Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Trakuose III

QUOTE(rasskka @ 2007 10 29, 15:36)
As dabar bandau apsispresti tarp Traku ir VGN.. Bet kazkaip vis nusveria Trakai. Nors mano vyra gasdina atstumas, nes gyvename Vilniujen ir teks gimdyti gruodzio paciom paskutinem dienom, arba sausio pirmom.
g.gif

Jau visos parašė, bet ir aš dar pridėsiu... smile.gif
Atstumai ir Vilniuje atstumai, o jei dar kamštis....

Iki to laiko pasibandykite kelią (yra ne vienas), pažiūrėkit, kiek užtrunkat nuvažiuodami, per kur patogiau jums būtų važiuoti.
O, be to, tik labai retai gyvenime būna taip, kaip filmuose rodo biggrin.gif - aaa, suskaudo truputį, ooooo, bėėėėgaaaaam visiiiiiii, greičiau-greičiau-greičiau..... biggrin.gif Nieko panašaus. smile.gif (o dar ypatingai, jei kalbame apie pirmą gimdymą)
Mums kai gydytoja po apžiūros pasakė važiuot į Trakus - gimdom jau, tas buvo apie 22 val., tai grįžę namo daiktų pasiimt, dar ramiai vyrui bulves kepėm... biggrin.gif prisėdau prie interneto "kolegėms" žinutę palikt... ir t.t. Ligoninėje buvom apie pusę pirmos tik. wink.gif JEI vandenys nenubėgo, sąrėmių pradžią kuo ramiausiai galima ir namuose arba mašinoje važiuojant išlaukti. BEJE, mašininė "vibracija" dar duoda ir gerą efektą kaklelio atsidarinėjimo procese. wink.gif (Galvos neguldau, bet Šemetos kursuose taip sako.... smile.gif ) Tai dar galima ir porą papildomų ratų žvyrkeliais prasukt. biggrin.gif;)
Žodžiu, tik be panikos. Vidinė ramybė ir "išorinis" humoras važiuojant gimdyt - pats tas. thumbup.gif
Sėkmės.
Atsakyti
Na ir mes suspėjom smile.gif Akušerė net nusiuntė vyrą į kavinę pavalgyti (ir dar į vaistinę - nusipirkti vienkartinio kostiumo biggrin.gif į gimdyklą, nes nepasirūpinom iš anksto), ir sakė neskubėti smile.gif (aš tuo tarpu pagulėjau su tuo garsiai tiksinčiu aparatu, paskui klizma blush2.gif , dušas smile.gif )
Tai aišku, kad kai pirmas gimdymas, tikrai nereikia skubėti. Tą aš žinojau, bet vis tiek tas atstumas truputį baugino... galvojau, o jei kas nors negerai... (na, čia jau man būdinga unsure.gif ). Bet jau kai apsisprendėm, kad gimdysim Trakuose (gerai, kad vyras šaltesnių nervų, tai įkalbėjo biggrin.gif ), tai nebesukau galvos, tiesiog tikėjau, kad viskas bus gerai... Galų gale, jei jau kažkoks ekstremalus atvejis, tai, kaip Žuvelė rašė, - viskas likimo rankose. Niekad 100% neapsidrausi.
Papildyta:
mes išvažiavom iš Vilniaus, kai sąrėmiai buvo kas 5 min. Nors kursuose sakė, kad reikia važiuot, kai jau būna kas 3-4. Bet kadangi kamščiai jau tuoj turėjo prasidėti, na ir dar tas atstumas biggrin.gif , tai nelaukėm.
Atsakyti
Na, aš atstumą paminėjau dėl kitų priežasčių - jei mažučiui kažkas negerai ir reiktų vežti į Vilnių...
Atsakyti
Dieve, kaip aš linkiu visoms besiruošiančioms gimdyti ir sau palinkėti kuo sklandesnio nėštumo ir gimdymo 4u.gif O toms, kurios pagimdė, linkiu sveikatos joms ir jų vaikeliams. Imkit po balioną 4u.gif
Tikiuosi, kad visoms, susiruošusioms gimdyti Trakuose (ir ne tik), viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 30 spalio 2007 - 14:02
Oi aciu aciu visom uz grazius paraginimus ir patarimus. rolleyes.gif

Gal galite apsviesti kokie ten gydytojai? Pas ka kreiptis? Su kuo tartis?
Atsakyti
QUOTE(rasskka @ 2007 10 30, 18:16)
Oi aciu aciu visom uz grazius paraginimus ir patarimus.  rolleyes.gif

Rasskka, įtariu dar kol kas turi laikelio laisvo wink.gif, paskirk valandėlę ir paskaitinėk šią temą nuo pradžių - manau, laaabai daug atsakymų ir geros info rasi, o jei dar liks klausimų, tikrai bandysim papildyt. wink.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
noreciau pasiteirauti ar yra patirties, gindžiusiu per sventes?
Kadangi planuojamas gimdymas per kaledu ir naujuju metu sventes
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2007 10 30, 14:11)
Na, aš atstumą paminėjau dėl kitų priežasčių - jei mažučiui kažkas negerai ir reiktų vežti į Vilnių...

Aš taip ir supratau ir pati tą patį turėjau omeny, sakydama "ekstremalus atvejis". O dėl atstumo į priekį jaudinausi tik iš pradžių - galvojau, o jei koks eismo įvykis... Bet juk kelias Trakai- Vilnius - ne koks žvyrkelis laukuose, kur negalėtum prisišaukti pagalbos. O ir Vilniuj gali užstrigti.
Atsiprašau, kad aš vis apie tą patį... Na aš tik noriu pasakyti, kad visai be reikalo buvo mano pergyvenimai smile.gif (čia toms, kur abejoja dėl atstumo smile.gif )

QUOTE(Vilmoshka @ 2007 10 30, 15:01)
Dieve, kaip aš linkiu visoms besiruošiančioms gimdyti ir sau palinkėti kuo sklandesnio nėštumo ir gimdymo 4u.gif O toms, kurios pagimdė, linkiu sveikatos joms ir jų vaikeliams. Imkit po balioną 4u.gif
Tikiuosi, kad visoms, susiruošusioms gimdyti Trakuose (ir ne tik), viskas bus gerai thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Olga_P @ 2007 10 31, 10:57)
Sveikos, merginos,
noreciau pasiteirauti ar yra patirties, gindžiusiu per sventes?
Kadangi planuojamas gimdymas per kaledu ir naujuju metu sventes

Man buvo numatytas terminas vasario 16, o šiemet tai buvo ketvirtadienis, ir keturios laisvos dienos. Irgi buvo visokių minčių. Bet kaip dievas davė, pagimdžiau tik vasario 22 lotuliukas.gif . Manau, jei esi su kuo nors susitarusi, tai atvažiuos ir per šventes, o jei nesitari - tai koks skirtumas, vis tiek budintis gydytojas visada yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picea: 31 spalio 2007 - 21:16
QUOTE(rasskka @ 2007 10 30, 17:16)

Kiek zinau visi gydytojai Trakuose neblogi. Pasiskaityk foruma nuo pradziu ir gausi daug naudingos informacijos (as taip dariau kai buvau nestuke.gif ). Bent jau as su niekuo nesitariau, nuvaziavau apsiziureti is pradziu, o kai atejo gimdymo terminas nuvykusi patekau pas budinti gydytoja. Visi su manim elgese gerai thumbup.gif ir tuomet nusprendziau, kad tartis neverta pas ka pakliusiu ir bus gerai. Bet cia jau tau spresti tartis ar ne smile.gif . Patarciau pirma nuvaziuoti ir susipazinti su aplinka, patikek manim tai labai daug ka duoda (pajunti atmosfera, nuotaika, zinai ko tiketis, gali uzduoti klausimus, i kuriuos bus atsakyta) tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(deluxe @ 2007 10 31, 22:01)
Kiek zinau visi gydytojai Trakuose neblogi. Pasiskaityk foruma nuo pradziu ir gausi daug naudingos informacijos (as taip dariau kai buvau nestuke.gif ). Bent jau as su niekuo nesitariau, nuvaziavau apsiziureti is pradziu, o kai atejo gimdymo terminas nuvykusi patekau pas budinti gydytoja. Visi su manim elgese gerai thumbup.gif  ir tuomet nusprendziau, kad tartis neverta pas ka pakliusiu ir bus gerai.  Bet cia jau tau spresti tartis ar ne  smile.gif . Patarciau pirma nuvaziuoti ir susipazinti su aplinka, patikek manim tai labai daug ka duoda (pajunti atmosfera, nuotaika, zinai ko tiketis, gali uzduoti klausimus, i kuriuos bus atsakyta) tongue.gif

deluxe, primink, pas ką tu gimdei ir kaip visumoj tau Trakuose? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 11 05, 14:09)
deluxe, primink, pas ką tu gimdei ir kaip visumoj tau Trakuose? mirksiukas.gif

man gavosi taip, kad patekau pas viena gydytoja, gimdziau pas kita, o galiausiai leliuka mano prieme jie abudu smile.gif Tai gydytojai K.Kalinauskis ir Psevluckiene. Jie man thumbup.gif O akuseres irgi dvi turejau, nes pamainos keitesi biggrin.gif
Labai esu patenkinta, kad gimdziau Trakuose ir jei sumastysim (ateity) tureti dar vaikiuka, tai tik ten ir gimdysiu smile.gif
Atsakyti