Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

Sveikos merginos,
norejau jusu patarimo smile.gif Turejau nedidele skydliaukes hiperfunkcija, kelias savaites pageriau propicili ir hormonai atsistate. Gydytoja rekomendavo dar menesi laiko pagerti po puse tabletes, kaip kontroline doze. Kai uzklausiau del nestumo planavimo, ji man nei uzdraude, nei leido, sako, niekada neaisku kaip ta skydliauke sureaguos g.gif
Zinau tik tiek, kad si vaista skiria nestumo metu, nes jis maziau toksiskas. Norejau pasiteirauti, ar yra is jusu tarpo tokiu, kurioms gydytojas leido planuoti nestuma geriant siuos vaistus ? Kiek suprantu doze vaistu nera didele?
Atsakyti
valio mergaites, geros naujienos visada smagu klausytis:)))))) As pas Baranauska vaziuoju jodui birželio5d. kaip nenoriu i tą kalejimą, bet ką padarysi. Tikiuosi, kad bus paskutinis kartas (o taip noreciau).dabar truputį patinus , praeis, kraujas norma jautrumas didokas bet kai dirbi negalvoji, nesisildykit labai saulėje ateina karsčiai. Smagu už visas sekmes, visoms kitoms tai pirmiausia nepulkit į paniką kas blogiausia būna, būna kad ir išpjovus atauga ir palieka svarbiausia, kad pacios išmoktumet gydyt save, paskaitykit ankstesnius puslapius oooo, visko yra buvę, o dabar tokie laikai, kad pačiam daktaru reikia būti užtai ir bendraujam tarpusavyje, kad žinotume kaip daryti ir ką daryti. Sekmes mergičkos
Atsakyti
Noriu jūsų patarimo.
Ar gali TTH tyrimas būt norma, o FT4 - ne.
Man darytas TTH ir jis norma, liepė dėl viso pikto pasidaryti FT4.
ar realu, kad kažkas su skydliauke blogai jei TTH geras?
Atsakyti
Gal galit patart ar galima degintis saulėje ir soliariume jei skydliaukė išoperuota beveik prieš metus?
Atsakyti
QUOTE(atikutė @ 2007 05 28, 12:13)
Gal galit patart ar galima degintis saulėje ir soliariume jei skydliaukė išoperuota  beveik prieš metus?

Nors man skydliaukė išoperuota prieš 14 metų, bet man kategoriškai draudžia. Tiesa jinai man nepašalinta visiškai. Bet manu, kad negalima vis tiek. Nors vakr šiek tiek buvau saulytėje blush2.gif
Atsakyti
manau labai piktnaudžiaut nereiktų, nes saule ne tiek skydliaukei kiek širdies veiklai kenkia.Be to jei ta skydliaukė piktybine tai cia ir komentarų nereikia, as specialiai nebunu ant saules, bet nuo jos ir nebėgu, ir einu ir dirbu tik nesikaitinu.geriau jau naudokit įdegio kremą jei kam labai reikia ,oiš pieno plaukusios tai ir ne ką prasčiau atrodo( juokiuosi).man operavo 2006 gruodi bet jauciuosi tai dar ne kaip ypac prieš jodą kai reikia nustoti gerti tiroksiną.
Atsakyti
QUOTE(atikutė @ 2007 05 28, 15:13)
Gal galit patart ar galima degintis saulėje ir soliariume jei skydliaukė išoperuota  beveik prieš metus?

Man atrodo, kad tai siek tiek priklauso nuo sveikatos bukles, pvz. ar skydliauke buvo piktybine ar ne ir pan. Kiek zinau, jei skydliauke aktyvi, tai tikrai nerekomenduoja degintis. Bet, kad ir sveikiems galima tik saikingai.....Buvau neseniai pas endokrinologa, tai kazkaip nepaklausiau.........Gal kas zinot, jei visai isoperuota skydliauke, tai kaip ten yra su ta saule g.gif As tai manau, kad truputi gal nieko blogo.........kaip manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 29 gegužės 2007 - 10:40
Aš kai klausiau gydytojo dėl saulės, tai sakė negulėti prieš saulę ilgai, o šiaip nieko baisaus kad kliūna g.gif Važiuoju jau antradienį į jodą, man depresija prasideda jau, kaip nenoriu važiuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(atikutė @ 2007 05 28, 16:13)

labas visoms. As isiterpiu trumpai (atostogauju) i diskusija - man sake saules vengti, kiek imanoma.
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2007 05 29, 22:37)
labas visoms. As isiterpiu trumpai (atostogauju) i diskusija - man sake saules vengti, kiek imanoma.

O daktarai nepaaiskino, kas darosi, jei tos skydliaukes jau nebera? Ar cia tiesiog apskritai vengti saules, t. y ir sveikiems negerai kaitintis... O jeigu truputi papludymi paguleti pasitepus kremu, tai kas atsitiks, ar cia turima omeny tos vietos, kur buvo skydliauke nedeginti g.gif Juk visiskai saules neisvengsime blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes. Buvau užsivertus darbais, tai net nebuvo kada parašyt. (Bandau tapt "ūkininke" tongue.gif )
Barone, viskas bus gerai. Tikėkimės, kad tai paskutinis kartas 4u.gif
Berte, džiaugiuos už tave. Gal ką nors isšiaiškinai dėl to Tg svyravimo (man tai aktualu, nes vis tiek iki galo negaliu sau nusiraminti)

O kas dėl saulės, tai aš jos kiek įmanoma stengiuos vengti, bet kai tokie karščiai nenusisaugosi. Jau vien kol maudais gerai kimba. Merginos, o kaip jūs manot, ar prie jūros pusdienį praleisti sėdint po skėčiu pavojinga ar ne?

Atsakyti
Aš bandžiau surasti informacijos apie saulės poveikį skydliaukei, bet nieko neradau internete verysad.gif Aš birželio 5 diena eisiu pas Navicką paklausinėsiu jo.
Atsakyti