Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios

O pas mus problema, kad mano MB krikstytas Baltarusijoje ir ka tuo atveju daryt? Nejaugi i Baltarusija vaziuot? verysad.gif O gal pirmosios komunijos pazymejimo uzteks?
Papildyta:
QUOTE(Atiux @ 2007 05 16, 17:03)
sveikos
gal kas galit pasakyt pries kiek laiko reikia baznycioj vieta uzsisakyti?
musu vestuves rugseji.kol kas nieko neturim.
mastom gal apie Sv. Mikalojaus arba Bernardinu baznycia.ar ten dar ne per velu?
ar labai jau mums reikia skubet?

Musu taip pat rugseji ir irgi kol kas nieko nedarem, bet savo MB vis sakau, kad eitume, o jis vis laiko neturi gun_rifle.gif
Atsakyti
QUOTE(@milla@ @ 2007 12 20, 19:59)
smile.gif
sveikos,
klausykyt,aš kaip iš medžio iškritus dėl tų bažnytinių reikalų-krikšto pašymą būtinai reikia važiuoti pasiimt į ta bažnyčią, kur esi krikštyta?gal kunigai ten kažkaip susisiuntinėja su tom pažymom? blush2.gif  g.gif  mat krikštyta ne savo gimtajam mieste Kaune, o kažkodėl Alytuj,tai neturiu nė mažiausio noro trenktis irieškot tos bažnyčios... unsure.gif

aš tuokiausi Kaune, bet krikštyta buvau Dieveniškėse (už Vilniaus - baltarusijos pasienyje). Tai šiaip pati važiavau pasiimt tos pažymos. Kai kurie siunčia jas kai kurie ne, nes kai atvažiuoji tos pažymos vistiek turi kažkiek paaukot bažnyčiai, o jeigu kunigėlis tau sius paštu tai jam iš to jokios naudos, o tik papildomos išlaidos. Šiaip geriausia pasiskambint ir pasikalbėt su klebonu - jis ir pasakys atvažiuot ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
O ką dar pažymos reik? Aš savo kaži kur nukišus.... blush2.gif

O gal kas žinot kiek trunka normali ceremonija, na aš nenorėčiaureitute greitute kaip vieniem pažįstamiem teko....
Atsakyti
Del tos pazymos tai bedos tikrai... Pvz mane krikstijo namie - atejo pas tevus kunigelis (nes pazistamas buvo) su Kaledom pasveikinti ir "tuo paciu" pakrikstijo.... Paskui Komunija tai be problemu gavau. Tai realiai, jei Komunija gauni tik po kriksto, jau savaime krikstytas esi.... nu bet gal cia kaip koks kunigas uzsipraso....

Beje, gal esate dalyvave sv. Mikalojaus baznycioje vykusioje tuoktuviu ceremonijoje? Nes as tik keliose misiose buvau, taikunigas apsoliuciai nepatiko... O baznycioj toj susituokti nuo pat vaikystes svajoju.... Nors norisi grazios ceremonijos..... Nebezinau ka daryti....
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2007 12 26, 19:31)
Del tos pazymos tai bedos tikrai... Pvz mane krikstijo namie - atejo pas tevus kunigelis (nes pazistamas buvo) su Kaledom pasveikinti ir "tuo paciu" pakrikstijo.... Paskui Komunija tai be problemu gavau. Tai realiai, jei Komunija gauni tik po kriksto, jau savaime krikstytas esi.... nu bet gal cia kaip koks kunigas uzsipraso....
Beje, gal esate dalyvave sv. Mikalojaus baznycioje vykusioje tuoktuviu ceremonijoje? Nes as tik keliose misiose buvau, taikunigas apsoliuciai nepatiko... O baznycioj toj susituokti nuo pat vaikystes svajoju.... Nors norisi grazios ceremonijos..... Nebezinau ka daryti....

ir as apie ta baznytele galvoju, bet ka daryti, nezinau, nes man ir ceremonija labai svarbu, kad kunigas garsiai kalbetu, kad grazu butu......
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2007 12 26, 20:31)

as buvau vienoj ceremonijoj Mikalojaus baznycioj, tai man nepatiko schmoll.gif viskas greitai, be jokio sirdingumo, kaip kad paprastas misias laikytu, nors kitur ir jos buna daug nuosirdesnes ir siltesnes..
Atsakyti
o gal kas tuoketes Suderves baznycioje, kaip kunigelis ir ceremonija? 4u.gif O ka galvojate del muzikos baznycioje? Girdejau, kad nebutinai vargonai gali buti, viena pazistama uzsisake kamerini styginiu kvartete berods.
Atsakyti

[/quote]

esu dalyvavus kaip nuotaka smile.gif zodziu mes tuokemes sv. Mikalojaus baznycioj, dabar gailiuosi, kad ten ejom, kunigas toks savotiskas svelniai tariant...
Atsakyti
O man idomu, ar Kacerginej kunigelis nieko neklausineja:)? O kaip manot, kada ji galima rasti?
Atsakyti
QUOTE(Intimacy @ 2007 12 20, 12:50)
4u.gif

visai nebutina tuoktis toje parapijoje, kurioje priklausai, gali rinktis kokia tik norit baznytele  mirksiukas.gif  tik reikia nueiti pas savo parapijos kuniga, gauti is jo leidima tuoktis kitos parapijos baznycioje, ir dar mums reikejo rasto apie laisva stovi, t.y. patvirtinancio, kad abu esame lasivi ir nesame susituoke su kuo nors kitu  biggrin.gif  dar reikejo kriksto liudijimo.

Mes tuokemes Sv. Tereses baznycioje - ten taip pat pries santuoka priememe tikejimo sutvirtinimo sakramenta (bermavojomes, ar kaip liadiskai  biggrin.gif ).
Be galo esame patenkinti sios baznycios kunigais - su kuriais tik esame bendrave, tai jie tokie artimi, bendraujantys, zmogiski, labai isigilina i tuos, su kuriais bendrauja, tikrai, patys geriausi atsiliepimai!  thumbup.gif  O vestuviu ceremonija tokia grazi buvo, tokia nebanali, atrodo, viskas buvo skirta tik mums - visi labai ja gyre. Nuostabus kunigas  wub.gif

Dėkui už info smile.gif O Šv. Teresės bažnyčia tai čia Raudondvario? ar kuri ? blush2.gif
Vadinasi reikia iš savo parapijos gauti leidimą tuoktis, raštą apie laisvą stovį ir dar pažymą apie krikštą....vaje kiek skirtingų vietų teks apvažiuoti...
Tiesa, o ar būtina prieš santuoką priimti sutvirtinimo sakramentą? ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nerryx @ 2008 01 03, 17:10)
Tiesa, o ar būtina prieš santuoką priimti sutvirtinimo sakramentą? ?  g.gif

ne.
Atsakyti
QUOTE(nerryx @ 2008 01 03, 18:10)
Dėkui už info smile.gif O Šv. Teresės bažnyčia tai čia Raudondvario? ar kuri ?  blush2.gif
Vadinasi reikia iš savo parapijos gauti leidimą tuoktis, raštą apie laisvą stovį ir dar pažymą apie krikštą....vaje kiek skirtingų vietų teks apvažiuoti...
Tiesa, o ar būtina prieš santuoką priimti sutvirtinimo sakramentą? ?  g.gif

Sv. Tereses baznycia - prie pat Ausros vartu! mirksiukas.gif

musu paprase priimti sutvirtinimo sakramenta, bet jokiu kursu lankyti nereikejo - dabar dziaugiames, kad easam ji prieme bigsmile.gif buvio visai smagu, ir tikintiems siaip gana svarbu... 4u.gif
bet manau, kad tai nera butina. rolleyes.gif
Atsakyti