Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 10 16, 10:37)
Jus neteisi.Kazkodel daugelis mamyciu net atsisako alimentu nenoredamos,kad vaikai islaikytu sena teva.Tai tikrai ne priezastis atsisakyti alimentu ar sutikti su maza ju suma. Net jei tevas bandytu priversti vaikus juo rupintis,vaikai gali irodyti,kad tevas venge juos islaikyti,tik reikia nepamesti turimu dokumentu,susirasinejimo su antstoliais.
Bent 400 lt alimentai visiskai realu,nes skaiciuojama puse nuo minimalaus menesinio atlyginimo(800 lt).

taip, skaiciuojama nuo minimalios algos, bet gaunamu pinigu i rankas, o minimali alga i rankas ~660lt wub.gif
pati seimos teise tyrineju 4 metus ir rasau tik tai kas is praktikos mirksiukas.gif
Atsakyti
atleiskit,jog jei tokia tema yra,tiesiog man reikia aiskesnes bei detalesnes info..Noriu sutvarkyt dokumentus del alimentu..tos kurios gerai zino arba neseniai tai dare,padekit prasau...Kur bei kokius dokumentus ir pan,reikia nesti?Apskritai,nuo ko pradet ir gal taip ka turit sie tema pasakyt?Jei ka gimimo liudijime,tevo pavarde,pati nedirbu ir pan..Zn,jog galeciau ten kitose puslapiuse susizinot,bet noreciau jusu pagalbos,gerai zinanciu ir pan..Dekui lb is anksto. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di9: 16 spalio 2008 - 16:51
Nesu teisininke,tad nesigincysiu.Tiesiog cituoju mano teismo ieskinini pareiskima,surasyta advokato:"remiantis visuotinai priimta teismu praktika,vaiko islaikymui per menesi skiriama suma,lygi minimaliam menesiniam atlyginimui(t.y. 800 lt)".Ir teisme teisejas minejo butent 800 lt,o ne mazesne suma.
Atsakyti
Di9, na as kaip tik pradejau jau ta baisuji procesa, as ejau pas advokate liepe susirinkt dokumentus ir paskui parase ieskini, del tevystes islaikymo priteisimo. Dokumentu reikejo:
Vaiko gimimo liudijimo;
asmens dokumento;
apie turta turima duomenu (mano atveju is registru centro ir regitros)
pazymos apie seimos sudeti
jei yra paskola paimta tai paskolos sutarti
na ir man dar reikejo duomenu paskui apie teva, adreso; atlyginimo

o gal kas nors gali papasakot kaip ten visas teismas vyksta ar labai sudetingai, nes nezinau ar imti advokate kartu ar viena as ten sugebesiu. Pas mane tas atvejis, kai tevas neirasytas i gimimo liudijima.

is anksto dekui uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(pievu_dukra @ 2008 10 18, 14:45)

Man ju nereikejo.
Nueinat pas advokata-pasitikslinkit,ar jums nepriklauso konsultacija pas savivaldybes jurista-surasot prasyma teismui(100 lt) ir su visais dokumentais pristatot teismui.Jei tevas priestaraus,tada reikes ieskininio pareiskimo-jo surasymo pas advokata kaina apie 250 lt.ir viskas.
Jei tetis neirasytas gim.liudijime,pirmiausia reikia irodyti tevyste.
Atsakyti
sake, kad turbut reikes DNR tyrima daryt, nors tas tetis pats svarsto ar jis nori to tyrimo, bet kaip vyksta tas pats teismo procesas? man kazkaip baisiai labai skamba g.gif
Atsakyti
dekui uz info smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pievu_dukra @ 2008 10 18, 14:45)
Di9, na as kaip tik pradejau jau ta baisuji procesa, as ejau pas advokate liepe susirinkt dokumentus ir paskui parase ieskini, del tevystes islaikymo priteisimo. Dokumentu reikejo:
Vaiko gimimo liudijimo;
asmens dokumento;
pazymos apie seimos sudeti
jei yra paskola paimta tai paskolos sutarti
na ir man dar reikejo duomenu paskui apie teva, adreso; atlyginimo

o gal kas nors gali papasakot kaip ten visas teismas vyksta ar labai sudetingai, nes nezinau ar imti advokate kartu ar viena as ten sugebesiu. Pas mane tas atvejis, kai tevas neirasytas i gimimo liudijima.

is anksto dekui uz atsakyma

aciu smile.gif kl,o tau pas advokate buvo mokama?na akur nors ka nors mokejai ir pan?...o turtas tai,kad kolkas nelb ka turiu,nes pas tevus gyvenu smile.gif :4u:ir dar klausymas,o del seimos sudeties,tai tipo mano?na,kad as,vaikas ir pan ar kaip irtevus iskaiciuoti reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di9: 20 spalio 2008 - 10:36
jo as mokejau advokatei 400 + dar uz kazkoki daikta teismui 126 lt. turtas tai skaitosi jei turi ir masiniuka, o del seimos sudeties tai jo, kad tu ir vaikutis
Atsakyti
Sveikos, likimo draugės. smile.gif
Norėjau paklausti, ar įmanoma prisiteisti alimentus, jeigu mes su vaiko tėvu nesusituokę? Nuo ko reiktų pradėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marsiuke: 20 spalio 2008 - 19:39
Marsiuke tikrai imanoma, va pas mane ta pati situacija, beje... pas tave vaiko gimimo liudijime yra irasytas tetis ar nera?
Atsakyti
QUOTE(Marsiuke @ 2008 10 20, 20:38)
Sveikos, likimo draugės. smile.gif
Norėjau paklausti, ar įmanoma prisiteisti alimentus, jeigu mes su vaiko tėvu nesusituokę? Nuo ko reiktų pradėti?

Lygiai tas pats kaip ir susituokus,tevas privalo islaikyti vaika.Cia http://www.supermama...;#entry18141003
turejom visa tema "Alimentai,jei nebuvai susituokes"
Pradedat nuo pareiskimo teismui,kuri suraso advokatas uz 100 lt+zyminis mokestis uz teisma,kuri galima sumazinti per puse,jei esat socialiai remtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 22 spalio 2008 - 01:57
labas 4u.gif mano situacija tokia prieš pusmetį parašiau savivaldybėje prašymą dėl nemokamo advokato ,kad būtų galima prisiteisti alimentus.Bet tuo metu atsirado tėvelis prisižadėjo padėti todėl viską nutraukiau atsisakiau advokato, tačiau tėvas grįžo į savo gimtinę( jis ne Lietuvos pilietis) ir kažkur dingo, senuoju adresu jo neįmanoma rasti.Norėčiau sužinoti ar galėčiau dar kartą kreiptis į savivaldybę, bet jau motyvuodama tuo, kad tėvelio neina nustatyti?ar ne atrodysiu durnai blush2.gif ačiū už atsakymą.
Atsakyti