Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

QUOTE(laurinute @ 2008 10 02, 11:57)
Mano situacija kitokia tevas lietuvis bet ieskoti reikejo uzsienyje ax.gif pirmiausiai kreipkis i savo miesto savivaldybe pas nemokama teisininka.Deklaruosi uz 2008 m pajams jie tau pasakys ar priklauso nemokamas teisininkas ar ne.Jei pajamos mazos gausi advokata o jie zino visokiu gudrybiu ir sutvarkys,bent jau patars ax.gif

dėkui 4u.gif bandysiu kažką daryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ladybird77777 @ 2008 10 02, 19:12)
dėkui 4u.gif bandysiu kažką daryti ax.gif

butinai per galva niekas neduos drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki.as esu netekejus,turiu sunu,pavarde mano,nors tevas pripazino tevyste,bet kartu nebunam,as ji padaviau alimentu,paprasiau,kad moketu 500lt per men.bet jis nesutinka,nori moket tik 350lt,as turiu teise per 2savaites uzprotestuot,bet nezinau kaip elgtis,ar nebus taip,kad poto teismas priteis dar maziau,jei jis pasidarys darbe minimuma ir tada gausiu dar maziau.vaikas juk auga kaip ir jo lukesciai,tuoj eis i darzeli,tai nemanau,kad uzteks man ji islaikyt uz tiek,ir taip pusantru metu auginau viena sunu,jis neprisidejo.beto as ieskini parasiau,kad sumoketu uz praejusi laika,tai jei po 500lt,tai gaunas 7500lt,bet jis nori sumoket,tik 1950lt.nu tikiosi patarsit kaip elgtis,isanksto aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indreee @ 2008 10 11, 22:14)
sveiki.as esu netekejus,turiu sunu,pavarde mano,nors tevas pripazino tevyste,bet kartu nebunam,as ji padaviau alimentu,paprasiau,kad moketu 500lt per men.bet jis nesutinka,nori moket tik 350lt,as turiu teise per 2savaites uzprotestuot,bet nezinau kaip elgtis,ar nebus taip,kad poto teismas priteis dar maziau,jei jis pasidarys darbe minimuma ir tada gausiu dar maziau.vaikas juk auga kaip ir jo lukesciai,tuoj eis i darzeli,tai nemanau,kad uzteks man ji islaikyt uz tiek,ir taip pusantru metu auginau viena sunu,jis neprisidejo.beto as ieskini parasiau,kad sumoketu uz praejusi laika,tai jei po 500lt,tai gaunas 7500lt,bet jis nori sumoket,tik 1950lt.nu tikiosi patarsit kaip elgtis,isanksto aciu smile.gif

visada geriausia abipusis susitarimas mirksiukas.gif
500lt realu prisiteist jei jis daugiau neturi vaiku, seimos, islaikytiniu ir t.t. bei gaunamos pajamos i rankas 1500lt ir daugiau, vaika turi islaikyt abi puses wub.gif jei jo atlyginimas nera rodomas as geriau sutikciau su 350, o veliau laikui begant paduociau padidinimui (t.y. persiteisciau)
ka pataria tavo advokatas, vis tiek jis turi didesne teismu praktika.... g.gif
Atsakyti
Sakykite o tai galima prisiteisti dar kartą, na padidinti alimentus?
Bet mano atveju jis nemoka ir tų 125Lt dabar, tai ar man verta juos teistis
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2008 10 14, 18:11)
Sakykite  o tai galima prisiteisti dar kartą, na padidinti alimentus?
Bet mano atveju jis nemoka ir tų 125Lt dabar, tai ar man verta juos teistis

zinoma, kad galima pasididinti, o jei nemoka kreipkites i anstolius kad isieskotu is jo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistute @ 2008 10 14, 19:32)
zinoma, kad galima pasididinti, o jei nemoka kreipkites i anstolius kad isieskotu is jo wink.gif

Tai kad viskas ir yra pas anstolius, o jie nieko man nemoka. Nes atceit jis niekur nedirba ir jokių pajamų neturi. Nors tikrai žinau kad dirba gerai apmokamą darbą.
Tai vat ir galvoju ar man verta tada tuos pinigėlius pasididinti. Tik auks didesnė skola, o naudos man tai jokios.
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2008 10 14, 21:25)
Tai kad viskas ir yra pas anstolius, o jie nieko man nemoka. Nes atceit jis niekur nedirba ir jokių pajamų neturi. Nors tikrai žinau kad dirba gerai apmokamą darbą.
Tai vat ir galvoju ar man verta tada tuos pinigėlius pasididinti. Tik auks didesnė skola, o naudos man tai jokios.

Kreipkitės į vaikų išlaikymo fondą 4u.gif Ir didinkitės išlaikymo dydį, vaikų išlaikymo fondas moka iki 195 lt už vieną vaiką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2008 10 14, 19:25)

na ir gerai lai auga skola, vis tiek jis ja privales ismoket mirksiukas.gif ji niekur nedings... o jei zinot kur dirba, informuokit antstolius reikalai pajudes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2008 10 14, 20:25)

Paskaiciuokit,kiek yra skolos ir paduokit i teisma uz piktybiska vengima islaikyti vaika.Maniskis,kai pakvipo Pravieniskemis,kita diena isidarbino,dabar moka 70% atlyginimo kas menesi.Jei sveikas,darbingas,privalo islaikyti vaika.
O pinigelius tikrai verta pasididinti,tegul auga didesne skola,vis vien kada nors tures atiduoti.Be to ,jei nemoka,kreipkites i vaiko islaikymo fonda,gausite 1-1,5 MGL kiekviena menesi tvarkingai.
Indree,nesutikit su mazesne nei 500 lt suma-dabar skaiciuojama taip:800 lt(minimalus menesinis atlyginimas) dalijamas i 2 dalis-bent 400 turetumet gauti.Bet geriau prasyti daugiau ir teismo metu truputi nusileisti negu sutikti su mazesne suma ,o po to didinti-tada vel viskas is naujo.
Jei galit,irodykit,kiek isleidziat vaikui ir kodel reikia 500 lt.Dar paziurekit kitoj temoj "Kaip issireikalauti alimentu"http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=362213&st=0
,ten merginos siule vaiko poreikiu lentele,atrodo,3 temoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 15 spalio 2008 - 18:29
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 10 15, 18:21)
Paskaiciuokit,kiek yra skolos ir paduokit i teisma uz piktybiska vengima islaikyti vaika.Maniskis,kai pakvipo Pravieniskemis,kita diena isidarbino,dabar moka 70% atlyginimo kas menesi.Jei sveikas,darbingas,privalo islaikyti vaika.
O pinigelius tikrai verta pasididinti,tegul auga didesne skola,vis vien kada nors tures atiduoti.Be to ,jei nemoka,kreipkites i vaiko islaikymo fonda,gausite 1-1,5 MGL kiekviena menesi tvarkingai.
Indree,nesutikit su mazesne nei 500 lt suma-dabar skaiciuojama taip:800 lt(minimalus menesinis atlyginimas) dalijamas i 2 dalis-bent 400 turetumet gauti.Bet geriau prasyti daugiau ir teismo metu truputi nusileisti negu sutikti su mazesne suma ,o po to didinti-tada vel viskas is naujo.
Jei galit,irodykit,kiek isleidziat vaikui ir kodel reikia 500 lt.Dar paziurekit kitoj temoj "Kaip issireikalauti alimentu"http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=362213&st=0
,ten merginos siule vaiko poreikiu lentele,atrodo,3 temoj.

na pagal teismu praktika 1 vaikui tikrai nera paprasta prisiteist didele suma(siai dienai realu 350lt, jei gaunamas minimumas, nes i rankas iseina ~660lt, o jei jis dar turi daugiau vaiku, tai dar sudetingiau) yra tikrai daug faktoriu mirksiukas.gif taip kad visada yra geriausia abipusio susitarimas, tik zinoma saziningas wub.gif
as asmeniskai, niekada nesiteisciau per prievarta, nes tikrai nenoreciau kad uzaugus vaikams jiems reiktu priverstinai islaikyt teva (nes jis gali prisiteist pagalba ir islaikyma pagal CK)
Atsakyti
QUOTE(Aistute @ 2008 10 15, 20:29)
tikrai nenoreciau kad uzaugus vaikams jiems reiktu priverstinai islaikyt teva (nes jis gali prisiteist pagalba ir islaikyma pagal CK)

Jus neteisi.Kazkodel daugelis mamyciu net atsisako alimentu nenoredamos,kad vaikai islaikytu sena teva.Tai tikrai ne priezastis atsisakyti alimentu ar sutikti su maza ju suma. Net jei tevas bandytu priversti vaikus juo rupintis,vaikai gali irodyti,kad tevas venge juos islaikyti,tik reikia nepamesti turimu dokumentu,susirasinejimo su antstoliais.
Bent 400 lt alimentai visiskai realu,nes skaiciuojama puse nuo minimalaus menesinio atlyginimo(800 lt).
Atsakyti