Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose III

Sveikos! As Trakuose gimdziau birzelio men. Vaziavau is anksto susitarusi, visiskai nebijojau, atrodo, kad lengvai pagimdziau. Man labai patiko personalas, prieziura ir pagalba. Gulejome mokamoje palatoje, tai del tuliko ir duso bedu nebuvo.
Atsakyti
to zoske
kaip gi viskas skirėsi
aš visų sąremių metu savo palatoj buvoj. man leido pasirinkti, taigi buvom irgi dviese. bet per pati gimdymą, kai 3 val bandžiau išstumt užstrigusi pusiaukelyje sūnų, tai be mūsų su vyru buvo dvi akušeres, daktarė, vaikų daktarė, dar kažkas užbegdavo. na per cezarį tai jau visas būrys operacinėj. mano saulyte kaktą ėjo, tas 3 val galėjau jo plaukučius paliesti, momenelis šviete, o toliau ne melimetru į priekį.

vat dėl vedėjos turbūt suklydau. reikėjo irgi pas Rogalskį. bet dar niekad gyvenime nebuvau pas vyrą ginekologą. na yra kaip yra. antrą gimdysiu gal pas Juršėną.

man iki tuliko reikėjo iš savos palatos po cezario topinti. skaudėjo.

o vat mokamos palatos lyg ir nebuvo. kaip šaunu. tikrai bučiau pasirinkusi.
o kiek kažin kainavo ? nes ir į bendrą dušą ėjau, kuris per visą skyrių vienintelis
Atsakyti
[quote=Maniuta,2007 08 11, 11:43]

O man po cezario tai atstume tokia zavia kedute su atramomis rankoms ir dubeniu vidury, tipo "basonu".. Tai man i ja daryti buvo kur kas patogiau, nei tulike. Vyras paskui sulakstydavo i tualeta ir ta dubeni isnesdavo, tuo pelnydamas akuseriu pagyrimus biggrin.gif blush2.gif
Na, siaip po cezario rekomenduojama kaip imanoma greiciau pradet vaiksciot, nes tada geriau gyja... antra diena pasivaiksciojimas i tualeta buvo man kaip mini manksta tongue.gif

o dar del skaudejimo.. ar nuskausminamuju nesiule? Man tai juos labai siule, bet kad kazkaip labai nedaug skaudejo, tai ju beveik ir negeriau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 12 rugpjūčio 2007 - 22:03
QUOTE(karosiukas @ 2007 08 08, 17:31)
Kas tokia?

Gydytoja Pševluckienė mirksiukas.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
to zoske
kaip gi viskas skirėsi
aš visų sąremių metu savo palatoj buvoj. man leido pasirinkti, taigi buvom irgi dviese. bet per pati gimdymą, kai 3 val bandžiau išstumt užstrigusi pusiaukelyje sūnų, tai be mūsų su vyru buvo dvi akušeres, daktarė, vaikų daktarė, dar kažkas užbegdavo. na per cezarį tai jau visas būrys operacinėj. mano saulyte kaktą ėjo, tas 3 val galėjau jo plaukučius paliesti, momenelis šviete, o toliau ne melimetru į priekį.

aaa. na per pati gimdyma irgi suvare visa kruva!! bet matyt taip reikia, ten jie visi darbais pasiskirste. man jau tuo metu tas pat buvo, bet ir pagimdziau greit.

[quote=naminukė,2007 08 12, 23:01]

O man po cezario tai atstume tokia zavia kedute su atramomis rankoms ir dubeniu vidury, tipo "basonu".. Tai man i ja daryti buvo kur kas patogiau, nei tulike. Vyras paskui sulakstydavo i tualeta ir ta dubeni isnesdavo, tuo pelnydamas akuseriu pagyrimus biggrin.gif blush2.gif

ta basona ir man buvo dave, bet niekaip man jame nepavyko atlikt reikaliuko, galiausiai sukaupiau visas likusias jegas ir nusliauziau iki tuliko.
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 08 11, 10:43)
vat dėl vedėjos turbūt suklydau. reikėjo irgi pas Rogalskį. bet dar niekad gyvenime nebuvau pas vyrą ginekologą. na yra kaip yra. antrą gimdysiu gal pas Juršėną.

??? kodėl taip manai???

QUOTE(Tooraa @ 2007 08 13, 08:42)
Gydytoja Pševluckienė mirksiukas.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

taip ir maniau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos.Esu nestuke.gif jau 35sav.Gymdyti terminas rugsejo 16d.Turesim dukryte.Man 25metai.Ir ketinu gimdyti Trakuose.Mano situacija tokia.Toj lygoninej buvau tik kai reikejo daryti eho.Antrame aukste.Seip mano gyne Psevliuckiene.Kazkaip paminrstu jos visko isklausineti.Tai noriu paklausti jusu.Kur reikia registruotis kai atvaziuoji gymdyti?Kur koks iejimas?koks aukstas?Nenoriu specialiai ten vaziuoti ir ziurineti.Nesu susitarusi su jokiu gyditoju.Gymdysiu pas ka pataikysiu. ax.gif .Gymdime dalivaus ir mano vyras,bet ar galima bus paprasyti gyditoju kad nesiulitu vyrui kirpti virksteles ir ziureti kaip vaiko galvyte lenda?Nes bijo kad neatsitiktu jam ko. biggrin.gif .Jis tik nori prie mano galvos stoveti. ax.gif As tikrai bijociau likti viena gimdyti jai salai nebutu artimo amogaus. blush2.gif schmoll.gif
Beja ar reikia imti savo indus?Kaip ten vyksta maitynimas?
Vyrui vienkartinius drabuzius nupirkau.
Ar yra ten kokios taisykles? g.gif Reikalavimai?
Ar reikia rasyti gymdimo plana?
Ar reikia vyrui darytis kokius tirimus jai ketina dalyvauti gymdime?
Kaip ten su ju apranga?Ar labai baisi,siurksti?
NA noriu zinoti viska apie ta lygonine ir jos vidaus taisykles!
Didelis aciu is anksto. mirksiukas.gif mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(JurSan @ 2007 08 13, 15:10)
Sveikos.Esu  nestuke.gif  jau 35sav.Gymdyti terminas rugsejo 16d.Turesim dukryte.Man 25metai.Ir ketinu gimdyti Trakuose.Mano situacija tokia.Toj lygoninej buvau tik kai reikejo daryti eho.Antrame aukste.Seip mano gyne Psevliuckiene.Kazkaip paminrstu jos visko isklausineti.Tai noriu paklausti jusu.Kur reikia registruotis kai atvaziuoji gymdyti?Kur koks iejimas?koks aukstas?Nenoriu specialiai ten vaziuoti ir ziurineti.Nesu susitarusi su jokiu gyditoju.Gymdysiu pas ka pataikysiu. ax.gif .Gymdime dalivaus ir mano vyras,bet ar galima bus paprasyti gyditoju kad nesiulitu vyrui kirpti virksteles ir ziureti kaip vaiko galvyte lenda?Nes bijo kad neatsitiktu jam ko. .Jis tik nori prie mano galvos stoveti. As tikrai bijociau likti viena gimdyti jai salai nebutu artimo amogaus. blush2.gif  schmoll.gif
Beja ar reikia imti savo indus?Kaip ten vyksta maitynimas?
Vyrui vienkartinius drabuzius nupirkau.
Ar yra ten kokios taisykles? g.gif Reikalavimai?
Ar reikia rasyti gymdimo plana?
Ar reikia vyrui darytis kokius tirimus jai ketina dalyvauti gymdime?
Kaip ten su ju apranga?Ar labai baisi,siurksti?
NA noriu zinoti viska apie ta lygonine ir jos vidaus taisykles!
Didelis aciu is anksto.

Na, šiaip vidaus taisyklės kabo akušeriniame skyriuje, vos įėjus pro duris, tai gal ir visai nieko būtų iš anksto apsilankius paskaityt. biggrin.gif;) Na, o jei iš savos praktikos...
Įėjimas - tas pats, tik keliauti į trečią aukštą. Galima liftu, jei laiptais jau sunkiai lipasi...
Gimdymo planas nebūtinas, ypač jei nesitari su konkrečiu gydytoju ir nebus, su kuo tą planą aptarinėti, derintis.
Vyrui tyrimų nereikia.
Apranga - paprasta, nuskalbta, kartais - apiplyšusi smile.gif, bet gimdant viskas būna dzinn , o vėliau - patogu, nes nebaisu sutepti. Keisti gali, kiek nori. Duoda daug "atsargų". Bet jei visiškai nepatiks, turėk savo - persirengsi ir tiek.
Turėk savo puodelį ir įrankių komplektą. Matinimas - 5 k. per dieną (pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai, vakarienė). Maistas - ne stebuklai... Bet man tuo metu tiko "bele kas, bi tik valgoma", nes alkana kaip vilkas jaučiausi kelias dienas... biggrin.gif cool.gif Be to, duoda ten tokį ne visai įprastą maistą, kurio šiaip namie nevalgau, taip visai įdomu buvo. smile.gif Galų gale, visada bus galima artimųjų paprašyt, kad ko nors tinkamesnio atneštų, jei jau visai prastai atrodys maistelis jų.
Dėl vyro "darbų" per gimdymą - būtinai iš karto vos nuvažiavę pasakykit, ir aiškiai akcentuokit. Manajį kvietė ir galvytės žiūrėt, ir virkštelę kirpt, nors patys tarpusavy lyg ir buvom susitarę, kad nedarys jis to. doh.gif Tai nepatiko man taip... schmoll.gif O ir pasekmės "per daug pamatymo", deja, jaučiasi. (čia, be abejo, ne vien dėl galvytės ir virkštelės smile.gif )

Sėkmės jums! 4u.gif
Atsakyti
Goya labai aciu tau.Labai gerai paaiskinai.Beviaik viskas ka ir norejau suzinoti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Bet jai mamytes turite ka pridurti tai prasom.Mielai pasiskaitysiu jusu nuomones mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir as biski parasysiu smile.gif
Del to "per daug pamatymo", tai mes su MB irgi buvom susitare, kad TEN nelis, ir visu tu pralindimu neziures, na bet gydytoja pasiule paziuret, tai tas ir ziurejo doh.gif As jam biski net supavydejau, kad viska mate ax.gif Bet manau su gydytoju sutart imanoma, kad jokiais budais nesiulytu.
Indus savo gali imt, nors as tai neturejau- dave ligonines. Maitinimas 5 kartai per para. Maistas normalus, o jeigu ka, tai parduotuves salia mirksiukas.gif Siaip apranga man ju kaip tik patiko. Negaila istept, patogi, o ir duoda i valias. Tikrai savos rengtis nereikes. O siaip tai ka galiu pasakyt, viskas ten svaru, grazu, kvepia.. wub.gif Prisiminimai tiktai geri is ten paliko.
Vyrui darytis tyrimu nereikia, o ir aprangos nelabai reikes manau. Manasis uzsidejo, bet gydytojas tik juokes is jo, galima buvo ir nesidet.
Zodziu, ligoninej aplinka labai puiki thumbup.gif Sekmes gimdyme 4u.gif
Atsakyti
Viskas taip, kaip ir aprašyta, tik dar be rūbų savo patariu pasiimt paprasto vandens butelį gerą, nes po gimdymo ir prieš gali troškinti. Ir dėl pienuko ir tt. taigi vandens būtinai, tik ne gazuoto. Nors vistiek eis lankyt ir atneš ar vyras nupirks.
O tyrimai vyrui būtų gerai pasidaryti dėl tuberkuliozės. Tiesiog šiaip, nmes jis bus kartu, tai jam ten niekas nesvarbu, tik plaučiukai. O jei neseniai darėsi profilaktiškai, pvz dėl darbo, tai nereikia. Jų nereikalauja, bet šiaip dėl savęs, nes kai gims vaikutis, žiūrėsit į jį, nešiosit, atsirūgti.
Na tiesiog. Parašiau.
Mano vyras pabaigoj nėšumo pasitikrino ir tiek, visų mūsų naudai ir aišku pačio.

Jursan, o dėl vyro nei pergyvenk, nei galvok nei kliedėk. Jei ir pamatys "per daug", tai tik į naudą jam bus. O kad nualpt ar bloga pasidarys - tikrai nepasidarys. Nėra jie tokie slabakai, kokius vaidina. Nėra ten taip baisu, kaip įsivaizduojama. Nesitaško ten nei kraujo klanai nei nieko. Kraujo būna truputšžį jau pagimdžius, bet tikrai nieko ten baisaus. Mano vyras ir placebtą mat ir tt. Ir aš mačiau ir mes ją pasiėmėm ir laidojom. Ir viskas labai paprasta ir normalu. Tokia yra žmogaus fiziologija. Jei prisižiūri kažkokių gimdymų internete, tai jie baisiau atrodo, nei bus jums.
Man asmeniškai, kai prasipjaunamas pirštas ar žaizda kokia nemaža pūliuoja yra žymiai baisiau, nei gimdymas. Juo lab nereikia bijot, kad vyras ar tą vietą pamatys, ar negražią. Taip yra sukurtas žmogus. Ir čia yra viskas gražiau, nei operacijos, nei kažkokie kitokie dalykai.

Viskas yra labai labai paprasta ir faina. Tiesiog nereikia dabar galvoti ką vyras pamatys. Galvokit apie gražų ir ramų vaikučio atėjimą.
O jei ir pasiūlys nukirpti virkštelę, manau geriau tai atsargiai daro tėvelis, nei šalta gyd ranka.

JurSan, sėkmės tau ir ramybės. Viskas eis sava eiga. Viskas bus labai faina ir tikiuosi turėsi iš gimdymo tik gražius prisiminimus.
Patikėk, gimdymo skausmo irgi nejausi, jei nebijosi ir norėsi pajausti tik savo vaikučio atėjimo malonumą. Patarimas. Kai gimdysi, negalvok, kad tau skauda. Tada neskaudės ir vaikučiui. Galvok tik apie jį - dėl jo tu gyvensi. Juk jei gimdytų vyrai, tai nebeliktų tų, kurie vaikučius gamintų mirksiukas.gif Būk stipri 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karosiukas: 14 rugpjūčio 2007 - 12:53
QUOTE(karosiukas @ 2007 08 14, 13:53)
Viskas taip, kaip ir aprašyta, tik dar be rūbų savo patariu pasiimt paprasto vandens butelį gerą, nes po gimdymo ir prieš gali troškinti. Ir dėl pienuko ir tt. taigi vandens būtinai, tik ne gazuoto. Nors vistiek eis lankyt ir atneš ar vyras nupirks.
O tyrimai vyrui būtų gerai pasidaryti dėl tuberkuliozės. Tiesiog šiaip, nmes jis bus kartu, tai jam ten niekas nesvarbu, tik plaučiukai. O jei neseniai darėsi profilaktiškai, pvz dėl darbo, tai nereikia. Jų nereikalauja, bet šiaip dėl savęs, nes kai gims vaikutis, žiūrėsit į jį, nešiosit, atsirūgti.
Na tiesiog. Parašiau.
Mano vyras pabaigoj nėšumo pasitikrino ir tiek, visų mūsų naudai ir aišku pačio.

Jursan, o dėl vyro nei pergyvenk, nei galvok nei kliedėk. Jei ir pamatys "per daug", tai tik į naudą jam bus. O kad nualpt ar bloga pasidarys - tikrai nepasidarys. Nėra jie tokie slabakai, kokius vaidina. Nėra ten taip baisu, kaip įsivaizduojama. Nesitaško ten nei kraujo klanai nei nieko. Kraujo būna truputšžį jau pagimdžius, bet tikrai nieko ten baisaus. Mano vyras ir placebtą mat ir tt.  Ir aš mačiau ir mes ją pasiėmėm ir laidojom. Ir viskas labai paprasta ir normalu. Tokia yra žmogaus fiziologija. Jei prisižiūri kažkokių gimdymų internete, tai jie baisiau atrodo, nei bus jums.
Man asmeniškai, kai prasipjaunamas pirštas ar žaizda kokia nemaža pūliuoja yra žymiai baisiau, nei gimdymas. Juo lab nereikia bijot, kad vyras ar tą vietą pamatys, ar negražią. Taip yra sukurtas žmogus. Ir čia yra viskas gražiau, nei operacijos, nei kažkokie kitokie dalykai.

Viskas yra labai labai paprasta ir faina. Tiesiog nereikia dabar galvoti ką vyras pamatys. Galvokit apie gražų ir ramų vaikučio atėjimą.
O jei ir pasiūlys nukirpti virkštelę, manau geriau tai atsargiai daro tėvelis, nei šalta gyd ranka.

JurSan, sėkmės tau ir ramybės. Viskas eis sava eiga. Viskas bus labai faina ir tikiuosi turėsi iš gimdymo tik gražius prisiminimus.
Patikėk, gimdymo skausmo irgi nejausi, jei nebijosi ir norėsi pajausti tik savo vaikučio atėjimo malonumą. Patarimas. Kai gimdysi, negalvok, kad tau skauda. Tada neskaudės ir vaikučiui. Galvok tik apie jį - dėl jo tu gyvensi. Juk jei gimdytų vyrai, tai nebeliktų tų, kurie vaikučius gamintų mirksiukas.gif  Būk stipri 4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
pritariu!! drinks_cheers.gif
Atsakyti