Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose III

QUOTE(picea @ 2007 10 15, 21:18)
Man buvo problemos su maitinimu, nu niekaip neišėjo to teisingai padaryt. Tai nepasakyčiau, kad kam tenai buvo įdomu. Dėkui vienai akušerei, kuri matyt jau pamačiusi neviltį mano veide, atėjo ir gal pusę valandos kankino mane, vaiką ir pati kankinosi, bet jos dėka aš nors kažkiek galėjau maitint. Gaila vardo nepamenu, tokia rūstaus veido ir nekalbi.

Man irgi neišėjo iš pradžių... Bet pagalbos sulaukdavau - arba pati akušerė užsukdavo, išgirdusi, kad vaikas verkia, arba siųsdavau vyrą, kad parvestų smile.gif O kartą skaičiau koridoriuj plakatus apie žindymą, tai viena akušerė pamatė ir davė pasiskaityti apie tai kažkokių atšviestų lapų smile.gif Jei iškils kokių sunkumų, būtinai prašykit pagalbos. Dabar ne į temą, bet vienos draugės VGN visą naktį prarėkė, ir niekas neatėjo, o ji viena buvo, bijojo jį palikt... Tai čia tik vienas pavyzdys... Nesakau, Trakuose gal ir ne šventosios dirba smile.gif gal ir rūsčiais veidais pasitaiko smile.gif bet tikrai didesnė tikimybė sulaukti pagalbos, bent jau man taip pasirodė.

QUOTE(picea @ 2007 10 18, 17:59)
Gerai, kad aš nenorėjau epidūro, net nepagalvojau, kad Trakuose gali būti problematiška jį gaut  doh.gif . Na bet aš epidūro labiau bijojau nei gimdymo skausmų  lotuliukas.gif . O skatinančius į patį gala pasiūlė gydytoja, matyt matė, kad reikia.

Aš irgi epidūru visai nesidomėjau. Nors anksčiau rašiau, kad skausmas buvo baisus, bet nesigailiu, kad gimdžiau be epidūro, ir jei gimdysiu antrą kartą, tai tikrai be epidūro thumbup.gif Skatinamųjų ir man prireikė, nes gimdymo veikla visai sustojo... Iš pradžių tai buvo visai nieko lotuliukas.gif Užeina sąrėmis, vyras pamasažuoja, ant kamuolio pasisupu, ir vėl viskas gerai smile.gif bet jau paskui... verysad.gif Toms, kurios abejoja, siūlyčiau dar kartą pasvarstyti... Juk nėra tas epidūras toks nekaltas... Aš skausmo apskritai bijau (o akušerė po gimdymo pasakė - "įsivaizduoju, kaip jums turėjo skaudėti". Nes pabaiga komplikuota buvo), bet va kažkaip iškenčiau doh.gif Tai juk baigtinis dalykas, nesitęsia be galo. Aišku, jei tikiesi, kad epidūras tikrai bus, o jo negauni, tai visai kas kita...

Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2007 10 19, 12:09)
Man irgi neišėjo iš pradžių... Bet pagalbos sulaukdavau - arba pati akušerė užsukdavo, išgirdusi, kad vaikas verkia, arba siųsdavau vyrą, kad parvestų  smile.gif O kartą skaičiau koridoriuj plakatus apie žindymą, tai viena akušerė pamatė ir davė pasiskaityti apie tai kažkokių atšviestų lapų  smile.gif Jei iškils kokių sunkumų, būtinai prašykit pagalbos. Dabar ne į temą, bet vienos draugės VGN visą naktį prarėkė, ir niekas neatėjo, o ji viena buvo, bijojo jį palikt... Tai čia tik vienas pavyzdys... Nesakau, Trakuose gal ir ne šventosios dirba  smile.gif gal ir rūsčiais veidais pasitaiko  smile.gif bet tikrai didesnė tikimybė sulaukti pagalbos, bent jau man taip pasirodė.
Aš irgi epidūru visai nesidomėjau. Nors anksčiau rašiau, kad skausmas buvo baisus, bet nesigailiu, kad gimdžiau be epidūro, ir jei gimdysiu antrą kartą, tai tikrai be epidūro  thumbup.gif Skatinamųjų ir man prireikė, nes gimdymo veikla visai sustojo... Iš pradžių tai buvo visai nieko  lotuliukas.gif Užeina sąrėmis, vyras pamasažuoja, ant kamuolio pasisupu, ir vėl viskas gerai  smile.gif bet jau paskui...  verysad.gif Toms, kurios abejoja, siūlyčiau dar kartą pasvarstyti... Juk nėra tas epidūras toks nekaltas... Aš skausmo apskritai bijau (o akušerė po gimdymo pasakė - "įsivaizduoju, kaip jums turėjo skaudėti". Nes pabaiga komplikuota buvo), bet va kažkaip iškenčiau  doh.gif Tai juk baigtinis dalykas, nesitęsia be galo. Aišku, jei tikiesi, kad epidūras tikrai bus, o jo negauni, tai visai kas kita...

as manau, epidiuras nera blogai, tikrai nepakenks nei vaikui, nei mamai. As turiu 2 vaikus, pirma gimdziau su epidiuru viskas ok thumbup.gif , o antra papuoliau be epidiuro, nors tariausi is anksto, buvo siaubinga man , pasijutau kaip viduramzyje verysad.gif
Atsakyti
[quote=Raimonda36,2007 10 19, 12:25]
as manau, epidiuras nera blogai, tikrai nepakenks nei vaikui, nei mamai.

cia ne nuomones klausimas. paklauskit gydytoju, ka jie apie ta epidura pasakys. nors gal ir gydytojai turi skirtingas nuomones g.gif
man buvo isaiskinta, kad tai blogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 10 19, 12:25)
as manau, epidiuras nera blogai, tikrai nepakenks nei vaikui, nei mamai.

cia ne nuomones klausimas. paklauskit gydytoju, ka jie apie ta epidura pasakys. nors gal ir gydytojai turi skirtingas nuomones  g.gif
man buvo isaiskinta, kad tai blogai smile.gif

Aš žinau tiek:
mamai epidūras - aišku gerai, nes panaikina skausmus, mama gerai jaučiasi ir gali atsipūsti. Bet vaikui epidūras nėra gerai, kadangi mama nepajunta, kada vyksta sąrėmiai, nejausdama jų negali reguliuoti vaikelio slinkimo gimdymo takais ir t.t.
Na, bent jau tiek esu girdėjusi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 19 spalio 2007 - 14:08
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 10 19, 15:07)
Aš žinau tiek:
mamai epidūras - aišku gerai, nes panaikina skausmus, mama gerai jaučiasi ir gali atsipūsti. Bet vaikui epidūras nėra gerai, kadangi mama nepajunta, kada vyksta sąrėmiai, nejausdama jų negali reguliuoti vaikelio slinkimo gimdymo takais ir t.t.
Na, bent jau tiek esu girdėjusi g.gif

aha, aš ir tą patį smile.gif
bet dar ir tai, kad jis kaip vaistas turi kažkokį poveikį vaikui, ir mamai taip pat. gal tik "plika akim" nesijaučia. kaip ir visa kita chemija, kurią vartojam.
Atsakyti
Na, mano žinios apie epidūrą irgi fragmentiškos smile.gif Aš dar esu girdėjusi, kad nemažai moterų po to skundžiasi nugaros skausmais (turiu omeny, ne dieną ir ne dvi). Dėl sąrėmių nejautimo - kai kurios sako, kad viską jautė, o kai kurios iš tikrųjų nejautė (o tai, kaip jau rašė Vilmoshka, nėra gerai). Dažniau prireikia skatinamųjų; dažniau prireikia mechaninių priemonių ištraukti vaisiui. Na, bet ne visada taip būna... Šiaip tai, manyčiau, kiekvienos moters asmeninis reikalas, gimdyti su epidūru ar be jo, bet sakyti, kad tai 100% nekenksminga, nėra teisinga. Jei jau tai būtų absoliučiai nekaltas dalykas, tai mes visos turbūt ir gimdytume su nuskausminimu. Nemanau, kad kas nors norėtų kentėti gimdymo skausmus dėl jų pačių, vien tam, kad kentėti smile.gif Arba kad gydytojai rekomenduotų gimdyti natūraliai dėl tos priežasties smile.gif
Čia gal mes ne visai į temą su tuo epidūru, bet jau kad buvo užvesta kalba apie Trakų natūralistus smile.gif
Atsakyti
Aplamai tai aš už Trakus, ne prieš thumbup.gif . Ir už rūstaus veido, bet realiai padedančias akušeres, o ne už besišypsančias lapes, kurioms iš tikrųjų dzin gun_bandana.gif
Atsakyti
cia dar ne i tema, bet apie epidura: man dare su pirmu, nes cezaris (VGN), tai jau vien kol pataike, ismale stuburo kanala ( ne sventieji puodus lipdo), o paskui skaudejo galva 2 paras, tai tipo normalu, o paskui nugara puse metu. kaip velnias kryziaus, bijau to epiduro, nes dar kai duria, turi sedet susirietusi i kamuoli ir nejudeti ( o ka, jeigu saremiai?)
ir dar vienas mane operavusio gydytojo atsiliepimas apie gimdancia su epiduru, sako, guli kaip varle, ir dirbk uz ja, gimdyk...
Atsakyti
Prieš savaitę pagimdžiau laimingai Trakuose. Apie ligoninę galiu pasakyti tik gera - esu labai dėkinga mane prižiūrėjusiems ir gydytojams, ir visam likusiam personalui. Tiesą sakant, tokio draugiško ir žmoniško personalo dar niekur nesu mačiusi ir net neįsivaizdavau, kad Lietuvoje apskritai taip gali būti... Po AK patirties su pirmu vaikeliu, jauciaus kaip rojuj... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aistushka @ 2007 10 21, 12:45)
Prieš savaitę pagimdžiau laimingai Trakuose. Apie ligoninę galiu pasakyti tik gera - esu labai dėkinga mane prižiūrėjusiems ir gydytojams, ir visam likusiam personalui. Tiesą sakant, tokio draugiško ir žmoniško personalo dar niekur nesu mačiusi ir  net neįsivaizdavau, kad Lietuvoje apskritai taip gali būti... Po AK patirties su pirmu vaikeliu, jauciaus kaip rojuj...  tongue.gif

smagu, kad tokie įspūdžiai wub.gif Kas gimė? bigsmile.gif Ai, sveikinu, bet kuriuo atveju 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tooraa: 21 spalio 2007 - 13:47
sveikinu aistushka !!! 4u.gif

labai malonu girdet tokius atsiliepimus. nors man nereikia sokinejimo, bet zmoniskumo VGN tikrai truko...
ar daug buvo gimdyviu tuo metu kai gimdei? ar buvai viena palatoj po gimd? papasakok daugiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytedaiva: 21 spalio 2007 - 20:37
QUOTE(aistushka @ 2007 10 21, 11:45)
Prieš savaitę pagimdžiau laimingai Trakuose. Apie ligoninę galiu pasakyti tik gera - esu labai dėkinga mane prižiūrėjusiems ir gydytojams, ir visam likusiam personalui. Tiesą sakant, tokio draugiško ir žmoniško personalo dar niekur nesu mačiusi ir  net neįsivaizdavau, kad Lietuvoje apskritai taip gali būti... Po AK patirties su pirmu vaikeliu, jauciaus kaip rojuj...  tongue.gif

Aš irgi sveikinu tave ir tavo vaikelį - laimingai išnešiojus ir pagimdžius. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti