Įkraunama...
Įkraunama...

Be šeimos

QUOTE(mamytea @ 2008 02 09, 12:14)
man db nera lengva susitvarkyt su jo "oziukais" (nos jis dar maziukas) bet kas bus kaip paugs?  smile.gif baisu net pagalvoti biggrin.gif

o bus tikrai sunku, nes tu jau bijai
kam save taip nuteikineti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytea @ 2008 02 09, 13:06)
paskaicius jusu isgyvenimus tai man taip baisu pasidare,kad ir mano vaikas bus maziukas neklauzada smile.gif kazkaip ir nesinori man kad jis uzaugtu biggrin.gif  kol vaikai maziukai tol maziau ir problemu,bet kai vaikai auga tai ir problemu daugiau atsiranda  verysad.gif

Jei darosi baisu skaitant,tai neskaityk.Kokia prasme dabar pergyventi del to,kas bus ar ko nebus.Augindami vaikus,ir tevai tobuleja-ismoksti tolerancijos,diplomatijos,psichologijos,pedagogikos pradmenu,pabuni tose klasese,kuriose dabar tavo vaikai mokosi-juk reikia devintokui oksidacijos-redukcijos reakcijas ar Omo desni isaiskinti,su septintoke kvadratine sakni istraukti,maziukus ismokinti uzpakali nusivalyti...Darbelio daug,bet idomu.O tos visos isterijos,agresijos protrukiai,oziai,kaprizai praeis,po kiek laiko su sypsena tai prisiminsi.Kaip toj senoj dainoj:"rodos,ir vargo nebuvo"...
Man patiko vienos mamytes mintys apie bendravima su teveliu:" Jei manai, kad sugebės vaiku pasirūpinti, duok jam keliom valandom vaiką. Tegu neapsieina knygutės skaitymu ir kamuoliuko mėtymu. Nori vaiku rūpintis? Prašom - išskalbti ir išlyginti rūbelius, kasas supinti, sagutę prisiūti, nubėgti į parduotuvę mandarinų, žaislus sutvarkyti, nuprausti, aprengti, ant puoduko pasodinti ar pampersiuką pakeisti, vakarienę paruošti ir pavalgydinti, sugirdyti neskanius vaistus, nušveisti sieną, kurią piešdama guašu aptaškė, batukus, kuriuos lauke į šuniuko kaką įmynė, nuplauti. Jau jeigu tėtukas taip nori rūpintis vaiku, tai nedrauskim, ar ne?" biggrin.gif biggrin.gif Man labiausiai suniuko kaka patiko ... biggrin.gif
Man paciai po vaiko pabendravimo su tevu kuri laika sunkiau buna-tetis viska leidzia (juk "netraumuos" vaiko reikalavimais ar moralais,jei mato ji viena karta per metus(ar per menesi,kaip kieno teviski poreikiai).O mama tik reikalauja ir reikalauja-isnesti siuksles,sutvarkyti vadovelius,issiplauti kojines.Paprasiau ex paaiskinti sunui vidaus degimo variklio veikima,tai jam paciam,pasirodo, tai abrakadabra.Gerai,kad esu sustiprintos fizikos klase baigusi-per prievarta visu galu specu tampi.
Dindilin,keistas klausimas,kur gali iseiti.Kam laukti atostogu ir kam ta Europa.Juk galima valandziukei isbegti arbatos/kavos isgerti,galima i ekskursija po gimta miesta iseiti,Vilniuje-dviraciais su gidu po Verkiu parka pavazineti ,nueiti pasidaryti manikiura ar sukuosena,kaime-pas kokia kaimyne nueiti,kartu koki pyraga issikepti ar pasiuvineti/pamegzti kartu...galimybiu n.Galu gale pavasari su vaiku papusryciauti miske...
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 02 10, 03:04)
Jei darosi baisu skaitant,tai neskaityk.Kokia prasme dabar pergyventi del to,kas bus ar ko nebus.Augindami vaikus,ir tevai tobuleja-ismoksti tolerancijos,diplomatijos,psichologijos,pedagogikos pradmenu,pabuni tose klasese,kuriose dabar tavo vaikai mokosi-juk reikia devintokui oksidacijos-redukcijos reakcijas  ar Omo desni isaiskinti,su septintoke kvadratine sakni istraukti,maziukus ismokinti uzpakali nusivalyti...Darbelio daug,bet idomu.O tos visos isterijos,agresijos protrukiai,oziai,kaprizai praeis,po kiek laiko su sypsena tai prisiminsi.Kaip toj senoj dainoj:"rodos,ir vargo nebuvo"...
Man patiko vienos mamytes mintys apie bendravima su teveliu:" Jei manai, kad sugebės vaiku pasirūpinti, duok jam keliom valandom vaiką. Tegu neapsieina knygutės skaitymu ir kamuoliuko mėtymu. Nori vaiku rūpintis? Prašom - išskalbti ir išlyginti rūbelius, kasas supinti, sagutę prisiūti, nubėgti į parduotuvę mandarinų, žaislus sutvarkyti, nuprausti, aprengti, ant puoduko pasodinti ar pampersiuką pakeisti, vakarienę paruošti ir pavalgydinti, sugirdyti neskanius vaistus, nušveisti sieną, kurią piešdama guašu aptaškė, batukus, kuriuos lauke į šuniuko kaką įmynė, nuplauti. Jau jeigu tėtukas taip nori rūpintis vaiku, tai nedrauskim, ar ne?" biggrin.gif  biggrin.gif Man labiausiai suniuko kaka patiko ... biggrin.gif
Man paciai po vaiko pabendravimo su tevu kuri laika sunkiau buna-tetis viska leidzia (juk "netraumuos" vaiko reikalavimais ar moralais,jei mato ji viena karta per metus(ar per menesi,kaip kieno teviski poreikiai).O mama tik reikalauja ir reikalauja-isnesti siuksles,sutvarkyti vadovelius,issiplauti kojines.Paprasiau  ex paaiskinti sunui vidaus degimo variklio veikima,tai jam paciam,pasirodo, tai abrakadabra.Gerai,kad esu sustiprintos fizikos klase baigusi-per prievarta visu galu specu tampi.
Dindilin,keistas klausimas,kur gali iseiti.Kam laukti atostogu ir kam ta Europa.Juk galima valandziukei isbegti arbatos/kavos isgerti,galima i ekskursija po gimta miesta iseiti,Vilniuje-dviraciais su gidu po Verkiu parka pavazineti ,nueiti pasidaryti manikiura ar sukuosena,kaime-pas kokia kaimyne nueiti,kartu koki pyraga issikepti ar pasiuvineti/pamegzti kartu...galimybiu n.Galu gale pavasari su vaiku papusryciauti miske...

patys gražiausi žodžiai kuriuos esuskaičius bigsmile.gif drinks_cheers.gif

kelionės su vaiku, pėstute ar dviračiais pati geriausia terapija tiek mamai tiek vaikui bigsmile.gif bet niekada niekada nereikia mamai savęs pamiršti, niekada schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 02 10, 01:04)

Šitą viską darau. Bet žinai, akys žiūri ten, kur geresni pavyzdžiai. Šiaip skųstis lb neturėčiau, o vis tiek tą darau. Silpnumo momentų ko tai pagausėjo. Jau antras mėnesis kaip PMS sindromas....
Gal pavasarinė depresija?
Papildyta:
Man akys vis krypsta į stiprias šeimas, tokias, kuriuose vyrai yra autoritetai, kur vaikų atsakomybės klausimas dalijamas pusiau: ir tėčiui, ir mamai. O čia viską vienas turi vilkti, visą atsakomybės naštą.
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 11, 10:43)

Man akys vis krypsta į stiprias šeimas, tokias, kuriuose vyrai yra autoritetai, kur vaikų atsakomybės klausimas dalijamas pusiau: ir tėčiui, ir mamai. O čia viską vienas turi vilkti, visą atsakomybės naštą.

tai tas sunkiausia viska daryti vienai unsure.gif oj kaip tave suprantu unsure.gif o gal kuom padėti galėtumėme g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 11, 09:43)

tai jautiesi prastai lygindama save su kitais, tik todel, kad akys krypsta kitur? tai nekraipyk akiu smile.gif
kodel mes nemokame vertinti tai ka turime? kodel visada norime to, ka turi kiti. o gal kiti i mus ziuredami irgi pavydi?
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2008 02 11, 09:52)
tai jautiesi prastai lygindama save su kitais, tik todel, kad akys krypsta kitur? tai nekraipyk akiu  smile.gif
kodel mes nemokame vertinti tai ka turime? kodel visada norime to, ka turi kiti. o gal kiti i mus ziuredami irgi pavydi?

Aš suprantu, ir sutinku su tavo nuomone. Ir garsiai tų nuogastavimų niekam nesakau, bet žinai, kaip noriu galiu suktis, bet ta tuštuma vistiek išlenda. Visada sau sakau, kad viską turiu: savo ir vaiko sveikatą, darbą, pajamų šaltinį, ir t.t.
Ale žinai, visą laiką , kiekvieną minutę esu Liūtė. O kada padejuoti? blush2.gif tik internete.....
Dar labai guodžia, kad ne aš viena tokia, kad yra tokių mamų ir kitų......
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2008 02 11, 08:45)
tai tas sunkiausia viska daryti vienai unsure.gif oj kaip tave suprantu unsure.gif o gal kuom padėti galėtumėme g.gif

O kuom? bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 11, 12:26)
O kuom? bigsmile.gif  g.gif

kavyte galiu pavaišinti lotuliukas.gif pasikalbėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 02 11, 13:23)
kavyte galiu pavaišinti lotuliukas.gif pasikalbėti ax.gif

Dėkoju, gal kada ir reiktų.....Šiaip nelinkus perkelti virtualių pokalbiųį realius.....
Juk įmanoma, kad susitikę nebūtume viena kitos skonio....
Turėjau galvoje, neatitiktų kirvis koto. Gal neturėtume bendros kalbos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 02 11, 15:31)
Dėkoju, gal kada ir reiktų.....Šiaip nelinkus perkelti  virtualių pokalbiųį realius.....
Juk įmanoma, kad susitikę nebūtume viena kitos skonio....
Turėjau galvoje, neatitiktų kirvis koto. Gal neturėtume bendros kalbos? g.gif

būtent mirksiukas.gif

o išsikalbėjimas, pasiguodimas visada padeda net ir virtualiai biggrin.gif
Atsakyti
Gana graudentis ir saves gaileti.
"Jei verksi,kad nusileido saule, per asaras nepamatysi zvaigzdziu" (nezinau,koks protinguolis tai pasake). smile.gif
Norejau pasiteirauti,ar jusu berniukai nesikeikia ir ka darot su mazaisiais keikunais-megdziotojais.
Mano paaugliai,kaip suprantu,man nesant, neblogai "pavaro", nes maziukai kartais kai pasako,tai as net kvepuoti nustoju.Ir baru,ir aiskinu,ir maziesiems,ir paaugliams,bet mazai veikia.Pastebejau,kad "visuomeneje" jie sugeba susilaikyti ir nevartoti tu bjaurasciu,bet namuose...Och... verysad.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 02 12, 02:06)
Gana graudentis ir saves gaileti.
"Jei verksi,kad nusileido saule, per asaras nepamatysi zvaigzdziu" (nezinau,koks protinguolis tai pasake). smile.gif
Norejau pasiteirauti,ar jusu berniukai nesikeikia ir ka darot su mazaisiais keikunais-megdziotojais.
Mano paaugliai,kaip suprantu,man nesant, neblogai "pavaro", nes maziukai kartais kai pasako,tai as net kvepuoti nustoju.Ir baru,ir aiskinu,ir maziesiems,ir paaugliams,bet mazai veikia.Pastebejau,kad  "visuomeneje" jie sugeba susilaikyti ir nevartoti tu bjaurasciu,bet namuose...Och... verysad.gif  g.gif

keikiasi kartais taip, kad net akys ant kaktos iššoka blink.gif bet tai būna retai, mokykloje auklėtoja auklėja, o aš namie kai tik išgirstu, kad keikiasi burna su muilu išplaunu cool.gif tai jau šiek tiek apmažėjo keiktis ax.gif tai mes sutarėme, kad vienas kita saugosime, kad nesikeiktumėme, jai aš tai jis man pasako, o jis keikiasi tai aš jam g.gif namie padeda, o mokykloje tai sunkiau, nes ten daug kas keikiasi unsure.gif na žo užburta, kol kas einame į priekį pažiūrėsiu, kaip toliau seksis mesti keiktis rolleyes.gif
Atsakyti