Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose III

aha ir as vis reciau uzsuku ax.gif bet smagu kad niekas nesikeicia ir atsiranda nauju mamyciu gimdziusiu trakuose, didziausi sveikinimai 4u.gif o ragana kaip su gyd. Rogalskiu sekesi? nieko neparasei? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 08 21, 11:54)
Tooraa, ir aš dirbu su žmonėmis ir tikrai laviruoju. Bet yra žmonių, kurie to daryti negali.
Vyda manau yra iš tokių. Aš irgi kartais kai bendrauju, man sako, kad aš pikta, kad aš ir tttt, o aš tuo metu atrodau sau ir jaučiuosi tokios geros nuotaikos. Ir ką aš galiu padaryt, kad kartais ir man nepavyksta sulaviruot. Man Vyda atrodo nuoširdi. Ir kad visos tiek šypsotūsi kiek šypsosi ji. O kai kurie klausimai joms atrodo tokie vaikiški.... gal.....

O aš ir nesakiau, kad ji nenuoširdi blush2.gif 4u.gif , o laviruot reikia ir atsakinėt į bet kokius klausimus gražiai ir maloniai irgi reikia , kad ir kokie kvaili tie klausimai pasirodytų mirksiukas.gif - juk ne kasdien gimdom ir tos kelios dienos ligoninėj, bendravimas su personalu įstringa visam gyvenimui... Na, bet čia bent jau aš taip galvoju ax.gif

QUOTE(ragana66 @ 2007 08 21, 14:15)
O paskui musu Emilytei labai sunkiai salinosi mekonijus, zarnynas buvo pilnas duju, tai tik Vyda mums gelbejo. Ji buvo pakraupusi, kad mums buvo leista visa nakti kankintis su mazyle ir niekas nepadejo, neikiso i uzpakaliuka kateterio. Tas pats buvo ir antra nakti, todel tikrai negaliu sutikti, kad Vydai Trakuose ne vieta. Is visu visu mus lankusiu personalo darbuotoju didziausia pagarba ir simpatija jauciu butent jai.  wub.gif

O nieks ir nesakė, kad jai ten ne vieta ar panašiai... schmoll.gif mirksiukas.gif Ar aš ką praleidau??? g.gif
Atsakyti
Kagis prisiduodu as po gynes.Paeme man streptokoko paseli.Sekancia savaite turetu buti jau atsakymas.Pasiziurejo mano kakleli,man dar iki gymdimo toli doh.gif .Pasiziurejo eho,lelka galvute isistaciusi taisiklingai.Isnesiota.Bus mazyte,nors konkreciai nepaklausiau nei svorio nei ilgio.Pamirsau. blush2.gif .Bet bus mazyte tai tikrai,nes pilvukas mano mazas.Visi kiti analizai puikus.Gyne net nustebo kad manes nekamuoja hemoglobino suoliai.Dabar teks lankytis kas savaite.Ir reikia nuvazuoti i Traku GN kad pamatuotu vaiko tonus.Uzviena susipazynsiu su gymdyklomis,ir visomis taisyklemis. rolleyes.gif .Tai va,streptokoko paselis mano klinikoje kainavo 35 lt. doh.gif
Atsakyti
Paveluoti sveikinimai Raganelei66 4u.gif Noretusi kada nors sulaukti issamesnio pasakojimo ir pasidalinimo ispudziais:ax:

QUOTE(ragana66 @ 2007 08 21, 14:15)
todel tikrai negaliu sutikti, kad Vydai Trakuose ne vieta. Is visu visu mus lankusiu personalo darbuotoju didziausia pagarba ir simpatija jauciu butent jai.  wub.gif

Zinoma, kad Vydai Trakuose tikrai "vieta". bigsmile.gif biggrin.gif Turiu pripazint, kad ir mums ji dave geru patarimu. Mes ir dabar dar purtom ir lankstom "pampersiukus" kaip ji patare. Ir mano pazistama butent jai labai dekinga, kad pamoke kaip zindyti vaikiuka. As tik norejau pasakyti, kad kartais ji susierzina del kvailu klausimu ir bando ta susierzinima paslepti nenaturalia sypsena. Man su ja nebuvo labai smagu bendraut, bet kai reikejo patarimo, tai visai nesunkiai perlipau per savo ego biggrin.gif biggrin.gif

O dar norejau uztart Roma, nes kazkada buvo apie ja kalbeta.. Mums ji buvo labai gera.. Ateidavo i palata paplepet, o issirasant tiek visko prilinkejo, kad mes abu ir taip apimti pogimdymines euforijos rolleyes.gif klausemes jos vos sulaikydami dziaugsmingas asaras. Tiesiog labai maloni ir silta ji pasirode.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JurSan @ 2007 08 22, 19:59)
Kagis prisiduodu as po gynes.Paeme man streptokoko paseli.Sekancia savaite turetu buti jau atsakymas.Pasiziurejo mano kakleli,man dar iki gymdimo toli doh.gif .Pasiziurejo eho,lelka galvute isistaciusi taisiklingai.Isnesiota.Bus mazyte,nors konkreciai nepaklausiau nei svorio nei ilgio.Pamirsau. blush2.gif .Bet bus mazyte tai tikrai,nes pilvukas mano mazas.Visi kiti analizai puikus.Gyne net nustebo kad manes nekamuoja hemoglobino suoliai.Dabar teks lankytis kas savaite.Ir reikia nuvazuoti i Traku GN kad pamatuotu vaiko tonus.Uzviena susipazynsiu su gymdyklomis,ir visomis taisyklemis. rolleyes.gif .Tai va,streptokoko paselis mano klinikoje kainavo 35 lt. doh.gif

JurSan, jei pilvukas mažas, nuo to nepriklauso mažiukės nei svoris nei ūgis.
Man prieš pat gimdymą, kai sužinojo, kad aš pati gimiau 2600 g, tai pasakė, kad gerai bus, jei vaikas svers tris kilus, o gimė 3400 ir 50 cm. pati norma.
O ir nereikia, kad gimtų virš 4 kg, nes normaliausias ir sveikiausias naujagimio svoris yra apie 3500.
Tai va - o apie mano vaiką sakė, kad bus mažuliukas, bet kai galvytė nesistatė ir gyd reikėjo apžiūrėt, kurioj pusėj galvytė, kad ją pastumt, tai išsižiojo - galva buvo laaaabai didelė. Į tėtuką mirksiukas.gif Ir dabar jo galvytė didelė - tiesiog toks sudėjimas. Stambių kaulų mano "mažylis"
Ot kai gims tavo mergytė virš 3500, tada aš pasijuoksiu. Sėkmės.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karosiukas: 23 rugpjūčio 2007 - 11:43
Taigi, pamaciau, kad sulaukiau susidomejimo, o, be to, ir pati buvau prisizadejusi, tai parasysiu siek tiek apie savo gimdyma biggrin.gif

Kaip ir buvo planuota, del gimdymo tariausi su gyd. Rogalskiu asmeniskai. Labai norejau padekoti Milduxei ir Zoskei uz zinutes i az ir patarimus siuo klausimu. Taigi liksu dienai iki gimdymo nuvykau pas gydytoja i klinika, jis "meiliai" mane apziurejo (gimdos kaklelis jau buvo 3 cm atsidares), praskleide vandens dangalus ar kazka tai panasaus ir islydejo namo, sakydamas, jog tikriausia sianakt susitiksim. Ta akimirka as kazkaip tuo labai suabejojau, nes iki siol nebuvau jautusi jokiu parengiamuju saremiu, bet... Apie 22 val. pajutau, kad kazkas vyksta, 24 val. nusprendziau paskambinti Rogalskiui ir prisiduoti bigsmile.gif Rogalskis man pasiule dar pabuti namie, jei galiu kenteti, o jei ne - tai sako, varyk i Trakus. Tai as taip ir padariau. Trakuose buvome 1 val. nakties, mus prieme Vyda ir budinti gydytoja (sorry, bet neatsimenu nei vardo, nei pavardes), kuri pastebejusi vaisiaus tonus ir mane apziurejusi informavo Rogalski, jog jau 4 cm. Tada mane paleido toliau dziaugsmingai laukti. Apie 3 val. pasirode Rogalskis ir apziurejes konstatavo, jog jau 7 cm ir laikas nuteketi vandenims... unsure.gif Nebuvo faina, bet iskentejau ir isejau i VIP palata toliau kaifuoti. Po geros valandos, jau su aptemusia samone nuejau pas Vyda, prasydama vaistu, o ji meiliai manes paklause "kokiu? narkotiku ar siaip?". Ta akimirka pasijutau ismusta is veziu blush2.gif O po poros minuciu atejo Rogalskis ir pasake, kad vaistu jau nebegausiu, nes pavelavau wub.gif ir kad jau pats laikas butu gimdyti. Teko jam paklusti ir po neilgo laiko jau turejau Emilyte:) Zodziu, taip jau isejo, kad pagimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminimu, todel susilaukiau viso personalo sveikinimu ir linkejimu po metu sugrizti ir si veiksma pakartoti g.gif blink.gif biggrin.gif Dabar ir pati manau, kad man, kaip pirma karta gimdanciai visiskai pasiseke ir su priziurinciu personalu ir su pacia gimdymo eiga, nes pagimdziau per 7 val., 20 min o mazoji dukrele (3225 g svorio ir 51 cm ugio) buvo ivertinta 10 balu:)

Tiesa, dar norejau parasyti pora zodziu apie VIP palata: man ji tikrai praverte, nes gimdymo metu as kelis kartus vemiau ir tikrai buciau nespejusi sulakstyti i viesaji tualeta, bet... Nezinau, ar del palyginti del nedidelio palatos ploto, ar del puses, i kuria iseina langai, tomis dienomis, kai mes su vyru ir mazaja ten leidom laika, buvo nezmoniskai karsta, nepedejo nei langu, nei duru atidarymas. Zodziu, prasivedinti ten sunkoka.

Ir baigdama savo ilgiausia zinute fiorumo istorijoje noriu dar karteli visoms padekoti uz sveikinimus ir uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Sveikinimai nuoširdžiausi 4u.gif 4u.gif 4u.gif raganai66
Labai gražus dukrytės vardas wub.gif
Smagu, kad nepabijojai paskutiniu metu čia forume pasirodžiusių gan daug neigiamų atsiliepimų apie Trakų gimdymo namus, pasirinkai teisingą sprendimą - ir viskas praėjo sklandžiai smile.gif

QUOTE(ragana66 @ 2007 08 20, 12:03)
pasidalinti paciais geriausiais ispudziais apie Trakus. Ir dar labai prasau mane itraukti i "Gimdziusiu Trakuose sarasa", dabar galiu buti pilnaverte jo nare:)

Į klubą be abejo būsi tuoj pat įtraukta biggrin.gif
Tik va, nors tu ką daryk, bet šita temelė kažkokia malonesnė, artimesnė, o bendrauti taip, kaip mes norime joje nelabai leidžia moderatoriai verysad.gif nu ale kū padarysi biggrin.gif

Kadangi paskutiniuose pokalbiuose užvirė diskusija apie akušerę Vydą, tai noriu jai išreikšti pagarbą ir dėkingumą aciuks.gif kad patarė kaip susitvarkyti su krūtim po gimdymo, o svarbiausia - kad išmokė TAISYKLINGAI MAITINTI KRŪTIMI KŪDIKĮ. Net labai gerą knygelę tais klausimais, davė atsišviesti.
Taip pat tariu DIDELĮ AČIŪ akušerei Romai, kuriai esant ir gimdžiau ir vėliau buvom VISI 3 (ir MB smile.gif ) prižiūrimi thumbup.gif
Jautėmės geriau, negu mamos prižiūrimi, bet svarbiausia - be jokių ten nereikalingų saldybių smile.gif
Atsakyti
sveikutes trakuose sekmingai gimdziusios!

kazkaip mazeja to laiko iki gimdymo o as vis dvejoju kur pasirinkti... mintys ivairiausios, iki tiek, kad galvoju, gal namie?.. bet paskui ir vel, gal Trakuose...nu padekit kaip nors apsispresti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnelė @ 2007 08 24, 13:45)
Sveikinimai nuoširdžiausi 4u.gif  4u.gif  4u.gif  raganai66
Labai gražus dukrytės vardas  wub.gif
Smagu, kad nepabijojai paskutiniu metu čia forume pasirodžiusių gan daug neigiamų atsiliepimų apie Trakų gimdymo namus, pasirinkai teisingą sprendimą - ir viskas praėjo sklandžiai  smile.gif
Į klubą be abejo būsi tuoj pat įtraukta  biggrin.gif
Tik va, nors tu ką daryk, bet šita temelė kažkokia malonesnė, artimesnė, o bendrauti taip, kaip mes norime joje nelabai leidžia moderatoriai  verysad.gif  nu ale kū padarysi  biggrin.gif

Kadangi paskutiniuose pokalbiuose užvirė diskusija apie akušerę Vydą, tai noriu jai išreikšti pagarbą ir dėkingumą  aciuks.gif kad patarė kaip susitvarkyti su krūtim po gimdymo, o svarbiausia - kad išmokė TAISYKLINGAI MAITINTI KRŪTIMI KŪDIKĮ. Net labai gerą knygelę tais klausimais, davė atsišviesti.
Taip pat tariu DIDELĮ AČIŪ  akušerei Romai, kuriai esant ir gimdžiau ir vėliau buvom VISI 3 (ir MB  smile.gif )  prižiūrimi  thumbup.gif
Jautėmės geriau, negu mamos prižiūrimi, bet svarbiausia - be jokių ten nereikalingų saldybių  smile.gif

o kiek joms sumokėjai? ar čia nemokamai tokios visos geros buvo? Man aktualu labai, lauksiu atsakymo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytedaiva @ 2007 08 27, 13:01)
gal namie?.. bet paskui  ir vel, gal Trakuose...nu padekit kaip nors apsispresti unsure.gif

o kodel kila abejoniu ? Del gimdymo Trakuose ar siaip ligonineje? cool.gif

QUOTE(Llauritta @ 2007 08 27, 13:05)
o kiek joms sumokėjai? ar čia nemokamai tokios visos geros buvo? Man aktualu labai, lauksiu atsakymo wink.gif

atrasiau i AZ mirksiukas.gif

Atsakyti

kazkaip mazeja to laiko iki gimdymo o as vis dvejoju kur pasirinkti... mintys ivairiausios, iki tiek, kad galvoju, gal namie?.. bet paskui  ir vel, gal Trakuose...nu padekit kaip nors apsispresti unsure.gif

Jei čia kalba eina apie tai ar gimdyti ligoninėje Trakuose ar namuose, tai aš esu tik už ligoninę. Kad ir ką sakytų gimdžiusios namuose moterys (na, kad namuose malonesnė, "sava" aplinka, kad namuose nieks neskubina gimdymo ir t.t ir pan.), manęs kažkaip neįtikina jokie komentarai schmoll.gif : ligoninėje gal ir nebus labai maloni aplinka, nebus pridegiota kokių žvakelių ir t.t., bet kad saugiau ten tiek būsimai mamai gimdyt, tiek vaikeliui gimt, tai jau 100 proc. Juk niekada nežinai, kaip baigsis prasidėjęs gimdymas, ar nesustos kada gimdymo veikla, ar plyši ar ne ir pan. Trakų ligoninėje tikrai būsi prižiūrėta, apžiūrėta ir bus tavimi ir vaikeliu deramai pasirūpinta. Na, bet čia mano tokia nuomonė ax.gif O dėl skaitinamųjų ir kitų medikamentų naudojimo, tai ir ligoninėje niekas taves be reikalo neskubins - ten labiau propaguojamas naturalus (kiek leidžia aplinkybės) gimdymas thumbup.gif , kas labai svarbu ateinančio vaikelio būsimai sveikatai wub.gif
Atsakyti

kazkaip mazeja to laiko iki gimdymo o as vis dvejoju kur pasirinkti... mintys ivairiausios, iki tiek, kad galvoju, gal namie?.. bet paskui  ir vel, gal Trakuose...nu padekit kaip nors apsispresti unsure.gif

Man atrodo, kad gimdymas namuose Lietuvoje ir kokioj Olandijoj labai skiriasi. Filmuke teko matyti, kad Olandijoje ta pati akusere priziuri nesciaja visa nestumo laika ir pati priima gimdyma namuose, netgi atsigabena siokia tokia aparatura, kad butu galima sekti gimdymo eiga. Susidare ispudis, kad netgi budi komanda, kuri iskilus sunkumams greit pristatytu gimdyve i ligonine. Vat toks gimdymas namuose ir man atrodytu saugus... O Lietuvoj gimdyt namuose tai nerizikuociau, nes niekad negali zinot, kaip viskas pasisuks.. Mano atveju pagal prognozes turejau skalndziai pagimdyti pati, o isejo visiskai kitaip.. Gimdant gali tapti lentingomis ir kelios minutes, o kol dar atvaziuotu greitoji pagalba... g.gif

O Trakuose isties mes jautemes kaip namie... Zvakiu ir smilkalu nebuvo, bet zmogiskos silumos ir atidumo tikrai netruko thumbup.gif p. s. o akuserems mes nieko nemokejom..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 28 rugpjūčio 2007 - 17:50