Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko (-ų) išlaikymas (alimentai)

QUOTE(ritulis22 @ 2009 01 08, 23:12)
ar galima prisiteisti alimentus is tevo uz praejusi laika (nuo gimimo), jei vaikui jau virs 3 metu? irodimu kad tevas islaike tai nera,nors jis islaike vaika

Išlaikymą galima prisiteisti nuo teisės į išlaikymą atsiradimo (gimimo), bet ne daugiau nei už tris metus. Taigi atsakymas - galima už tris metus atgal. Tai didelė pinigų suma.
Atsakyti
QUOTE(ritulis22 @ 2009 01 08, 22:12)
norejau paklaust wink.gif  wink.gif
Papildyta:
ar galima prisiteisti alimentus is tevo uz praejusi laika (nuo gimimo), jei vaikui jau virs 3 metu? irodimu kad tevas islaike tai nera,nors jis islaike vaika

islaike vaika ir ar norit prisiteist uz ta laika, t.y. antra karta pinigelius gaut? nelabai grazu ax.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif

mano vyras iš pirmos santuokos turi nepilnametę dukrą ir pilnametį sūnų. Buvo priteisti alimentai po 600lt/mėn kiekvienam iki pilnametystės. Mokėjo vyras alimentus reguliariai, tačiau tapo bedarbis ir šiuo metu mes neturime jokių pajamų, nes aš taip pat esu bedarbė, laukiuosi pirmagimio. Ar įmanoma sumažinti alimentų sumą? Neturime šiuo metu iš ko mokėti, nes ir patys sunkiai verčiames,neturime jokio nekilnojamo turto, o skolų prisidaryti irgi nenorėtume, nes paskui dar didesnes sumas reiks anstoliams atidavinėti. Teko konsultuotis su vienu advokatu, kuris pareiškė, kad mažą tikimybė, jog sumažintų alimentus, nors ir neturime jokių pajamu unsure.gif tačiau ką daryti...gerai, kad bent jau sūnus pilnametis, nebereikia mokėti, tačiau žinau, kad ir pilnametis sūnus gali kreiptis į teismą ir teistis alimentus. Ar bus atsižvelgta į mūsu šeimos padėtį (abu bedarbiai, greit gims vaikelis)?
Žodžiu, esu pasimetus.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tirli-pirli @ 2009 01 14, 21:40)
sveiki  4u.gif

mano vyras iš pirmos santuokos turi nepilnametę dukrą ir pilnametį sūnų. Buvo priteisti alimentai po 600lt/mėn kiekvienam iki pilnametystės. Mokėjo vyras alimentus reguliariai, tačiau tapo bedarbis ir šiuo metu mes neturime jokių pajamų, nes aš taip pat esu bedarbė, laukiuosi pirmagimio. Ar įmanoma sumažinti alimentų sumą? Neturime šiuo metu iš ko mokėti, nes ir patys sunkiai verčiames,neturime jokio nekilnojamo turto, o skolų prisidaryti irgi nenorėtume, nes paskui dar didesnes sumas reiks anstoliams atidavinėti. Teko konsultuotis su vienu advokatu, kuris pareiškė, kad mažą tikimybė, jog sumažintų alimentus, nors ir neturime jokių pajamu  unsure.gif  tačiau ką daryti...gerai, kad bent jau sūnus pilnametis, nebereikia mokėti, tačiau žinau, kad ir pilnametis sūnus gali kreiptis į teismą ir teistis alimentus. Ar bus atsižvelgta į mūsu šeimos padėtį (abu bedarbiai, greit gims vaikelis)?
Žodžiu, esu pasimetus....  doh.gif

Vinas iš pagrindų peržiūrėti išlaikymo sumas - pasikeitusi vieno ištėvų turtinė padėtis. Dėl to manau vertėtų pabandyti kreiptis į teismą dėl alimentų peržiūrėjimo.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2009 01 15, 12:29)
Vinas iš pagrindų peržiūrėti išlaikymo sumas - pasikeitusi vieno ištėvų turtinė padėtis. Dėl to manau vertėtų pabandyti kreiptis į teismą dėl alimentų peržiūrėjimo.

Tiesa sakant, labai maza tikimybe, kad teismas sumazins islaikymo suma... be to, manau tokioje situacijoje, kol jusu vyras lauks teismo posedzio, darbo tikrai ras. Aishku, galima bandyti- bet vel gi nepigus uzsiemimas bylinetis.
Gal siuo metu geriau butu graziai susitarti su ex. zmona - paaiskinti situacija, kad laikinai neturit jokiu pajamu. ir skubiai ieskotis darbo?
Atsakyti
labas visiems 4u.gif
kreipiuosi Jūsų pagalbos ir nuomonės savo problemoms spręsti.

Turime tris nepilnamečius vaikus, teisėja siūlė susitaikymą tokiu principu: dviems vaikams alimentai, trečiam vaikui alimentai užskaitomi vyrui kaip kompensacija už butą, nes butas lieka man su vaikais, beje butas yra paskolinis ir dar beveik nieko neišmokėtas, paskolą teks dengti man.
Girdėjau, kad teismų praktikoje jau nebetaikoma alimentai - turtu g.gif ir dar ar nemanot,kad taip nusižengta teisingumui kitų vaikų atžvilgiu.

Ačiū už nuomones mirksiukas.gif laukiu patarimų ir gal kitokių pasidalinimo variantų.
Atsakyti
QUOTE(AZUBA @ 2009 01 15, 20:05)

Turime tris nepilnamečius vaikus, teisėja siūlė susitaikymą tokiu principu: dviems vaikams alimentai, trečiam vaikui alimentai užskaitomi vyrui kaip kompensacija už butą, nes butas lieka man su vaikais, beje butas yra paskolinis ir dar beveik nieko neišmokėtas, paskolą teks dengti man.

Mano teismas del alimentu buvo pries metus ir teisejas pasake,kad turtu prisiteisti negalima-as norejau gauti turto vaiku vardu uz priteista islaikyma uz 3 metus atgal po 300 lt dviem vaikams.
Viena mamyte rase,kad jai buvo atsakyta,kad vaiko parketu atlauzus nepamaitinsi biggrin.gif Taip ir jusu atveju:vaikui gi reikia visko,kaip gali nepriteisti jam islaikymo.
Kartais mamytes praso antstoliu isieskoti uz susidariusia islaikymo skola,kai nemokama,turto,bet dar negirdejau,kad kas butu gave.

Papildyta:
QUOTE(tirli-pirli @ 2009 01 14, 21:40)
Ar įmanoma sumažinti alimentų sumą? Neturime šiuo metu iš ko mokėti, nes ir patys sunkiai verčiames,neturime jokio nekilnojamo turto, o skolų prisidaryti irgi nenorėtume, nes paskui dar didesnes sumas reiks anstoliams atidavinėti. Teko konsultuotis su vienu advokatu, kuris pareiškė, kad mažą tikimybė, jog sumažintų alimentus, nors ir neturime jokių pajamu. Ar bus atsižvelgta į mūsu šeimos padėtį (abu bedarbiai, greit gims vaikelis)?

Islaikymo minimumas is bedarbiu - 1 MGL (130 lt).Siaip tai tuo turetu rupintis tevas ir kuo greiciau isidarbinti.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 01 15, 22:48)
Viena mamyte rase,kad jai buvo atsakyta,kad vaiko parketu atlauzus nepamaitinsi biggrin.gif Taip ir jusu atveju:vaikui gi reikia visko,kaip gali nepriteisti jam islaikymo.
Kartais mamytes praso antstoliu isieskoti uz susidariusia islaikymo skola,kai nemokama,turto,bet dar negirdejau,kad kas butu gave.

Jūs pamiršote, kad dviem vaikams išlaikymas skirtas pinigais, vienam - turtu. Tai visai kitas dalykas, nei išlaikymas turtu vienam vaikui. Tokiu būdu tėvas "nuskalpuojamas" visiškai - netenka turto ir dar mokės išlaikymą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 01 16, 10:13)
Jūs pamiršote, kad dviem vaikams išlaikymas skirtas pinigais, vienam - turtu. Tai visai kitas dalykas, nei išlaikymas turtu vienam vaikui. Tokiu būdu tėvas "nuskalpuojamas" visiškai - netenka turto ir dar mokės išlaikymą.

O tai trecias vaikas nevalgo? ar maitinamas parketu? O kodel turi buti mama "nuskalpuojama"?Kodel treciasis turi dalintis duona su kitu vaiku gaunama ismalda,nes islaikymo kitaip negali pavadinti.Jau issiaiskinom,kad vaiko islaikymas is tikruju kainuoja apie 1000-1200,vadinasi apie 600 is vieno is tevu.Jus manot,kad si mamyte gaus 1000-1200 lt islaikyma uz 2 vaikus? Laaaaaabai abejoju,ne,netgi netikiu.Paciu geriausiu atveju po 400 lt vienam vaikui.
AZUBA,jokiu budu nenusileiskit.Pirma prisiteiskit NORMALIUS alimentus visiems vaikams,opo to jau jusu geros valios ir susitarimo su ex dalykas.Priedo,dar yra toks dalykas kaip uzufruktas,kai jus galit gyventi vyrui priklausanciame bute iki maziausiam vaikui sukaks 18 metu.Manau,uzufruktas gali buti taikomas ir buto daliai,kuri priklausytu ex,o per n metu mama ismoketu tevo dali ir butas butu jos.
Yra atveju,kai ex uzraso savo buto dali vaikams,bet ne mainais i islaikyma.
Mane tiesiog siutina tas exvyru ismoningumas issisukinejant nuo islaikymo mokejimo.
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 01 15, 23:48)
Islaikymo minimumas is bedarbiu - 1 MGL (130 lt).Siaip tai tuo turetu rupintis tevas ir kuo greiciau isidarbinti.

Ačiū už atsakymus.

Esme tame, kad ne piktybiškai nenori tėvas mokėti, o susidarė tokia situacija, kad net ir norint mokėti nėra iš ko unsure.gif tačiau advokatas pasakė, kad tas teisimasis dėl alimentų zumažinimo gali užtrukti, tad tikriausiai susidės nemaža skola... na, dabar mokame po puse sumos, nes visos sumokėti neišgalime, o jeigu tai dar užsitęs turbūt negalėsim nė tos pusės sumos mokėti...
o darbo vyras ieškosi, bet dabar kai tokia situacija ne taip jau ir lengva jį rast unsure.gif o jei ir rastų pvz. už minimalų atlyginimą vėlgi iškyla klausimas - į rankas gautų 676lt o alimentai 400lt tai kas belieka mūsų šeimai... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jullaja @ 2009 01 15, 16:38)
Tiesa sakant, labai maza tikimybe, kad teismas sumazins islaikymo suma... be to, manau tokioje situacijoje, kol jusu vyras lauks teismo posedzio, darbo tikrai ras. Aishku, galima bandyti- bet vel gi nepigus uzsiemimas bylinetis.
Gal siuo metu geriau butu graziai susitarti su ex. zmona - paaiskinti situacija, kad laikinai neturit jokiu pajamu. ir skubiai ieskotis darbo?

na kaip nedirbantys ir neturintys jokių pajamų gauname nemokamą teisinę pagalbą, todėl advokatui pinigėliu nereikės mokėti, tačiau turbūt dėl to visas reikalas užsitęs ilgiau nes advokatas aiškiai pasakė, kad turi daug bylų ir viskas gali užtrukti, o tokiu atveju susidarys nemaža skola, kas mus ir gąsdina, nes šiaip ar taip nelabai paskui bus iš ko tą skolą atiduoti... o susitarti su ex žmona neišeina, nes ji turbūt jau buvo pas anstolius, mat keletą mėnesių pervedė vyras tik pusę sumos, nors ir paaiškino, kad šiuo metu daugiau negali ir kol neįsidarbins negalės mokėti pilnos sumos. tuo labiau, kad išlaikymą reguliariai teikė visą laiką...tačiau iš ex žmonos sulaukėme tik grąsinimų anstoliais unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute85 @ 2009 01 15, 12:29)

dėkui už atsakymą.

tiesą sakant valstybės skirtas advokatas pasakė, kad įmanoma sumažinti sumą, nes vyras ne tik kad neturi pajamų, bet ir jokio turto (viską gražiuoju paliko ex žmonai ir vaikams... aišku, galėjo tą nekilnojamą turtą palikti vaikams kaip išlaikymo dalį...bet tuo metu tikrai nesitikėjo tokio aršaus puolimo iš ex žmonos dėl pinigų, nes buvo gražiuoju susitarę dėl mažsesnės išlaikymo sumos su sąlyga, kad viskas atitenka jai...), tačiau privati advokatė (su ja tik konsultavomes) teigė, jog maža tikimybė, kad sumažintų išlaikymo sumą... nesuprantu, bet is kur tada paimti tuos pingėlius, jei nedirbi doh.gif tuo labiau, kad reikia ir dabartinę šeimą išlaikyti, tuoj gims vaikelis...
Atsakyti
QUOTE(tirli-pirli @ 2009 01 16, 20:54)
tuo labiau, kad reikia ir dabartinę šeimą išlaikyti, tuoj gims vaikelis...

Vaiko gimimas - tai viena iš priežasčių išlaikymo sumažinimui. Bet įdomu kaip jūs tikitės išlaikyti vaiką iš bedarbio pašalpų. Tokį klausimą išgirsite iš teisėjo.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 01 16, 23:53)
kaip jūs tikitės išlaikyti vaiką iš bedarbio pašalpų. Tokį klausimą išgirsite iš teisėjo.

Ir jums gali buti pasiulyta atiduoti vaika islaikyti valstybei doh.gif kaip kad sunkiu laikotarpiu buvo pasiulyta man... doh.gif
Atsakyti