Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas išsimokėtinai - lizingas

radau, kad ūkio banko lizingo puslapyje galima prisijungti pagal sutarties numerį ir ten pateikia informaciją apie mokėjimus.
Kadangi jau baigiau visus mokėjimus, rašo, kad sutartis pasibaigusi smile.gif
Atsakyti
Tegul nieks neisizeidzia 4u.gif bet nesuprantu as tokiu zmoniu kurie teigia kad reikalingui daiktui geriau susitaupyti nei imti lizingu. na ir kas is to kad taupysiu kokiai skalbimo masinai kelis menesius, skalbsiu rankomis, misiu vien kruopomis kol pagaliau sutaupysiu reikalinga sumele g.gif ir ka nusiperku norima daikta ir vel lieku plika basa, vel taupau iki pazaliavimo kitam daiktui, maitinuosi kruopomis ir pan. man geriau jau pasiimti issimoketinai, moketi po pora simtu per menesi (kalbu apie mazas prekes), bet zinoti kad visada turesiu atliekamu pinigeliu ir istikus nelaimei ar susirgus neteks begti pas kazka skolintis ax.gif
Manau kad taupymo ideja ideja atejusi dar is tu laiku kai nieko nebuvo ir niekas nieko neskolino smile.gif
Aisku taupumas yra pagirtinas dalykas, bet kai viska gali tureti cia ir dabar tai kodel tuo nesinaudoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 09 spalio 2008 - 14:48
QUOTE(lapute33 @ 2008 10 09, 15:46)
Tegul nieks neisizeidzia  4u.gif  bet nesuprantu as tokiu zmoniu kurie teigia kad reikalingui daiktui geriau susitaupyti  nei imti lizingu.

Tu nukrypai į kraštutinumą. O kam taupyti taip, kad tik kruopomis misti. Galima tiesiog kažkokią sumą atidėti taupymui (netgi sakyčiau - reikia), o iš sutaupytų pirkti ką šeimos taryba nuspręs. Lig šiol, kol taupydavai kokia buitinė technika dar ir atpigdavo. dabar jau kitaip.
Parašiau, kad paprieštarauti kraštutinumui. Aš jokiu būdu ne prieš lizingus. Esam ir taupę, ir lizingavę.
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 10 09, 15:46)
Tegul nieks neisizeidzia  4u.gif  bet nesuprantu as tokiu zmoniu kurie teigia kad reikalingui daiktui geriau susitaupyti  nei imti lizingu. na ir kas is to kad taupysiu kokiai skalbimo masinai kelis menesius, skalbsiu rankomis, misiu vien kruopomis kol pagaliau sutaupysiu reikalinga sumele  g.gif  ir ka nusiperku norima daikta ir vel lieku plika basa, vel taupau iki pazaliavimo kitam daiktui, maitinuosi kruopomis ir pan. man geriau jau pasiimti issimoketinai, moketi po pora simtu per menesi (kalbu apie mazas prekes), bet zinoti kad visada turesiu atliekamu pinigeliu ir istikus nelaimei ar susirgus neteks begti pas kazka skolintis  ax.gif
Manau kad taupymo ideja ideja atejusi dar is tu laiku kai nieko nebuvo ir niekas nieko neskolino  smile.gif
Aisku taupumas yra pagirtinas dalykas, bet kai viska gali tureti cia ir dabar tai kodel tuo nesinaudoti...

o bandei skaiciuoti, kiek realiai pabrangsta lizinguojamas daiktas? bigsmile.gif
Paimkim skalbimo masina kaip pavyzdi. Darau prielaida, kad ji parduotuveje kainuoja 1329 Lt, jei pinigus moki cia ir dabar. Del vaizdingumo ELECTROLUX - EWF 12040W tongue.gif
user posted image
O dabar paskaiciuokim jos kaina lizingu. Lizingo sutarties mokestis yra ~2 proc., metine palukanu norma ~14 proc.
Sutarties mokestis - 27 Lt. Avansu inesi 129 Lt, nes planuoji kas menesi moketi 200 Lt. Lizinguoji 6 menesius, vadinasi palukanu sumoki 84 Lt. Pabrangimas - 111 Lt arba 8,35 proc.
Jei kas menesi planuoji moketi po 100 Lt, sutarties mokestis - 27 Lt, bet palukanu jau sumoki 168 Lt. Pabrangimas - 195 Lt arba 14,64 proc.
Tuos proc. i sutarti iraso kaip BKKMN (bendra kredito kainos metine norma).

Alternatyviniu kastu neskaiciuosiu, nes tingiu blush2.gif
Atsakyti
[quote=lapute33,2008 10 09, 15:46]
Tegul nieks neisizeidzia 4u.gif bet nesuprantu as tokiu zmoniu kurie teigia kad reikalingui daiktui geriau susitaupyti nei imti lizingu. na ir kas is to kad taupysiu

Paskaiciau ir zagtelejau blink.gif , ale zodis viens prie vieno, mano sunus ta pati sneka.. unsure.gif ..ir nors tu ka jam, neiteigsi, kad galima sutaupyti tuos procentus, jei neperki lizingu..jam daikto reikia cia ir dabar..matyt, kad sitos kartos jaunimas mastys tik taip..
Atsakyti
Mūsų šeima daug ką perka išsimokėtinai. Daug ko reikia, tai pamažu išsimokam. Ne tokie dideli atlyginimai, kad iš karto stambius daiktus pirkti ax.gif
Atsakyti
Nemėgstu pirkti issimoketinai, nors viena kartą teko. Kai atsikraustėm į naują butą, o ten atsinešėm tik rašomąjį stalą su kompiuteriu smile.gif Lovą ir spintą pirkom lizingu, bet mane asmeniškai tos kasmėnesinės įmokos bankui nervindavo, tai kai išsimokėjom, atsipūčiau. Geriau jau sutaupyti ir niekam nebūti skolingai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(node @ 2008 07 13, 19:54)
radau, kad ūkio banko lizingo puslapyje galima prisijungti pagal sutarties numerį ir ten pateikia informaciją apie mokėjimus.
Kadangi jau baigiau visus mokėjimus, rašo, kad sutartis pasibaigusi smile.gif

o aš šito nežinojau blush2.gif dabar nuėjau paieškoti žiūriu yra bigsmile.gif dėkui 4u.gif

o aš imu išsimokėtinai nes kitaip sunku sutaupyti, nesakau kad viska imam kai kam ir pasitaupom ax.gif bet kai daikto reikia dabar nesitaupysi ir neguvensi be jo kai reikalingas

Atsakyti
Nebijau imt lizingu, man patinka daikta turet cia ir dabar. Dabar moku inasus kas men. uz plaunama dulkiu siurbli, susitaupyt 3500lt jei noreciau tektu ilgai ir nuobodziai tai daryt.
Atsakyti
QUOTE(kajjja @ 2008 11 24, 00:39)
Nebijau imt lizingu, man patinka daikta turet cia ir dabar. Dabar moku inasus kas men. uz plaunama dulkiu siurbli, susitaupyt 3500lt jei noreciau tektu ilgai ir nuobodziai tai daryt.

o ka jei prarandi galimybe moketi? lieki ir be daikto, ir be pinigu, ir be papildomai permoketu procentu... kol issimokesi uz toki daikta- jis bus nuvertejes keliskart, pasenes.. ir tik tada taps tavo nuosavybe (?!?!)
ekonomistai sako, kad lizingas yra didziausia kvailyste. yra prirasyta kruvos knygu. bet firmos gera marketinga daro ir rezultate: zmones perka, permoka ir dar dziaugiasi...
amerika ilgai gyveno ir dar gyvena vien tik viska pirkdama lizingais... dabar paziurekit kas dedas. zmones tuoj isparduos viska, nes nuo skalbimo masinos iki automobiliu- viskas priklauso ne jiems, neismoketi lizingai, o pinigu neber.

beje, jei zmones butu mokomi tauputi atsakingai, nereiktu ilgai laukti, taupytumet ir pirktumet, taupytumet ir pirktumet. lietuviai labai nemoka taupyti ir, manau, netgi nenori to daryti. o kiek dabar pinigu ismetama i bala palukanas mokant .. arana81 puikus paskaiciavimas!
Atsakyti
Mūsų šeima daug ką perka išsimokėtinai. Daug ko reikia, tai pamažu išsimokam. Ne tokie dideli atlyginimai, kad iš karto stambius daiktus pirkti smile.gif
Gal ir nelabai apsimoka,bet susitaupyti neimanoma.Siai dienai turim 5 lizingus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dėl ūkio banko lizingo puslapio labai didelis ačiū 4u.gif Ir aš pasitikrinau- viskas ok biggrin.gif
Mes irgi perkam išsimokėtinai ir esu tuo patenkinta. Vienu metu turėjom 6 lizingus lotuliukas.gif , bet išsimokėjom ir turim dabar thumbup.gif O jei būtumėm taupę, tai tikrai iš tų visų daiktų gal kokius 2 tik turėtumėm g.gif Man tie daiktai buvo svarbūs, nes pirkom butą, taigi reikėjo keisti langus, duris, vonią, o juk reikėjo ir baldų mirksiukas.gif Kiekvienas skirtingai deliojasi prioritetus. Kas netiki lizingu taupo ir tada perka, kiti laikui einant apsimoka, o tuo metu naudojasi daiktu mirksiukas.gif
Ir juk nė vienas būdas nėra blogas, kiekvienas elgiasi pagal savo išgales mirksiukas.gif
Atsakyti