Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

QUOTE(Rubine @ 2007 07 26, 18:22)
sveika Fatali,tau pagal aplinkybes ir susikloste taip,kad tos grupes ir nereikejo ir neapsimokejo g.gif o ligeliu puokste tai jau turi bigsmile.gif o tau cukrinis diabetas po operacijos prasidejo,ar jau turejai sia liga?nes kaip domejausi,tai po skydliaukes operacijos mes priklausom tai grupei zmoniu linkusiom i diabeta,kaip komplikacija... schmoll.gif ar kazkas panasaus...
  O as tai erke pries 3 savaites turejau,dabar vos galiu viena ranka klavisus maigyti,itaria erkini encefalita verysad.gif siandien pridaviau kraujo tyrimus ir ryt tikiuosi ne tokio blogo atsakymo,nes  tektu gultis i ligonine blink.gif  blink.gif

Vaje ir kur tu tą erkę atradai? doh.gif
Atsakyti
Galiu ir dabar pabandyti iseiti, bet neblogai turiu. Ir pinigeliu maziau gauciau. Kol turiu sveikatos tol tempiu.
Be to nenoriu buti sena pensininke doh.gif
Jau geriau jauna mamka. lotuliukas.gif
O diabetas prasidejo po maziaus gimimo, po op. Be to pries 10 metu pasalinta tulzis su kameniukais. Skydliauke ir tulzis tiesiogiai ikakoja insulino gamyba doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, norejau is Jusu gauti informacijos, nes nelabai as cia ka dar suprantu, o gydytojai kazkokie nelabai kalbus papuole. Buvau jau pas tris. Kiekvienas is ju vis siuncia pas kita. Vienas is ju sake, kad mazgas yra 1,5 cm, kitas 1,8 cm, dar kitas po keliu dienu pasake, kad mazgo dydis 2,3 cm. TTH -1,35. Dare punkcija, sake, kad blogųjų ląstelių nerasta, bet neva tai rodo uždegimą. Dar paėmė kraujo iš venos tirs kažkokius antikūnius. Ką tai reiškia? Šitas atsakymas dar bus. O paskui pasake, kad reikia gerti vaistus. Pavadinimas ant recepto Lthyroxsinas 50 kažkas tai panašaus. Tai gal kas nors gali plačiau pakomentuoti koks čia gydymas ir ko tikėtis ateityje. Kokios problemos gali būti su sveikata. Iš anksto ačiū.
Atsakyti
Rraima, TTH tavo tai normalus ax.gif
norma yra nuo atrodo 0.4 iki 4 4u.gif

aš nieko patart negaliu, nes vaistų jokių negeriu, o TTH reiks pasitikrinti spalį, pasirodyt endokrinologui, kad kaklą apčiupinėtų.
Atsakyti
QUOTE(Rraima @ 2007 07 31, 17:59)
Sveikutes, norejau is Jusu gauti informacijos, nes nelabai as cia ka dar suprantu, o gydytojai kazkokie nelabai kalbus papuole. Buvau jau pas tris. Kiekvienas is ju vis siuncia pas kita. Vienas is ju sake, kad mazgas yra 1,5 cm, kitas 1,8 cm, dar kitas po keliu dienu pasake, kad mazgo dydis 2,3 cm. TTH -1,35. Dare punkcija, sake, kad blogųjų ląstelių nerasta, bet neva tai rodo uždegimą. Dar paėmė kraujo iš venos tirs kažkokius antikūnius. Ką tai reiškia? Šitas atsakymas dar bus. O paskui pasake, kad reikia gerti vaistus. Pavadinimas ant recepto Lthyroxsinas 50 kažkas tai panašaus. Tai gal kas nors gali plačiau pakomentuoti koks čia gydymas ir ko tikėtis ateityje. Kokios problemos gali būti su sveikata. Iš anksto ačiū.

Sveikute. Thyroksinas geriamas, kai skydliaukė gamina nepakankamai hormonų. Čia skydliaukės gaminamų hormonų pakaitalas. Mums, neturinčioms skydliaukės, tai kasdienybė. Šiaip tavo TTh lyg ir normoj, bet gal pagal kitokius rodiklius rodo, kad reikia papildomai hormono pagert g.gif Aš ne gydytoja, tai nelabai galiu ką komentuoti.
O kas liečia dėl mazgo, tai jo neapleisk, būtinai stebėk. jei dar neliepia operuotis, tai gal nereikia, bet stebėjimas būtinas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 01 rugpjūčio 2007 - 11:50
Sveikos, pries pora metu skydliaukeje pastebejo mazgeli bvuo tada jis 0.36 dare ir kraujo tyrimus sake rezultatai normalus liepe tikrintis po metu, sekanti karta papuoliau pas Kazanaviicu, mazgelis buvo 0.57 daugiau nikeo nedare vel sake tikrintis veliau, praejo ~8men dabar mazgelis 0.66 dare ir kraujo tyrimus:
TSH 3.66 (norma 0.27-4.2)
FT4 13.7 (norma 12.0-22.0)
FT3 4.82 (norma 3.1 - 6.8)
A TPO <5 (norma <32)
mano akim ziurint lyg ir viskas normos ribose, o gyd. sake jau ties zemutine riba ir israse L-Tyroxin 50, pirmas 8 dienas gerti po 0.5 tabletes paskui po visa pirma diena apsizioplinau ir isgeriau visa blink.gif nu bet ka daryt juk neatrsysiu jau, sekancia diena(siandien) isgeriau kaip priklauso 0.5 bet jau antra diena jauciu silpnuma einu ir lyg galva svaigsta tai ar gali but taip kaip nors susije? o del mazgelio sake jei ir toliau augs reikes "idurti".tai taip ir nesupratau idurti tai cia kam kad ji visai issiurbti ar cia tik tyrimam kazkokiem?
Ir dar echoskopu tikrindamas rado desini krutyje 0.6cista ir 0.7 mazgeli sake apsilankyt pas mamologa ir israse mastodynon N sake blogiau nebus, gal patarsit kur man ta mamologa geriau surast eiti kazkur privaciai ar registruotis pvz KMUK?

Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Siandien aplankiau Baranauska ax.gif
Pasisnekejom kaip senos "podruskes".
Pridaviau krauja doh.gif
Dabar lauksim atsakymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(fatali @ 2007 08 01, 14:58)
Sveikutes 4u.gif
Siandien aplankiau Baranauska  ax.gif
Pasisnekejom kaip senos "podruskes".
Pridaviau krauja  doh.gif
Dabar lauksim atsakymo  g.gif

Tikėkimės, kad atsakymai bus geri 4u.gif O aš kitą ketvirtadienį važiuoju pas Kazanavičių. labai bijau blink.gif Jau dabar naktim nemiegu doh.gif
Atsakyti
Sveikutes

Gal galetumete suteikti man infirmacijos, kurioms tenka bendrauti su Baranausku.As maniau, kad su juom tenka turet reikalu tik vaziuojant jodo ir viskas.O kaip jus pas ji darotes tyrimus, uzsiregistruojate ir einate seip konsultacijai?Ar privaciai?Ir ar tokius pacius tyrimus galima paprasyt kad padarytu poliklinikoj.Nu visai esu pasimetusi nezinau kas kiek kaip kada ka reikia darytis.Esu po operacijos, pasalinta skydliauke...na ir ta pati nemaloniausia diagnoze schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aderra @ 2007 08 02, 10:07)
Sveikutes

Gal galetumete suteikti man infirmacijos, kurioms tenka bendrauti su Baranausku.As maniau, kad su juom tenka turet reikalu tik vaziuojant jodo ir viskas.O kaip jus pas ji darotes tyrimus, uzsiregistruojate ir einate seip konsultacijai?Ar privaciai?Ir ar tokius pacius tyrimus galima paprasyt kad padarytu poliklinikoj.Nu visai esu pasimetusi nezinau kas kiek kaip kada ka reikia darytis.Esu po operacijos, pasalinta skydliauke...na ir ta pati nemaloniausia diagnoze schmoll.gif

Sveika. Pas Baranauską siunčia kada skydliaukė piktybinė.Nnereikalinga jokia išankstinė registracija, tiesiog nuvažiuoji su siuntimu i registratūrą, o paskui eini pas gydytoją konsultacijai ir jis paskiria pirmo jodo datą. Perėjus visus jodo "malonumus"važinėji kas metai tikrintis. Tada jau jokio siuntimo nereikia.
Aderra, papasakok plačiau apie save. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 02 rugpjūčio 2007 - 12:32
Dabar, vaziuojant kasmetiniui patikrinimui, is seimos gydytojo siuntimas reikalingas. Jis padaro hormonu tyrimus ir dar viena - patikrina ar nepadidejo vezines lasteles. Nepamenu kaip jis tiksliai vadinasi. Uz tapati patikslina doze ltiroxino.
Daugiau endokrinologas kaip ir nebereikalingas.
Atsakyti
gal..pirmiausia visom jum sakau LABAS
pati prisijungus ne taip seniai,nustebau suradus tokia tema...Man skydliaukes problema taip pat aktuali,tai aprsysiu situacija;
gyvenu dabar usa beveik 3met,priesh ishvaziuojant "shyriai",negailedama pinigeliu pasidariau visus imanomus tyrimus.Zodziu viena gydyt.pasake,kad yra problemele su skydliauke..na aceit nepergyvenk,chia nebeda.Na nebeda,tai ir ramia sazinia ishvaziavau kaip labai sveikas zmogeliukas.Bdama nestuke.gif jauchiausi puikiai iki paskutinio men,kadangi priesh tai jokiu preparatu del skydliaukes nevartojau,tai ir nesidomejau daugiau ja.Po dimdymo po 6sav.apsilankiau pas akushere,ji pamachius mane ish kart liepe pasidaryti tyrimus del skydliaukes,atseit nes buvau ir pastambejus ir patinus,beto paminejo,kad po gimdymo labai pas daugeli moterusuaktyveja skydliauke.Na tyrimai kaip ir atitiko tas normas del ko nereikia vartoti medikamentu ar operuoti,bet...
pati sau atrodau pusetinai,nors ishtikruju nezmonishkai sustorejus,ir nu niekaip tas svoris nekrenta,bet pagrindinis dalykas,kad praktishkai negaliu nei vieno papuoshalo uzsideti,jie visi arti kaklo..buvo...o dabar smaugia,tai vadinasi ir kaklas gerokai sustorejas unsure.gif beto ir nepaaishkinami tokie nerviniai priepuoliai...
ash net nezinau...bet gal tiesiog ish jusu kuri nors kazka profilaktishkai naudojo???
Atsakyti