Įkraunama...
Įkraunama...

Pilates mankšta

Manau, kad tamstai trūksta esminių žinių, apie tai kas yra pilates mokykla ir kuo tai skiriasi nuo ivairaus plauko organizuojamų seminarų.

Jeigu domitės pilates metodu turbūt teko girdėti ir apie Stott Pilates. stai jų intensyvių Matworko kursų aprasymas ir čia tik Level 1 (Essential and Intermediate) Lietuviškai - pagrindai.:
Prerequisites - reikalavimai norint pradėti mokytis
Working knowledge of functional anatomy
30 hours pilates classes
Three-plus years teaching movement or fitness
Duration - kurso trukmė
40 hours instruction & supervised teaching
Minimum 10 hours observation
Minimum 30 hours physical review
Minimum 15 hours practice teaching
Conducted over 2 weeks or 3 weekends
Total: 95 hours

Ir Jums tai atrodo tolygu 2-3 dienų seminarui pas savamokslį. Sakote Guillermo Gonzalez Vega ar kiti jų brazilai, tai, kad nė vienas iš jų nėra net mokesis normalioje pilates mokykloje, o seminarus veda paėmę Brooke Siler knygą Pilates Body.
Sakot Anna Krivulina, Master Class, beje, kaip buvo rašyta ji yra Pilates instituto Rusijoje absolventė. Štai ką rašo Rusijos pilates institutas:

После прослушивания курса Вы получаете "Свидетельство", дающее право преподавания Pilates, а при успешной сдаче экзамена - "Сертификат", подтверждающий Вашу квалификацию.

Сотрудничество с Институтом Pilates - это не только квалифицированное обучение различным направлениям Пилатес, но у Вас есть возможность стать обладателем "Международного Диплома тренера по Pilates", действительного за рубежом. Для этого Вам нужно пройти обучение по программе Института Pilates и успешно сдать экзамены. И первой ступенькой к "Международному Диплому тренера по Pilates" станет Ваш первый сертификационный курс!

Manu mintį supratot: mes iš Jūsų pradžioje pinigus paimsime čia, o jau tada galite važiuoti i Londoną ir bandyti mokytis tikrajeme Pilates institute (beje ten ižanginis Matwork kursas trunka 80h, ir prieš tai reikia būt pralankius bent 20 individualių užsiėmimų, kad tave priimtu). Kartą teko žiūrėti, kiek rusų yra mokesi pilates institute Londone, tai buvo tik vienas rusas, bet deja jo nera tarp tų dėstytojų kurie dirba Rusijos Pilates institute.
Tai tikrai nežinau kokius ten Master Class ji jums ten vedė. Manau daugumos lietuvių supratimą apie pilates metodą labai gerai apibūdintu Butorinos žodžiai:
Instruktorius NATŪRALIAI turi žinoti Pilates metodą.
Tik bijau, kad vėliau po tokių baisiai kvalifikuotų instruktorių atsiras straipsnių
gausa, kaip pilates sugadino mano sveikatą.
Galit pasiskaityti ką ponas Jonas Girskis mano apie Jogą. Ir kaži kodėl taip atsitiko?
http://www.stuburas....p...=44&lang=lt

tad sekantį kartą siūlyčiau pasidomėti ar tai yra mokyklos sertifikatas ar 2 dienų seminaro...

dėkui už dėmesį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monika3: 31 kovo 2008 - 17:17
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Su tokiu mąstymu tuoj paaiškės, kad lotynų kalbą galima studijuoti tik Senovės Romoje.
Ciguną gali mokyti tik tas, kuris mokėsi Kinijoje, krepšinį - Kanadoje, o ne koks ten Marčiulionio krepšinio mokyklos treneriukas, beisbolą - mokęsis pas Epipto piemenis, nes būtent iš ten šie sportai kilę lotuliukas.gif Jei koks lietuvaitis pavažiuos, pramoks - bus puikus specialistas lotuliukas.gif Tik neduok Dieve, jokiu būdu ne Lietuvoje mokęsis - čia gi niekas nesugeba be pateptųjų, baigusių mokslus užsieniuose lotuliukas.gif Ir užsiėmimai turi būti tik individualūs – grupėje – šiukštu, negalima lotuliukas.gif Įdomu, kodėl žmonės, baigę aukštuosius (biologijos ir kūno kultūros mokslų bakalauro laipsnis, kūno kultūros spec. magistro laipsnis), turintys licenzijas (!), eina mokytis pas tokį prastuolį savamokslį "Guillermo Gonzalez Vega ar kitus jų "brazilus" g.gif O straipsnis apie jogą – derinti jogą ir jėgos bei ištvermės pratimus, subalansuoti raumenų sistemą - kas čia naujo sportininkui g.gif

Aš nesuprantu, iš kur tas noras mulkinti žmones - iš nežinojimo ar siekiant pasipelnyti g.gif

Paprastai sporto specialistus ruošia KKA, dar šiek tiek VPU ir ŠU. Knowledge of functional anatomy (kaip suprantu, poniai sunkiau su lietuvių kalba tongue.gif ) kursas ten būna šiek tiek ilgesnis ir platesnis negu 30 valandų. Toliau gal neanalizuosiu - laiko gaila. Po to visi tobulinasi įvairiausiuose kursuose - nieko naujo kaip ir bet kurioje srityje. Reikėtų bent šiek tiek orientuotis specialistų ruošimo sistemoje.

Be to, manęs absoliučiai nedomina instruktoriai, neturintys licenzijos.

Galų gale, kai nueini į užsiėmimus ir pasižiūri, kaip žmogus dirba, labai puikiai matosi ir žinios, ir sugebėjimas tas žinias perduoti. Be to, kol kas domiuosi sportu, o ne reabilitacija. Konkurencija - puikus dalykas, kai esi klientas ir gali rinktis tongue.gif Jei žmogus gali pateikti tik pilates mokyklėlės sertifikatą ir daug daug neigiamų emocijų apie potencialius konkurentus - tada jau geriau tenkintis medžiaga apie pilates internete, spaudoje ir pan. - ir pinigai susitaupys, ir naudos daugiau tongue.gif

Sėkmės mulkinant žmones, siekiant pasipelnyti iš jų naivumo ir nežinojimo!

O kitiems - specialistų, turinčių pakankamai žinių apie pilates, Lietuvoje tikrai nemažai, tik nepatingėkite rinktis ir neapsigaukite reklama, gražiais pavadinimais "pilates studija", "akademija", indididualios pamokos ar pačiu dabar jau tampančiu madingu žodžiu "pilates" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 01 balandžio 2008 - 11:24
Prerequisites - reikalavimai norint pradėti mokytis
Working knowledge of functional anatomy - praktines funkcines anatomijos žinios
30 hours pilates classes - 30 valandu pilates užsiemimų (patvirtintu instruktoriaus parašu)
Three-plus years teaching movement or fitness - min. 3 metai darbo patirtis dirbant fitness arba kuno kulturos ir sporto instruktorium.

Siūlyčiau pasimokyti anglų kalbos, nes susipažinimui su pilates metodu pagrindiniai žinių šaltiniai yra anglų kalba. Ir informacijos yra daugiau nei reikia, kad atskirt grūdus nuo pelų.
Atsakyti
1. Kūno kultūros ir sporto specialisto licencijos įgijimo
tvarka reglamentuoja licencijų išdavimo, įregistravimo, pratęsimo
ir panaikinimo tvarką asmenims, neturintiems specialiojo kūno
kultūros ir sporto išsilavinimo, tačiau norintiems dirbti
teorinio arba praktinio mokymo, treniravimo darbą kūno kultūros
ir sporto srityje.

2002 m. lapkričio 11 d. įsakymas Nr. 318 "Dėl kūno kultūros ir sporto specialisto licencijos įgijimo tvarkos" -

"Sėkmės mulkinant žmones, siekiant pasipelnyti iš jų naivumo ir nežinojimo!" - Šitą sakinį galite prisitaikyti sau
Atsakyti
QUOTE(monika3 @ 2008 04 01, 14:49)
Prerequisites - reikalavimai norint pradėti mokytis
Working knowledge of functional anatomy - praktines funkcines anatomijos žinios
30 hours pilates classes - 30 valandu pilates užsiemimų (patvirtintu instruktoriaus parašu)
Three-plus years teaching movement or fitness - min. 3 metai darbo patirtis dirbant fitness arba kuno kulturos ir sporto instruktorium.

Siūlyčiau pasimokyti anglų kalbos, nes susipažinimui su pilates metodu pagrindiniai žinių šaltiniai yra anglų kalba. Ir informacijos yra daugiau nei reikia, kad atskirt grūdus nuo pelų.

Gal dar iš rusų būtų nesunku išversti nail.gif: Aišku, jei išeis, nes, kaip matau, su lietuvių kalba tikrai sunkokai sekasi tongue.gif

Tikrai nesupranti, kas yra kūno kultūros ir sporto specialistas, ar tik apsimeti?
Atsakyti
QUOTE(monika3 @ 2008 04 01, 16:03)

"Sėkmės mulkinant žmones, siekiant pasipelnyti iš jų naivumo ir nežinojimo!" - Šitą sakinį galite prisitaikyti sau

Aha, prisipažįstu, atsidarė Aeromix, ir, neturėdamas tam teisių, pradėjo vesti mokymus. Žinojau, aš tą puikiai žinojau, bet slėpiau nuo visuomenės, teisėsaugos ir visų kitų atsakingų institucijų. Dabar jau prisipažįstu, yra tik vienas teisingas mokymas ir mokytojai pilatese - Pilates academy Londone. Žinojau, kad visus tie kiti blogieji instruktoriai nupirko ir licenzijas nusipirko, bet va, atėjo monika3 ir atskleidė tiesą. Tik kur žiūri mūsų atsakingi už tą veiklą žmonės g.gif Va, nemato, kad aukštosios veikia, kursai, mokymai vyksta, konvencijos - visa tai nelegalu ir neteisinga, tik Pilates academy - teisinga, aleliuja.
Atia, nusibodai, išprusimas aiškus.
Atsakyti
matau cia karstos diskusijos apie Pilates metoda smile.gif

Siaip galeciau pasakyti kad Monika teisi. Dvi rimciausios kompanijos ruosiancios pilates specialistus yra Balanced body ir stott pilates.

as pati esu sertifikuota stott pilates. Dauguma stott instruktoriu yra fizioterapeutai, buve profesionalus sportininkai, sokejai.
Tiems, kuriems tai atrodo nerimta galiu pasakyti, kad norint tapti stott instruktoriu, neuztenka kursu, dar yra ilgos valandos praktikos lavinant savo kuna, stebint dirbant kitus instruktorius, reikia puikiai zinoti biomechanika, anatomija. Visas procesas kol gausi i rankas savo sertifikata, jei nori dirbti su iranga (reformer, cadillac, chair, barells), o ne tik mat uzsiemimus, trunka maziausiai 7 men. jei esi pasirenges studijoje praleisti po 5-6 val. kasdien smile.gif
As mokiausi Toronto studijoje, galiu pasakyti, kad gyvenau, kvepavau vien Pilatesu visa ta laikotarpi smile.gif
Po mokslu tenka islaikyti 3 val. praktini egzamina, kurio metu tenka atlikti zmogaus anatomine analize, paaiskinant jo raumenu disbalansa, ka reikia koreguoti, kokius raumenis stiprinti, sudaryti jam programa ir ja ismokinti.
Po to tenka parasyti teorini egzamina, kur reikia atpazinti raumenis, ju funkcijas, biomechanikos principus ir t.t.
Zodziu tai nera taip paprasta, kaip atrodo, reikia ideti daug darbo, beje investiciju irgi smile.gif
Reikia tikrai to noreti ir myleti toki darba:))))
Del visu aerobikistu, kurie mokina pilates metoda, na as neturiu pries juos nieko pries, tai daugiau pilateso ir aerobikos sanplaika, kuri toli grazu skiriasi nuo to ka mes veikiam, bet tai nereiskia, kad tai blogai. kol klientai patenkinti.
Svarbiausia patenkinti kliento poreikius, vienas ateina, nes nori atsikratyti nugaros skausmo, kitas, nes nori plokscio pilvo, kitas atsistatyti po traumos ir t.t. O tai ir yra svarbiausia, duoti tai ko klientas nori.

Atsakyti
Kur tokie geruliai treneriai pilatesą veda Kaune solidžioms damoms? ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Domule @ 2008 04 19, 05:27)
matau cia karstos diskusijos apie Pilates metoda smile.gif

Siaip galeciau pasakyti kad Monika teisi. Dvi rimciausios kompanijos ruosiancios pilates specialistus yra Balanced body ir stott pilates.


Kol kas karšta diskusija ne apie pilates metodą, bet apie specialistus ir jų rengimą biggrin.gif

Aš nesiruošiu teigti, kad Body Control Pilates asociacija ir Stott pilates yra blogai. Tai yra puiku. Ir labai smagu, kad mūsų instruktoriai turi galimybių ir norų ten tobulintis. Mane tik erzina siauras požiūris ir nepagarba kitiems instruktoriams. Kai kurie monika3 teiginiai skamba netgi kaip šmeižtas. Be to, beveik kiekviename monika3 post'e įvairiose temose reklamuojama viena ir ta pati pilates studija. Keistokai atrodo. Ir ne tik – tai jau forumo taisyklių pažeidimas.

Jei žmogus baigė Kūno kultūros akademiją, VPU ar ŠU, lankė ne vieną seminarą, tobulinosi, seka naujoves, tai argi taip jau nieko ir nesugebės?! Visi sporto klubų instruktoriai - tiek kovos menų, tiek aerobikos, tiek kultūrizmo ir t.t. - daugeliu atvejų ne iš kažkur kitur. Nemanau, kad jie visi neturi anatomijos žinių, nedirba, nesimoko, nesidomi sportu schmoll.gif Ir mokosi, ir dirba, ir tobulinasi tikrai toli gražu ne vienerius ar trejus metus – tą puikiai žinau. Reikalavimai instruktoriams, licenzijavimas irgi yra, ir niekur nuo to nepasislėpsi. Instruktorių, mylinčių savo darbą, tikrai yra mirksiukas.gif Vienas gal suplaks pilatesą su aerobika, kitas - su kalanetika, bet trečias gal padarys visai neblogą variantą - visada galima pasirinkti ax.gif Juk ne kiekvienam kad ir fitneso treneriui Lietuvoje užkopti į savo federacijos ar asociacijos geriausiųjų trenerių penketuką ar dešimtuką mirksiukas.gif Aišku, gali būti reabilitacinė kryptis ir t.t., bet čia gi tema apie sportą smile.gif

Žinoma, yra žmonių, kurie baigė tik kursus ir nieko daugiau, bet ne apie tai kalba. Buvo paminėtos pavardės - tiek instruktorių, tiek konvencijų prezenterių; fitneso mokymo centras ir kai kurie teiginiai monika3 jų atžvilgiu - arba neišmanymas, arba sąmoningas šmeižtas. Už šmeižtą reikėtų atsakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 21 balandžio 2008 - 12:36
Kad ir labai nusibodau, bet kaltinimai šmeižtu tai jau įdomu.
Atsakysiu jei reikia tik prašome įvardinti konkrečiai kur šmeižtas?
Kuris mano sakinys ir ką apšmeižė?
Atsakyti
Geru treneriu tave padaro ne sertifikatas, o patirtis ir darbas smile.gif

As pati atejusi is profesionalaus sporto, tekdavo derinti ir jegos, ir kardio ir pilates uzsiemimus, ir jie visi yra puiku:)))
megstu ir aerobika, ypac people-in-motion is vokietijos kolektyva, todel nematau jokio reikalo pilstyti ka blogo apie aerobikistus.
Kiekvieno zmogaus budas skirtingas, vieni nori energingo sporto, iskrauti emocijos, kiti ramaus, kur galima susikoncentruoti ir t.t. kiti derina ivairius sporto budus, nera blogo sporto, todel neverta cia del to gincytis smile.gif

Reikia dziaugtis, kad turim specialistu su ivaire praeitim ir patirtim, kas manau tik padidina uzsiemimu ivairove. Kiekvienas atnesa ka nors naujo, idomaus, tai puiku:)))) Reikia vieni kitus gerbti, ir geriau energija skirti tobulejimui, klientams, o ne gincams kas kietesnis:))))
Atsakyti
QUOTE(Domule @ 2008 04 21, 17:21)
Geru treneriu tave padaro ne sertifikatas, o patirtis ir darbas smile.gif



thumbup.gif drinks_cheers.gif Va būtent - patirtis, darbas, žinios ir sugebėjimas tas žinias perduoti klientams.
Pati derinu jėgos sportą ir pilates/jogą bei bėgiojimą ar važinėjimą dviračiu. Aišku, kaip mėgėja sportininkė, jokiu būdu ne trenerė. Renkantis pas ką sportuoti, yra subjektyvūs ir objektyvūs dalykai. Gali nepatikti asmenybė, bet žinių ir sugebėjimo dirbti, deja, nepaneigsi smile.gif
O sertifikatas, diplomas ar licenzija, deja, to neapsprendžia. Aišku, jie būtini. Bet kiekvienoje srityje tarp diplomuotų specialistų yra ir eilinių amatininkų, ir savo darbo asų. Taip kad gal įrodinėkim savo kvalifikaciją ne popieriukais, bet pasiekimais mirksiukas.gif

P.s. Nemalonu skaityti post'us, kai juose "stumiama" ant pasaulyje ir Lietuvoje žinomų instruktorių ir tendencingai dedama nuoroda į konkrečią pilates studiją Lietuvoje, o kai dar šiek tiek seki sportinį gyvenimą ir matai tą patį nicke'ą tiek forume, tiek Delfi komentaruose elgiantis taip pat - jau pasidaro ir keistoka.
Atsakyti