QUOTE(jobukas @ 2006 08 17, 21:48)
Mano pirmasis gim per cezari - umi hipoksija,nes per siauri klubai, o vaikas nemazas ir dar blogai isistate (ejo veidu i virsu). Kai laukiausi dukters buvau apimta dvejoniu, ka daryti. Labai norejau pagimdyti pati, bet bijojau del vaikucio sveikatos, o jei vis gi situacija pasikartotu? Klubai tai tie patys? Dar pasmaikstavau, kad pagimdysiu nebent, jei vaikiukas bus mazesnis (kas dazniausiai mazai tiketina antram vaikui). O gavosi taip, kad dukryte gime anksciau laiko, todel gerokai mazesne ir del to galejau pagimdyti pati.
Atsigavimas po naturalaus gimdymo man buvo daug greitesnis. Tam tikra prasme as dziaugiausi, kad pagimdziau pati, bet mano atveju, gimdymas nebuvo svente, nes jis buvo prieslaikis.
Manau, daug kas prikaluso nuo to, del kokiu priezasciu buvo darytas pirmas cezaris. Jei del vaikelio bukles, tai daug sansu, akd antra pagimdysit pacios, o jei del gimdymo veiklos, tai tai gali pasikartoti ir antra karta.
As turejau paciu ivairiausiu gimdymu, dar laukia ir ketvirtas.
Pirma gimdziau pati, be nuskausminimo, bet su skatinimu, nes nubegus vandenims nebuvo veiklos. Siek tiek plysau, greit atsigavau.
Antra gimdziau paprasius epiduro, siaubas, o ne prisiminimai... Plysau daugiau, gavosi komplikaciju po epiduro, tris paras lasines, basonai i lova, pati i numireli labiau panasi, dar neispejo, kad ne su tirpstanciais siulais susiuvo, pasekmes - depresija...
Trecias - depresija pries gimdyma, ziauriai bijojau. Bet del itarimu, kad yra isvarza, neurochirurgai siuncia daryti cezari. Dare su pilna narkoze. Atsigavau zymiai greiciau ir lengviau, negu po antrojo gimdymu, be depresiju.
Tiesa, visus tris maitinau ilgai - virs metu, treciaji beveik iki 2 metuku. Mylimi visi, ir po naturalaus, ir po cezario ( nepastebiu, kad meile priklausytu tik nuo to, kaip vaikas atejo i pasauli).
Dabar jau greit susitiksim su maziausiu nariu, nelinkusi rizikuoti ir gimdyti pati (bijau, kad per randa neplystu gimda, be to, stuburo problemos liko tos pacios).
Gal kam padejau apsispresti...
Sekmes nesiojant ir pagimdant sveikus mazylius!
Jeigu tu nepraradai visko, reiškia nepraradai nieko!
Numečiau 23 kg. Stabilizacija nuo 2008-12-08.
Ūgis 178