QUOTE(Violialia @ 2009 01 17, 13:22)
Gal as neteisi, bet pries planuojant vaikelio atejima, vistiek gal atsizvelgiama i savo esama situacija. Jeigu negali islaikyti saves, ar reikia galvoti apie seimos padidejima?
+ galvoti, kaip atimti is kitu vaiku duonos kasni, kad islaikyti savaji, ar tai iseitis?
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 01 17, 13:45)
Lyg nezinotumet,kad zmogus planuoja,o Dievas is jo planu juokiasi...Kol laukiesi 9 menesius,situacija gali kardinaliai pasikeisti,ypac siais laikais.
Vaikelis buvo tikrai planuotas ir laukiamas. Tikrai nenoriu atimt kąsnio is kitų vaikų, tačiau pirmiausia galvoju apie save ir savo šeimą. Su vyru planavome šeimos pagauėjimą.
Situacija pasikeite, kai jau buvau pastojus - baigėsi darbo kontraktas, nes sumažėjo projekto, kuriame dirbau, finansavimas, nors iš pradžių atrodė, kad dirbsim ten visi ilgai ir laimingai, bet... tad tikrai buvom pasvarstę finansines galimybes ir savo padėtį ir atrodė pats tinkamiausias laikas šeimos pagausėjimui

Ir tie vyro vaikų išlaikymui skirti pinigėliai buvo visad įskaičiuojami į mūsu išlaidas ir išlaikymas reguliariai teikiamas.
Tiesiog šiek tiek pikta paskaičius tą eilutę, kad planuojant šeimos pagausėjimą atimamas kąsnis iš pirmos santuokos vaikų... kad ir kaip egoistiškai skambėtu, pirmiausia man rūpi mano šeima, tačiau nuo tos atsakomybės išlaikyti vyro pirmos santuokos vaikus niekada nebėgome ir nebėgsim, net ir dabar ne savo noru tuos pinigėlius sumažinome - negalim viską atiduoti, sau nepasiliekant nieko, kažkaip reikia išlaviruoti, kol situacija pagerės. Jeigu bėgtume nuo atsakomybės ar norėtume atimti kąsni iš vaikų, tikriausiai užmerktume akis ir tiesiog nemokėtume tų pinigėlių visiškai. O to daryti nenorime, todėl ir sukame galvas, kaip bent laikinai sutvarkyt tą situaciją taip, kad nė viena pusė neliktų nuskriausta. Juk ir vaikų motina gali netikėtai netekti darbo ar turėti pasikeitimų finansinėje srityje, bet jos niekas nekaltins neplanavimu ar pan. kažkodėl visi apkaltina tėvą, kuris, atorodo, išsiskyręs kaip ir neturi teisės kurtit kitos šeimos ir gyventi laimingai.
Atleiskit, šiek tiek nukrypau nuo temos

Tiesiog norėjau paaiškinti situaciją.
P.S. o dėl kraitelio būsimam vaikučiui ir jo išlaikymo esu šiek tiek ramesnė, nes tam pradėjom ruoštis tik pastojus, tačiau norisi, kad visiems būtų gerai.