gali kurį laiką pagyventi su tėvu (o tėvas griežtas labai), nes aš su juo jau nebesusitvarkau:( verysad.gif
Jėzau, paskui širdį suspaudė....bet iš kitos pusės, nu nafig, atsakomybę visą vienai tempti....
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 08, 11:22)
Atėjau pasriūbauti, mergos.  Kažkokia sunki savaitė, nesusitvarkau su savo bernu. Jam 8 metai. Kažkaip barėmės visą savaitę, jis man pasakė "tu su savo moralais man jau atsibodai, tau viskas negerai ir negerai. Nenoriu! Nedarysiu!"....
Neišlaikiusi pasakiau, jog jei nepatinka, gali kurį laiką  pagyventi su tėvu (o tėvas griežtas labai), nes aš su juo jau nebesusitvarkau:( verysad.gif
Jėzau, paskui širdį suspaudė....bet iš kitos pusės, nu nafig, atsakomybę visą vienai tempti....

jeigu tėvas grieštas ir dar bendrauja su vaiku tai tikrai gera išeiti, mirksiukas.gif
o kad sunku su 8 metų bernu tai patikėk žinau doh.gif kai vaikas pasako mama tu negera aš tavęs bijau, arba sako tu man neaiškink doh.gif skaudu girdėti tokius žodžius unsure.gif bet jie vaikai ir taip tikrina ribas, kas jam galima, o kas ne. o jai taip elgesys pasikeitė reiškia ir rėžimas pas jus gal pasikeitė, gal į mokykla neina, gal kažkas naujo prisidėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 08, 10:22)
Atėjau pasriūbauti, mergos.  Kažkokia sunki savaitė, nesusitvarkau su savo bernu. Jam 8 metai. Kažkaip barėmės visą savaitę, jis man pasakė "tu su savo moralais man jau atsibodai, tau viskas negerai ir negerai. Nenoriu! Nedarysiu!"....
Neišlaikiusi pasakiau, jog jei nepatinka, gali kurį laiką  pagyventi su tėvu (o tėvas griežtas labai), nes aš su juo jau nebesusitvarkau:( verysad.gif

na taip.. mano 10 metu vyrukui taip buna... zinau, kad sunku.... kartais but gerai, jei tetis butu.. bet negaliu nieko pakeisti ar pasiulyti pas teti nueiti...jo tiesiog nera... tada palieku ji viena i iseinu i kita kambari... praejus kazkuriam laikui ateina ir atsipraso.. mes jau ipratom kad kitaip nebus...
Atsakyti
Aš suprantu, bet...Taip sunku, nu taip sunku, kad....Nu praeis viskas, žinau, nu bet eina sau.....
Aš perdaug jam leidžiu šiaip. Man reikia būti griežtesnei, bet negaliu, nemoku, neturiu jėgų ir sveikatos.
Į būrelį eiti nenori. Pamokas jis paruoš vėliau, tvarkytis nenori, o jei priverčiu - suverčia daiktus nuo stalo bet kaip į stalčius, atseit stalas jau liko švarus, bet užtai stalčiuose - balaganas.
Į lauką eiti nenori, į parduotuvę - tingi. Jei keliu balsą - tuomet sako, kad aš jam aiškinu. Bet gražiuoju nedasibelsiu iki jo.
Verkiuuuuuuuuuuuuuu.......
Papildyta:
Dar suima toks piktumas nerealus, kai jau ką nors nupirkti, tai ne pas tėvą, o pas mane kreipiasi, nes žino, kad tėvas nenupirks. Tai tik pirk ir pirk ir pirk. Tai dabar siutas toks suimė, paskiau, viskas - iki vasaros - jokių pirkinių!!!!!!!!! Pasakiau, kad dabar MAN viską pirksim, aš irgi jau antri metai su taip pačiais bateliais pavasariniais, be to, nei ką gražaus turiu apsirengti, nei ką, nei niekur neišeinu, nei apskritai sau nieko negaliu leisti, nes visą algą sukišu tik JAM ir JAM.
Vakar pasakiau, kad viskas, dabar aš apsipirksiu sau. Vat kad ir nueisiu ir išsirinksiu sau gražius auskarus pvz, o ką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 08, 11:38)
Aš suprantu, bet...Taip sunku, nu taip sunku, kad....Nu praeis viskas, žinau, nu bet eina sau.....
Aš perdaug jam leidžiu šiaip. Man reikia būti griežtesnei, bet negaliu, nemoku, neturiu jėgų ir sveikatos.
Į būrelį eiti nenori. Pamokas jis paruoš vėliau, tvarkytis nenori, o jei priverčiu - suverčia daiktus nuo stalo bet kaip į stalčius, atseit stalas jau liko švarus, bet užtai stalčiuose - balaganas.
Į lauką eiti nenori, į parduotuvę - tingi. Jei keliu balsą - tuomet sako, kad aš jam aiškinu. Bet gražiuoju nedasibelsiu iki jo.
Verkiuuuuuuuuuuuuuu.......

tai va ir pati atsakei į savo klausima mirksiukas.gif erikia grieštumo, dienotvarkės grieštos.
o kai mano vaikas taip padaro su žaislais, aš tada ateinu ir pasakau, jai tau žaislų nereikia aš juos susirenku ir išsinešu. jai rėkia aš pasakau su rėksniu aš nesikalbėsiu schmoll.gif ir palieku viena kambaryje. jai neklauso manęs sakau turi pasėdėti 30 min. ant kėdės ir negali pajudti ( tai pati didžiausia bausmė, nes jis toks judrus, kad net pamokas daro vaikščiodamas doh.gif )
na va stiprybės tau ir reikia pokalbių, jau didelis vaiksi gali stipriai ir atvirai su juo paskalbėti, bet ramiai
Papildyta:
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 08, 11:43)
Dar suima toks piktumas nerealus, kai jau ką nors nupirkti, tai ne pas tėvą, o pas mane kreipiasi, nes žino, kad tėvas nenupirks. Tai tik pirk ir pirk ir pirk. Tai dabar siutas toks suimė, paskiau, viskas - iki vasaros - jokių pirkinių!!!!!!!!! Pasakiau, kad dabar MAN viską pirksim, aš irgi jau antri metai su taip pačiais bateliais pavasariniais, be to, nei ką gražaus turiu apsirengti, nei ką, nei niekur neišeinu, nei apskritai sau nieko negaliu leisti, nes visą algą sukišu tik JAM ir JAM.
Vakar pasakiau, kad viskas, dabar aš apsipirksiu sau. Vat kad ir nueisiu ir išsirinksiu sau gražius auskarus pvz, o ką? g.gif

gal ir gerai pasakei, tik nereikia sakyti ant pykčio, tada vaikas jausis kaltas, kad yra blogas, o jai blogas tai gali elgtis dar blogiau. geriau pasakyk, kai tu viska turi o mama nieko neturi, todėl eisime kartu man viska pirkti biggrin.gif mano vaikui tai padeda ax.gif
Atsakyti