Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas išsimokėtinai - lizingas

Čia dar buvo kalbėjimai apie tai, kaip "visai nedaug permoki" ir ten viena rašė, kad "max buvo 120 lt ir man tai visai nedaug".
Na ir paskaičiuokim, pagalvokim protingieji broliai kurmiai... Kas iš mūsų nenorėtų, jeigu taip staiga va metų gale padovanotų mums kas masažą kokį už 120 lt, ar visai neblogai pavakarieniauti dviese restorane.
Ypatingai, jeigu yra ne vienas, o keli lizingai, tai jūs sudėkit visas sumas kiek permokat ir pagalvokit ką malonaus sau už tai galėtumėt įsigyti....
Atsakyti
Žiūrint kokio brangumo tie daiktai ir kokia rizika netekt jų..Pvz, jei jau reikėtų, tai stengčiaus būtent būstą be paskolų turėt, o va su lizingais žaisčiau ant būtent buities prekių..Giminaitė - vieniša mama taip darė, butą mažam miestelyje pirko kai dar nebuvo nei krizes, nei to kainų bumo, butai buvo gerokai pigesni..Per tris metus išsimokėjo pilnai..O tada tuščiame bute visko reikėjo, nes dar ir vaikiukas neįgalus..Tai skalbyklė, viryklė, šaldytuvas be kalbų buvo lizinguojami vienu metu..Per tris mėn ir išsimokėjo. Paskui kiti dalykai..Per metus viską susitvarkė, visą buitį, tada už susitaupytus įsigijo mašiną, jau ne lizingais, nes rizika sudaužyt, netekt ir pan. Visi tie lizinguoti daiktai geri, jau sentelėję, bet puikiausiai išlaikyti ir veikiantys..Ir vertinčiau kaip labai protingą sprendimą..Kai vaikui reikia auklės, spec. priežiūros, o pačiai rūpintis alga, tai užsiimt dar skalbimu rankom, lakstymu kasdien po parduotuvės, nes nėr šaldytyuvo ar viryklės, absurdas, nors keli šimtai ir permokami. Moki už komfortą, už patogumą, pailsi galų gale..Ir jei esi mokus, tai nesuprantu skirtumo..Jei perki už sutaupytus iš esmės juk tas pats, dvi sudėtinės nuosavybės teisės dalys jau perduotos žmogui..Tas kuris pirks gal po 9 mėn iš karto, turės tą patį ką ir lizingo gavėjas, kuris per tuos 9 mėn išsimokės. Skirtumas tik tas kad gavėjui pgl jo situaciją taupant kiekvienam daiktui atskirai gal būtų sudėtingiau, nes reikia visko vienu metu.

Reziume, kiekvienam pagal savo situaciją..Ne visada tas sutaupytas litas svarbesnis..Kažkam gal žymiai vertingiau pamiegot tas kelias val kol skalbyklė skalbia. Nelinkusiam taupyt galbūt irgi geriau lizingai - disciplinuoja..Tik manyčiau, bendra lizingo suma turi būt protinga, neviršyti kelerių mėnesių pajamų..
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2009 12 30, 11:59)
Čia dar buvo kalbėjimai apie tai, kaip "visai nedaug permoki" ir ten viena rašė, kad "max buvo 120 lt ir man tai visai nedaug".
Na ir paskaičiuokim, pagalvokim protingieji broliai kurmiai... Kas iš mūsų nenorėtų, jeigu taip staiga va metų gale padovanotų mums kas masažą kokį už 120 lt, ar visai neblogai pavakarieniauti dviese restorane.

jeigu tas masazas ar vakariene reiskia, kad turesiu tris menesius seimynai skalbti rankomis, as geriau pasirinksiu tamstos poziuriu pinigu ismetima i bala, nei masaza ar vakariene.
Pas kiekviena savi kriterijai.

p.s. masazas uz panasia suma jau trecia menesi violiojasi ( tiksliau kuponas masazui) - vis laiko nerandu.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 12 30, 13:12)
jeigu tas masazas ar vakariene reiskia, kad turesiu tris menesius seimynai skalbti rankomis, as geriau pasirinksiu tamstos poziuriu pinigu ismetima i bala, nei masaza ar vakariene.
Pas kiekviena savi kriterijai.

p.s. masazas uz panasia suma jau trecia menesi violiojasi ( tiksliau kuponas masazui) - vis laiko nerandu.

Ale jūs visi keistuoliai biggrin.gif Skaitykit atidžiau, niekas nesikabinėja prie tų - kurie perka lizingu skalbimo mašinas, virykles, šaldytuvus ir tas prekes, kurios tikrai yra jau būtinos ir reikalingos. Eina kalba apie tuos kurie perka tai, ką galima palaukti ir netaupo prieš tai.
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2009 12 30, 14:16)
Ale jūs visi keistuoliai biggrin.gif Skaitykit atidžiau, niekas nesikabinėja prie tų - kurie perka lizingu skalbimo mašinas, virykles, šaldytuvus ir tas prekes, kurios tikrai yra jau būtinos ir reikalingos. Eina kalba apie tuos kurie perka tai, ką galima palaukti ir netaupo prieš tai.

tai gal skaityk atidziau pati - vos ne pas kiekviena savi kriterija, ka reiketu pirkti lizingu, o ka galima palaukti besitaupant. Pvz pagal NiekoTokio lizingu reiketu pirkti tiktais tai, kas nupirktas tau iskart tiesiogiai uzdirbs pinigus.

Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2009 12 30, 10:59)
Ypatingai, jeigu yra ne vienas, o keli lizingai, tai jūs sudėkit visas sumas kiek permokat ir pagalvokit ką malonaus sau už tai galėtumėt įsigyti....

Taip, man 120 lt nedaug, kai perku kiekvienai dienai reikalingą daiktą mirksiukas.gif Jau geriau atsisakysiu 120 lt vakarienei ar masažui, bet turėsiu daiktą, kurio man reikia. Be to, masažas ar vakarienė restorane - vienadienis malonumas, kuris greita pasimirš. O skalbyklės, viryklės, šaldytuvo nepamirši, nes kasdien naudosi 4u.gif

Iš kitos pusės, kiekvienas gyvena vadovaudamiesi savais kriterijais: kažkas taupys, kažkas lizinguos, kažkas eketėj rūbus skalbs, kažkas TV nežiūrės biggrin.gif Kiekvienas gyvena taip, kaip jis nori gyventi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2009 12 29, 12:42)
Gerai, kad nors juokingas postas pasirodė smile.gif

Kiekvieną pirkinį galima rast kuo pateisint smile.gif Ir ne man teist.. .Tik norėjau pasakyt, kad reikia gerai pagalvot, ar tikra ireikai pirkt daiktą lizingu ar už paskolą. smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Beje, perkant grynais dar bent 10 - 20 proc. numest turėtų nuo buitinių prietaisų... Nuo kompiuterinės technikos nežinau kiek numeta, seniai pirkau smile.gif Baldus irgi kai kur galima susitart, kad be PVM padarytų... aišku grynais atsiskaitant... smile.gif

Kiekvienas renkasi sau patogiausią variantą smile.gif

Man "patiko" laida "Kur dingsta pinigai?", kai rodė šeimą, kur neva prisipirkė kompų, LCD televizorių, naują butą, o dirba tik žmona. Pinigų dar tėvai duoda, kad lizingus užsimokėtų.

Man asmeniškai bjauru imt iš tėvų pinigus, o ten dar vyresni žmonės už mane. Aš geriau be LCD pasėdžiu, bet niekas man nenurodinėja, kaip turiu gyvent ir vaiką augint ar kada, kur eit ar važiuot su šeima. Kaip žinia, kieno pinigai, to ir muzika. O aš kontrolės nepakenčiu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2009 12 30, 16:23)
Beje, perkant grynais dar bent 10 - 20 proc. numest turėtų nuo buitinių prietaisų...

tik jau nereikia lia lia - toli grazu ne visose imonese tokius procentus uzsideda - nebent jeigu kokia buitine technika ar TV perkate pvz kokiose senukose.
Ant kompiuterines tecnikos irgi mazai kur tokios marzos - pvz kokios internetines parduotuves dazniausiai su kokiais 4-5 procentais stumdo.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 12 30, 17:05)
tik jau nereikia lia lia - toli grazu ne visose imonese tokius procentus uzsideda - nebent jeigu kokia buitine technika ar TV perkate pvz kokiose senukose.
Ant kompiuterines tecnikos irgi mazai kur tokios marzos - pvz kokios internetines parduotuves dazniausiai su kokiais 4-5 procentais stumdo.
stumdo tos mazos be PVM kaip dideles, o tai jau -21 proc. nuo kainos biggrin.gif aisku, jei per pazistamus perki, dabar jau prie PVM ir keliolikos proc. nuolaidele prideda ax.gif senukuos be PVM negausi, jie atskira respublika - apie ju kainodara, vadyba bei poziuri i darbuotojus ir klientus geriau patylet biggrin.gif
Paskaicius post'us supratau, kad zmogus idomi butybe rolleyes.gif lizingas yra pinigu pirkimas uz tam tikras palukanas. Jei perki pinigus, nenusiperki uz juos kazko kito rolleyes.gif
Atsakyti
Mes pasiėmę automobilinę dujų įrangą išsimokėtinai, ji atsipirkinėja jau nuo pirmo užpildymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 30, 09:43)
O man negaila.  4u.gif Ne dėl to, kad "sotus alkano neužjaučia", bet dėl to, kad nereikia šokti aukščiau bambos.

Yra tokių, kurie nesupranta, ką tai reiškia ax.gif Supranta, kai "sudega" - toks gyvenimas. Nėra ko nei labai smerkt, nei labai gailėt unsure.gif

QUOTE(NiekoTokio @ 2009 12 30, 15:23)
Man asmeniškai bjauru imt iš tėvų pinigus, o ten dar vyresni žmonės už mane. Aš geriau be LCD pasėdžiu, bet niekas man nenurodinėja, kaip turiu gyvent ir vaiką augint ar kada, kur eit ar važiuot su šeima. Kaip žinia, kieno pinigai, to ir muzika. O aš kontrolės nepakenčiu... smile.gif

drinks_cheers.gif geriau duoną vandeny mirkyt, bet neimčiau unsure.gif

QUOTE(arana81 @ 2009 12 30, 16:17)
zmogus idomi butybe rolleyes.gif lizingas yra pinigu pirkimas uz tam tikras palukanas. Jei perki pinigus, nenusiperki uz juos kazko kito rolleyes.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif geriau nepasakysi thumbup.gif
Atsakyti