Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

QUOTE(Dendriukė @ 2007 08 25, 21:00)
Tai va, kad tik tiek ir tepasakė. Man irgi keistai pasirodė. Manau, kad palauksiu rugsėjo pradžios, ir jei Kymantas nepasirodys, užsiregistruosiu, pas bet kurį. Gerai sakai, kad visi patyrę, o komplikacijos gali būti pas bet kurį. O skambinti į mobilų, jei jį ir gaučiau, tai čia nebus "per naglai"? Na nežinau aš tų subtilybių, todėl taip klausinėju?  blush2.gif
Aš taip pat buvau Endokrinologijos klinikos registratūroje. Man Endokrinologijos klinikos gydytoja (pas kurią gydžiausi) būtent taip ir sakė, kad nueičiau į registratūrą ir ten užsiregistruočiau pas kurį nors chirurgą (ten yra ir kortelė, kur įrašyta, kad rekomenduojama operacijai), o po to jis jau nurodys datą ir t. t.

Labai ačiū jums, mergaitės, už patarimus. Nusprendžiau perskaityti visas iki tol buvusias temas, ir dabar jau baiginėju penktąją.
Tikrai jūs čia visos labai šaunios ir padedat viena kitai savo patirtimi. Daug ką sužinojau, bet operacijos vistiek bijau, gal ne tiek jos, kiek komplikacijų ir, ką ten išoperavę ras bijau.gif Na, bet kaip bus, taip jau bus.

O kodel operuoja?Klausiu, nes man labai netiketai.Neikada nemaniau, kad skydliaukeje turiu tiek mazgu.Punkcijos nepavyko padaryti, todel nezinau ar skubeti operuoti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Dendriukė @ 2007 08 25, 21:09)
Gal galėtum parašyti man jį į AŽ?

jau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 08 25, 19:33)
Suprantu, kad reikia eiti tiesiai pas gydytoja, kuris noretum kad operuotu.Bet visai nesitiki, kad reikes operuoti. Kadangi as galiu rinktis( ta prasme operuoti ar ne), tai paziuresiu ka sakys chirurgas.

Tai žinoma, pasitarsi ir nuspręsi mirksiukas.gif
QUOTE(Dendriukė @ 2007 08 25, 20:00)
O skambinti į mobilų, jei jį ir gaučiau, tai čia nebus "per naglai"? Na nežinau aš tų subtilybių, todėl taip klausinėju?  blush2.gif

Nemanau kad naglai, galų gale per galvą negausi jei ir nepatiks, juk nepažįsta mirksiukas.gif Jis labai fainas gydytojas, kiek man teko pastebėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 08 25, 21:14)
O kodel operuoja?Klausiu, nes man labai netiketai.Neikada nemaniau, kad skydliaukeje turiu tiek mazgu.Punkcijos nepavyko padaryti, todel nezinau ar skubeti operuoti ar ne.

Trumpai tariant, dėl to, kad jau 3 metus stebi, o mazgai pastaruoju metu padidėjo. Plačiau apie save rašiau štai čia, ketvirta nuo viršaus žinutė.
Papildyta:
QUOTE(Baronė @ 2007 08 25, 21:21)
Tai žinoma, pasitarsi ir nuspręsi mirksiukas.gif

Nemanau kad naglai, galų gale per galvą negausi jei ir nepatiks, juk nepažįsta mirksiukas.gif Jis labai fainas gydytojas, kiek man teko pastebėti mirksiukas.gif

Ačiū už padrąsinimą 4u.gif Parašysiu, kuo viskas baigėsi, t. y., pas ką operuosiuos.
Atsakyti
QUOTE(Dendriukė @ 2007 08 25, 21:42)
Trumpai tariant, dėl to, kad jau 3 metus stebi, o mazgai pastaruoju metu padidėjo. Plačiau apie save rašiau štai čia, ketvirta nuo viršaus žinutė.
Papildyta:

Ačiū už padrąsinimą  4u.gif Parašysiu, kuo viskas baigėsi, t. y., pas ką operuosiuos.

Pas mane kazkas panasaus.Per 3 menesius zenkliai padidejo mazgai ir atsirado dar vienas.Tik punkcija nepadaryta.Kraujo tyrimai geri.Irgi paliko vos ne paciai apsispresti. Bet nesuprantu vieno ar pjaus viska ar tik kaireje puseje.Nes desineje tik vienas cistinis mazgas.
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 08 25, 20:46)
Pas mane kazkas panasaus.Per 3 menesius zenkliai padidejo mazgai ir atsirado dar vienas.Tik punkcija nepadaryta.Kraujo tyrimai geri.Irgi paliko vos ne paciai apsispresti. Bet nesuprantu vieno ar pjaus viska ar tik kaireje puseje.Nes desineje tik vienas cistinis mazgas.

Jei niekas nebus supiktybėję, tai gal paliks biški skydliaukės. Nors jei ir kitoj pusėj yra cista, tai gali būti,kad mes visą skydliaukę g.gif

Fatali, kaip laikais? Kaip tavo sveikata?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 25 rugpjūčio 2007 - 21:10
Man desinej pusej pasalino viska, o kairej tik dali. Mazas mazgelis buvo, todel nutare palikti. Sake vaistus reiks gerti vistiek, o ta dalis nepamaisys.
Pats gyd. labai nustebo, kad tas mazas mazgiukas pasirode piktas, nors jam laabai nepatiko kitoj pusej esantis. Tadu dapjove iki galo doh.gif
Tikiuosi Tau viskas bus gerai 4u.gif
Pagaliau orai atveso thumbup.gif
Ryt i darba- liudna ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fatali: 25 rugpjūčio 2007 - 21:12
QUOTE(fenddi @ 2007 08 25, 21:46)

Man tai sakė, kad mano atveju reikėtų šalinti visą, nors mazgai yra tik dešinėje pusėje, bet juose yra kažkokių neaiškių ląstelių. Na, mano mamai prieš 13 metų pašalino tik tą dalį skydliaukės, kur buvo mazgai, dabar pilna mazgų toje paliktoje pusėje. Tos kitos pusės kol kas neoperuoja. Tad gal tikrai geriau visą iškart išpjauti. g.gif Na čia aš apie save kalbu.
Pas mus šeimoje tai skydliaukės bėdos per kartas eina. Išsiaiškinau, kad prosenelei operuota buvo, močiutė pasakodavo, kaip jai operavo – tada dar kažkaip be narkozės, tik su užšaldymu, ir sakė kalbindavo operacijos metu, kad balso stygų nepažeistų. Mamai taip pat operuota, tad aš visai nenustebau, kai mazgų skydliaukėje atsirado ir man. verysad.gif
Atsakyti
Dekui, dabar jau kiek aiskiau pasidare del operacijos.Greiciausiai ir man salins visa, nes desineje didoka cista.Mano mama irgi turi problemu su skydkliauke, bet dar neoperuota.O vat jos mama nei sesuo neturi.
Dar noreciau paklausti apie vaistus.Kiek supratau po operacijos reikes gerti kazkokius hormonus.Paskaicius jusu tema susidare ispudis, kad jie labai svorio priaugina.Ar taip yra?
Atsakyti
Sveikos mergaites, jau ir vasara baigiasi ir mes visos dar krutam ir judam.Pirmiausia tai nereikia baimintis dėl tų hormonų tai yra skydliaukės hormonas sintetinis, kadangi tau ją išpjaus tai organizmas pats negales jo gaminti todėl ir reiks juos gerti, aš visiškai nuo jo nestorėju, juo labiau jei teisingai bus nustatyta dozė tai jokios įtakos svoriui neturi, šiaip svoris auga dėl to kad nėra hormonų balanso ir po operacijos sulėtėja medžiagų apykaita žodžiu sutrinka darbas kūne, neišsigąsk po operacijos jei paskirs jodą gerti tai tikrai ištinsi nes reiks prieš jodą 3 savaites negerti tiroksino kada baigsi gydymą radioaktyviu jodu tada ir nustatys reikiamą tiroksino dozę bet tas tikrai užtruks ilgai reiks kantrybės. Aš jau rugsėjo 4 važiuoju pas endokrinologę darytis tyrimų visų kad tinkamai nustatytų tiroksino dozę ir pažiūrėtų ar nebėra vėžinių ląstelių tai yra tiroglobulino tyrimas , jaučiuosi visai neblogai tik pavargstu greitai, o sportuoti tikrai reikia tik vat priversti save tą daryti yra sunkiau, senbuvėm linkėjimai , laikykites visos ir aukščiau nosį visoms
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2007 08 26, 09:33)
Aš jau rugsėjo 4 važiuoju pas endokrinologę darytis tyrimų visų kad tinkamai nustatytų tiroksino dozę ir pažiūrėtų ar nebėra vėžinių ląstelių tai yra tiroglobulino tyrimas , jaučiuosi visai neblogai tik pavargstu greitai, o sportuoti tikrai reikia tik vat priversti save tą daryti yra sunkiau, senbuvėm linkėjimai , laikykites visos ir aukščiau  nosį visoms

Masiukiene, o ar ne per anksti tiroglobuliną darytis g.gif man liepė po pusės metų atvažiuoti Baranauskas, bet važiuosiu anksčiau į Kauną pas Kazanavičių, nes reikia dėl invalidumo endokrinologo išvadą pristatyti, tai irgi nerimauju, dar neaišku kaip tas limfmazgis išnyko ar ne g.gif
Beje, prieš mėnesį dariau skrandžio tyrimą, nuo jo man išbėrė visą burną žaizdom - reakcija į tas žaizdas - padidėjo ir skauda kaklo limfmazgiai paausiuose, nu negaliu aš be ligų gyventi, jei ne tas tai kitkas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 08 26, 09:55)
tai irgi nerimauju, dar neaišku kaip tas limfmazgis išnyko ar ne g.gif

Pas mane irgi žinok kai buvau labai į vieną limfmazgį žiūrėjo, vis kraipė galvą, bet paskui sako nieko g.gif Gal padidėjęs buvo ar kaip. bet išnykt savaime limfmazgis juk negali, jei yra tai kol neišpjausi, tol bus. O jei jis nieko blogo nedaro, tai tegu sau būna ax.gif
Atsakyti