Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

smile.gif Kiekvienas zmogus ir istorija ligos skirtinga,net operacijos skiriasi.As apie gydyt.Cepuli taip pat girdejau tik geru atsiliepimu,kas pas ji operavosi,bet jau apie ji isgirdau po operacijos.Turbut cia kiekvienam zmogui skirtingai ir nieko sau negali prisitaikyti,arba pasakyti,kad tau taip bus kaip buvo kazkuriai is musu.Galima linketi kad tik viskas laimingai praeitu,be jokiu komplikaciju,o svarbiausia tiketi paciai kad viskas bus gerai.O del plauciu svietimo,tai istikruju neparodo tu pirminiu metastaziu tie rentgeno paprasti aparatai,mano pazystamai draugei neparode,nors ji taip ir nepasveiko po plauciu uzdegimo,ir tik kai pradejo alpti nuo kosulio priepuoliu,dave siuntima i Vilniu tyrimams ir tada specialia aparatura nustate metastazes abiejose plauciu pusese verysad.gif Taigi paprasciausia yra testi ta gyvenima kaip tik galima pilnaverti,semti abiejomiis rankomis ir sirdimi is jo kiek tik galima daugiau ir tiketi,kad likimas bus palankus mums ir tos operacijos tik butinybe o gal ir galimybe ivertinti gyvenime tai ka turi ir ko dar gali pasiekti.Stiprybes,optimizmo visoms,o jei kas zinote kam yra daromas tyrimas LT4,tai labai butu idomu suzinoti,nes apie ji informacijos nerandu,o mano TTH0,099,as pasimetusi tarp tu skaiciu,gal kas galite parasyti,kodel liepe daryti ta LT4,ir kokios TTH normu ribos?Visoms geru oru ir smagios ir nepiktos saulutes drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilte @ 2007 07 18, 11:23)
Mane operavo is pat ryto (isveze 7.30). O apie 16.00 jau pati keliausi. Ligonineje buvau 3 dienas. Paskui jau buvau namuose. Nedarbingumo lapeli tese menesi. Po operacijos problemu nebuvo. Pjuvi man ne siuvo, o klijavo, tai nereikejo perrisineti ir siuliu traukti. Dabar likes tik nedidelis randelis. Dar raudonas. Laukiu, kol pamazu ims nykti.

Tai jau dabar kitaip jau daro operacijas, mano randas ryškiai matosi. Gal dėl to, kad du kartus per tą pačią vietą pjovė. Na aišku ir siūlais siuvo. Dar kažkokius vaistus po to į randus leido, kad randai nebūtų tokie ryškūs, bet tai nelabai padėjo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dakie: 18 liepos 2007 - 22:15
[quote=Rubine,2007 07 18, 20:41]

Rubine, va kas parasyta internete apie T4:
Laisvo tiroksino (FT4) tyrimas yra informatyvesnis, nei bendro tiroksino tyrimas (T4). Laisvo tiroksino nustatymas laikomas vienu svarbiausių skydliaukės patologijos testu. Šis tyrimas naudojamas ir kitų patologinių būklių (pvz. dismenorėjos) skryningui. FT4 dažniausiai nustatomas kartu su TSH. Tiek T4, tiek ir FT4 naudojami panašioms diagnostinėms situacijoms įvertinti, tačiau laisva frakcija (FT4) mažiau priklauso nuo pašalinių veiksnių, transportinių baltymų bei pašalinių patologinių veiksnių (pvz., uždegiminių reakcijų). Laisvas tiroksinas FT4 yra bendro, kraujyje cirkuliuojančio, tiroksino T4 dalis. Jis sudaro tik 0.05% nuo bendro tiroksino kiekio. Bet tai jo aktyvi forma. Periferijoje aktyvi forma “pagaunama” audinių receptoriais ir paverčiamaa į biologiškai aktyvų hormoną trijodtironiną (T3). Laisvo tiroksino (FT4) kiekis kraujyje paprastai atvirkščiai koreliuoja su TSH kiekiu. Vienam iš šių parametrų didėjant kitas turi mažėti ir atvirkščiai. Jeigu nustatoma TSH sumažėjimas be FT4 padidėjimo, tuomet būtina atlikti FT3 nustatymą. Apie 5 – 7 % visų tireotoksikozių būna trijodtironino toksikozės (FT3 tireotoksikozės). Jų metu laisvo tiroksino FT4 koncentracija nepadidėja, tačiau padidėja laisvo trijodtironino (FT3) koncentracija ir sumažėja TSH koncentracija. Pagyvenusiems asmenims FT4 koncentracija dažnai esti sumažėjusi. Jeigu liga būna susijusi su TBG (tiroksiną surišančio globulino) įgimta patologiją, tuomet FT4 pokyčiai dažniausiai būna nesusiję su skydliaukės patologiją. Šią klinikinę situaciją padeda išspręsti TBG (tiroksiną surišančio globulino) nustatymas. Jeigu yra nepaaiškinamas FT4 padidėjimas be skydliaukės patologijos požymių, tuomet viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių gali būti kepenų liga. Hyperemesis gravidarum ir hiponatremija gali sukelti nepaaiškinamą FT4 padidėjimą. Anksčiau buvo laikoma, kad TSH tyrimas yra jautresnis, nei FT4 tyrimas skydliaukės patologijų įvertinimui. Dabartiniu metu, panaudojant itin jautrias technologijas, FT4 tyrimo jautrumas nenusileidžia TSH jautrumui. FT4 nustatymas patrauklus tuo, kad skirtingai nuo TSH matavimo, jis leidžia ištirti skydliaukės funkciją tiesiogiai. TSH rodiklis labiau atspindi hipofizės reakcija, o ne pačios skydliaukės parametrus. Sekmes

P.S. mane operavo irgi Cepulis onkologijos institute - labai saunus, zmogiskas ir profesionalus gydytojas. Atsilyginimas - tik po operacijos. Bet anesteziologas pasitaike tiesiog reketininkas, ejo ejo, kaip artimiausias gimine, kol i kisene gavo.
O pati operacija tikrai nera baisi, man tai ir po operacijos jokiu isskirtiniu blogumu nebuvo, tik psichologiskai paveike diagnoze. Operavo beveik pries metus, pjuvi klijavo, dabar beveik nesimato, nesioju drabuzius atviru kaklu ir visai nekompleksuoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 18 liepos 2007 - 23:35
smile.gif Labas vakarelis,kur visos prapuolete?Aciu tau Berte uz informacija,as matai tundra
galvojau,kad LT4 ir FT4 tai ne tas pats...issiknisau visur,o tos raideles ir neradau L doh.gif
Tai vat dienele is sunkiuju,labai daug sveciu turejau,kaip suvaziavo kruva,vos spejau suktis,kas megsta kompanijas,tai tiems zmonems turbut gerai,bet mane tokie dalykai,surmuliai,labai vargina,as net gimtadieniu nemegstu svesti,nebent su paciais paciausiais ir artimiausiais,bet ir tu turiu nedaug, todel visus kampus sutvarkiau po antpludzio ir zvilgtelejau kaip ten jus visos gyvenate bigsmile.gif
niekaip neatsikratau kazkokio stingulio,po sporto sona skauda,nors jau kvepuoti moku normaliai,kai tik iseinu is sporto sales ir atrodo,kad kojos sulys i zeme.Savaitgali vel didelis suvaziavimas sode su baliais ir sokiais,as kaip visada "uz vairuotoja",nes negaliu miegoti be savo specialaus ciuzinio svetimoje vietoje,tai tankiausiai nusimuilinu,as geriau knyga sau ramiai paskaityciau...nesuprantu... schmoll.gif ar jau cia man senatve bado i nosi viena laipteli per 30perkopus????? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubine @ 2007 07 19, 21:55)
Savaitgali vel didelis suvaziavimas sode su baliais ir sokiais,as kaip visada "uz vairuotoja",nes negaliu miegoti be savo specialaus ciuzinio svetimoje vietoje,tai tankiausiai nusimuilinu,as geriau knyga sau ramiai paskaityciau...nesuprantu... schmoll.gif ar jau cia man senatve bado i nosi viena laipteli per 30perkopus????? g.gif  g.gif  g.gif

Man tas pats, tik prasidejo anksciau nei sulaukus 30 lotuliukas.gif , rytoj einam i vestuves, tai as vyra irgi kalbinu, kad butu vairuotojas (as taip ir nesedu prie vairo blush2.gif ), o taksi i kaima neprisikviesi...
Mane tai gydytoja suniervino, mazgas biski padidejo, bet dar darys biopsija (ir sikart sake jei neiseis teks kartoti doh.gif ), bet svarbiausia kad salia mazgo yra cista ir sake, kad is jos patirties ispjovus cista ju atsiranda visur, kol tenka isoperuoti visa skydliauke. Tai dar tikiuosi, kad biosija bus gera ir pjauti nereikes - nu kazkokius svelnius jausmus jauciau tai striumai mirksiukas.gif
Ir dar pas mamologa nusiunte ir ten visko priaugo, nu nors papai butu tai ne taip abidna, o kai dabar tik su pakietintu liemenuku galiu buti...Kazkokia prasta si vasara, nu bet nuo rugsejo viskas pasitaisys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubine @ 2007 07 09, 13:54)
4u.gif Llabutis visoms kolegems.truputi parasysiu apie viska kas ir ko klausete.Del kalcio daro specialu tyrima jis taip ir vadinasi,krauja paima ir pasiziuri ar kalcio nepermazai,tai gali siusti tokiam tyrimui seimos gydytojas arba endokrinologas,bet kadangi pas endokrinologus eiles tai as visada darau su seimos gydytojos siuntimu.I metus viena syki reikia pasidaryti plauciu rentgena,ten pasiziuri ar nera metastaziu,o kepenis man tikrino su echoskopu,nes taip pat skaudejo sona ir menesines buvo sutrikusios.As kai einu kasmet prasitesti invalidumo grupe,tai tada mazdaug ir susirenku visus tyrimus,dar daro toki tyrima kaip imunoglobulinas,jis parodo ar kazkur pas tave nesikaupia vezines lasteles,bet ji man dare Baranauskas.As tik pas ji vazineju i Vilniu,o Panevezyje pas endokrinologa i pusmeti viena karta.Del imunines sistemos ilgsi geriau Wobenzyma,tai toks vezininkams rekomenduojamas gana brangus papildas,bet man ji nelabai skrandis toleravo,o po jodo tik liko egzema ausyse,galvoje,tai pastoviai su ja kovoju,nes ji kaip ir nepagydoma,ypac ausyse,jei tik suslampa ir prasideda isnaujo . O kaip jums su atminim? As niekaip jos neatgaunu,po operacijos ir po siai dienai kiekvienai dienai isvakaro darau grafikeli,ko tureciau nepamirsti.Saules taip pat nelabai galiu pakesti,nes labai silpna po jos,ir siaip nuovargi jauciu visa laika kokia doze begerciau tiroksino. O del svorio neturiu kolkas dideliu problemu,nes esu priversta kiekviena diena sportuoti,kad vaiksciociau,nes man stubure sutriko medziagu apykaita ir eme progresuoti osteochondroze,per metus i 2stadija ir dar islindo isvarza,kolkas ji 5mm,tai neoperavo,visa laika jauciu skausma,liga progresuoja,tai tankiai daro kalcio tyrima,kad nepradetu kaulai trupeti.Taigi kiekviena diena einu i mankstas,su skausmu bandau susidraugauti, o kaip toliau bus bus matyt,negalima nuleisti nosyciu smile.gif  smile.gif  smile.gif Tiesa,man dar tikrina cukru kraujyje,nes gali kaip salutine liga po issivystyti diabetas,nes po skydliaukes pasalinimo,kaip endokrinologai aiskino,turi stebeti save,kad svoris neaugtu ir ziureti ka valgai.Tai tiek siandien naujienu,visoms geros dieneles 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labuks,
as del to tavo stuburo...
mano mamai po operacijos jau 15 men. praejo, bet labai pradejo skaudet stubura, pasilenkus siek tiek pabuna ir viskas - tiesiog surakina. Ar gali buti ir cia kazkokios vienos ligos pradzia??? g.gif cool.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Masiukiene @ 2007 07 11, 12:38)
na duodat merginos, kiek čia prikalbėjot , net baisu. Dėl grupės tai žinokite dabar galite turėti ir 2 gr ir dirbti normaliai jei galite tik reikia raštiško prašymo žmogaus darbdaviui, o kad reikia grupę imti tai net neabejoju, nes daugiau lengvatų ir pinigų kas niekam nemaišo, tą tiksliai žinau nes ir man buvo aktualu taip kad problemos sprendžiasi. DAUGIAU OPTIMIZMO VISOMS IR LIGOS PRAEIS.

Nori pasakyt, kad galima dirbt pilna darbo diena ir pinigus gaut uz grupe? Ar ka nors viena? Jei galima abu, tai gal nurodysi, kur tai parasyta (megstu perskaityt isatymus ir pati isitikint?
ACIU... Aktualu...
Papildyta:
QUOTE(Dendriukė @ 2007 07 16, 21:25)
Sveikutės, liepos 12 d. vėl buvau pas pas gydytoją. Kraujo tyrimas dėl TTH 1,79, kiek suprantu, patenka į normą Taip pat žiūrėjo echoskopu, tai mazgas padidėjęs apie 5 mm, yra ir daugiau, mažesnių, atsiradę. Punkcija daryta prieš du metus.

Kažkaip tada gydytoja tik pasakė, kad nieko piktybiško nėra, tačiau dabar,  remdamasi tos pačios punkcijos rezultatais plačiau paaiškino. Atseit piktybiško nieko nerado, bet rado kažkokių ląstelių, kurios gali būti normalios, o gali būti ikivėžinės, tačiau tiksliai pasakyti galima tik ištyrus patį skydliaukės audinį, o ne darant punkciją.

Žodžiu, kažkaip įdomiai taip pasakė, kad jei jaučiu nerimą ir esu linkusi operuotis, tai tuomet rudenį operuos, bet jei man daugmaž vienodai, tada dar galim stebėti. Trumpai tariant, operuotis ji manęs neverčia, bet būtų už operaciją. Na, aš ir pati suprantu, kad jei mazgai didėja ir yra kažkokių neaiškių ląstelių (hiurklio ar panašiai), tai ką čia pristebėsi. Galbūt jau net anksčiau reikėjo operuotis, tik iki tol kažkaip nieko nesakydavo.

Tai tokios tokelės. Siaubas, kaip aš nenoriu tos operacijos, (aišku, o kas jos nori  schmoll.gif ), bet suprantu, kad reikia. Gal, kas jau operavotės, esate girdėję apie chirurgus Krasauską ir Kymantą (Kaune)?

Geros vasarėlės visoms!

O tu kartais ne pas Kazanaviciu lanakeisi? O gal liepos 13 d. po pietu skambinai jam telefonu suzinoti rezultatu? Nes as tuo metu pas ji konsultavausi ir girdejau, kaip telefinu kazkam panasia diagnoze deste ir siule dar pastebeti, o poto ...

O siaip del chirurgu... Tai mano mama birzelio pr. pas Kymanta operavosi. Na mes visad su ja vazinedavom.. Tai man zinok thumbup.gif daktariukstis.. Isoperavo gydytoju nuomone viska ir gerai.. (as gi negaliu pamatyti - reik tiket) O kas liecia bendravima , tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Moka ir siek tiek palinksmint ir itampa pries operacija sumazint, daznai po operacijos aplanko (gal cia nuo pinigeliu priklauso), galima skambinti ir po israsymo is ligonines - kalba noriai... Man tai pasirode thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Masiukiene @ 2007 07 17, 17:23)
mieloji suprantu ką tai reiškia , nes ir man tokių klausimų buvo iškilę.Aš operavausi santariškių ligoninėj, bet ne onkologiniam  mane operavo Beiša puikus gydytojas ir kyšio neima o anestezeologuo(kur narkozę duoda) daviau 100lt. nežinau kaip kitur bet ten šauniai operuoja kuo ir labai patenkinta jie surašo ant lapuko ką reikia nusipirkt operacijai, šiaip aš irgi nežinojau kas operuos tiesiog paguldė ir atėjo gydytojas pasakė kad jis darys ir tiek.Prieš operaciją ateina seselė ir atsiveža vežimėlį su trauzais tik guliesi irpirmyn

Nori pasakyt, kad jis is nieko ir niekada neima.. O Kazanavicius visus pas ji siuncia... Kazkaip nerealiai skamba... Na, bet buna pasaulyje stebuklu... Tuomet saunu...
Atsakyti
smile.gif Labutis,as cia del to stuburo,kas klausete.Pati nezinau ar tai kazkaip susije su tuo kad neturiu skydliaukes.Gal pati ta liga atsinesiau is vaikystes,nes nuo 14metu sunkiai dirbdavau nuo ankstyvos vasaros iki rudens,kad tureciau pinigu ir galeciau eit i mokykla... g.gif Istikruju stuburo osteochondroze diagnozavo kai pagimdziau,pries 8metus,bet iki skydliaukes operacijos kaip ir viskas stovejo vienoje vietoje,o po operacijos,per tris metus soktelejo iki 2stadijos ir atsirado isvarza verysad.gif taigi pirmiausia reikia issitirti ar ta nugara tikrai surakina del stuburo pri\oblemu,o gal yra kokie neuralginiai skausmai,pvz,po operacijos man uztekdavo skersveji kur nors susilus pasigaut ir taip surakindavo bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif ,bet tai budavo nerviniu sakneliu uzdegimas.Taigi tik gydytojas gali nustatyti diagnoze,o jei osteochondroze,tai si liga nepagydoma,tik galima tinkamai gyvenant ,sportuojant pristabdyti jos progresavima.Todel tegul tavo mamyte pasidaro tikslius tyrimus ir zinos priezasti .Sekmes jai ir tau,kad taip ja rupiniesi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kas liečia stuburą tai ir aš turiu problemų. Naktį prabudusi kai reikia pasivers ant šono jaučiu skausmą ir turiu šiek tiek susiriesti kad galėčiau apsiversti. Toks vaizdas, kad jis sustingsta. Nežinau ar tai susiję su skudliauke, bet man taip anksčiau nebuvo.
Atsakyti
Dakie,o nesiaiskinai del ko tau taip stubura skauda ,kad ir nakti,juk skausmas toks dalykas,kad be priezasties jo nebuna,tik tyrimai o ne speliones gali parodyti priezasti. g.gif g.gif g.gif As jau be skausmo nebunu nei dienos nei nakties,kartais tai taip pavargstu nuo to,dar kai sportuoju,dar nieko,atpalaiduoju raumenis ir viskas,vel skauda schmoll.gif Bet bandau kazkaip atsargiai judeti,neciaudeti,nes kai ciaudau,tai reikia kazkur isitverti kad iskesciau ta skausma staigu,kaip elekrosokas blink.gif blink.gif blink.gif O miegu tik su migdomaisiais kad issimiegociau,nes pasivertimas bet koks sukelia prabudima is skausmo,o ant sono kai guliu tai pagalvyte pasidedu po koja,kad stuburo neperkreipciau,zodziu visokiu "atrakciju" prisigalvoju,kad ir darza ravedama pajuokinu kaimynus,nes jie turbut nesupranta ko as ten sode po lysves keturiom ropoju biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet yra taip kaip yra,kartais palusti nuo visko ir tada reikia issiverkti,kad kazkas paguostu,prisivers negalvoti apie ateiti,ir vel susiimi ir galvoji kaip cia kuo idomiau sia diena pragyventi. rolleyes.gif Taigi mergaites nespeliokit,o bandykit isiaiskinti skausmo priezasti ir ja iveikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubine @ 2007 07 20, 15:53)
Dakie,o nesiaiskinai del ko tau taip stubura skauda ,kad ir nakti,juk skausmas toks dalykas,kad be priezasties jo nebuna,tik tyrimai o ne speliones gali parodyti priezasti. g.gif  g.gif  g.gif As jau be skausmo nebunu nei dienos nei nakties,kartais tai taip pavargstu nuo to,dar kai sportuoju,dar nieko,atpalaiduoju raumenis ir viskas,vel skauda schmoll.gif Bet  bandau kazkaip atsargiai judeti,neciaudeti,nes kai ciaudau,tai reikia kazkur isitverti kad iskesciau ta skausma staigu,kaip elekrosokas blink.gif  blink.gif  blink.gif O miegu tik su migdomaisiais kad issimiegociau,nes pasivertimas bet koks sukelia prabudima is skausmo,o ant sono kai guliu tai pagalvyte pasidedu po koja,kad stuburo neperkreipciau,zodziu visokiu "atrakciju" prisigalvoju,kad ir darza ravedama pajuokinu kaimynus,nes jie turbut nesupranta ko as ten sode po lysves keturiom ropoju biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Bet yra taip kaip yra,kartais palusti nuo visko ir tada reikia issiverkti,kad kazkas paguostu,prisivers negalvoti apie ateiti,ir vel susiimi ir galvoji kaip cia kuo idomiau sia diena pragyventi. rolleyes.gif Taigi mergaites nespeliokit,o bandykit isiaiskinti skausmo priezasti ir ja iveikti biggrin.gif

Iš tikro reikia nueiti pasitikrinti. Mūsu šeimoje kaulų retėjimas tai vos ne kas antrai moteriai. Reiks tikrai po savaitgalio skambinti gyditojai ir užsiregistruoti.
Atsakyti
QUOTE(asta.mik @ 2007 07 19, 23:20)
Nori pasakyt, kad galima dirbt pilna darbo diena ir pinigus gaut uz grupe? Ar ka nors viena? Jei galima abu, tai gal nurodysi, kur tai parasyta (megstu perskaityt isatymus ir pati isitikint?

Aš su IIgrupe (35proc. darbingumas) galiu dirbti tik 4-5 val. per dieną arba 3-4 dienas per savaitę. Ir tai yra griežtai, nes jei Sodra patikrintų ir rastų kad dirbi ilgiau nei nustatyta komisijos, iš karto nuima invalidumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 24 liepos 2007 - 11:07
4u.gif 4u.gif 4u.gif Labas visoms,as pasimetusi tarp to ka as galiu ir ko noriu.Nezinau kaip toliau orentuotis,ka dirbti,baigiau ne ta ka norejau,dirbau sunku darba ir psichologini ir fizini ir ne po8 val i diena.Pradejau ieskoti kursu nuo rudens kad persikvalifikuoti,galvoju stoti i darbo birza,bet ten nuejau,darbu yra pagal mano profesija,bet jie visi sunkus,nei vienas savininkas firmos nesutiks kad as dirbciau tik po 4ar5val i diena. g.gif g.gif Turiu 2grupe,bet kazin ar ilgam ja duoda po skydliaukes operacijos po Ca?Gal kas zinote,ar jau esate daugiau nei 3metus turincios grupe. g.gif g.gif
Atsakyti