QUOTE(Apelsinka @ 2010 06 08, 15:49)
Sveikutes

kalbat apie CP ir naturalu gimdyma, taciau kiek maciau nelabai nurodote priezastis del ko CP dare, man pvz dar CP, nes terminas praejes buvo, nuleido ligonineje vandenis: jie zali, pastate laseline kaklelis per 6 val nuo 2.5 cm nepajudejo is vietos, vaiko tonusiukai buvo normalus, bet gydytojai sake kol vaikui viskas gerai, geriau nerizikuoti, nors galime laukti dvi paras ir ilgiau. IR po to jau isleidziant is ligonines palatos gydytoja pasake kad kaklelis buvo visiskai nepasiruoses, o vandenys zali, todel kitas nestumas planinis cezaris. Aisku as dar kol kas truputi negalvoju apie nestuma, bet noriu pasiklausti ar kuri gimdet po to kai kaklelis buvo nepasiruoses ir dare CP?
labai panasi istorija i mano... tik dar nukraujavau nes pertempta gimda istraukus leliuka nesitrauke ir jau ketino gimda salinti kad nenukraujuociau bet niekas nekalbejo kad antras turetu buti planinis CP. antraji gimdyma kaklelis atsidarinejo pakankamai greitai, prasidejo stangos, bet maziukei per stangas sirdele stojo, zali vandenys, kliniskai siauras mano dubuo, mazas laiko tarpas tarp gimdymu ir vel padare operacija. bet tikrai ne del tos pacios priezasties, taip kad negalvok kad tavo kaklelis "nesuveiks" ir sikart
QUOTE(mamycka @ 2010 06 09, 23:43)
Su pirmuoju darė neplaninį CP, nes jau buvo gerokai po termino (10d), vaikas buvo didelis. Dėl antrojo nežinojau iki paskutinio mėnesio, ar gimdysiu pati ar su CP. Gydytoja sakė, kad visai įmanoma po CP gimdyti pačiai.Tik jei moteris jau turėjo CP, tuomet 3,5 kg vaisius laikomas dideliu, ir tuomet greičiausia būna CP.
Su antruoju buvo planinis CP,nes vaikas tūrėjo būti didelis.
pirmas mano vaikiukas buvo buvo 4.25kg tai kai su antruoju pilvuku atvykau gimdyti dare echo, ziurejo ar nebus vaikas didelis, tai jiems rode apie 3.5kg ir nebuvo kalbos apie CP. daug veiksniu turi ieiti kad gydytojai ryztusioperacijai. gi svarbu ir mamos sudejimas.
QUOTE(ddia @ 2010 07 16, 21:24)
Aš taip pat gimdžiau pati po pirmo cp. Skirtumas tarp vaikų1,9m. Su pirmu ilgai kankinausi be epiduros ir gimdos kalelis visai neatisdarinėjo vos iki 2 cm atsidarė per 12 val, nuo tada kai pradėjo bėgti vandenys ir galiausiai leliukas pavargo ir darė cp.
Su antru iškart pasiėmiau epidūrą, nors sarėmiai jau 5 val truko bet atsidarymas tebuvo 1 cm po epiduros per val atsidarė dar 3 cm ir po truputį veikla vyko. Taip man ir pavyko pagimdyt

dėl ko aš labai džiaugiuosi, nes po cp labai ilgai negalėjau atsigauti ir pilvas košmariškai atrodė. O daba daug geriau iškar t galėjau eiti ir jaustis normaliu žmogumi, kad galli leliuką pati kilnoti be skaumų
geras... tikrai zinau kad Panv nedaro epiduro jei pries tai CP buvo... man leido antrakart ivairiu nuskausminamuju, kurie nepagelbejo man...

epiduronedaro nes yra rizika kad gali plysti randas o tu nejausi skausmo ir negalesi perspet gydytoju kad skauda "kitaip". per stangas sakiau kad jausmas lyg su peiliu pjautu randa, ir akurat - trukes pjuvis viduj ir lelyte jau bande "gimti" i pilvo ertme
QUOTE(giedrutux @ 2010 07 19, 21:15)
Be to mano gyvybei buvo iškilusi didelė grėsmė, netekau 1300 ml kraujo, dvi paras buvo aukštas spaudimas ir dar prie to hemoglobinas siekė tik 80 g/l. Tai dėl viso šito turiu "dėkoti" mane prižiūrėjusei gydytojai, kuriai dar ir šiandien negaliu atleisti
Tai dėl tokio pirmo sunkaus gimdymo ir dabar planuoja daryti CP. Rugpjūčio 3 d. bus gydytojų konsiliumas tada ir sudarys gimdymo planą

Per daug manęs nežavi šitas dalykas, bet jei taip reikia, tai tebunie CP.
mano pirmas irgi nemazas vaikas, nukraujavau, hemoglobinas buvo 54, gimda nesitrauke, perpyle krauja, laike savaite ligoninej nes neaiskukodel laikesi temperatura... bet vistiek niekas nesiule planinio gimdymo. norejau gimdytinaturaliai, kad kuo greiciau namo pas pirmagimi grizti... kai jau stiprusskausmai prasidejo prasiau kad pjautu greiciau, nes maniau sirdis sustos

paskui jau paslika gulejau, nebeturejau jegu rekti, tik ora puciau

trecia karta sako tikrai planini darytu 37sav, kad neplysciau daugiau