Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

QUOTE(Klajokle @ 2008 02 05, 16:17)
Su vyru draugiskai susitarem,kad jis kas menesi mokes (alimentus) dukrai(3m) po 300lt.Bet db kai viskas pabrango galvoju gal daugiau turetu moketi? g.gif Gyvena uzsienyje ir gerai uzdirba.As nedirbanti.
Ir dar,kaip itvirtint ta susitarima ateiciai,kad nesugalvotu kada nebemoketi... g.gif

niekada zodziu tokiu dalyku netvirtinciau g.gif yra tam teismas ir tada ramus kaip belgas buciau 4u.gif nes nezinai kada saus tiems diedams i galva ir nemokes lituku verysad.gif o kam tada pasiskusi g.gif niekam doh.gif reik viska itvirti formaliai
Atsakyti
Pagal įstatymus (CK, Socialinės apsaugos įvairūs aktai, Konstitucinio teismo nutarimai) - alimentai mokami teismo sprendimu kol vaikas mokosi dieninio skyriaus aukštojo ar aukštesniojo mokslo įstaigije, bet ne ilgiau, negu jam sukaks 24 metai.
draugiškas susitarimas - puikus dalykas. bet privalomąją galia turi tik tiesmo sprendimas. mano draugei iš tokio draugiško susitarimo tėtis pamiršta sumokėti alimentus. kaip bebūtų gaila...
Atsakyti
QUOTE(slyvadt @ 2008 02 12, 02:57)
Pagal įstatymus  (CK, Socialinės apsaugos įvairūs aktai, Konstitucinio teismo nutarimai) - alimentai mokami teismo sprendimu kol vaikas mokosi dieninio skyriaus aukštojo ar aukštesniojo mokslo įstaigije, bet ne ilgiau, negu jam sukaks 24 metai.
draugiškas susitarimas - puikus dalykas. bet privalomąją galia turi tik tiesmo sprendimas. mano draugei iš tokio draugiško susitarimo tėtis pamiršta sumokėti alimentus. kaip bebūtų gaila...

va tame ir beda g.gif kad jie draugiskai susitare greit pamirsta viska ax.gif doh.gif reikalinga teismo nutartis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 02 10, 15:38)
O iš ko tamsta gyvenat?

O is ko gyvena "teciai", nemokantys alimentu, nes neva nedirbantys desimtmeciais? mirksiukas.gif Ir badu nemirsta, bjaurybes. Nesuvokiama umn.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(slyvadt @ 2008 02 12, 02:57)
Pagal įstatymus  (CK, Socialinės apsaugos įvairūs aktai, Konstitucinio teismo nutarimai) - alimentai mokami teismo sprendimu kol vaikas mokosi dieninio skyriaus aukštojo ar aukštesniojo mokslo įstaigije, bet ne ilgiau, negu jam sukaks 24 metai.

Pasenusios zinios... Jau tetis nebeprivalo islaikyti besimokancio aukstosiose dieninese mokslo istaigose, kol jam sukaks 24, tik iki 18m, nebent pats tetis butu labai supratingas ir pats remtu vaika. Arba pats vaikas , jau pilnametis, kol mokosi, pasiduotu i teisma del islaikymo.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 02 10, 13:38)
O iš ko tamsta gyvenat?
Išlaikymo dydžio klausimus nagrinėja (arba tvirtina) teismai.

laikinai nedirbanti.Db yra kas islaiko.
Papildyta:
Vyras baisiai bijo,kad nereiketu pagal alga alimentus moketi,nes uzdirba nemazai.Ta suma nustato teismas ir tuo atveju,jei mes ir susitare?
Atsakyti
QUOTE(Klajokle @ 2008 02 13, 18:31)
laikinai nedirbanti.Db yra kas islaiko.
Papildyta:
Vyras baisiai bijo,kad nereiketu pagal alga alimentus moketi,nes uzdirba nemazai.Ta suma nustato teismas ir tuo atveju,jei mes ir susitare?

kiek paprasysi tiek nustatys 4u.gif maziau kaip 135lt tikrai ne ax.gif tai koks jis tevas jei gailisi vaikui litu?o gal tu gailiesi kad vargsui neliks ant duonos? blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2008 02 13, 20:25)
kiek paprasysi tiek nustatys  4u.gif maziau kaip 135lt tikrai ne  ax.gif tai koks jis tevas jei gailisi vaikui litu?o gal tu gailiesi kad vargsui neliks ant duonos? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Gerai butu,jei nustatytu tiek ,kiek prasai.Pagal civ.kodeksa,vienam vaikui turi tekti 800 litu:abiems tevams=400 litu is tecio.Gali buti dar atsizvelgta i tai,kas daugiau uzdirba ir tas daugiau moka.Bet iprastai buna apie 300 litu.Jei vaiku daugiau nei 1,suma kiekvienam vaikui mazeja.
Atsakyti
QUOTE(Jurgyyyta @ 2008 02 13, 17:25)
kiek paprasysi tiek nustatys  4u.gif maziau kaip 135lt tikrai ne  ax.gif tai koks jis tevas jei gailisi vaikui litu?o gal tu gailiesi kad vargsui neliks ant duonos? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

nu nee,man 135 niekaip neuztenka...net uz darza sumeket neiseitu blink.gif
Tiesiog taip susitarem ir nenoriu pyktis su juo.paskui dar isvis liksiu rimtai su 135lt blink.gif blink.gif
Jis vis kartoja,kad vaikui jam nieko negaila,bet elgiasi visai priesingai.Jis sako"jei zinociau,kad tie lt isleidziami tik vaikui,tai ir daugiau nebutu gaila".Nu man tai juokinga istikro unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klajokle: 14 vasario 2008 - 10:56
QUOTE(Klajokle @ 2008 02 14, 11:53)
nu nee,man 135 niekaip neuztenka...
Jis vis kartoja,kad vaikui jam nieko negaila,bet elgiasi visai priesingai.Jis sako"jei zinociau,kad tie lt isleidziami tik vaikui,tai ir daugiau nebutu gaila".Nu man tai juokinga istikro unsure.gif

Zinok,visi taip sako- visos mamytes tau gali ta papasakoti.Tie ex isivaizduoja,kad pinigelius isleidi su kitu kandidatu i brangiausiuosius biggrin.gif ,o vaikui nieko nereikia-nei valgyti,nei rubu,nei batu.
Tegul duoda tuos pinigelius,o salia surasyk sarasa,ko dar reikia-dviracio,rubu,batu,lovos,patalynes ir t.t. ir pasakyk,kad jo duotu pinigeliu neuztenka tiems dalykams.Arba tegul moka uz darzeli ir papildoma ugdyma
Atsakyti
QUOTE(Rudeneja @ 2008 02 13, 14:41)
O is ko gyvena "teciai", nemokantys alimentu, nes neva nedirbantys desimtmeciais?  mirksiukas.gif Ir badu nemirsta, bjaurybes. Nesuvokiama  umn.gif  tongue.gif

Juos islaiko mamytes arba nuo meiles apspangusios durneles (ir as tokia buvau doh.gif ),jei is tikruju nedirba.Mano ex Nr.1 taip nedirbo 13 metu-po mamytes sparneliu sedejo,Sri Aurobindo skaite ir medituodavo parom. Kol as,tokia bjaurybe,su 18.000 skola nepagrasinau kalejimu.Dabar yra pretekstas sneketi,kokios tos bobos bjayrybes,paskutines kelnes atima... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

permečiau visą temelę, bet tikslaus atsakymo ir neradau. O jei praleidau tai labai atsiprašau.

Norėčiau sužinoti į ką kreiptis, jog gauti pažymą apie tėvo sumokėtus elementus vaikui.

Kai dirbo pervedinėjo darbovietė, o kai nedirbdavo siūsdavo perlaidas paštu.

Labai reikia šiuos pažymos, o pažįstami sako, jog reikia eiti per darbovietes ir prašyti. Nejau taip iš tikrųjų yra, o jei gyventų kitam mieste... g.gif
Atsakyti