Įkraunama...
Įkraunama...

Privačios mokyklos

QUOTE(flight @ 2014 09 04, 10:26)
Galiu parašyti ir čia, kas mums su vyru kelia nerimą. O gal  čia mes neadekvačiai  vertiname ir per daug norime?  g.gif

Kasmet kartojasi situacija, kai rugsėjį vaikai dar neturi pamokų tvarkaraščio. Maniau, norma, tik kad dukros klasėje (dukra mokosi kitoje mokykloje) tvarkaraštis jau buvo žinomas dar prieš rugsėjį. Tuo tarpu Vims;e rugsėjo 1 d. atsiunčia laikiną tvarkaraštį, kuris nuolat kinta, pvz., atvažiuoji pasiimti vaiko, o paaiškėja, kad vietoj šešių, atsirado dar ir septinta pamoka. Niekad nežinai, kokios pamokos  bus kitą savaitę, vaikas pasimeta, painiojasi. Vaikai dar neturi nei vadovėlių, nei pratybų. Nežinau, ką jie veikia per pamokas (nebe pradinukai), spėju, dėl neaiškumo skylės užkaišiojamos ekskursijomis. Tamo dienyne nieko neparašyta, nei kas užduota, nei kitos informacijos. Apie papildomus būrelius kol kas irgi neturime jokios info.  Iki šiol buvo problemų su maistu: maistas buvo atvežamas ir neskanus, galima rintkis tik iš dviejų patiekalų, vaikai nelabai valgė. Šįmet pagaliau padarė valgyklą su įvairesniu pasirinkimu, bet  vaikai  bijo eiti pietauti, nes pertraukos neužtenka, valgykloje ilgos eilės (valgykla mažuuutė), o vaikai  prigrasinti  nevėluoti, kitaip eis pas direktorių.
Mokykloje susitiprinta anglų kalba, bvet šįmet dvi mažesnes grupes  sujungė į vieną didesnę(pataupė ant mokytojų?), tai nežinau, koks bus lygis.
Išoriškai ten viskas labai gražu, gražios modernios klasės, teniso stalai ir t.t., bet tas nuolatinis bardakas ir neorganizuotumas - nedžiugina..


flight, aciu uz pasidalinima.
Yra, is tiesu, apie ka pagalvoti tiek besidomintiems mokykla, tiek paciai administracijai po tokio atsiliepimo.
Is tikruju, sutinku, kad tvarkarascio nebuvimas - ne norma, ypac, kai kalbame apie privacia ugdymo istaiga.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 04, 09:47)
Meridiano (VIMS) mokykloje kuo toliau, tuo didesnis bardakas. sad.gif Siutacija liūdina.

Mano pusbrolio du vaikai ten lanko ir tikrai ir jiems patinka, ir pusbroliui.

Pati ir savus kitais metais planuoju ten leisti. Net iš tos nuostabos su tokiu atsiliepimu paskambinau paklausti pusbrolio kaip ten iš tiesų. Tai situacija man išgirdus jojo pasakojimą visai normali.
Buvo tas tvarkaraštis, tik keitėsi, nes pasirodo mokykla patalpas nomuojasi ir turi derintis su kita mokykla. Tai suprantama , kad gali keistis jeigu patalpos nomuojamos.
Pedagogais nesiskundė, net kai kuriuos labai išgyrė, sakė prestižinėse gimnazijose dirba. Apie būrelius jiems klasės auklėtoja pasakojo . Tai kaip ir neišgasdino manęs. ax.gif

o pas administraciją buvote užsuskusi pasikalbėti, galbūt auklėtoja ne viską pasakė ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 18 rugsėjo 2014 - 18:17
QUOTE(Lotari @ 2014 09 18, 19:00)
Buvo tas tvarkaraštis, tik keitėsi, nes pasirodo mokykla patalpas nomuojasi ir turi derintis su kita mokykla. Tai suprantama , kad gali keistis jeigu patalpos nomuojamos.


Lotari, mano vaikui mokykla irgi labai patinka ir jis nenorėtų jos keisti. Bendra atmosfera ten gera, nors dažnai išlenda noras parodyti labai gražią paradinę pusę ir kiek atmestinas požiūris į (manyčiau - esminius) vidinius reikalus.
Bet parašiau niuansus, kurie man atrodo ne visai tokie, kokie turėtų būti privačioje mokykloje wink.gif
Mokytojai keičiasi, bet gal tai ir į gera. Praėjusiais metais tėvai turėjo pagrįstų pretenzijų dėl vieno užsienio k. mokytojo kompetencijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 rugsėjo 2014 - 06:49
QUOTE(flight @ 2014 09 19, 06:45)
Lotari, mano vaikui mokykla irgi labai patinka ir jis nenorėtų jos keisti. Bendra atmosfera ten gera, nors dažnai išlenda noras parodyti labai gražią paradinę pusę ir kiek atmestinas požiūris į (manyčiau - esminius) vidinius reikalus.
Bet parašiau niuansus, kurie man atrodo ne visai tokie, kokie turėtų būti privačioje  mokykloje wink.gif 
Mokytojai  keičiasi, bet gal tai ir į gera. Praėjusiais metais tėvai turėjo pagrįstų pretenzijų dėl vieno užsienio k. mokytojo kompetencijos.


o koks atmestinis požiūris į vidinius reikalus ? ką turite omenyje ? Šiandien eisiu šnekėtis dėl savo vaikų, tai norisi užduoti tuos klausimus.
o praeitais metais kuom užkliuvo Jums užsienio kalbų mokytojas ? nebaigęs aukštosios ? neturi diplomo? ar kiti niuansai ?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 04, 10:26)
Mokykloje susitiprinta anglų kalba, bvet šįmet dvi mažesnes grupes  sujungė į vieną didesnę(pataupė ant mokytojų?), tai nežinau, koks bus lygis.

o jūsų vaikas toje klasėje ? o kaip pernai buvo - nebuvo sujungta ? o kodėl sujungė ? o tai kiek toje grupėje vaikų tada ? nes jeigu klasės buvo mažos, tai sujungus kiek pakilo vaikų skaičius ?
Atsakyti
Iki šiol papildomos anglų kalbos būdavo dvi grupės, dabar padarė bendrą visai klasei.
O saviškius leisite į kurią klasę?
Atsakyti
ieškojau savo pabiručiams ir aš mokyklos. irgi šią išvardytą turėjau kaip vieną išvariantų.
taigi šią savaitę vyko, mano vaikų būsimų mokyklų aplankymas.
Pasisakysiu plačiau po vienos iš dalyvių komentaru.


QUOTE(flight @ 2014 09 04, 10:26)
Galiu parašyti ir čia, kas mums su vyru kelia nerimą. O gal  čia mes neadekvačiai  vertiname ir per daug norime?  g.gif

1.Kasmet kartojasi situacija, kai rugsėjį vaikai dar neturi pamokų tvarkaraščio. Maniau, norma, tik kad dukros klasėje (dukra mokosi kitoje mokykloje) tvarkaraštis jau buvo žinomas dar prieš rugsėjį. Tuo tarpu Vims;e rugsėjo 1 d. atsiunčia laikiną tvarkaraštį, kuris nuolat kinta, pvz., atvažiuoji pasiimti vaiko, o paaiškėja, kad vietoj šešių, atsirado dar ir septinta pamoka. Niekad nežinai, kokios pamokos  bus kitą savaitę, vaikas pasimeta, painiojasi.

2. Vaikai dar neturi nei vadovėlių, nei pratybų. Nežinau, ką jie veikia per pamokas (nebe pradinukai), spėju, dėl neaiškumo skylės užkaišiojamos ekskursijomis.

3.Tamo dienyne nieko neparašyta, nei kas užduota, nei kitos informacijos. Apie papildomus būrelius kol kas irgi neturime jokios info. 

4. Iki šiol buvo problemų su maistu: maistas buvo atvežamas ir neskanus, galima rintkis tik iš dviejų patiekalų, vaikai nelabai valgė. Šįmet pagaliau padarė valgyklą su įvairesniu pasirinkimu, bet  vaikai  bijo eiti pietauti, nes pertraukos neužtenka, valgykloje ilgos eilės (valgykla mažuuutė), o vaikai  prigrasinti  nevėluoti, kitaip eis pas direktorių.

5.Mokykloje susitiprinta anglų kalba, bvet šįmet dvi mažesnes grupes  sujungė į vieną didesnę(pataupė ant mokytojų?), tai nežinau, koks bus lygis.

6.Išoriškai ten viskas labai gražu, gražios modernios klasės, teniso stalai ir t.t., bet tas nuolatinis bardakas ir neorganizuotumas - nedžiugina..


visus Jūsų čia išvardytas "blogybes" paklausinėjau ir aš. ir pasirodo, Jūs parašėte netiesą.

1. Tvarkaraštis rugsėjo 1 d. buvo išdalintas mokiniams. Sake jis keitėsi, nes suderinus sporto sales pasikeitė jų sporto laikas, todel ir pamokos keitėsi.

2. Vadovėlius išdalino per pirmas dvi savaites, o pratybas turi nusipirkti patys vaikai arba suderinus su klasės vadove pirkti visi kartu.

3. Dėl elektroninio dienyno tai pati tikrinu kol vaikai dabar kitoje mokykloje, tai jis nuolat užlūžęs. Tai manau mokykla čia ne prie ko.

4. Valgyklos patalpa didelė, net sakyčiau per didelė, nes aidas eini kai kalbi. Pasirinkimas yra ir iš mėsiškų, ir iš žuvies, ir iš vegetariško. Eilės buvo, kai aš buvau,bet ne tokios didelės, kad nesuspėtų pavalgyti. O maisto tai išmeta, paklausiau vieno vaiko aš neskanu, sake skanu, tik jau nebenori. Bandelių irgi buvo įvairių rūšių, nusipirkau paragauti su kremu ir su cinamonu. Abi buvo šviežios ir skanios.
5. O kai paklausiau šio klausimo, tai pavaduotoja nusijuokė ir paklausė iš kur žinau. Tai papasakojau, kad SM yra taip parašyta. Sake ateis paskaityti.
bet pasirodo kad jūsų išvardytos klasės yra daug mažesnės nei visos kitos likusios pradinės. Taigi, mano manymu, jeigu pirmoje klasėje mokosi 17 vaikų ir jie visi kartu mokosi anglų, kodėl negali dvi klasės, kartu sumėus irgi 17 vaikų, mokytis lyiai taip pat ???

Bet šiuo atveju įdomu kaip jūs tą informaciją žinote, jeigu peržvelgus jūsų parašą, aiškiai matyti, kad Jūs tokio amžiaus vaikų neturite.

O beto kaip Jūs galite spręsti dėl mokytojų komptencijų? Jūs gal toje mokykloje dirbate ??
mane pavaduotoja užtikrino, kad visi pedagogai yra baigę aukštąsiąs mokyklas arba Lietuvoje, arba užsienyje. O anglų kalbos specialistai, iš užsienio, o tokių yra keletas, net turi Cambridge diplomus. Iš pasakojimo supratau, kad specialistus atrenka ypač krupščiai.

6. Bardako nepastebėjau jokio. Yra popietinės auklėtojos, jos sužiūri vaikus, ar paruošė pamokas,išeina į lauką. yra traptautiniai projektai, kur vaikai patys renkasi ką darys ir kur važiuos. Yra Cambridge programa ir būreliai, tike nemokami, tiek mokami.


Kažkaip vis galvodavau, kad SM yra ta vieta, kur mamos viena kitai padeda ir neprisigalvoja nebūtų dalykų. pasirodo klydau, nes nėra labai gražu skaityti mamos postą, o kai nueini mokyklon ir nei vienas faktas nepasitvirtina, tai......... na ką aš žinau.........
Jūsų vaikui patinka ten mokytis, bet kad negražiai mokyklos atžvilgiu darote, tai Jūsų nė kiek nejaudina. Labai gaila, kad Jūs neatsakote už informaciją , kurią skelbiate.


Na tiesiog labai labai gaila, kad net čia negali rasti patikimos informacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tafanel: 01 spalio 2014 - 06:38
QUOTE(tafanel @ 2014 10 01, 07:36)

1. Tvarkaraštis rugsėjo 1 d. buvo išdalintas mokiniams. Sake jis keitėsi, nes  suderinus sporto sales pasikeitė jų sporto laikas, todel ir pamokos keitėsi.

2. Vadovėlius išdalino per pirmas dvi savaites, o pratybas turi nusipirkti patys vaikai arba suderinus su klasės vadove pirkti visi kartu.

3. Dėl elektroninio dienyno tai pati tikrinu  kol vaikai dabar kitoje mokykloje, tai jis nuolat užlūžęs. Tai manau mokykla čia ne prie ko.

4. Valgyklos patalpa didelė, net sakyčiau per didelė, nes aidas eini kai kalbi. Pasirinkimas yra ir iš mėsiškų, ir iš žuvies, ir  iš vegetariško. Eilės buvo, kai aš buvau,bet ne tokios didelės, kad nesuspėtų pavalgyti. O maisto tai išmeta, paklausiau vieno vaiko aš neskanu, sake skanu, tik jau nebenori. Bandelių irgi buvo įvairių rūšių, nusipirkau paragauti su kremu ir su cinamonu. Abi buvo šviežios ir skanios.
5. O kai paklausiau šio klausimo, tai pavaduotoja nusijuokė ir paklausė iš kur žinau. Tai papasakojau, kad SM yra taip parašyta. Sake ateis paskaityti.
bet pasirodo kad jūsų išvardytos klasės yra daug mažesnės nei  visos kitos likusios pradinės. Taigi, mano manymu, jeigu pirmoje klasėje mokosi 17 vaikų ir jie visi kartu mokosi anglų, kodėl negali dvi klasės, kartu sumėus irgi 17 vaikų, mokytis lyiai  taip pat ???

Bet šiuo atveju įdomu kaip jūs tą informaciją žinote, jeigu peržvelgus jūsų parašą, aiškiai matyti, kad Jūs tokio amžiaus vaikų neturite.

O beto kaip Jūs galite spręsti dėl mokytojų komptencijų? Jūs gal toje mokykloje dirbate ??
mane pavaduotoja užtikrino, kad visi pedagogai yra baigę aukštąsiąs mokyklas arba Lietuvoje, arba užsienyje. O anglų kalbos specialistai, iš užsienio, o tokių yra keletas,  net turi Cambridge diplomus. Iš pasakojimo supratau, kad specialistus atrenka ypač krupščiai.

6. Bardako nepastebėjau jokio. Yra popietinės auklėtojos, jos sužiūri vaikus, ar paruošė pamokas,išeina į lauką. yra traptautiniai projektai, kur vaikai patys renkasi ką darys ir kur važiuos. Yra Cambridge programa ir būreliai, tike nemokami, tiek mokami

Kažkaip vis galvodavau, kad SM yra ta vieta, kur mamos viena kitai padeda ir neprisigalvoja nebūtų dalykų. pasirodo klydau, nes nėra labai gražu skaityti mamos postą, o kai nueini mokyklon ir nei vienas faktas nepasitvirtina, tai......... na ką aš žinau.........
Jūsų vaikui patinka ten mokytis, bet kad negražiai  mokyklos atžvilgiu darote, tai Jūsų nė kiek nejaudina. Labai gaila, kad Jūs neatsakote už informaciją , kurią skelbiate.
Na tiesiog labai labai gaila, kad net čia negali rasti patikimos informacijos.

Praeitanet ir as domejausu sia mokykla, kai ieskojome mokyklos savo pirmokei. Visdelto po apsilaknymo su kolege iskart atmetem si varianta. Nesakau, kad ten viskas blogai, bet tai ka sako ju atstovai nebutinai yra visai tiesa, o mama, kurios vaikas lanko ta mokykla, butinai meluoja... wink.gif juo labiau mokyklos atstovas privalo parodyt mokykla tik is gerosios puses.
mes lankome kita mokykla, kuri aplinkiniam atrodo VAU, bet viduje ten buna daug visko del ko galima "pabambeti" smile.gif

1. Na tai keitesi tvarkarastis. Mokslo metam ruostis pradeda ne rugsejo 1aja, tai ir sporto sales turejo but suderintis iki to ar ne taip?

2. Gal turejo isdalint per dvi savaites, bet ne visur isdalino. Sioj vietoj pavaduotoja gali nezinoti konkrecios situacijos.

3. Taip dienynai neveikia taip kaip turetu rugsejo menesi, bet sioj vietoj mokyklos kaltes nera.

4. Maistas irgi toks slidus klausimas. Kas vienam skanu kitam gali visai nepatikti... Kaip ir su restoranu-juk buna, kad neinam i restorana, nes ten meniu siaip sau ar sefas nevykes. Visiem neitiksi. Taip ir cia-gal ne visu skoniui tie patiekalai, gal megsta liesesni maista, o gal kaip tik kepta daugiau riebalu. Visada galima ideti savo wink.gif

5. Anglu. As kiek pamenu mano mokykloje klases irgi budavo dalinamos pusiau (iki 10 vaiku grupeje). Visos uzsienio kalbos buvo taip mokomos. Ir dabar dukryte yra pirmoke ir jos klase yra dalinama pusiau (18vaiku), nes darbas su didesne grupe yra sunkesnis. Ir rezulatai kitokie smile.gif cia kaip ir su darzelio grupem-valstybiniuose darzuose tos grupes didziules, todel ir vaikai (na neskaitant labai gabiu, kurie namie sugeba dar daug nuveikt) kurie jau butu skaite seseriu ateina i mokykla dar neskaitydami, nes vienaj aukletojai buvo per sunku spet padirbet su kiekvienu....

Del mokytoju kompetensijos nieko pasakyt negaliu, nes asmeniskai nebuvau susidurusi o ir nesu linkusi aklai tiketi kazkieno zodziais smile.gif
Bureliu ten tikrai nemazai ir tai didelis pliusas.
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2014 10 01, 08:22)
Praeitanet ir as domejausu sia mokykla, kai ieskojome mokyklos savo pirmokei. Visdelto po apsilaknymo su kolege iskart atmetem si varianta. Nesakau, kad ten viskas blogai, bet tai ka sako ju atstovai nebutinai yra visai tiesa, o mama, kurios vaikas lanko ta mokykla, butinai meluoja... wink.gif juo labiau mokyklos atstovas privalo parodyt mokykla tik is gerosios puses.
mes lankome kita mokykla, kuri aplinkiniam atrodo VAU, bet viduje ten buna daug visko del ko galima "pabambeti" smile.gif

1. Na tai keitesi tvarkarastis. Mokslo metam ruostis pradeda ne rugsejo 1aja, tai ir sporto sales turejo but suderintis iki to ar ne taip?  Ne.  ne taip, žinau, kad primas savaites net licėjus neturėjo tvarkaraščio. o kai ši mokykla derinasi, kaip supratau su kita mokykla, nuo kurios priklauso visas tolesnis darbas. tai iašku, kad keitimai vyksta. Labai keista reakcija mamų, kai rašo, kad tvarkaraščio nėra, kai iš tiesų jis yra. Tai kam tada netiesą sakyti ??? ar ne taip ??

2. Gal turejo isdalint per dvi savaites, bet ne visur isdalino. Sioj vietoj pavaduotoja gali nezinoti konkrecios situacijos. Kaip pavaduotoja negali žinoti, jeigu ir pati yra mokytoja. Juk pavaduotojoms ir yra tam mokykloje, kad daug žinotų ir kontroliuotų. o konkrečiu atveju, kodėl tada nebuvo kreiptasi į klasės vadovę ?

3. Taip dienynai neveikia taip kaip turetu rugsejo menesi, bet sioj vietoj mokyklos kaltes nera.

4. Maistas irgi toks slidus klausimas. Kas vienam skanu kitam gali visai nepatikti... Kaip ir su restoranu-juk buna, kad neinam i restorana, nes ten meniu siaip sau ar sefas nevykes. Visiem neitiksi. Taip ir cia-gal ne visu skoniui tie patiekalai, gal megsta liesesni maista, o gal kaip tik kepta daugiau riebalu. Visada galima ideti savo wink.gif tiesa, skoniai visų skiritngi, bet jeigu yra iš ko rinktis, tai super. nepatinka, tai ko tada skųstis, nes manau galima atsinešti. Mačiau mažuosius kelis su mažais termoindeliais ir iš ten valgė. o kaip dėl patalpos dydžio ? kaip čia tada nesutapimas atsirado?

5. Anglu. As kiek pamenu mano mokykloje klases irgi budavo dalinamos pusiau (iki 10 vaiku grupeje). Visos uzsienio kalbos buvo taip mokomos. Ir dabar dukryte yra pirmoke ir jos klase yra dalinama pusiau (18vaiku), nes darbas su didesne grupe yra sunkesnis. Ir rezulatai kitokie smile.gif cia kaip ir su darzelio grupem-valstybiniuose darzuose tos grupes didziules, todel ir vaikai (na neskaitant labai gabiu, kurie namie sugeba dar daug nuveikt) kurie jau butu skaite seseriu ateina i mokykla dar neskaitydami, nes vienaj aukletojai buvo per sunku spet padirbet su kiekvienu....
kiek dabar manieji mokosi, tai moko visus 26 kartu, ir niekas klasių nedalina. dalina nuo 9 klasės. ar yra dideė bėda mokytis 13 ar 16 vaikų klasėje, kai valstybinėje tai jau  skelta klasė ??

Del mokytoju kompetensijos nieko pasakyt negaliu, nes asmeniskai nebuvau susidurusi o ir nesu linkusi aklai tiketi kazkieno zodziais smile.gif  na taip, bet  iš kitos pusės mokykloje susitinki realų žmogų, kuris žiūri tau į akis, matai situaciją kai pertrauka ir panašiai. Bet kaip mama gali komentuoti mokytojo kompetenciją ? Iš kur jai žinoti ? dalyvavo pamokoje ? iš kur šios žinios ? ar čia iš turgaus informacija ???
Bureliu ten tikrai nemazai ir tai didelis pliusas. būrelių daug. ir daug jų įeina į mokslo kainą.

sakyčiau, kad vaikams per maža žaidimų aikštelė. norėtųsi daugiau žalumos, suoliukų ir rasti lauke ramesnę vietą. bet yra kaip yra


Atsakyti
Tafanel, kai mano vaikas pradėjo lankyti šią mokyklą, buvau sužavėta. Ir čia, SM, rašiau labai daug išimtinai teigiamo įspūdžio, ir rekomendavau visiems, ir tam tikra dalimi mano dėka į šią mokyklą atėjo naujų mokinių (nes labai labai rekomendavau jų tuo metu svarstantiems tėvams). Bet, laikui bėgant, iškilo tam tikri niuansai, kurie kelia nerimą - vis tik, tai privati mokykla, kuri konkuruoja su kitom analogiškom ir suprantama, kad tėvai nori žinoti, už ką moka. wink.gif
Suprantu, kad jūs galbūt atstovaujate šiai mokyklai (esate naujokėforume ir tai kelia tam tikrų minčių). Bet tokiu atveju, mano nuomonė gal bus naudinga ir vyks pasikeitimai į teigiamą pusę smile.gif


Visiškai neturiu tikslo atkalbėti ar skelisti dezinformaciją, juk mano vaikas ten mokosi ir jam ten patinka. Bet maniau, subjektyvi ir nesuinteresuota (nesu nei šios, nei kokios kitos mokyklos atstovė ir galiu sau leisti rašyti taip, kaip yra) kažkam bus naudinga. Kita vertus, jei tai kelia bereikalingus pykčius - galiu ir nerašyti. Jūs, mamos, galvokite savo galva ir rinkitės, mes jau pasirinkome ir nebesiblaškysime.

Anglų k. praėjusiais metais mokė turkas. smile.gif Kurio akcentą mano vyras, gerai kalbantis angliškai, vertino kaip itin prastą. Piktinosi ir kiti klasės tėvai, nes vaikai darė akivaizdžias klaidas anglų k., stebino jų tarimas. Vaikams nieko nesakėme (nesakysi gi vaikui, kad mokytojas blogas, vaikas turi tikėti ir pasitikėti pedagogu), bet problema buvo keliama.

Tvarkaraštis keičiasi kasmet: iš praždių būna laikinas, po to prasideda keitimai- pildymai-papildymai, kol galiausiai visi susipainiojame ir nebeaišku, kas kur ir kada. Kartais nutinka taip, kad apie pakeitimus nė neinformuojama - nuvažiuoji pasiimti vaiko, o jam pasirodo, atsirado dar viena pamoka. Tai tikrai nepadidina mokymsi kokybės, nes vaikai ima painiotis, pamiršta vadovėlius - stabilumas šiuo klausimu vis tik būtų geriau, patogiau.

Taip pat buvo problema su kitos disciplinos pedagogu, bet etikos sumetimais, nedetalizuosiu.

Valgyklą padidino tik šįmet, prieš tai buvo nekas su maistu, Maistą atveždavo, pasirinkimo nebūdavo, vaikai nevalgė. Ačiūdie, pagaliau turi normalią valgyklą, dabar kad tik vaikai valgytų, nebijodami pavėluoti į pamoką, nes eilės pertraukos metu labai didelės ir ne visada spėja užsisakyti.

Žaidimų aikštelė pradinukams mažoka, bet šioje vietoje mano komplimentas - padarė geriausia, ką galėjo pagal esamą situaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 01 spalio 2014 - 12:33
QUOTE(tafanel @ 2014 10 01, 12:01)

Na dali atsakymu manau jau radote ir as pati esu uz ivairias nuomones, nes is isores viskas gali atrodyti labai grazu... Ir mokytojai su diplomais ir patirtim(bet tai toli grazu nereiskia jog jie ta darba dirba is sirdies, nes buna ir netinkamu pagal buda zmoniu, dirbanciu mokytoju darba). ir mokykla tikrai neissitars, kad dalis tevu kazkokiu mokytoju nepatenkinti ar kad anglu kalba moko jos pats sorai nemokantis zmogus... Ir apie keliancius balsa mokytojus sioje mokykloje esu girdejusi, bet to gali pasitaikyti bet kur-esme kaip tai sprendziama.
Apie lyginima su valdiskom istaigom manau isvis neverta kalbeti, nes cia yra mokami pinigai ir tikies kazko geriau? As manau jog verta lyginti su kitom privaciom ir del uzsienio kalbos mokymo nepasitenkinimas pagristas-mokestis nesumazejo, o paslauga suprastejo wink.gif visose yra kazkokiu minusu. Be isimties. Ir mokytoju nekokiu pasitaiko. Bet kiekvienas renkames pagal tai kas kiekvienam svarbu.

Mes lankemes pavasari ar dar ziema ir pamenu jog klasese labai truko oro-vadinasi su vedinimo sistema negerai. Nepatiko mazas kiemas. Labai per mazas kai tiek daug vaiku. Ir su parkavimu situacija liudna. Cia tai kas pastebima per trumpa laika. I mokymosi kokybe ir kitas peripetijas nebesigilinom, nes mokymosi programa niekuo neipatinga, kad del jos tie minusai persvertu i kita puse smile.gif tik nemokamu bureliu gausa paliko labai gera ispudi. Bet norint tik daug nemokamu bureliu galima vest ir i valstybine istaiga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tafanel @ 2014 10 01, 07:36)
ieškojau savo pabiručiams ir aš mokyklos. irgi šią išvardytą turėjau kaip vieną išvariantų.
taigi  šią savaitę vyko, mano vaikų būsimų mokyklų aplankymas.
Pasisakysiu plačiau po vienos iš dalyvių komentaru.

visus Jūsų čia išvardytas "blogybes" paklausinėjau ir aš. ir pasirodo, Jūs parašėte netiesą.

1. Tvarkaraštis rugsėjo 1 d. buvo išdalintas mokiniams. Sake jis keitėsi, nes  suderinus sporto sales pasikeitė jų sporto laikas, todel ir pamokos keitėsi.

2. Vadovėlius išdalino per pirmas dvi savaites, o pratybas turi nusipirkti patys vaikai arba suderinus su klasės vadove pirkti visi kartu.

3. Dėl elektroninio dienyno tai pati tikrinu  kol vaikai dabar kitoje mokykloje, tai jis nuolat užlūžęs. Tai manau mokykla čia ne prie ko.

4. Valgyklos patalpa didelė, net sakyčiau per didelė, nes aidas eini kai kalbi. Pasirinkimas yra ir iš mėsiškų, ir iš žuvies, ir  iš vegetariško. Eilės buvo, kai aš buvau,bet ne tokios didelės, kad nesuspėtų pavalgyti. O maisto tai išmeta, paklausiau vieno vaiko aš neskanu, sake skanu, tik jau nebenori. Bandelių irgi buvo įvairių rūšių, nusipirkau paragauti su kremu ir su cinamonu. Abi buvo šviežios ir skanios.
5. O kai paklausiau šio klausimo, tai pavaduotoja nusijuokė ir paklausė iš kur žinau. Tai papasakojau, kad SM yra taip parašyta. Sake ateis paskaityti.
bet pasirodo kad jūsų išvardytos klasės yra daug mažesnės nei  visos kitos likusios pradinės. Taigi, mano manymu, jeigu pirmoje klasėje mokosi 17 vaikų ir jie visi kartu mokosi anglų, kodėl negali dvi klasės, kartu sumėus irgi 17 vaikų, mokytis lyiai  taip pat ???

Bet šiuo atveju įdomu kaip jūs tą informaciją žinote, jeigu peržvelgus jūsų parašą, aiškiai matyti, kad Jūs tokio amžiaus vaikų neturite.

O beto kaip Jūs galite spręsti dėl mokytojų komptencijų? Jūs gal toje mokykloje dirbate ??
mane pavaduotoja užtikrino, kad visi pedagogai yra baigę aukštąsiąs mokyklas arba Lietuvoje, arba užsienyje. O anglų kalbos specialistai, iš užsienio, o tokių yra keletas,  net turi Cambridge diplomus. Iš pasakojimo supratau, kad specialistus atrenka ypač krupščiai.

6. Bardako nepastebėjau jokio. Yra popietinės auklėtojos, jos sužiūri vaikus, ar paruošė pamokas,išeina į lauką. yra traptautiniai projektai, kur vaikai patys renkasi ką darys ir kur važiuos. Yra Cambridge programa ir būreliai, tike nemokami, tiek mokami.
Kažkaip vis galvodavau, kad SM yra ta vieta, kur mamos viena kitai padeda ir neprisigalvoja nebūtų dalykų. pasirodo klydau, nes nėra labai gražu skaityti mamos postą, o kai nueini mokyklon ir nei vienas faktas nepasitvirtina, tai......... na ką aš žinau.........
Jūsų vaikui patinka ten mokytis, bet kad negražiai  mokyklos atžvilgiu darote, tai Jūsų nė kiek nejaudina. Labai gaila, kad Jūs neatsakote už informaciją , kurią skelbiate.
Na tiesiog labai labai gaila, kad net čia negali rasti patikimos informacijos.

Nelankau sitos privacios mokyklos, bet prajuokinot. lotuliukas.gif Jus tik aplankete mokykla, o jau tiek visko zinote ir taip viskam priestaraujate? g.gif Aplankykite ir kitas, gal ir apie jas tiek dau informacijos parasysite 4u.gif (siaip truputi turetu buti geda, nes akivaizdu, kad dirbate sioje mokykloje)
Beje, anglu dalijama klase net valstybineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 05 spalio 2014 - 19:30